CATEGORIES

Liikunnan ja pikkulapsiarjen yhdistäminen

31.1.2018

Usein minuta pyydetään vinkkejä työn ja pikkulapsiarjen yhdistämiseen. Bloggaaminen on työnä niin joustavaa, että sen luonteen vuoksi näiden kahden yhdistäminen käy helpommin, vaikka vapaa- ja työaikaa onkin haasteellista välillä erottaa toisistaan. Koen olevani hyvin onnekas, että voin tehdä tällaista työtä, missä tämä on mahdollista. Nuorin on kotona vielä kanssamme ja silti voin tehdä täysipäiväisesti töitä.  Mutta kolmen lapsen kanssa arki on melkoisen kiireistä. Tehtävää riittää vuoreksi asti. Miten ikinä sitä ehtii urheillakin samalla? Tätä kysyi eräs lukijani ja intouduin siitä kertomaan omat vinkkini liikunnan ja pikkulapsiarjen yhdistämiseen.

Minä en ole salillakävijä tyyppiä. Oli minullakin aikanaan vuoden kestänyt vaihe, kun kävin salilla säänöllisesti. Tällöin juoksin vielä 10km 5-6 kertaa viikossa ja salilla keskityin vahvistamaan polvea ympäröiviä lihaksia. Tämä päättyi kuitenkin siihen, että polveni kipeytyi pahemman kerran, mikä pakotti minut ottamaan rauhallisemmin. Mutta vuosien saatossa olen huomannut kuitenkin olevani juoksijatyyppiä. En tykkää mennä salille tai ryhmätunnille puurtamaan. Mielummin vedän lenkkitossut jalkaan ja suuntaan juoksupolulle kun siltä tuntuu. Aikaa ei tuhlaannu salille kulkemiseen vaan treeni voi alkaa heti ovesta ulos astuessa. Juoksupolulla voi myös rauhassa jäsennellä omia ajatuksia ja kaiken lisäksi tämä on myös täysin ilmainen harrastus (jos ei varusteita lasketa). Voit juosta juuri niin pitkään kun sinusta hyvältä tuntuu. Siksi minusta juokseminen onkin erinomainen harrastus vanhemmille. Se on helppo integroida omaan päivään sopivaksi. Sinun ei tarvitse olla tietyssä salissa joka keskiviikko 18-19:00 – vaan voit mennä juuri silloin kun sinulle on hyvä hetki.

red outfit ADIDAS / saatu

En ole luonteeltani treenaajatyyppiä, vaan enemmänkin urheilijatyyppiä. En käy salilla tunnollisesti vaan liikunta ja monipuolinen harrastaminen on osa arkeani. Liikunta arjessani on hyvin hyötyliikuntapainotteista. Kävelen paljon ja oman luonteeni takia kävelynikin on aina enemmän pikakävelyä muistuttavaa. Pienten poikieni takia tulee liikuttua paljon. Harva se päivä käymme hallissa potkimassa palloa, uimahallissa polskimassa tai juoksentelmassa Duudsonit Parkissa. Olemme jatkuvasti liikkeessä, mutta se ei tunnu rasittavalta vaan on luontainen elämäntapamme. Me harrastamme liikunnan ilosta. Nautin käydä pelaamssa tennistä mieheni kanssa. Jos mahdollisuus tulee vietän enemmän kuin mielelläni päivän rinteessä laskettelemassa. Kun paikat on jumissa saatan käydä muutamalla joogatunnilla lähellä sijaitsevalla joogastudiolla. Nyt olen ajatellut kiipeäväni taas takaisin hevosen selkään, sillä harrastin nuorena esteratsastusta. Ratsastamassa voisi käydä aina silloin tällöin kun ehdin. Suhteeni liikuntaan onkin se, että teen sitä aina juuri silloin kun siltä tuntuu. Siksi minulla ei ole juuri mitään kausia, milloin treenaisi enemmän tai vähemmän. Liikkuminen on elämäntapa ja osa arkea. Meillä koko perhe liikkuu yhdessä ja ainut tavoite on liikkumisen ilo. Joten jos sinäkin haluat yhdistää liikkumisen osaksi arkea, mieti mitkä olisivat sellaisia urheilumuotoja mitä on koko perheen kiva tehdä yhdessä?

Kävisittekö yhdessä polskimassa uimahallissa?
Olisiko kiva opettaa lapsetkin pelaamaan tennistä?
Kävisikö talvisaikaan perhe viikonloppuisin laskettelmassa / kelkkailemassa?
Onko reippaat kävelylenkit koko perheen voimin mieluisaa tekemistä?
Voisiko perhe aloittaa yhteisen salibandyharrastuksen?

