CATEGORIES

Jalkeilla

12.4.2018

Nyt on viikko vierähtänyt leikkauksesta, mutta jo heti alkuviikosta palasin töiden pariin. Tähystysleikkauksesta palautuu kyllä ihanan nopeasti. Olen varonut nostamasta mitään, mutta jo viikonloppuna kävin pienillä kävelyillä, jotta topuminen lähtisi verkkaisesti käyntiin. Liikun nyt jo hyvin, vaikka vähän arka ja hidas vielä olenkin. Ensimmäiset päivät pidin visusti vain kotitoimistoa, kirjoitin tektsejä, vastasin mailitulvaan ja käsittelin muutaman hassun kuvan mitä jemmassa oli. Jouduin yhden yhteistyön harmikseni peruuttamaan kokonaan umppariepisodin takia ja pari muuta lykkääntyi. Nyt onkin pöydällä paljon kasaantuneita tehtäviä, mutta ihana päästä taas omien hommien pariin. Eilen oltiin Metin kanssa taas nauhoittamassa podcast-jaksoja. Kyllä sitä huomasi, että olo on vielä vähän uupunut, mutta aivan varmasti olen pian taas täysin voimissain. Studiolle päälle valikoitui mukava, lämmin ja pehmeä asukokonaisuus.

knit SOFT GOAT CASHMERE
pants BCBG MAX AZRIA
shoes ADIDAS
bag YSL

Uusimmassa jaksossa puhumme raskaudesta. Miten raskautemme ovat eronneet? Miten Metillä erosi tyttö- ja poikaraskaus? Mitä mielitekoja meillä molemmilla oli poikaa odottaessa? Kahdeksas Metti & Hanna -jakso on hieman tunteikkaampi ja muutama kyynelkin tuli vieräytettyä herkkiä ja vaikeita hetkiä muistellessa. Olen saanut teiltä hurjasti yksityisviestejä tähän jaksoon liittyen. Kiitos niistä <3 Kuinka koskettavia ja kauniita tarinoita teilläkin on keskenmenoista, raskauspeloista ja lopulta niistä onnistumisistakin. Aihe koskettaa syvältä, ja varmasti vielä tulevaisuudessa kirjoitan siitä oman postauksenkin. Tämä aihe ei saisi olla tabu. Keskenmeno, lapsettomuus ja raskauteen liittyvät ovat todella yleisiä. Vertaistuki näissä asioissa on kultaakin kalliimpaa ja sitä ei saa, ellei huoliaan voi sanoa ääneen.

Kuvat Metti Forssell

11 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Minni

  Ehdin kuuntelemaan jakson vasta näin jälkikäteen, mutta se osuikin sitten mitä parhaimpaan ajankohtaan, sillä odotamme esikoistamme syntyväksi syksyllä <3 Oli ihana kuulla raskauskokemuksistanne ja voin tämän ensimmäisen kolmanneksen perusteella niin samaistua sinun tuntemuksiisi. Lapsi on äärimmäisen toivottu ja odotettu, mutta kovan pahoinvoinnin takia en voi toistaiseksi sanoa nauttineeni itse raskaana olemisesta. Toivotaan, että tuntemukset vielä muuttuvat loppuraskauden aikana. :) Ihanaa ja aurinkoista kevättä ja iso kiitos vielä podcasteistanne. Niitä on tosi kiva kuunnella ja tuovat hyvää mieltä arkeen.

 • Laura

  Minäkin tykkäsin tästä jaksosta, vaikka minulle ei ole ajankohtainen. Mutta raskaus on kaunis asia silti aina ollut mielestäni. :) Minulle tuli suru puseroon kun kerroit kokemuksistasi, ja peloistasi kun odotit esikoistasi, onneksi kuitenkin kaikki meni hyvin ja kolme ihanaa pikku kaveria on nyt teillä <3

  • Miten kauniisti myötäelät ja ymmärrät toista, vaikka aihe ei olekaan ajankohtainen. Kiitos Laura hurjasti <3

 • Anna

  Tää raskaus-jakso oli kyllä ihana! Näin ekaa lasta odottaessa on ihana kuulla muiden kokemuksia ja ajatuksia, koska itselle tilanne on niin uusi! :)

  • Ihana kuulla, että pidit! :) Ja hei tänään tuli jakso synnytyksestä, joten samalla teemalla hetki vielä! :D

 • Lena

  Tervetuloa takaisin, Voimanainen! Leikkauksen jalkeen kylla vasyy ihan erilailla joten muista olla yhta lempea itsellesi kuten olet aina muille. Ihana tuo asu ja saa sinut nayttamaan 17-vuotiaalta-ish. Ihanaa viikonloppua sinne Koti-Suomeen!

  • Se on totta! Itsekin olen huomannut tuon, että lepäämään (makuuasentoon) on päästävä kun on vähän enemmän kävellyt. Joten kyllä, pitää muistaa myös se hetki ottaa kun siltä tuntuu. Ja voi että! :D Niinkö monta vuotta lähti umpilisäkkeen mukana?” :D Kiitos sitä samaa <3

 • Wendy

  Ihanaa kun käsittelitte raskauspodcastissa myös vaikeampia asioita, lapsettomuuttaja vaikeutta tulla raskaaksi.

  Minulta putosi myös muutama kyynel kun kerroit tarinaasi, koska tiesin miltä se tuntuu. Keskenmeno, lapsettomuusdiagnoosi ja kahden vuoden yritys tulla raskaaksi. Keskenmeno itsessään oli hirveän rankkaa, jota surin Vuoden, vielä lapsettomuusdiagnoosi siihen päälle ja koko elämä oli tuskaa. Keskenmenon jälkeen ainut ajatus mikä mahtui päähän oli raskaaksi tuleminen. Joka kuukausi tulleet pettymykset:(. Nyt kuitenkin asiat ovat hyvin ja vieressä tuhisee parin kuukauden ikäinen poika, mikään ei elämässä ole tärkeämpää kuin hän. Valitettavasti kaikkien tarinat eivät pääty näin hyvin.

  • Voi miten ihana viesti! <3 Liikutuin taas täysin. Miten ihana kuulla, että teillä noin onnellinen loppu <3 Onnea onnea onnea! Toivon suuresti, että lähipiirilläsi olisi vastaava onni. Meillä on ihan hiljattain kaikki ne pariskunnat jotka ovat vuosia yrittäneet, niin tulleet raskaaksi. Tätä onnen määrää <3

 • Lena

  Hei,
  Kiitos että laitat tuon linkin, niin tulee kuunneltua.
  Siis mitä ne sulta oikein leikkasi, ilmeisesti muutakin kuin suolen pätkän, kun näytät niin hyvältä ja nuorelta ja kauniilta. ????? Hyvää toipumista!

  • Ihana kuulla! Kiitos kovasti! Ja hahahah :D Joku muukin tuossa aiemmin kommentoi että näytän ihan teini-ikäiseltä :D Umpparileikkaus = nuorennusleikkaus? :D Kiitos kauniista sanoista <3