CATEGORIES

Sadeasu

18.4.2018

Miten ihanalta tuntuikaan Helsinkiä alkuviikosta puhdistanut sade! Katupölyn määrä alkoi olla melkoinen, joten maanantain runsaat sateet tekivät terää. Itse pidän sateesta ja siellä tarpominen ei haittaa lainkaan kun on siihen sopivat asusteet.

coat TRETORN / saatu
college MAKIA
pants SAMSOE SAMSOE
shoes DR.MARTENS / saatu
bag PRADA

Sain hiljattain Milttonin PR-toimistolta käyttöön Tretornin sadetakin, joka on ollut ihan loistava kevättakki myös puistomutsille. Yllätyin takin keveydestä ja siitä miten loistavasti se hengittää! Sadetakit kun usein tuppaavat olevan melko hiostavia. Lisäpisteitä takki saa siitä, että se on tehty kalastajien hylkäämistä kalastusverkoista! Kalastusverkot valmistetaan nailonista ja ne tulee vaihtaa parin vuoden välein. Koska kierrättäminen ja jätteenkäsittely maksaa useimmissa satamissa, pudottavat kalastusalukset vanhat verkot usein suoraan mereen, aiheuttaen vahinkoa ja tuhoa. Tretorn kerää näitä verkkoja talteen ja maksaa ammattikalastajille pienen summan toimitetusta verkoista. Näin verkkojäte ei joudu mereen. Miten innovatiivinen merkki! Tässä asussa tuli pyörähdettyä tapaamisessa erittäin sateisena maanantaiaamuna.

Kuvat Metti Forssell

8 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Sofia

  Hei! Tosi kaunis sadetakki ja mukava kuulla myös sen ekologisuudesta. Näyttää todella hyvältä päälläsi! Tarvitsisin itsekin sadetakin juurikin lasten kanssa puistoiluun, mutta osaisitko sanoa, missä juuri tuollaisia Tretornin sadetakkeja myydään?

  • Moikka! Kiitos – itsekin vaikutuin takin tarinasta sen lisäksi, että se oli niin yllättävän kevyt päällä! Hei Partioaitta ainakin myy! Joskus olen tainnut nähdä Stockallakin?

 • Maria

  Voi j:lauta, että kalastajatkin! Ei nyt tullut ihan heti mieleen että maailman merten pelastaminen pitäisi aloittaa heistä.

  Hieno on takki, värikin olisi mulle mieleinen. Täytyy käydä kurkkimassa hinta. Sä oot kyllä asun eri osien yhdistämisen mestari. Kaikki näyttää hyvältä, jos ne menee yksiin toistensa kanssa. Kiitos taas postauksestasi.

  • Aika hullunkurista – eikö :O
   Ja minäkin ihastuin todella tähän väriin! Kiitos taas itsellesi kauniista palautteesta <3

 • Haidi

  Ihana arkinen sadepäivän asu ja tuo tarina merkin takkien takana :) ja vitsi miten tarpeeseen tuo sade tulikin! Pystyy taas hengittämään paremmin.

  • Kiitos ihana! ja todellakin. Sade raikastaa <3

 • Maria

  Mahtava ton takin tarina!! Täytyy laittaa korvan taakse tulavaisuutta varten :) Kierrätys on itsellä jo osana arkea ja on ihana huomata, että myös yritykset hyötykäyttää vanhaa uudelleen. Merissä on jo ihan hirveät määrät muovia mikä on niin vahingollista :/

  • No kyllä – tekee kyllä tänä päivänä vaikutuksen. Ja tosiaan aika nurinkurista että kalastajat itse hylkäävät verkkoja mereen :O Sinäkin Brutukseni :O