Meidän arkiliikuntamme a ja o onkin se, että liikkuminen hyvin monipuolista. Harrastamme yhdessä ja liikunnan tuoma hyvä olo tuleekin siinä kylkiäisenä. Ilman paineita – pelkkää hyvää fiilistä.

Kuvat Kira Kosonen

20 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Emma

  Voi pojat, miten hienoja kuvia! Miten voi verkkapuku näyttää noin hyvältä! ?
  Itse oon treenaajatyyppiä, mutta aerobiseen liikuntaan tehoja saan paljon paremmin peleissä. Pelkkä esim. tasanen juoksu ei saa mua innostumaan, mutta jalkapallon perässä kyllä jaksan juosta ?

  • Hei sulla aivan sama kuin miehelläni. Hänellekin pelkkä juokseminen on pakkopullaa, mutta jos eteen lisää pallon niin sitten voi juosta vaikka kuinka kauan! :D Ja voi kiitos paljon kauniista kohteliaisuudesta! <3 Hieno asu ja kuvista kiitos siskolle! :)

 • Pink

  Kolme pientä lasta ja aivan upea kroppa! Ja vitsi rinnatkin näyttävän ihan yli hyviltä! Itsellä kaksi lasta ja no ihan ok kroppa mutta kyllä rinnat meni sen siliän tien, huh ?. Olet upea sisältä ja ulkoa!

  • Tipuin :D Olet aivan ihana mutta totuuden nimessä kerrotaan että tuo toppihan on kireä uimapuku ja kyllä mä nämä kolme lasta imettäneet rinnat sinne sisään asettelin :D :D :D Ei ne ihan tolleen vaan hengaile :D Kyllä on lapset tehneet tehtävänsä. Olet mahtava :D

 • Saaramaria

  No nyt kyllä on pakko saada nuo punaiset Addun kengät!
  Voi ratsastus ❤️ Palasin itsekin aikuisena tauon jälkeen lajin pariin ja kuinka nopeasti se vei mennessään; tunti täysin keskittyneenä hevoseen ja sen liikkeisiin. Toisen lapsen synnyttyä kävin vielä synnytyksestä toivuttuani muutaman kerran, mutta sitten oli taas pakko jättää laji; yhteen tuntiin meni melkein koko ilta. Ensin parikymmentä minuuttia tallille, puolisen tuntia ennen tunnin alkua laittamaan hevosta ja tunnin jälkeen taas omat rutiinit, nopeasti vähintään kolmen tunnin reissu. Haaveilen taas jälleen kerran uudelleen aloittamisesta, tiedän, että jos käyn tunneilla, kerta viikkoon on ihan minimi, oma kunnianhimo kehittymisessä vaatii sen. Siksi mietinkin, kuinka ihanaa olisi silloin tällöin käydä maastoilemassa kentällä tai maneesissa olemisen sijaan. Ehkä saisin riittävän rennon otteen taas lajiin, eikä homma veisi joka viikko sitä yhtä iltaa. Salaa haaveilen myös kimppavuokrahepasta.
  Toivottavasti pääset pian selkään, se tulee kuin pyörällä ajo mieleen, kun selkään pääsee?

  • Eikö olekin siistit! Nyt kun olisi vielä sulat tiet… Ei vissiin hetkeen :D Ja tuo on juuri tuon ratsastuksen huono puoli. On niin aikaa vievää. En ihan heti keksi hetkeä että voisin lähteä 3tunniksi “vain” harrastamaan. Siksi esim golfin peluuta tässä elämäntilanteessa on minulle ihan täysi käsittämättömyys :D (husband – wink wink :D ) Ja tosiaan – minä aikanaan jopa kilpailin esteillä eikä minulla ole enää mitään paloa siihen. Mutta olisi ihana kädä ihan vaan huvikseen hyppäämässä ja nauttia siita vauhdin hurmasta <3 Viimeksi kävin rastastamassa ennen lapsia Hollannissa säännöölisen epäsäännöllisesti :) Ehkä me vielä kuule täältä vielä heppatytöiksi muututaan :D

 • Anna

  Mielttömän upeita kuvia! Vau mikä tunnelma ja kuinka upealta näytät punaisessa, täysi kymppi!
  Kiva kirjoitus, näitä perhe-elämään liittyviä juttuja on aina tosi kiva lukea, tuovat kivaa vaihtelua muotijuttuihin. Olisi kiva lukea arkiruokailustanne ja nähdä lisää videoita siskosi tai jonkun muun kanssa.

