CATEGORIES

Arjen tasapainoa

17.4.2018

Viime viikonloppu oli totuttuun tapaan täynnä lasten leikkiä ja futista. Oma elämäntilanne on tällä hetkellä sen verran hektinen, että olen yrittänyt pyhittää viikonloput ihan vain perheelle ja ystäville. Töitä voisi tehdä joka päivä, mutta tällä hetkellä pyrin olemaan koskematta blogiin viikonloppuisin. Bloggaaminen luonteeltaan tekee sen, että työ- ja vapaa-ajan raja hämärtyy. Se on samaan aikaan ammattini yksi parhaita ja huonoimpia puolia. Tässä kuluttavassa elämäntilanteessa olen huomannut, että minun tulisi keskittyä yhteen asiaan kerrallaan. Olen luonnostani melkoinen multitaskaaja, joten yhteen asiaan kerralla keskittyminen ei ole minulle itsestäänselvyys. Vapaa-ajan on oltava vapaa-aikaa, jotta voin keskittyä olennaiseen, eli lasteni tekemisiin sekä heidän ihaniin tarinoihin ja ajatuksiin. Kun molemmille on oma aikansa, jaksaa arkea paremmin. Vaihtelu virkistää ja niiden tasapaino tuo rauhaa. Tasapainottelu ei aina ole helppoa ja välillä horjahtaa, mutta nyt yritän hakea tasapainoa minimoimalla viikonlopputyöt, vaikka työstäni nautinkin. Työni kun ei onneksi ole kuluttavaa – se on vain aikaavievää ja vie juuri niin paljon aikaa, kun sen sallin viedä. Lapseni ovat vielä pieniä, enkä halua tämän ajan kiitävän ohi vain ruuhkavuosien sumussa. Pyrin nauttimaan arjestani nyt, enkä “sitten kun…”.

coat ZARA
shirt ANDIATA
belt ANDIATA
pants ZARA
shoes DIOR

Tämä tasapainottelu on monen vanhemman murheenkryyni. Töissä ollessa sitä potee syyllisyyttä että ei ole lasten kanssa ja lasten kanssa ollessa sitä miettii/murehtii työasioita. Läsnäolon taito onkin kyky, minkä tärkeyttä ei voi tarpeeksi painottaa. Miten tärkeää on osata elää hetkessä. Nykymaailmassa kun riittää virikkeitä ja ärsykkeitä loputtomiin. Se onkin yksi suurimpia kehityskohtiani: Hidastamisen taito. Kaikkeen ei tarvitse pystyä. Itselleen ja arjelleen on oltava armollinen, jotta jaksaa. Elämä ei ole sprintti, vaan maraton.

You are not going to master the rest of your life in one day. Master the day. Then just keep doing that every day.

Worrying doesn’t take away tomorrow’s troubles, it takes away today’s peace.

Kuvat Metti Forssell

16 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • emmmi

  Sulla on niin upea taito kirjoittaa erilaisista asioista Hanna! Aina alkaa itsekin miettimään omaa elämäänsä syvällisemmin.
  Läsnäoloon liittyen voisin suositella kokeilemaan mindfulnessia :) Kyse on siis tietoisesta läsnäolosta, jota harjoittamalla on positiivisia vaikutuksia hyvinvointiin mm. unen laadun, keskittymiskyvyn ja muistin parantuminen. Harjoituksia on eri mittaisia, lyhyimmät ovat n. 5 min kestoisia, eli sopivat myös kiireiseen arkeen. Mindfulnessia voi harjoittaa myös lasten kanssa :) Olen itsekin perehtynyt aiheeseen vasta tänä keväänä. Suosittelen tutustumaan aiheeseen, jos kiinnostuit :) Voin suositella lämpimästi! Ihanaa ja aurinkoista kevättä teidän perheelle!

  • Voi kiitos ihan hurjasti! Olen todella otettu jos teksteilläni pystyn hetkeksi pysäyttämään ja miettimään omaa elämää levollisen syvällisesti <3 Ja hei kyllä! Mindfulness on tuttu ja haluaisin ehdottomasti perehtyä paremmin. Ystävättäreni on yksi alan pioneerejä (Hanne Laasala – varmaan olet kuullutkin?) jonka kursseja suosittelen myös kaikille! Itsekin aion vielä perehtyä aiheeseen paremmin ja juurikin nämä taidot lapsille on todella mielenkiintoinen asia itselle <3
   Kiitos hurjasti ja sitä samaa teille! <3

 • Voi, haluaisin sanoa, että voin samaistua, mutta lapsettomana yrittäjänä en täysin toki voi. Sen kyllä olen huomannut, että bloggaajan ammatissa on tavallaan koko ajan töissä ja toistaalta ei koskaan – tätä tekee niin mielellään. Itsekin jäin juuri täyspäiväiseksi yrittäjäksi (blogin lisäksi sisustussuunnittelua) ja onhan tämä ihan oma maailmansa opetella! Todella kaunis asu <3

  • Kyllä se arki on kaikilla tasapainottelua, oli lapsia tai ei :) Ja hei onneksi olkoon!! Mulla yksi ja miljoona sisustusprojektia kotona niin ehkä käännynkin vielä sun puoleen! :) Kiitos ja palataan!

