CATEGORIES

Honoring the King of Pop

8.7.2009
Kerrottakoon nyt, että olen ollut todella kova Michael Jackson fani.
Vuonna 1997, 12-vuotias minä, pääsin ihailemaan legendaa Helsingin Olympiastadionille.

Se oli menoa sen jälkeen.

Huoneeni seinät muurasin MJ julisteilla ja käsityötunnilla kudoin jopa sukat MJ – logolla varustettuna. Yep – I went cuckoo for Jacko. Ketään muuta en voi sanoa fanittaneeni.

Toki fanaattisuuteni laantui huomattavasti vuosien karttuessa, mutta olen edelleen miehen musiikin suuri fani. Kaikki levyt löytyy hyllystä:) Kuten moni muukin, kasvoin hänen musiikkinsa parissa.

Eilen surin muun maailman tavoin mennyttä Popin Kuningasta.
Olen muutenkin hyvin tunteellinen, joten muistotilaisuutta katsellessani on turha varmaan sanoa että kyyneleitä vuodatin vuolaasti.

R.I.P Michael

Menin koko mustissa eilen illalla kun käytiin ystäväpariskunnan kanssa syömässä.
(I know – I seem like a freak now:D)

He just had an impact in my life.

Yritin jäljitellä päivän asu kuvissa Jacksonin mielettömiä muuveja…

Toivottvasti en juuri häpäissyt legendaa kun näytän enemmänkin siltä että I reeeeeally need to pee!

Kysytäänpä tähän loppuun muistojen vuoksi, että mikä on sinun lempikappaleesi edesmenneeltä taiteilijalta?

25 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • E

  Olen aina tykänny Michael Jacksonista, mutta hän on päässyt tässä vuosien mittaan tavallan unohtumaan. Ja juuri silloin 25. kesäkuuta, oltiin juuri tultu New Yorkiin ja tv:stä tuli kokoajan kaikkia uutisia että Jacko on joutunu sairaalaan. Ja sitten lopulta uutisissa sanottiin että Michael Jackson on kuollut, ja sillon mulla pääsi ihan valtava kyynelaallokko, jolle en voinut mitään. Hän oli niin suuri, ja vaikutti niin monen elämään ja tulee vielä vaikuttamaankin. Rest In Peace Michael Jackson! Ai niin ja se lempikappale, hmmm Bad, Thriller, Man In The Mirror, Beat It, Billie Jean, Heal The World ja oikeasti KAIKKI!!!!! Häntä ei tosiaankaan turhaan kutsuttu Popin Kuninkaaksi! Ja nuo sun muuvit on tosi hauskat!

 • Lilya

  Täälläkin yksi Suomen keikalla fanittanut:) Meillä on tallessa muuten sieltä keikalta ostettu MJ-juoma ja mukikin:) Mutta noi sun muuvis on kyllä ylitse muiden, hihittelen täällä itsekseni. Oot niin hassu:)

 • Jenny

  Rock With You on ehdottomasti suosikkini, sitten on myös P.Y.T, Wanna Be Startin' Somethin', Black or White ja Dirty Dianan alku on ihan crazy! Huoh…listaa vois jatkaa vaikka millä mitalla. :)

 • Lilja

  Joo en mäkään halua uskoa niihin median puheisiin hänestä. Minulle MJ edustaa jotain niin ihanan naiivia ja hyvää. Maailmassahan eivät tunnetusti liian herkät ja kiltit ihmiset pärjää, puhumattakaan erilaisuudesta. Ihmisellä on kova halu luokitella kaikki joihinkin lokeroihin. Michael ei sopinut mihinkään, joten hänestä tehtiin frikki. Mäkin olen hirmu pahoillani meidän tapaamisen peruuntumisesta, laitoin sulle mailia…Noi sun tanssimuuvit on muuten ihan fantastisia!!! :D:D:D

