CATEGORIES

Kalifornian-tyyli

1.12.2017

Toissapäivänä pääsin viettämään aikaa pitkäaikaisen upean ystäväni Marikan kanssa, joka asuu täällä palmujen alla amerikkalaisen aviomiehensä kanssa. Minä ja Marika olemme ystäviä 15 vuoden takaa. Taisimme olla 18-vuotiaita kun tiemme ensimmäisen kerran kohtasivat Hangon regatassa illan hämärtyessä ja iloisen puheensorinan yltyessä. Sittemmin olemme asuneet pari vuotta samaan aikaan Hollannissa ja kaksi vuotta sitten myös täällä Kaliforniassa. Elämä on hauskasti kuljettanut meitä rinta rinnan.

Olemme molemmat intohimoisia kuvaajia ja olikin ihanaa päästä yhdessä pitkästä aikaa räpsimään kuvia oikein kunnolla. Meillä on hyvin samanlainen tyyli, minkä takia toinen saa aina nopeasti kiinni toisen visiosta. Kuvaustyylimme lisäksi myös pukeutumistyylimme ovat hyvin samanlaiset – tosin Marika asuu pysyvästi täällä Kaliforniassa, missä pukeutuminen on hyvin erilaista Eurooppaan verrattuna. Minäkin pukeudun erilailla täällä ja Suomessa. Toki sää vaikuttaa asiaan, mutta enemmän vaikuttaa rannan rento ilmapiiri.

knit ALL SAINTS
jeans MADEWELL
boots RAG & BONE
bag YSL

Marikan kanssa nauroimme, kuinka jotain tiettyjä vaatteita ei tule täällä käyttäneeksi, mitkä taas Helsingissä ovat vaatekaapin peruspilareita. Esimerkiksi minun ei tulisi mieleenkään käyttää täällä bleisereitä. Liian särmikästä. Lämmikeeksi käy paremmin poncho tai pitkä villatakki. Paljon pehmeämpää ja boheemimpaa. Täällä rannan tuntumassa en myöskään käytä korkokenkiä. Kuvassa näkyvät nilkkurit ovat korkeimmat korot mitä täällä käyttäisin. Mustat avokkaat tuntuvat ihan absurdilta valinnalta täällä – vaikka Suomessa ne ovat yksiä luottokenkiäni.

Täällä ollessa tyylini ottaa mukavan askeleen rennompaan. Asuni ovat yksinkertaisempia (katso tämä vanha postaus ja tämä) ja asustaminen pelkistettyä. Pidän liehuvista mekoista, mokkaisista asusteista, hapsuista, siroista koruista ja revityistä farkuista. Luottoasuni täällä on farkut + perustoppi. Manhattan Beachillä liikkuessa päällä on usein sandaalit/lenkkarit, joogahousut ja college-neule. Jälkimmäistä asua en varmaan koskaan pukisi Suomessa päälleni arkiasuksi – mutta täällä on melkeinpä kummajainen, jos muuta pukee päälleen. Rannan rentous tarttuu – ja se on ihanaa.

Kuvat Marika Valdez

8 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Ella

  Pakko kommentoida silla tama on niin totta! En ollut ennen tajunnutkaan kunnes muutin Australian rantakylaan. Asuin ennen vuosia Bordeaux’ssa ja muulla Ranskan isommissa kaupungeissa, jolloin aina oli korot toissa varalla jos lahti johonkin. Nykyisin korkoja tulee kaytettya vain pari kertaa vuodessa. Mietitaan usein parhaan ystavani kanssa (han muutti tanne myos Ranskasta muutama vuosi sitten) miten meilla ei ole “mitaan paalle pantavaa” kun molempien tyyli on muuttunut niin kovasti rannalla asumisen myota :)

  • Niin se vaan on – ympäristö vaikuttaa – ja ilmasto erityisesti! Toki sitä on erilaiset tarpeetkin kaupungissa ja rannalla.

 • Jenni

  Näytät sopivan siihen ympäristöön tosi kauniisti? Ihanat kuvat! Oletteko miettineet jos joskus taas muuttaisitte sinne suunnalle:)?

  • No pakko sanoa että nyt kun taas käytiin ja oltiin niin kyllä siinä mielessä kävi pari kertaa josko sitä miettisi miten voisi taas hetken siellä asua… En kyllä pysyvästi halua – mutta vielä kun pojat pieniä…

 • It looks so lovely and warm! Greetings from Switzerland //Sofia (…visit my blog for Scandinavian interior and style tips)

 • Emmi

  Upeita kuvia! Loma ja aurinko on selvästi tehnyt hyvää, näytät niin hehkeältä ja onnelliselta :)

 • Mielestäni Helsingissä voi myös pukeutua rennosti, riippuu niin tilanteesta mihin pukeutuu. Itse olen Helsingissä usein “ylipukeutunut” koska käytän melkein aina mekkoja. En kuitenkaan välitä siitä. Haluan pukeutua niin, että se tuntuu itsestäni hyvältä. Toki ymmärrän mitä tarkoitat, että ympäristö vaikuttaa pukeutumiseen, mutta olisi myös ihanaa, jos olotila tekisi niin. Itse ajattelen, että yhdistelen omassa pukeutumisessa klassista tyyliä boho-tyyliin. Tietyllä tavalla pohjoismainen talvipukeutuminen on aika bohoa, koska se on niin käytännön läheistä. Mm. neuleet ja villavaatteet edustavat itselleni ainakin Nordic bohoa :D

  xxx
  E
  http://helsinkidragonfly.blogspot.fi/

 • Haidi

  Se on jännä miten ympäristö voi vaikuttaa tyyliin! Itselläkin Irlannin rentous loi tyylini lähes uudelleen. Neuleet ja rentous tulivat mukanani suomeen ;)