CATEGORIES

Onnellisesti keskeneräinen

16.11.2017

“Useimmat meistä ovat paljon taitavampia kyseenalaistamaan itsemme ulkopuolisia asioita, muiden ihmisten toimintaa ja ajattelua, kuin omaansa. Se ei jalosta ihmistä. Vain oman toiminnan kehittäminen edistää kasvua ja onnellisuuttamme.
— Isa Merikallio

Nuorempana oli niin kauhea kiire tietää kaikesta kaikki. Sitä eli kovin mustavalkoisessa maailmassa. Oli oikea ja väärä. Hyvä ja paha. Oli tärkeää olla oikeassa. Oli tärkeää tietää enemmän ja paremmin. Mutta mitä enemmän vuosia kertyy, sitä enemmän elämän kontrastit hämärtyvät. Ei olekaan vaan mustaa ja valkoista, vaan harmaata. Elämä opettaa jatkuvasti. Sen sijaan että vain kyseenalaistaa ja yrittää ymmärtää ympäristöään, on vähintään yhtä tärkeää kyseenalaistaa itsensä. Miksi mietin näin? Olisiko toinenkin tapa? Mitä se voisi tuoda elämääni? Ikään kuin tarkastelisi itseään hetken ulkopuolelta lempeän ymmärtäväisesti.

velvet hat KNCOLLECTION
cashmere scarf KNCOLLECTION
jacket FILIPPA K
shoes SOREL
bag YSL
leather pants SAMSOE & SAMSOE

Yksi arkeni merkittävimpiä helpotuksia on ymmärrys, että olen keskeneräinen. Minun ei tarvitse tietää kaikesta kaikkea. Minä olen täällä oppimassa ja se on ihanaa. Opin päivittäin uusia asioita. Vanhat opitut asiat eivät kaikki olekaan faktaa, vaan tieto muovautuu ajan kuluessa ja tiedon kasvaessa. Elämä on kasvutarina. En koskaan tule olemaan valmis. Tärkeintä on pitää mieli avoinna kasvulle ja sydän levollisesti hyväksyvänä virheille. En pelkää tehdä virheitä, sillä niistäkin oppii. Usein elämän suurimmat opit tulevat juurikin vaikeiden asioiden kautta. On kohtuutonta odottaa itseltään tai keltään muultakaan täydellisyyttä. Me kaikki olemme keskeneräisiä. Sen ymmärtäminen ja omaksuminen tuo arkeen suunnatonta rauhaa ja onnea. Vahvuutta ja älykkyyttä ei ole toisten jyrääminen omalla tietämyksellään ja paremmuudellaan. Vahvuutta ja älykkyyttä on pysähtyminen, kuunteleminen ja omien näkemyksien muovaaminen tilanteen niin edellyttäessä – valmiutta ja halua oppia uutta. Siksi olen onnellisesti keskeneräinen.

Kehitys on mahdotonta ilman muutosta ja he, jotka eivät kykene muuttamaan ajatuksiaan, eivät kykene muuttamaan mitään.
— Kirjailija George Bernard Shaw (1856-1950)

Kuvat Kira Kosonen

19 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Hieno kirjoitus! Totta on myös, että ainoa pysyvä asia tänä päivänä, on muutos. Eli muutosten kanssa pitää myös pystyä elämään. Koska jos havittelee täydellisyyttä, ja jos jopa sen saavuttaa – mitä sitten kun se todellisuus muuttuu?

  xxx
  E
  http://helsinkidragonfly.blogspot.fi/

 • i

  Oletteko perheenne kanssa ajatelleet osallistua green card-arvontaan? Omassa tuttavapiirissäni onni on todellakin osunut kohdalle(tottakai ovat vielä käyneet pitkän prosessin läpi arvonnan voittamisen jälkeen ennen kuin cardi on myönnetty). Sellaisen arvonnan kautta Jenkkeihin pääsemiseen ei kuitenkaan ole mahdotonta :) Varsinkin jos teillä on muita juttuja myös siellä

 • Rosa

  Nimenomaan. Se kun kaikissa on kehittymisen varaa. Työhaastatteluissakin se kysytään erikseen että mikä on sinun heikko puoli. :) minusta on vähän naurettavaa kun naistenlehdissä julkkisten haastatteluissa heiltä kysyttäesSä tuota, niin jotkut vastaa jtn tyyliin “liika vaatiminen itseltä” “luulen pystyväni enempään kun kerkeän ja aikataulut kusee” niin höpö höpö:D kyllä niitä oikeita heikkouksiakin heillä on ja sen myöntäminen on juuri viisautta. Mutta toisaalta se on varmaan inhimillistä ettei halua kaikelle kansalle kertoa. :)

 • Iina

  Juurikin näin! Keskeneräisyys ja epätäydellisyys tekevät ihmisistä kauniita ja mielenkiintoisia, sillä se on aitoa.

  Postaustoiveenani olisi muuten ajatuksia siitä, että millä tavoin sinun ja miehesi suhde on muuttunut lapsien myötä :) Olisi mielenkiintoista kuulla, mutta ymmärrän myös jos se on liian henkilökohtaista!

 • Laura

  Hei Hanna!

  Pahoittelen postaukseen liittymätöntä kysymystä, mutta etsiessäni netistä tietoa alfalipoiinihaposta, törmäsin sinun postaukseesi vuodelta 2009. :-)

  Kysyisinkin, oletko jatkanut kyseisen ravintolisän syömistä, ja jos olet, minkälaisia vaikutuksia olet mahdollisesti huomannut vuosien aikana? Huomasin myös että olet seurannut ainakin tuolloin Paula Heinosta, minäkin olen hänen faninsa :-) Paulan luennot ovat varsinkin aina nii inspiroivia ja täynnä asiaa!