 • Sasha

  Ehdottoman paras kappale on Give in to me. <3

 • Mrs. V

  Mansikka Sport,Tahdon uskoa ihmisissä hyvään. Niin, ja olihan se "outoa" että aikuinen mies nukkui sängyssä muiden lapsien kanssa (tämän hän on vissiin oikeudessa myöntänyt). Mutta en halua uskoa rikoksen tapahtuneen. Ja jenkkien perustuslain mukaan: "You are inncoent until proven otherwise".Mutta siis monen kohdalla menee varmasti näin: "hate the man, love the music". Minä puolestani tahdon uskoa siihen syyttömyyteen:)heta,aika montaa tämä on koskettanut. Itse hajosin ihan totaalisesti kun Paris puhui. MJn lapsia minua tässä eniten säälittäkin. Mitä kaikkea hekin joutuvat isästään kuulla…"there is only so much pain, that one can take…"Toppi on ihan henkka maukasta!:) Sinne vaan!:)Kiitos ihan kauheasti siitä, että välitit tiedon minullekin että olet tästä blogistani pitänyt!:)Olen niin iloinen jos olen onnistunut pientä iloa muiden päivään tuomaan. Sehän on sitä parasta tässä harrastuksessa. Arki on ihan tarpeeksi painavaa.Kiitos sinulle kovasti Heta, että jaksat aina kommentoida ja ottaa kantaa. Jos lopetan tämän, niin kirjoitathan mulle mailia niin voin laittaa sinulle salasanaa tulemaan?:)Hyvää päivän jatkoa sinulle! ps. Ihanaa että sain jonkun mun pelleilyllä nauramaan:DJannika,Hei sieluntoveri!:)Mulla meni mahdollisuus osallistua näille keikoille aivan ohi. Olisin ehdottomasti tahtonut paikan päälle. Voi kamala että se nyt ei ole enään mahdollista. Toivottavasti MJ vaan löytää rauhansa nyt – vihdoin.Minullakin oli lapsena lempimusiikkivideo Remember the time!:)Ehkä inhimillinen Michael on vihdoin hänelle paremmassa paikassa, sillä hänen muistonsa ja musiikkinsa elää ikuisesti.Mäkin fanitan tällä hetkellä koko vanhaa tuotantoa… Kaikki tuntuu nyt olevan mestariteoksia. Mun mies raukalta alkaa tulla MJ ihan korvista ulos (vaikkakin on myös pari kertaa todennut että ei tiennytkään että MJllä oli näin monta hyvää biisiä:))Oikein hyvää päivän jatkoa sinulle.

 • Jannika

  Täälläkin fani..huoneeni oli myös tapetoitu julistein :)Tarkoitus oli mennä Lontooseen muutaman viikon päästä vielä kerran häntä katsomaan. No se reissu muuttui shoppailureissuksi.. Onneksi näin Michaelin Helsingin konsertissa!Vain yhtä lempikappaletta on vaikea sanoa. Nyt kun ikää on tullut niin ne hempeämmätkin kappaleet kuten You are not alone, Earth song, Will you be there ym. on alkaneet kuulostaa hyviltä. Lapsena niitä ei tykännyt kuunnella kun ne ovat niin surullisia :)Lapsena lemppari oli Remember the time, ihana biisi ja upea video :) Mutta.. koko Michaelin tuotanto on mielestäni mieletön.Kyllä tuli tursastettua hautajaisia katsellessa. Koko lapsuuden vietin Michaelin musiikkia kuunnellen ja videoita katsellen. Kaikki haastattelut ja ohjelmat nauhoitettiin siskon kanssa ja katsottiin niitä uudestaan ja uudestaan :D Jopa meidän vanhemmat olivat järkyttyneet Jakcsonin kuolemasta. He kun joutuivat kuuntelemaan meidän kanssa biisejä ja katsomaan videoita. Ja tietysti iskän kanssa yritettiin noita tanssiliikkeitä matkia! Ihania muistoja lapsuudesta, kiitos Michael! :)

 • heta

  Ja hahah nauratti ääneen toi sun "I need to pee"-vertaus ;D

 • heta

  Voi ihana postaus :) Itse en ollut kova fani (ei siksi ettenkö musiikistaan olisi pitänyt, multa on vaan mennyt se jotenkin vähän ohi), mutta ymmärrän miksi Popin kuninkaan kuolema on ollut monelle niin koskettava asia. Kyllä itselläkin nousi kyyneleet silmiin kun näin eilen tv:stä Paris Jacksonin puhuvan isästään.Ja ihan supersuloinen asu :) Saa varmaan tiedustella, mistä toi toppi on? Se on sievä!Musta tuntuu, että sitten jos/kun lopetat tämän blogin pitämisen niin mun päivistä katoaa jotain olennaista! Löysin sun blogin silloin kun Lintu siitä omassa blogissaan mainitsi, ja oon tykännyt susta ihan kympillä heti alusta alkaen :) Sussa on sellaista.. ajatonta tyylikkyyttä ja kauneutta, ja lienee turhaa edes mainita että sun positiivisuus on aivan upea ominaisuus! Tästä blogista en keksisi edes väkisin mitään parantamisen aihetta, tässä oot todella onnistunut. Susta huokuu ihan mieletön tervehenkisyys ja energisyys ja se jos mikä on todella ihailtavaa :) En oikeastaan edes tiedä, mitä tässä yritän/haluan sanoa :D No, ainakin haluan kiittää tästä blogista, vaikka jatkaisitkin. Vaikka oma päivä olis mennyt päin honkia, strictlystyle.blogspot.com tarjoaa aina ison pilkahduksen iloa ja energiaa, joten kiitos siitä sinulle Mrs. V!