 • Olet varmasti tehnyt oikean päätöksen! Tuo on totta, että kun voi tehdä ns. niin “helposti” töitä koneella, on vaikea ehkä vetää rajaa arjen ja työn välille. Itse sorrun helposti samaan ja se vie aikaa perheeltä.

  • Se on juuri näin. Nytkin näpytän täällä postauksia niin nopeasti kun pystyn kun nuorin nukkuu :/ :D

 • J!

  Vaikka tuo vanhemmuuden tasapainottelu on varmasti vielä ihan eri levelillä, niin täytyy sanoa että on se välillä hankalaa ihan näin nuorena lapsettomana aikuisenakin. Viikot menee töiden parissa ja viikonloppuisin pitäisi ehtiä tapaamaan omaa perhettä, puolison perhettä, isovanhempia, ystäviä jne. Tuntuu että monet olettavat juuri sen takia, kun vielä ei ole omaa perhettä, että tässä vaiheessa olisi jotenkin hirveästi aikaa ja tietysti myös jaksamista sukkuloida joka puolella, eikä oikein ymmärretä että joskus sitä silti vaan kaipaa yhden viikonlopun kotona. Ja sitten jos “itsekkäästi” päättää olla sen viikonlopun kotona, niin on huono omatunto siitä ettei siellä mummolassa ole ehtinyt käydä taas neljään kuukauteen ja silti vaan tässä kotisohvalla istun. Tai miettii, että kyllähän ne omat vanhemmatkin koko ajan vanhenevat ja nyt kun he ovat vielä hyvässä kunnossa, niin täytyisi ottaa kaikki ilo irti heidän kanssaan puuhastelusta… Vanhemmuutta odotellessa siis ;)

  Tsemppiä tasapainoiluun ja ihanaa viikkoa!

  • Voi ymmärrän hyvin. Läsnäolin tärkeys on ajankohtaista KAIKILLE elämäntilanteesta riippumatta. Niin moni keskittyy kännykkäänsä,vaikka vieressä olisi ystäväporukka… Ja kaikki tosiaan hakevat sitä tasapainoa, tärkeintä on olla rehellinen itselleen ja omalle jaksamiselle <3 Tsemppiä sinne myös! <3

 • ems

  Ihana asu!! Klassikot<3

  • Kiitos kovin <3 Ja kyllä <3

 • Lena

  Minusta on todella tervetta ajattelua etta otat arjen vakavasti ja lahjana! Parhaat blogit ovat “lomalla” joka viikonloppu ja sitten me lukijat jo innolla odotamme maanantaita (niin hullulta kuin se kuulostaakin). Olet niin kaunis, sisalta ja ulkoa!

  • Kiitos niin paljon, että siellä odotetaan uusia postauksia viikonloppujenkin yli <3 Olet ihana!

 • Kaarina

  Asian vierestä tällä kertaa: muistaakseni käytit Swiss Clinicin hampaiden valkaisupakettia. Olitko tyytyväinen, koitko sen tehokkaaksi ja turvalliseksi? Tuliko vihlontaa tms jälkivaikutuksia? Luotan rehellisyyteesi myös yhteistöiden osalta, siksi kyselen. ??

  • Hei tiedätkö minä tuon yhteistyön myötä vähän pelästyin kotimenetelmiä. Sain niin hyvää tietoa ja vinkkejä sen jälkeen hammaslääkäriksi opiskelijoilta, että en ole sen jälkeen käyttänyt kotivalkaisua ollenkaan. Haluaisin itse mennä hammaslääkärillä tehtävään valkaisuun! Mitään vihlotaa tai muutakaan ei tuon jälkeen tullut, mutta sain niin paljon hyvää infoa alan ihmisiltä tuon jälkeen, että en enää tekisi. Minulla ei ole pahaa sanottavaa omasta kokemusesta, mutta vähän pelästytti ne kertomukset kylläkin mitä sitten kuuli!

   • Kaarina

    Kiitos, vähän tuota ajoinkin takaa, ja on mietityttänyt.
    Mulla itse asiassa on hammaslääkärissä teetetyt muotitkin mutta silloin tuntui ettei hampaat valkaistu tarpeeksi! Hurjasti kun mullakin kuluu kahvia, mitään muita perinteisesti värjääviä tekijöitä ei ole. Todennäköisesti kuitenkin järkevämpää on tyytyä turvallisempiin keinoihin vaikkei mitään Ross- valkoista lopputulosta saakaan??
    Kiva kun ehdit vastata, arvostan todella?

    • No juuri näin. Itsellä ei huonoa kokemusta mutta tämän myötä näihin “heräsi” ja alkoi mietityttämään. Kiitos, että luotat sanaani <3 Ja hei vitsi, jos löydät hyvän keinon niin jaahan! MÄ varmaan haluan mennä juurikin hammaslääkärinvastaanotolle kun sen puolesta niin puhuttu.