  Kiitos vastauksestasi!

 • Maija M.

  Tuo postauksen lopussa oleva G. B. Shawnin sitaatti on niin totta! Jos ei kykene muuttamaan ajatuksiaan, ei tosiaan kykene muuttamaan yhtään mitään. Valitettavasti aina välillä törmää ihmisiin, joille oman ajattelun muuttaminen tuntuu olevan mahdotonta. Itse on aina oikeassa, vika aina muissa jne. Sitten kun kohtaa elämässä todellisia vaikeuksia on pakko havahtua siihen, että asioiden täytyy muuttua. Harvoin tarvitsee vaihtaa parisuhdetta, työpaikkaa tai asuntoa, vaan se muutos lähtee nimenomaan omasta ajattelusta. Olen omassa elämässäni viime vuosina joutunut miettimään monta asiaa uusiksi. Jos ja kun vanhat ajatusmallit eivät toimi, pitää pystyä löytämään uusia. Muutenhan mikään ei koskaan muutu. Olisi kaikille ihmisille suotavaa pystyä edes joskus arvioimaan itseeän, ajatteluaan ja käyttäytymistään kriittisesti. Helppoahan se ei ole koskaan. Kiitos Hanna tämän postauksen herättämistä ajatuksista!

 • Heidi

  Iso kiitos! Ihana aloitta perjantai aamu tallasella postauksella <3

 • Haidi

  Niin totta ja asiaa koko postaus. Sitä välillä unohtaa, että tässä kasvaa ja muuttuu koko elämänsä. Ja liian monesti sortuu ”sit kun” ajatteluun. Pitäisi vaan oppia muistamaan, ettei koskaan voi olla täysin valmis :)

 • Marsu

  Oi! Shaw on yksi lempikirjoittajistani! Oletko lukenut paljon hänen teoksiaan?

 • Katariina

  Hei ihana Hanna!??

  Kerta kerran jälkeen nostat pehmeästi ja kunnioittavasti-lujan lempeästi- inhmillisiä ja ajankohtaisia aiheita. Mielestäni ajatus ihmisen keskeneräisyydestä on lohdullisuudessaan äärettömän kaunis ja arvokas, mutta myös kyky katsella itseään etäämmältä havainnoiden ja pehmeästi pohtien on tärkeää- kuten postauksessasi kuvailit? Vahvuutta tosiaan on ymmärtää, ettei oma näkemys ole ainoa oikea sekä se, että kykenee myöntämään ja korjaamaan omat virheensä.?

  Bookbeat-postauksessa sanoit ihailevasi Maaret Kalliota ja yhdyn kanssasi samaan kuoroon, mutta samaan hengenvetoon tahdon sanoa samaa sinulle, ihailen sinun hyväsydämellisyyttä ja lämpöäsi valtavasti!❤?

  Ihanaa ja riemukasta joulunodotusta koko teidän perheelle!???

  • Voi kiitos ihana Katariina! Olen aivan samaa mieltä. Se on juurikin niin kovin lohdullinen ja antaa armoa. Vaatii vahvuutta ymmärtää, että aina on tilaa oppia. Harvemmin on absoluuttiasta oikeaa tai väärää. Vaatii ihmiseltä enemmän muovata ajatuksiaan kuin “tietää” asiaansa. Kiitos valtavan kauniista sanoistasi. Olen todella otettu. Ihanaa joulua!

 • ems

  Kauniisti kirjoitettu jälleen kerran. Näin 25-vuotiaana juuri valmistuneena on kiire löytää täydellinen työpaikka, täydellinen asunto, täydelliset sosiaaliset verkostot ja täydellinen terveellinen elämä. Olen yrittänyt muistutella itselleni, että tässä todennäköisesti 60 vuotta aikaa löytää noita asioita, ja että kenenkään elämä tuskin on täydellistä 25-vuotiaana. On siis kiva kuulla näitä lohdun sanoja muidenkin suusta. Erityisesti kolahti ajatus “En koskaan tule olemaan valmis.” Siinähän se elämän suola onkin<3

  • Voi miten tuttuja ajatuksia. Minäkin mietin noin joskus. Mutta se on juuri niinkuin sanoit. Meillä on lopun elämää aikaa tuohon kaikkeen. Ja tarpeet ja toiveet muuttuvat jatkuvasti. On hyvä pysähtyä välillä ja miettiä itselleen niitä tärkeitä asioita. Ihanaa kuulla, että ajatus oli levollisen armollinen <3

 • Love the winter boots and the colour, Greetings from Switzerland //Sofia (…visit my blog for Scandinavian interior and style tips)

  • Aren’t they nice? :)

 • I h a n a Sinä! <3 Se on mielettömän vapauttavaa, kun tuon sisäistää! Sen jälkeen elämä on tosi jees! :-)

  • Se on juurikin näin. Täydellisyyden tavoittelu on turhaa. Riittää kun on tyytyväinen hetkessä <3

 • Jade

  Voi että Hanna tuo kaikki on niin totta. Kunpa vain muistaisimme tämän päivittäin niin elämä olisi niin paljon helpompaa ja meillä olisi parempi olla. Hieno muistutus meille kaikille.

  • Ihana kuulla, että sinäkin ihana Jade pidit <3 Tässä kuvien kiillotetussa maailmassa moni usein unohtaa, että mikään ei ole täydellistä. Kaikki ovat keskeneräisiä ja jokainen kulkee omaa polkuaan<3