 • Mansikka Sport

  En haluais olla ilonpilaaja, ja siis TOTTA KAI MJ on hyviä biisejä ja se on myynyt todella paljon levyjä ja popin kuningas…ja vaikee nuoruus, mut mua vaa hämää ne lapsiinsekaantumis jutut. Ei ne turhasta lähe ja kert se on tehny siit ekasta sovinnon…Mut Billy Jean on mun lemppari…ja rock my world ;)

 • Mrs. V

  JA JEN JONKA KOMMENTTIA EN JULKAISSUT!Kiitos kovasti huomiostasi! Tiedän tämän ongelman, mutta en ollut huomannut että olin laittanut mukaan sellaisia artikkeleita, missä tämä asia näkyi!Kiitos ihan hirmuisesti huomiosta ja avustasi!:) Oikein ihanaa kesää sinulle!:)newton,vaikka olenkin hyvin tunteellinen ihminen, olin itsekin yllättynyt kyynelieni määrästä. Mies valitti että eihän se voi mennä sohvalle istumaan kun se on niin märkä kyynelistä!:D Tosiaan, yllätti tuntelu minutkin!Man in the mirror… Yksi parhaimpia viestejä maailmalle ikinä.N,Great songs!:)

 • Mrs. V

  Ixu,voi ei tarvitse olla surullinen. Blogilista on onneksi täynnä toinen toistaan ihanempia blogeja!:) Ja tosiaan, yritän parhaani mukana pitää tätäkin blogia yllä kun arkeeni palaan.Kiitos sinulle kovasti.Greta,itsekin yllätyin kuinka paljon tieto kosketti, vaikka ei sitä oikeastaan vieläkään ihan tajua. On se kumma kuinka sitä tuntuisi että olisi menettänyt "ystävän". Sounds wierd, I know.Mun ehdoton lemppari on Dirty Diana. Ja ehdottomasti kaikki vanhemmasta tuotannosta menee lemppareihin. Juuri nuo mainitsemasi sekä Dangerous ja Give into me.Sohvi,Heal the world on mieletön kappale. Hän teki niin paljon hyvää musiikkinsa kautta…SaraStellar,hahahah:) Kyllä, hyvä biisi spekulaatioista huolimatta!:)Lilja, ei ole totta!!:D Äh, niin harmi ettei ikinä keretty näkemään!!:( Meilläkin on lähtö ylihuomenna. Selvästi meillä on niin älyttömästi yhtäläisyyksiä!:)Black or White, ehdottomia lemppareita (okei, nyt musta tuntuu että kaikki sen vanhemman tuotannon biisit on mun lemppareita ja mestariteoksia:D). He really wanted to make a difference.Otti niin paljon kantaa tärkeisiin ja arkoihin aiheisiin musiikkinsa kautta:Heal the worldBlack or WhiteMan in the MirrorThey don't really care about usGone too soonEarth Songand the list goes on…Kutsukoon muut minua naiiviksi, en usko hänen olleen se mies jollaiseksi media hänet maalasi.I want to belive in the good in him.R.I.P Michael (peace – finally)Peach,niinkuin tossa aiemmassa vastauksessa totesin, että haluan uskoa hänessä hyvään. Sanokoon muut minua naiiviksi, mutta en usko hänen olleen se mies, joksi media häntä väitti. Minusta muistotilaisuudessa pastori sanoi hyvin "and I want his kids to know, that your daddy wasn't a strange man, but your daddy had to deal with strange things". Yep, ja mä pillitin. Siihen haluan uskoa.lintuliini,ei oo totta!:D Pikku lintuliini!!!:D KUVIA KEHIIN!:D:Dpikku-Kata,mielettömiä biisejä kaikki!Pink Sircus,toivottavasti kaikki osaavat ottaa nuo huumori mielessä!:) Ei tehty nimittäin naama irvessä:DSe on ollut aina minun lempparini – DIRTY DIANA!Emmanuelle,NImenomaan ne alkutuotanto on niitä helmiä täys. Niin paljon mahtavia biisejä. Uusista mainitsemisen arvoisia tulee mieleen you rock my world. Pidän siitä, mutta ehdottomasti ne vanhat jyrää.Niin, ja mullahan on kaapissa liuta MJ fanipaitoja… Taisin jopa nukkua niissä nuorena faniuden huipulla:D:D:DEssi,sama ongelma. Tekis mieli sieltä vanhemmalta puolelta mainita kaikki:DMutta jos yksi on mainittava niin Dirty Diana.

