CATEGORIES

Luottotoppi

13.5.2018

Mantrani vaatteiden ostamisessa on: panosta klassikoihin, pihistä trendeissä. Klassisen tyylin suosijana tämä on toiminut hyvin. Vaatekaapin runko säilyy, mutta siihen on ajoittain mukava tuoda lisämaustetta. Vaikka pääsääntöisesti suosin edullisempia ketjuliikkeitä trendien kohdalla, on sieltäkin löytynyt klassisia kappaleita, jotka ovat olleet hinta-laatusuhteeltaan erinomaisia. Yksiä niistä on tämä kuvissa näkyvä musta hihaton paita Zarasta. Olen ostanut sen melkein kymmenen vuotta sitten ja se kuuluu edelleen suosikkeihini. Suureksi yllätyksekseni se on edelleen loistavassa kunnossa. Se taipuu malliltaan moneen ja siksi valitsin sen mukaan lyhyelle viikonloppulomalle. Käytin sitä matkustaessa mukavien nahkahousujen kanssa, kaupungilla rentojen sivuraidallisten housujen kanssa ja tässä samainen toppi oli päällä illallisella kynähameen kanssa paritettuna. Miten suurta iloa tuokaan se, että huomaat jonkun vaatekappaleen olleen kaapissasi vuosikymmenen, ja vieläpä jatkuvassa käytössä?

top ZARA
pencil skirt ZARA
shoes GIVENCHY
bag PRADA

Kun tästä paidasta hiljalleen aika jättää (minulla sama paita valkoisena ja siinä saumat hajonneet) olen ajatellut käydä teettämässä samanlaisen paidan ompelijalla. Kun löytää jotain näin toimivaa on siihen kannattavaa panostaa. Yksinkertaisen toimiva ja ajaton vaatekappale. Miten täydellinen olisikaan vaatekaappi, joka olisi koostunut vain tällaisista vuosikymmeniä testissä olleista vaatteista ja vieläpä paikallisten pienyrittäjien laadulla valmistamana?

Kuvat Metti Forssell

8 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • EmmiU

  Heiii Hannaaaa! Mä oon tainnut nähdä juurikin tuollaisen mustan topin viime kesänä Kreikassa Zarassa!!! Muistan vielä että oli jossain alerekissä ja oli muistaakseni useampaa väri vaihtoehtoa ? löytyisiköhän Suomesta vielä? Tai sitten ulkomailta ?

  Multakin löytyy luottovaatteita ja joutuu varmaan muutaman kyyneleen päästäämään kun niistä pitää joskus luopua :/ jotkut vaatteet vaan istuu niin hyvin ja on ihan lemppareita!

  • Voi ihana! En tiedä löytyykö, mutta sen verran klassinen ja toimiva vaatekappale että toivottavasti on tasaisin väliajoin myynnissä! Ja kyllä! :)

 • Haidi

  Ihanan yksinkertaisen kaunis asu! :) ja tuo on ihan parasta kun huomaa, että joku tietty vaatekappale on säilynyt kaapissa ikuisuuden.

  • Voi kiitos paljon, ja niin totta :)

 • Henrika

  Tuo on kyllä ihan parasta jos sama vaate menee noin pitkään! Samoin lastenvaatteiden kohdalla pitkä käyttöaika viehättää todella paljon, vaikka toki aikuisten vaatteissa se on vielä huomattavasti pidempi. Minulla on yksi Vilan musta perusneuletakki, jonka ostin syksyllä 2009 ja se on todella hyvässä kunnossa edelleen. Sitä kyllä jaksan usein päivitellä kuinka hyvässä kunnossa se on lähes 9 vuoden säännöllisen käytön jälkeen.

  • Hei ihana kuulla että sieltäkin löytyy kaapista tällaisia hinta-laatusuhteen helmiä. Se tuo hirveästi iloa kun joku vaate kestää hyvänä käytössä niin pitkään!

 • Heta

  Ketjuliikkeetkin välillä yllättää laadukkailla vaatteilla! Onko tuo hame uusi, lähinnä mietin että onkohan noita vielä myynnissä?:)

  • Kiitos! Ja kyllä! Tuo hame on itseasiassa myös monia monia vuosia vanha. EN ole niin usein käyttänyt, mutta toimii vuodesta toiseen :)