CATEGORIES

LBD with little something blue

1.10.2012

Minähän olen totaalisesti unohtanut jakaa kanssanne asun, mikä minulla oli päällä poikamme ristiäisissä. Lupasin sen teille näyttää, joten tässsä tulisi.
Etsin tovin mustaa peplu-helmaista mekkoa, mutta hyvin istuvaa ja kauniisti leikattua versiota ei vain osunut kohdalleni. Täten päädyin yhteen vaatekaapin peruspilareista: Mustaan pikkumekkoon. Kyseinen mekko kun taipuu hyvin moneen tilanteeseen asusteita vaihtamalla.

Miten minä sitten LBDn ristiäisiin asustin?

Lisäsin mekkoon niinkin yksinkertaisen lisän kun vaaleansinisen satiininauhan. Ihaillen katson, kun monet tuunaavat vaatteitaan tai tekevät niitä jopa ihan itse. Minä olen käsistäni täysi tumpelo, joten tämä on aikalailla se mihin DIY-meiningillä yllän! :D Kyllä. Minä olin tyttö, joka viihtyi paremmin puutöissä käsityöluokan sijaan.

Tämä vaati sen, että astelin sisään ompelutarvikeliikkeeseen ja ostin 2,5 metriä vaaleansinistä nauhaa. Poltin nauhan reunoja hieman, etteivät ne rispaannu ja voila! Musta pikkumekko sai vähän uutta ilmettä muutamalla eurolla.

dress: Topshop
satin lace: Nappitalo
shoes: Giuseppe Zanotti
earrings: SNÖ of Sweden
bracelet: SNÖ of Sweden

Näin kätevä tosiaan on se vaatekaapin luotettava pikkumusta. Mikäli haluat nähdä lisää asukokonaisuuksiani pikkumustan kanssa, mihin kaikkin arjen tilanteisiin tämä monipuolinen mekko sopiikaan, kurkkaa TÄMÄ vanha postaukseni.

46 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • mamsuli

  Hei.. tuli mieleen, että vaikuttaisiko sopivaan helman pituuteen myös sää? :D tai kesällä kun voi yllättäen käyttää niin niin minivaatteita, sen olematta lainkaan sopimatonta (myös kirkossa).. mut kun lämpötila laskee, niin sitten alkaa paljas iho pistämään silmään. Itellä hameen helma/housut saattavat vieläkin olla lähellä vesirajaa, jos on vaan paksut villasukkahousut alla. :))

 • riie

  Ihana asu :) upeat, pitkät sääret, tuskin poikasi pahastuu joskus isona kun esittelette valokuva-albumia esim. miniälle :) Teillä on muuten upea parveke !! :)

 • Rosa

  Huomasitko tämän topshopissa? Metsästin myös itse tovin, kunnes löysin tämän.. tosin ensin epäilytti hinta, materiaali sekä pituus, mutta mekko osoittautui täydelliseksi! :)
  http://www.topshop.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?beginIndex=1&viewAllFlag=&catalogId=33057&storeId=12556&productId=5822267&langId=-1&sort_field=Relevance&categoryId=208523&parent_categoryId=203984&pageSize=200&refinements=Colour{1}~[black]&noOfRefinements=1

 • Hahaa! Minun DIY-taidot taitaa olla samaa luokkaa. Ja kässäntunneilta muistan sen, että lahjoin luokkakaverini ompelemaan housut jotka meidän piti tehdä :D

 • Pippuri

  Olinkin vihdoin kerännyt rohkeutta ja ajattelin tulla kysymään, että julkaisitko sitä ristiäisasua jossain vaiheessa, koska muistaakseni puhuit että julkaisisit, mutta en löydä millään! Ja nythän se oli julkaistu!

  Todella kaunis asu, silkkinauha on ihana asuste tuohon. Sopii hyvin tilanteeseen, tuo vähän piristystä ja myös juhlavuutta. Onhan sitä pidempiäkin mekkojä nähty, mutta väliäkö sillä? Olet kaunis nuori äiti, eikä äiteys tarkoita sitä, että sinun täytyy vartalosi piilottaa. Se lienee tärkeintä, mikä siusta tuntuu hyvältä.. ja onhan se ihan kiva ympärillä olevia ihmisiä kohtaan jos booty ei ole kaikkien nähtävillä, mutta ei tuo nyt niin lyhyt ole, että pelkäisin niin tapahtuvan!

  Ja minun silmääni ei edes helman pituus kiinnittänyt huomiota, kun kuvia katselin. Ihan muut asiat kiinnittivät. Kommentoin tuotakin asiaa vaan, kun se näköjään oli täällä kommenttiboksissa niin paljon huomiota kiinnittänyt, ja itsekin sitä olit kommentoinut.

