CATEGORIES

Tunteita ja tuoksuja

12.3.2018

*Pressimatka L’Oréalin järjestämä*

Palasin jo lauantaina takaisin Suomeen, mutta blogissa tullaan tovi vielä nauttimaan Pariisin kuvankauniista maisemista. Matkasin tosiaan loppuviikosta kahdeksi yöksi Pariisiin L’Oréalin kutsumana. Reilu viikko sitten Suomessa lanseerattin ranskalainen tuoksumerkki Atelier Cologne, jonka tuoksusarja täydentyi nyt yhdellä uudella tuoksulla lisää. Pääsimme tapaamaan pariskuntaa merkin takana sekä tutustumaan syvemmin Atelier Colognen tuoksujen maailmaan.

Raskauksien myötä olen huomannut herkistyneeni hajuvesille. Olen ollut melkoinen tuoksuintoilija ja käyttänyt hajuvesiä enemmänkin fiiliksen ja vuodenajan mukaan. Viimeiset vuodet ovat kuitenkin herkistäneet hajunystyröitäni ja moni aiempi suosikkituoksu saa minulla aikaan jopa päänsärkyä. Atelier Colognen hajuvedet ovat siitä ihania, että ne ovat koostumukseltaan erilaisia kuin perus parfyymit. Ne ovat sitruspohjaisia ja saaneet inspiraationsa laimeammasta eau du colognesta. Vaikka yhden iltapäivän verran tuoksuttelimme merkin laajaa repertuaaria – ei se nostanut minkäänlaista ärsytystä. Tuoksut olivat niin pehmeitä ja hurmaavia, että tuoksutikkuja saattoi hurmioituneena nuuskutella kaikkia yhtäaikaa.

basker KN COLLECTION
top VERO MODA
leather pants ANDIATA
shoes LOUBOUTIN
bag CHANEL

Tuoksujen lisäksi ihastuin erityisen paljon merkin brändäyksen neurouteen. Kaikella oli oma valloittava tarinansa. Tapasimme merkin perustaneen pariskunnan, keiden romanttinen rakkaustarina on jopa hivenen skandaalinomainen. Ganter ja Cervasel tutustuivat työhaastattelussa ja työskentelevät rinnakkain. Yhtenä iltana he menevät yhdessä illalliselle, missä Ganter kertoo yrittäjäunelmastaan. Samana iltana Cervasel kosii Ganteria. He eroavat aiemmista liitoistaan, menevät naimisiin ja perustavat yhdessä menestyvän tuoksutalon. Myös jokaisen tuoksun takana on oma mietitty tarina. Esimerkiksi uutuustuoksu Iris Rebellen tarina on rakentunut kauniin primaballerinan ympärille ja kuuluu näin:

“Mies piirsi vimmatusti keskittyneenä, loukaten hänen tilaansa kuin olisi ollut ainut koneen penkkirivillä. Kun Iris tästä syystä vaihtoi paikkaansa, mies huomasi hänen kauneutensa eikä saanutkaan enää silmiään irti hänestä…Päiviä myöhemmin teatterin takahuoneessa Iris hermostuneena hengitti odottaen baletin alkua. Hän kurkisti esiripun takaa ja yllättäen näki piirrostaitelijan eturivissä. Hetkessä Iris tunsi olonsa vahvaksi ja rauhoittuneeksi, kuin he olisivat vain kahdestaan.”

Jokaisella tuoksulla on oma tarinansa ja myös tuoksuu siltä. Tässäkin tuoksussa on balleriinamaisen pehmeä sekoitus puuta, ruusua, laventelia ja iiristä. Tuoksu todella tuo mieleen siron suloisen balleriinan valmistautumassa esitykseen esiripun takana hempeän vaaleanpunaisessa tutussa ja kärkitossuissaan. Kokonaisen iltapäivän ajan pääsimme nuuskuttelemaan Atelier Colognen laajaa valikoimaa ja omiksi suosikeiksi ylsi raikkaan sitruksinen Clementine California, viettelevän ruusuinen Rose Anonyme sekä energisen eukaliptuksinen Poivre Electrique. Reilu viikko sitten Helsingin Stockmannille avattiin Atelier Colognen tuoksupiste, missä pääsee haistelemaan näitä samettisen pehmeitä tuoksuja, kuulemaan tarinat niiden takaa ja jopa personoimaan omat tuoksukotelot. Nerokas kokonaisuus, joka on täynnä tunteita ja tuoksuja.