  • Voi kiitos kaunis Anna! Ja aivan ihana kuulla että tekstikin kolahti. Idean antoi edellisessä postauksessa ihana lukija. Ja hei arkiruokalista voi ainakin lukea sellaisesta postauksesta lisää kuin “mitä tänään syötäisiin” – siihen olen listannut n.40 ariruokaamme mitä minä tykkään tehdä! :) Ja hei videoita on kiva tehdä! Pohdintaan menee! :) <3

   • Anna

    Toi lista onkinkiva juttu, kiitos vinkistä!

    • Ihana jos tämä osui ja auttoi! :)

 • -H

  Aivan täydellisiä kuvia, asu näyttää super hyvältä päälläsi!!

  • Kiitos hurjasti <3 Minäkin pidän punaisesta <3

 • Elina

  Wau! Näytät mielettömältä noissa addun vaatteissa. Olen samoilla linjoilla liikunnan kanssa. Parhaiten liikunta pysyy arjessa kun siitä nauttii❤️. Kiitos ihanasta blogista!

  • Voi kiitos Elina hyvin kauniista kohteliaisuudesta. Ja juuri näin – näin se tulee huomaamatta ja tasaisen varmasti :) Kiitos mukana olemisesta! <3

 • Mikaela

  Kivaa kuulla tästä sun näkäkulmasta :) Mulla on pitkälti samanlainen elämäntyyli liikunnan suhteen, se on osa arkea. Harvoin on viikkoakaan, ettenkö tekis mitään, mutta toisaalta harvemmin myöskään sellaista, jolloin urheilisin tavoitteellisesti 6krt/vk. Pidän siitä, ettei mun tartte ponnistella hirveesti liikkumisen eteen. Se on kivaa itsessään. Ja samaa mieltä hyötyliikunnasta, mulla tulee lähes aina kuuma kun kävelen vaikka metrolle, kun meen niin reipasta tahtia :D Ja toi on loistava oivallus “olen urheilija-, en treenaajatyyppiä”.

  • Juuri näin. Meillä menee selvästi hyvin yksiin nämä liikuntatottumukset. Ja hei itsekin tajusin tuon eron tässä hiljattain. Olen hyvin urheilullinen ja monet pelit ja lajit sujuvat hyvin, mutta treenaaja en ole :D Tartten yleensä jonkin pelin tai vauhdin lajiin! :D

 • EmmiU

  Mä niin haluisin aloittaa juoksemisen, mutta kun en ole ikinä juoksu harrastanut, niin pökertyisin varmaan ekan 100m jälkeen. Vaikka koiran kanssa tuleekin lenkkeiltyä päivittäin, niin pelkästään kävelylenkit ei sitä kuntoa oikein nosta. Varsinkaan, kun koira haluaa pysähdellä kokoajan ja meidän 2v koira on vielä niin pentu, että luulee juoksua leikiksi. Mutta nyt kevään tullen, kun lumet sulaa voisi kyllä kokeilla lenkkeily/hölkkä yhdistelmää. Kotoolta multa löytyy kyllä kahvakuulaa, käsipainoja ja jumppapallo. Kotijumpat on tosi kivoja! :)

  • Hei hiljaa hyvä tulee!! Minäkin aloitin juuri niin että kävelin välillä ja juoksin välillä. Ihan siltä mikä tuntui hyvältä! Jos liaan rykäisemällä aloittaa ei tuota jaksa pitää yllä. Pikkuhiljaa sitä huomaa jaksavansa aina vähän lisää ja se taas motivoi! :) Ei siis mitään spurttia vaan pikkuhiljaa kävlyä ja juoksua! :) Ja hei kotijumpat on myös loistava tapa treenata. Itsekin aina välillä youtubesta etsin erilaisia jooga/voimisteluliikkeitä mitä sitten kotona teen fiiliksen mukaan! :)

 • Haidi

  Vitsi mitkä kuvat! Niin upeat ja miten kaunis oletkaan taas näissä kuvissa :) itse olen harrastuksien kautta oppinut enemmän ryhmäliikunta ihmiseksi, mutta nyt viimeisen vuoden se on jäänyt täysin sivuun. Tässä taas pikkuhiljaa liikuntaa takaisin tuoden on kävely paikasta toiseen ollut ihan parasta! (Lue junaan juokseminen aamuin illoin) ;>

  • Voi kiitos Haidi! Ja hei ihan mahtavaa että olet löytänyt itsellsi sen sopivimman. Minäkin olen välillä käynyt ryhmäliikunta tunneilla. Sekin on ollu tkivaa mutta jotenkin se on jäänyt vähän kausiluontoiseksi minulla :O Ja jep – hei se on hyötyliikuntaa! :D