CATEGORIES

Uusi jenkkimerkkilöytö: pehmeät neuleet ja hyvinistuvat farkut

14.12.2017

Osa muistanee postauksen lempijenkkimerkeistäni? Seuraavaksi merkki, jonka tästä edes sille lisään. Viimeisimmällä reissulla astuin ensimmäistä kertaa sisään Madewellin liikkeeseen, vaikka kaupan ohi olen useasti kävellyt. Etsin tyköistuvia ja korkeavyötäröisiä farkkuja ja kysyin niiden löytämiseen vinkkejä Kaliforniassa asuvilta ystäviltäni. Kaikki heistä suosittelivat katsomaan Madewellin valikoiman – kuulema loistava hinta-laatusuhde. He eivät olleet väärässä. Ihastuin kaupan valikoimaan välittömästi ja erityisesti farkkujen tuntuun ja istuvuuteen. Alla olevat farkut ovat ehkä mukavimmat mitkä minulla on koskaan ollut ja niistä on instagramin puolella tullutkin jo jonkin verran kyselyitä (samat farkut päälläni myös tässä kuvassa).

knit MADEWELL
jeans MADEWELL
boots RAG&BONE
bag YSL

Farkkujen lisäksi ihastuin Madewellin pehmeisiin neuleisiin. En hirveästi lomamme aikana ostoksia tehnyt, mutta tältä jenkkimerkiltä tuli ostettua uudet farkut ja muutama uusi paksumpi neule. Satuin liikkeeseen vielä sopivasti hyvien alennuksien aikaan (Black Friday lähestyi…) joten sain lahjeparini n. 80 eurolla (normaalisti n.140e), vaikka farkut ovat heillä kuulema harvemmin alennuksessa.

Kyseinen malli on high rise malli, josta saa vielä lahkeiden pituudeksi valittua regular, tall ja taller. Minulla on päälläni tall-pituus, mutta tulevaisuudessa tulen valitsemaan taller-mallin. Kyseiset farkut ovat 44% puuvillaa, 42% Tencel® lyocellia, 13% polyesteria, 1% elastaania. Tämä kangassekoite on äärimmäisen pehmeä ja joustava. Ne antavat siinä määrin periksi, että kannattaa ottaa todella piukka koko. Itse päädyin valitsemaan koon 25, mutta nyt jo huomaan että olisi pitänyt kokeilla koko 24 ja valita ne, koska 25 antaa vähän liikaa periksi. Ne olivat kokeiluhetkellä kuin sukka ja supermukavat eikä lainkaan kireät. Myyjä suositteli ottamaan vielä koon pienemmän – sellaiset jotka saisivat jo vähän kiristää, mutta minä hölmö uskoin sen menevän liian pieneksi. Ensi kerralla tiedän sitten paremmin. Tulevaisuudessa aion ehdottomasti kurkistaa heidän valikoimansa silloin kun tarvitsen uudet farkut. Keväällä etsinnässä on taas ne täydellisen vaaleat revityt farkut, joten silloin viimeistään. Ilokseni Madewell toimittaa myös Suomeen! En vielä tiedä miten verkkokauppa toimii ja millaiset tullit tulevat päälle, mutta hyvin todennäköisesti vielä jonain päivänä se farkkuoston myötä selviää.

12 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Veera

  Ihana look! Ja ihanat farkut tosiaan! Näytät upealta :)
  -Veera

  • Kiitos Veera! <3

 • i

  Tilaan aika useasti J.Crewn ja Madewellin nettikaupoista ja hyvin on mennyt :) Ostan vain aika paljon samalla koska toimituskulut ovat aika hintavia jos tilailee yksittäisiä kappaleita.

  • Hei kiitos paljon kun jaoit kokemuksesi heidän toimituksensa sujuvuudesta! :) Itsekin todennäköisesti uskaltaudun vielä kokeilemaan! :)

 • Anonymous

  Ostin kyseisen merkin nahkalaukun alkusyksystä. Tulleja tuli useampi kymppi lähemmäs 200euron laukkuun. Olen kyllä Tote bägistä tykännyt, oli todella hyvä ostos, hinta ja laatu kohdillaan niinikään. Osaatko sanoa missä heidän tuotteensa valmistetaan?

  • Hei kiitos kovasti tästä kokemuksen jaosta! Eli juurikin about se 24% lisää tullien jälkeen. Pitää muistaa vaan lisätä se hinta päälle kun miettii ostoa! Ja ikävä kyllä en tiedä – minullekin vielä niin uusi merkki että vasta teen lähempää tuttavuutta – mutta veikkaus on että hyvin eripuolin maailmaa – riippuen aina tuotteesta onko farkku, asuste, neule jne.

 • Haidi

  Jenkeistä tilatessa tulli on 24% eli suhteellisen kiitettävä. Hinta syötetään dollareissa ja he kääntävät kurssin. Toki hyvällä tuurilla paketti kiitää tullin ohi :D mutta vitsi miten kivan näköiset farkut ja tuo neule! Love it ?

  • Kiitos taas Haidi! Joo kyllä on hyvä muistaa aina ostohetkellä että se 24% tulee päälle – ettei vaan tule ikävä yllätyksenä sitten loppulasku. Kiitos ihana <3

   • Birre

    Pelkkä tulli ei riitä, lisäksi tulee alv. Tuo 24 pros. on juuri se alv ja lisäksi tullit päälle eli karkea laskusääntö on lisätä Amerikan hintaan 30 pros, niin osuu aika oikeaan

    • Hei kiitos tästä! En tosiaan ole jenkeistä vielä tilannut kun juuri jännittänyt mahdollisia tuntuvia lisiä ja onhan toi 30% jo todella tuntuva!

 • Sonja

  Madewellhän on J.Crew’n sisarmerkki, joten ei ihme että tykkäät :) J.Crew on mun (ja muistaakseni myös sun!) suosikki!

  • Hei enhän mä tätä tiennyt!! Kiitos kovin tästä infosta – ihemkös! :D