Kuvat Metti Forssell

8 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Laura

  Ihanasti sopii tuo baskeri sinulle, :)

  • Voi kiitos Laura! :)

 • Haidi

  Ihana polkadot ja Pariisi! Mulle on niin vakiintunut omat tuoksut, sun blogista aikanaan bongattu Giorgio Armanin Sí on se the tuoksu. Välillä tulee käytettyä Kiran blogista bongattua Bossin Her scent :) mutta näin kesää kohden voisi käydä näitä tutkimassa koska sitruksinen tuoksu kuulostaisi niin omalta!

  • Se on kieltämättä aivan ihana tuoksu ja oli pitkään munkin lemppari! Silloin taisi minullakin olla vasta yksi lapsi ja nyt huomaan että nenä on jokaisen raskauden jälkeen herkistynyt entisestään. Rakastan Si:n tuoksua, mutta käytän sitä vain iltamenoissa nykyään <3

 • EmmiU

  Oi Pariisi! Mä en ole ikinä käynyt Pariisissa, mutta nyt tulevana syksynä olisi tarkoitus sinne mennä, kun mieheni täyttää 30 vuotta.
  Toivoisinkin vähän vinkkejä Pariisiin. Missä yöpyä, syödä jne. Mitä nähtävyyksiä Eiffelin lisäksi kannattaisi tsekata. Tarviiko Pariisissa osata ranskaa? Englantia puhun sujuvasti, mutta riittääkö se? Joskus muistan lukeneeni jostain, että jos ei puhu sanaakaan ranskaa, niin voi odottaa vain huonoa palvelua. Pitääkö tämä paikkaansa? Kiiiitos jos jaksaisit vastata näihin kysymyksiin :) <3

  Siis toi paita mikä sulla on kuvassa on niiiiiin täydellinen! Pitääkin varmaan kotiuttaa kyseinen paita viikonloppuna, kun shoppailemaan menen :D

  • Hei huikea idea. Tämä varmaan menee toteutukseen piankin! Vaikka kulmalla 10 vinkkiä Pariisiin-matkustavalle.? :) Siinä voisin matkustaa näihin kysymyksiin :) ENglannilla pärjää Pariisissa nykyään kyllä – mutta on totta että palvelu on huomattavasti parempaa jos edes yrität muutamaa ranskalaista fraasia! :)
   Ja kiitos paidan löydöstä menee Kriseldalle! Valkopohjaista puseroa olen etsinyt ja hänen päällään haluamani yksilön sitten näin! <3

 • Sara

  Oli ihana lukea teidän Pariisin-reissustanne blogissa ja seurata sitä Instassa. :-)

  Nämä tuoksut kuulostavat todella kiinnostavilta, ja niitä on päästä tuoksuttelemaan Stockalle piakkoin. Tykkään muutenkin vähän erilaisista ja pehmeämmistä tuoksuista eivätkä valtavirtatuoksut oikein innosta. Sinällään ei siis haittaa, vaikka joku muukin käyttää samaa tuoksua ja vaikka se olisi suosittukin, mutta useimmat isojen talojen tuoksut eivät vain omaan nenääni tuoksu niin hyviltä.

  • Voi kiitos – oli kyllä tosi kiva reissu!
   Ja ne todella ovat! Juurikin mielenkiintoisia ja aivan ihania tuoksuja. Niiden pehmeys ja laaja tuoksumaailma on erityisen viehättävä. Kun olet käynyt niin kerrohan minullekin mitä olit mieltä ja mikä nousi suosikiksi? :)