 • N

  Beat it ja smooth criminal (:

 • newton

  Itsekkin seurasin muistotilaisuutta mikä oli kyllä koskettava! Et ole ainoa, joka on surullinen tapahtuneesta. En edes ymmärtänyt kuinka tää voi koskettaa näinki paljon. Ja en tiedä lempi kipaletta, mutta yksi voisi olla Man in the mirror (:

 • Essi

  mä en kyllä osaa eritellä parasta biisiä kun niitä hyviä on niin monta, mut vanhempaa tuotantoa lähinnä..

 • Emmanuelle

  Beat it ehdottomasti. Se on ollut mun lemppari jo lapsesta asti. Thriller on pitänyt ostaa jo aikoja, muttei ole tullut ostettua. Nyt ehkä vihdoinkin voisin. Ja sen Off the Wall:in. Jacksonin uran alkupuolen musiikista siis pidän, mutten niin paljon siitä loppupuolen.Olen tässä miettinyt, että pitäisi jokin tribuutti tehdä MJ:n muistolle. Ehkä valkoiseen t-paitaan tai kangaskassiin painaa jokin teksti/kuva. :)

 • PinkSircus

  Ihanat liikkeet :D Lempparibiisi vois olla vaikka Dirty Diana. Niin tai Billy Jean.

 • pikku-kata

  Bad ja Beat It on huippuja! Ja Billie Jean!

 • lintu

  Hihii samaisella Helsingin olympiastadionin keikalla heiluin itsekin silloin -97, 8 vuotiaana pikkusena! Ja fanitin mäkin hulluna ja kuvia löytyi :D

 • Peach

  Kyllä ne ovat Billie Jean ja Bad. MJ edusti minulle hassulla tavalla riippumattomuutta ja tietynlaista viattomuutta – tiedän mitä hänestä puhuttiin, enkä ota kantaa pedofilia-syytöksiin.. Mutta jos käy läpi niin rankan ja vääryyksin täytetyn lapsuuden kuin MJ kävi, ei voi hirveästi kauhistella, jos omaa kummallisiakin piirteitä. (Sitä paitsi ihmisrakkaus ei aina ole seksuaalista urrh. Julkkismaailma on julma repiessään ihmisiä riekaleiksi.) MJ on tähti, nyt konkreettisesti eikä vain kuvaannollisesti. <3 Kiva asu, vaikka oliki musta. =)

 • Lilja

  Ei oo totta! Just naureskelin kun olit jättänyt Bellagiolle kommenttia, että Brothers&Sisters on lempparisarjasi, sillä se on yksi minunkin suurimpia lemppareita. Ja nyt tämä! Siis minähän olin teininä ihan mahtava MJ -fani. Huoneeni seinät olivat aivan täynnä hänen jlisteitaan, minulla oli jopa parin metrin korkuinen fanilippu :D Ja olin myös Helsingin konsertissa! Olin myös hyvin suruissani Michaelin kuolemasta, säälin sitä kuinka häntä kohdeltiin hänen eläessään. Hän oli hyvin herkkä ja erilainen ihminen, jota maailma ei hyväksynyt. Ja niinpä lehdistö teilasi hänet täysin :( Ehdottomia lempparibiiesjäni ovat Smooth Criminal, Black or White sekä Bad. R.I.P. MJ.

 • SaraStellar

  In the closet. Ehdottomasti. Videokin on jumalainen. Nimim. 6-vuotiaana Pepsimainoksenkautta hurahtanut.

 • Sohvi

  MJ – Heal the WorldMJ – Wanna Be Starting SomethingRest in peace Michael Jackson

 • Greta

  Ah, voin myös itse sanoa olleeni tosi kova Jackson-fani ja itkin koko sen yön kun aviomies tuli herättämään mut sanoilla: "Michael Jackson on kuollut." Lempikappaletta on niin vaikea valita, joten mun on pakko sanoo kolmen kärki, josta en tingi:D'Man In the Mirror''They Don't Care About Us''Remember the Time'

 • Ixu

  Oon kyllä aikas surullinen jos lopetat tän blogin! Oot ihan mielettömän ihana persoona ja rakastan blogiasi!