CATEGORIES

Ei se määränpää, vaan matka

7.6.2018

*Kaupallisessa yhteistyössä Mercedes-Benzin kanssa*

“Happiness is a journey, not a destination”

Olen viimeisen vuoden aikana herännyt vahvasti siihen, ettei tekeminen tekemällä lopu. Aina ei saisi olla kova kiire suorittamaan ja saada sitä tehtävälistaansa viivattua yli. Toki se tuo mielihyvää kun niitä viivoja saa ruksia, mutta tässä elämäntilanteessa uusia tehtäviä kasaantuu nopeammin listalle kuin edellisiä ehtii vetää yli. Ruuhkavuodet hurahtavat ohi huomaamatta, ellei muista nauttia myös hetkestä. Näihin vuosiin kun mahtuu valtavasti niitä hetkiä, mitä monet kaiholla vuosien päästä muistelevat. Pikkulapsiarki on ehkä yksi elämän kuormittavimpi aikoja, mutta samalla myös ihanimpia. On pystyttävä pysähtymään, nauttimaan ja ottamaan välillä rennosti. Tekee hyvää tehdä puolison kanssa asioita ihan keskenään, nähdä ystäviä kesäiltana terassilla, nostaa jalat illalla sohvan reunalle ja olla tekemättä mitään, vain katsella ja kuunnella omien lasten yhteistä leikkiä tai kuunnella autossa musiikkia ja laulaa täysillä mukana… Elämä on mitä tapahtuu nyt ja se saattaa mennä ohi, jos on liiaksi katse jo seuraavassa. Tänä kesänä aion mennä elämäni ensimmäistä kertaa festareille. Ruis Rockissa esiintyy Chainsmokers ja me Metin kanssa toivomme pystyvämme järjestää niin, että pääsemme hetkeksi irrottelemaan ja lähtemään yhteiselle road tripille Turkuun. Sitä fiilistellessä esittelen teille Mercedes-Benzin uuden A-sarjalaisen, joka mahdollistaa matkasta nauttimisen ihan uudella tavalla.

Mercedes-Benzin uusi A-sarja ei ole vain mukava ajaa, vaan sen mukana tulee lista muita ajoa helpottavia ominaisuuksia. Auto nimittäin oppii tuntemaan sinut. Voit asettaa eri ajajille profiilit ja autolla ajaessasi se hiljalleen oppii sinun tavoillesi. Merkittävä osa A-sarjan käyttöjärjestelmää onkin tekoäly, joka analysoi kuljettajan tekemisiä löytääkseen niistä toistuvia piirteitä.  Jos sinulla on esimerkiksi työpäivän päätteeksi tapana soittaa kotiin, auto nopeasti alkaa itse muistuttamaan samaan tuttuun aikaan “Soitetaanko kotiin?”. Se myös pistää merkille eniten käytetyt ajoreitit sekä millaisessa lämpötilassa viihdyt parhaiten.

A-sarjan uusi MBUX-tietoviihdejärjestelmä on niin toimiva, ettei sinulla ole edes tarvetta koskea kännykkääsi ajon aikana. Käytössäsi on kahdesta isosta näytöstä koostuva lasiohjaamo, joka toimii kosketusnäytöllä, ratin hipaisupintojen avulla, keskikonsolin kosketuselvyn avulla sekä äänikomennoilla. Järjestelmä on äärimmäisen helppo käyttää. Voit hihkaista “Hey Mercedes, I am cold” ja auto vastaa lisäämällä lämpötilaa. Äänikomennon avulla voit myös vaihtaa esimerkiksi radiokanavaa tai soittaa haluamallesi henkilölle. Niille ketkä kaupungissa tuskailevat taskuparkkeerauksen kanssa, on ilo ilmoittaa, että A-sarjassa on puoliautonomisen ajon mahdollisuus. Auto siis pystyy parkkeeraamaan itse itsensä, sinun nostessasi kädet ratista.

Kyseessä ei siis ole vain auto, vaan personoitava mobiililaite, joka mahdollistaa sen, että voit itse hidastaa. Auto muistuttaa sinua normaaleista tarpeistasi, minkä takia voit autoon astuessasi hengähtää ja nauttia matkasta. Ehkä jonain päivänä auto vielä tunnistaa lempibiisisi, kääntää volat kaakkoon ja rohkaisee sinua laulamaan täysilla ja tunteella mukana.

Pictures by NIKI STRBIAN

 

17 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Hilla

  Ihana neule sinulla :) mistä se on?

  • Kuule LIDL! :) Sitä ensimmäistä Esmara by Haidi Klum mallistoa. Mulla tämä mustana myös ja käytän hurjasti.