 • Mrs.V

  Hei kaikki!

  Kiitos kovasti fiksuista ja asiallisista kommenteistanne! Pahoitteluni, että kiireen vuoksi nyt vastailen kaikille tähän samaan.
  Eli ehdottomasti kaikilla on oikeus mielipiteeseensä. Eihän tätä muuten voisi julkista blogia pitää :) Oikein asiallisesti vielä valtaosa esittänyt mielipiteensä.
  Tosiaan, minulla on pitkät jalat ja kun ristiäiset olivat tosiaan jo elokuussa poikani ollessa vasta muutaman viikon ikäinen niin rinnat olivat ihan naurettavan kokoiset kun maito ei ollut vielä tasaantunut :/ Kamalat kivireet, joita teille joissain postauksessa kauhistelinkin :D Sen myötä, helma nousi aiempaa ylemmäs, mutta ei onneksi kuitenkaan niin ylös, että vilautuksen vaaraa olisi ollut. Yritin tosiaan löytää toista mekkoa, joka muuttuneelle kropalleni olisi sopinut, mutta voi jessus. Ei ollut helppo tehtävä siinä kiireessä eikä myöskään mekkoa löytynyt. Täten turvauduin tähän ratkaisuun, ja se oli oikein toimiva :) Ymmärrän hyvin mielipiteitä jakavan pituuden, mutta kukaan ei onneksi joutunut vilautuksen kohteeksi ristiäisissä pienessä perhepiirissämme ;) Sehän pituudessa on kaikkien huoli. Eikös? :)

  Hyvät yöt! :)

 • Mia

  Sis mitä ihmettä…. Itsekkin omistan kyseisen mekon ja se oli itseasiassa päällä serkkuni häissä viime lauantaina koroilla viimeisteltynä. Itse olen sitä mieltä, että Mrs V on kaunis ja mekko sopii kantajalleen erinomaisesti. Itse en pistäisi polvipitusia mekkoja edes päälle, kun ei satu imartelemaan hoikkaa vartaloani mitenkään.

 • Anonymous

  Olet todella kaunis ja näyttävä nainen, suorastaan upea ilmestys pitkine säärinesi, mutta mekko on auttamatta liian lyhyt sinun mittaiselle naiselle, pikkutytön mekko aikuisen naisen päällä. Tyylikkyyttä on osata pukeutua tilaisuuden vaatimalla tavalla, seksikäs saa olla, mutta ei tyylitön. Toiseksi rintasi näyttävät ulottuvan nauhaan asti, osta tukevammat rintaliivit, vyötärölle asti roikkuvat isot rinnat ei ole tyylikästä.

 • miira

  Minäkin olen sitä mieltä, että mekko on ristiäisiin hiukan lyhyt. Mutta samaan hengenvetoon on pakko kehua upeita sääriäsi! Tämä ja moni muu lyhyt mekko näyttävät sinulla todella kauniilta. Varmasti löytyy tilaisuuksia tämän käyttöön myöhemminkin!

 • S.

  vau miten kauniina oot ollu!
  oot oikee yummy mummy ;)
  hyvää syksyä teijän koko perheelle!

 • Helén

  Hei
  Minusta jokainen saa pukeutua kuten itse parhaaksi näkee. Tylsää lukea negatiivisia juttujanne siitä että mikä on “sopivaa äidille”, “kirkonmenoihin” tai muuta vastaavaa. Meidän naisten tulisi pitää yhtä ja olla vaikka hissun kissun jos ei ole mitään kivaa sanottavaa. Arvostan todella että mrs V jakaa elämäänsä meille blogin lukijoille, ja tämä erittäin tärkeän päivän asu ansaitsisi ihan toisenlaisia kommentteja.

  • Julia

   Kai jokaisella on oikeus mielipiteeseensä, mielestäni oikein asiallisia ja rakentavia kommentteja kaikki mekon helmaa kummeksuneetkin :) Jos joku pitää helmaa liian lyhyenä kastetilaisuuteen niin ei kai siinä nyt ole mitään loukkaavaa että tämän toteaa? On vain luonnollista että päivän asu -kuvat herättävät mielenkiintoa ja siksi niitä myös ahkerasti kommenoidaan.

