CATEGORIES

Helsingin keskustan 10 suosituinta paikkaa asukuville

12.6.2018

Eilen illansuussa kävimme Metin kanssa nappaamassa nopeat asukuvat Tehtaankadulla auringon laskiessa. Siinä hetken kuvailtuamme huomasimme kadun toisessa päässä toisenkin parin kuvauspuuhissa. Pienen tihrustamisen jälkeen tunnistin sen olevan Arttu ja Janita. Vilkuteltiin toisillemme pienen matkan päästä ja naursekeltiin, että nämä kulmat on niin koluttu läpi. Tästä huvittuneena päätin listata Helsingin keskustasta 10 paikkaa, mitkä ovat bloggaajien suosiossa asukuvia ottaessa.

shirt GINA TRICOT
pants GINA TRICOT
shoes FLATTERED
bag LOUIS VUITTON

1. Tuomiokirkko
Valkoista ja neutraalia taustaa sekä paljon valoa? Tällöin Tuomiokirkko on varma valinta. Loppuun kuluettu, mutta aina toimiva valinta. Esimerkki asukuvat tästä.

2. Kansallisarkisto
Kaunis näyttävä sisäänkäynti ja hiljainen katu? Kansallisarkisto toimii siihen loistavasti. Esimerkki asukuvat tästä.

3. Säätytalo
Komeat pilarit, näyttävät portaat, hiljainen alue ja keskeinen sijainti? Säätytalo toimii ja sen lähesiyydessä löytyy paljon muitakin kauniita kuvauslokaatioita, kuten vieressö oleva Kansallisarkisto sekä Tuomiokirkko. Esimerkki asukuvat tästä.

4. Aleksanterinteatteri
Koristeelliinen, kaunis ja hempeän sävyinen talo. Autoja vilisee ohi paljon, mutta jalankulkijoita on vähemmän. Esimerkki asukuvat täältä.

5. Allas Sea Pool
Paljon valoa, aukea alue sekä näyttävä Helsinki Sky Wheel taustalla? Allas Sea Poolin kattoterassi toimii hyvin. Esimerkki asukuvat täältä.

6. Espa
Symmetrinen rivistö puita, kauniita rakennuksia sekä monta kohtaa missä ottaa kuvia. Espalla on paljon liikennettä, mutta kuvanottajat hukkuvat turistien sekaan. Esimerkki asukuvat täältä.

7. Kappeli
Suosituimpia paikkoja ottaa kuvia sisällä. Sen kaunis, koristeellinen ja neutraali sisustus kattokruunuineen tekee paikasta kauniin kuvissa. Ikkunoita on joka suuntaan, mikä tuo paljon luonnonvaloa ja tekee valokuvauksesta helpompaa. Kappeli on kaunis myös ulkoa, niin Etelä- kuin Pohjois-Esplanadin puolelta. Esimerkki asukuvat täältä.

8. Viiskulma
Nimensä mukaisesti Viiskulma haarautuu viiteen katuun, joten kuvaussuuntia on monia. Yhdestä paikasta saa helposti muutamat erilaiset kuvat. Esimerkki asukuvat täältä.

9. Kuusilinna
Ehkä yksi kauneimpia rakennuksia Helsingissä. Näyttävä vaaleanpunainen kuusilinna on Pinterest-materiaalia jo itsessään. Esimerkki asukuvat täältä.

10. Luotsikatu, Katajanokka
Symmetrinen ja kaunis katu, jonka vanhat keltaiset kivilinnat hohkaavat auringon lämpöä kuviin. Esimerkki asukuvat täältä.

Siinä kymmenen eri kohdetta Helsingissä, mitä on erityisen paljon näkynyt bloggaajien asukuvissa. Muita suosittuja kohteita on monia. Hihkaisethan kommenttiboksiin paikat, mitkä sinä koet olevan Helsingin keskustan hotspotteja mitä asukuviin tulee!

Kuvat Metti Forssell

6 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Mindi

  Mun omaan kotiin tuli putkiremontti ja asuin rempan ajan evakossa Huvilakadulla. Ja valehtelematta en muista ainuttakaan päivää, kun siellä ei olisi ollut joku blogisti kuvaajineen räpsimässä asukuvia. :D

  • Voi apua :D Joo Huvilakujaa mietin myös listalle – myönnetään :/ :D

 • Sara

  Pakko sanoo että Löylyssä otettuja kuvia oon nähnyt myös aika paljon :D

  • No mä meinsin listata sen yhdeksi! :D

 • Sanna

  Ooh, ihana Helsinki! <3 Vahan on ikava vanhoja kotikulmia Punavuoressa ja ymparistossa. Sun kuvat on kylla upeita.

  • Mä olen niin iso Punavuori fani <3 Rakastan näitä seutuja <3 Ja kiitos <3