 • Piia

  Olette häikäisevän upeita naisia! Autokin tosi kiva ja nimenomaa valkoisena, pitääpä tutustua tarkemmin ?

  • Kiitos kovasti Piia! <3 Kauneus on katsojasssa! :)

 • Maria

  Voi että miten ihanat kuvat ja kiva yhteistyö! Aikaisempaan kommenttiin viitaten minusta tämä yhteistyö taas sopii blogiisi erinomaisesti! Oli kiva kuulla auton ominaisuuksista, sillä itsellä juuri etsinnässä uusi auto. Nämä uudet ominaisuudet herättivät mielenkiintoni – kiitos! Ihanaa viikonloppua!

  • Hei kiitos kovin! Itsekin koen tämän erittäin kivana yhteistyönä ja hieman erilaisena toteuttaa! Oli todella kiva kuulla itsekin tällaisista mahdollisuuksista autossa! :) Samaa sinne!

 • Sanna

  Nyt on valitettavasti pakko sanoa, että onpa outo yhteistyöpostaus. En näe minkäänlaista yhteyttä sinun ja autopostauksen välillä.

  Mietin pitkään kirjoitanko tätä kommenttia ollenkaan, sillä en haluaisi olla negatiivinen ja koska pidän hurjasti blogistasi, mutta nyt ei kyllä uponnut yhtään. En todellakaan oikein ymmärrä postauksen pointtia. Olet siis saanut itsellesi Mersun (omaksi? lainaan?), ja sitten..? Ajat sillä festareille? Toki ymmärrän että yhteistyön merkeissä yhteistyöpostaus on pakko kirjoittaa, mutta tämä ei jotenkin tunnu yhtään sinulta ja blogiltasi.

  • Postauksen pointtina oli nostaa Mercedes-Benzin uuden A-sarjalaisen uusia hienoja ominaisuuksia. Ei, minulla ei ole tätä autoa. Kyseinen auto oli meillä hetken koeajossa, jotta saimme tutustua sen uusiin ominaisuuksiin. Ajan siis ihan omalla autolla festareille kesällä, mutta se toimi siltana idealle ja kuville siitä, että välillä elämässä pitää pysytyä hengähtämään velvotteilta ja nauttia hetkestä. A-sarjalaisen tekoäly tekee tästä helpompaa kun se oppii kuljettajansa tavoille ja lähtee ennakoimaan tarpeita.
   Henkilökohaisesti koen että tämä juurikin sopii omaan blogiini ja on linjassa oman brändini kanssa sekä blogini lukijat ovat juurikin Mercedes-Benzin mahdollisia asiakkaita. Harmillista siis että tarkoitukseni ei välittynyt sinulle, mutta itse olen eri mieltä kanssasi ja minusta tämä oli poikkeuksellisen yhteensopiva ja ihana kamppis toteuttaa :) Olen hyvin valikoiva yhteistöiden suhteen ja tämä tuntui sopivan saumattomasti itselle :)

 • Jade

  Ihan sama mikä auto siinä teidän seurana olisi ? kun nuo Nikin ottamat kuvat ovat niin taianomaisia maisemineen ja te Hanna ja Metti loistatte upeammin kuin yksikään mersu tai mikään muu auto. Minun silmissäni auto on aivan toissijainen ?

  • Niki on kyllä ihan mieletön velho mitä kuvien ottamiseen tulee <3

 • Anonymous

  Metin jalat….??

  • Minnie

   Itsellä samanlaiset eivätkä ole miksikään muuttuneet vaikka juuri menin eläkkeelle. Siis en ole teidän ikäluokkaa? Ihmisellä on sellaiset jalat kuin on. Että lopettakaa nyt tuo Metin jalkojen kommentointi. Itse olen saanut kuulla samaa koko ikäni.
   Ihanat ihanat kuvat! Ihana auto!

  • ? Upeat pitkät jalat!

 • Laura

  Olen nähnyt tästä autosta mainoksia! :) haha
  Mersu on hyvä auto, tän naisen miehellä on mersu , mutta E sarjalainen. :D <3 kaikille voi suositella mersua , just käytiin iskälle koeajamassa mersua ja kyllähän se iskän luokse lähti :) iskä sanoo miestäni mersumieheksi :D

  • Oli kyllä hurjan fiksusti ja helpoksi sunniteltu auto! Ei ihme, että kun yhteen tutustuu niin sitten jää uskolliseksi käyttäjäksi.

 • Outi

  Ai että, paljon kivoja ominaisuuksia, mitä omassa GLKssa ei vielä ole :D

  • On kyllä! Ja tämä on vielä Mersun malleista edullisimmasta päästä!