  • mm

   Blogin tarkoitus on myös herättää keskustelua, eikö vain? Mielipiteeseen jokaisella on oikeus ja tässä ne on tuotu varsin asiallisesti esille. Jonkun mielestä kirkonmenoihin ei ole sopivaa laittaa lyhyttä hametta, toisen mielestä se on ihan fine. Tuskin Mrs V. odottaa, että kaikki ovat jokaisesta hänen tekemästään valinnasta samaa mieltä – tällaisessa ympäristössä saisi aika kauan odottaakin… Ihminen terveellä itsetunnolla varustettuna ymmärtää, ettei eriävän mielipiteen esittäminen ole arvostelu toisen naiseutta kohtaan. Myös mun mielestä naisten on tärkeää pitää yhtä, mutta asun toimivuuden kritisointi ei sellaista solidaarisuutta paljoa horjuta.
   Just sayin :)

 • L.

  Kekseliäästi muunneltu mekko ja muuten kaunis, mutta minustakin liian lyhyt… Ei olisi lainkaan tanttamainen, vaikka olisi reilustikin pidempi. Tyylikkyys ja tanttamaisuus kun ei ole sama asia. ;)

 • Tosi upee mekko! Silkkinauhalla saa heti hienon yksityiskohdan (:

 • Laura

  Ihana asu, todella kiva yksityiskohta toi satiininauha :) Tässä nähdään että kyllä se LBD on naisten vaatekaapissa melkein välttämättömyys, hyvin harvassa on tilanteita mihin se ei sopisi (ainakin pienillä muokkauksilla kuten juuri olit tehnyt!).
  Ihanaa syksyä Sinulle!!

 • Hei kuinka ihana idea ja niin helppo! Katsoin tuon vanhemmankin postauksen pikkumustan asustamisesta ja heti tuli äkillinen tarve etsiä sellainen. Sitä piti vielä kysyä, että millaista kangasta tuo mekkosi on, en nää oikein kuvasta :)

 • Julia

  Kaunis silkkinauha viimeisteistelee mekon, mutta mekon helma on ristiäisiin kyllä auttamatta liian lyhyt! Lyhyt helma + korkeat korot = not so stylish

 • LeAnn

  Yksinkertaisen kaunista. :-)

 • Love the combo <3 Your earrings are classy and fabolous!!!

  http://www.9lla.it
  fashion – trends – DIYs

 • Ihana mekko, mutta kyllä toi “satiininaru” tuo siihen heti sitä jotain! Sulla on upeat jalat :)

 • Satu

  Oi, kylläpä on kaunis ja näytät niin onnelliselta, se oli varmasti unohtumaton päivä :)

  Juuri tältä nuoren ja tyylikkään äidin tuleekin näyttää, ei kai heti äidiksi tultuaan pidä vaihtaa tanttavaatteisiin :D

 • pitahaya

  todella kaunis asu! :)

 • sewqu

  Silmään pistää, että mielestäni on kyllä hieman liian lyhyt helma ristiäisiin, mutta muuten oikein kaunis kokonaisuus:)

 • Satu

  Satiininauha toimii mahtavasti, mutta hameen pituus ei kyllä ole äidin mekoksi ristiäisiin sopiva. Näyttää… halvalle, vaikka kannatkin mekkoa upeasti.

 • Tiiu

  Mekko on kaikessa yksinkertaisuudessaan kaunis ja tuo “vyö” tosi kiva keksintö :) Mutta mä taidan olla vähän konservatiivinen nimittäin itse ei laittaisi ristiäisiin/kirkkoon noin lyhyttä mekkoa. Ei niin etteikö sun sääret kestäisi katseita :)

 • Jennifer

  Vau, ihana asu ja toi nauha sopii tohon kun nenä päähän :)

 • Tiina

  Jos helma vain olisi vähän pidempi niin sitten mekko olisi oikein tyylikäs! :)

 • Anonymous

  Muuten upea asu, mutta helma on ainakin 10 cm liian lyhyt ollakseen tyylikäs ja tilaisuuteen sopiva. Tiedän itsekin pitkäjalkaisena ja pitkänä ihmisenä, että monet mekot ovat vaan liian lyhyitä. Itse pidän juhla-asuissa sopivana mittana polveen ulottuvaa helmaa.

 • Windy

  Milloin olet ostanut nuo kuvissa näkyvät Snön korut? Mahtaakohan vielä olla kaupoissa? :)

 • Hih, mun kommentit on aina yhtä tylsiä ja samanlaisia, mut kun en vaan voi toistella tarpeeksi: niin kaunis! :) Ihanaa maanantaita sinne!

 • liehuhelma

  Onko tuo aivan liian lyhyt aikuisen naisen hameeksi ja vielä ristiäisiin ollakseen tyylikäs… vai olenko minä wanhanaikainen? ;))

  • Nonna

   Vai onkohan liehuhelma vain kateellinen pitkistä sääristä? ;) Helma on just niin lyhyt, kuin sen kantaja antaa sen olettaa. Eli tässä tapauksessa näyttä himskatin hyvältä! Ihanaa alkanutta viikkoa <3

   • Tiina

    Jee, kateuskortti on täällä taas! ;) Kiitos Nonna!

  • Emilia

   Mustakin mekko on hieman liian lyhyt :( Mutta muuten upea kokonaisuus!

 • Jii

  Tosi kaunis ja edullinen päivitys mekolle! :)

 • Salla

  Tosi ihana idea ja kaunis mekko! Sääresi ovat niin pitkät et mun mielestä mekon helma sais olla aivan pikkusen pidempi, nyt kun se on noin lyhyt niin se näyttää jotenkin… hassulta pitkien jalkojesi kanssa.
  Tämän sanon ystävällisesti. :)
  Ihania syyyspäiviä koko perheellenne!

  • Kata

   Mun mielestä kanssa kaunista, mutta vähän pidempi helma saisi kirkonmenoissa olla :)

 • Nuo teikäläisen upeat bambijalat! <3
  Kun malttaisikin lenkkiä lähteä tuonne syyssäähän vetämään..

  Tuo nauha on kätevä tapa saada vähän extraa muuten mustaan asuun. Ostin aikoinaan kirkkaanpunaista nauhaa pikkujouluihin, kun ei ollut silloin punaista mekkoa tarjolla.. =)

 • Jenna

  :) kaunis asu ! Se taisikin jo aikaisemmin vilahtaa SS:n facebook-sivuilla. Minkä takin valitsit tuon asun kaveriksi ?

  Kivaa maanantaita :)

 • Haidi

  Tuo mekko on vaan niin paras! Itsekkin kyseisen omistan ja aina metsästän tilaisuuksia jossa sitä voisi käyttää ;D
  Kauniin asun olet taas luonut mekon ympärille, korut, kengät ja satiininauha rusetti! Puhumattakaan upeista hiuksistasi. Mulle tuli heti pieni hymy kun silloin fb:n puolella näin sneak peakin asusta sillä mieleen lävähti se alkuaikojen postaus jossa jaoit satiininauhavyö vinkin ;>

 • Käly

  Mä kopsasin tän yhdissä häissä viikonloppuna, mutta lisäsin rusetin keskelle vielä broochin. Kaikki tykkäs tosi paljon. :)

 • LadyBlue

  On kyllä aivan upea yksityiskohta vaikka simppeli onkin! Pienellä jutulla voi saada paljon aikaan. Ihanasti sopii myös teemaan tuo vaaleansininen väri. Ja olet kyllä niin hot mama, että oksat pois ;)

 • Sama juttu mulla: olen täysin tumpelo käsitöissä ja viihdyin myös paremmin siellä puutyötunneilla :D
  Ristiäisasusi on todella kaunis! Onneksi tollaisilla pikkuyksityiskohdilla saa tehtyä perusvaattelle paljon.

 • Wau! Tuo asusi jäi mieleen siitä fb:ssä näkyneestä kuvasta, silkkinauha on niin kiva yksityiskohta. Yksinkertaisen kaunista taas kerran :)

  • Mrs.V

   Hei kaikki!

   Kiitos kovasti fiksuista ja asiallisista kommenteistanne! Pahoitteluni, että kiireen vuoksi nyt vastailen kaikille tähän samaan.
   Eli ehdottomasti kaikilla on oikeus mielipiteeseensä. Eihän tätä muuten voisi julkista blogia pitää :) Oikein asiallisesti vielä valtaosa esittänyt mielipiteensä.
   Tosiaan, minulla on pitkät jalat ja kun ristiäiset olivat tosiaan jo elokuussa poikani ollessa vasta muutaman viikon ikäinen niin rinnat olivat ihan naurettavan kokoiset kun maito ei ollut vielä tasaantunut :/ Kamalat kivireet, joita teille joissain postauksessa kauhistelinkin :D Sen myötä, helma nousi aiempaa ylemmäs, mutta ei onneksi kuitenkaan niin ylös, että vilautuksen vaaraa olisi ollut. Yritin tosiaan löytää toista mekkoa, joka muuttuneelle kropalleni olisi sopinut, mutta voi jessus. Ei ollut helppo tehtävä siinä kiireessä eikä myöskään mekkoa löytynyt. Täten turvauduin tähän ratkaisuun, ja se oli oikein toimiva :) Ymmärrän hyvin mielipiteitä jakavan pituuden, mutta kukaan ei onneksi joutunut vilautuksen kohteeksi ristiäisissä pienessä perhepiirissämme ;) Sehän pituudessa on kaikkien huoli. Eikös? :)

   Hyvät yöt! :)