CATEGORIES

Kiinatar

3.11.2012

Maanantaina kävimme tutustumassa Donghuan yliopistoon, missä minun huomioni kiinnittyi paikallisiin opiskelijoihin. Tyylejä oli hyvin erilaisia, mutta yhteistä monella oli, että mini oli in. Niin minihameet kuin -shortsitkin. Sain napattua kuvan tästä kauniista kiinattaresta, joka päättäväisenä suunnisti kohti luentoaan. Kuvasta ei näy, mutta hänellä on tuon maksineuleen alla mikroshortsit. Suomessa voisi saada melkoista silmää noin lyhyessä mitassa – mutta Shanghaissa vesiraja todella tuli noin ylös. Mikä siinä, kun on tuollaiset sääret ja on noin viehättävä nuori nainen.

Hän muuten teki juuri sen, mistä Kiinassa vuoden asunut ystäväni Anna varoitti. Kun pyydät saada luvan ottaa kiinalaisesta kuvan, he ovat yleensä otettuja ja mielellään sinulle poseeraavat, mutta lähestulkoon aina he poseeraavat tuon sormimerkin kanssa! :)

Last Monday we visited the University of Donghuan and I got the chance to admire how the local young people dress themselves. One thing was for sure – mini is in! This gorgeous young girl was wearing microshorts underneath that maxi jumper. Not a look that many could pull off, but this beauty just looked stunning.

9 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Kiinassa kasvanut

  Luulen, että toi sormimerkki on alun perin rantautunut Japanista animen kautta ja pikkuhiljaa popularisoitunut ilman alkuperäistä merkitystä (voitto/rauha).

  V sign in Mainland China, Hong Kong, South Korea and Taiwan

  In Mainland China, Hong Kong, South Korea and Taiwan, the V sign is the most popular pose in photographs. It is used in both casual and formal settings. It is not widely known to Hong Kongers, Koreans or Taiwanese that the V sign can mean “peace” or be used as an insult; some may believe that the meaning of the sign is “victory” or “yeah” (implies the feeling of being happy). They use it both ways (palm facing the signer and palm facing forward).

  http://en.wikipedia.org/wiki/V_sign#V_sign_in_Mainland_China.2C_Hong_Kong.2C_South_Korea_and_Taiwan

 • marika

  Mistä saisin ostettua nuo valkoiset lenkkarit?
  MItä pistäisin google hakuun?

 • Sissi

  On muuten niin totta että Suomessa pelätään hienosti ja tyylikkäästi pukeutumista ja varotaan ettei vaan pukeuduta yli. Onneksi nuoremmissa naisissa on jo paljon tyylikkäitä ja rohkeita tapauksia :)

 • Singaporessa voin laittaa töihin Suomen ykköset, eikä kukaan ihmettele että olenko menossa juhliin ?? Naiset pukeutuvat töihin tyylikkästi! Suomessa sellainen pukeutuminen saisi huomiota, joko negatiivista tai postiviivista…

 • Tuuli

  Voi että, ollapa opiskelijana paikassa, jossa on noin tyylikkäitä ihmisiä! Omat viimekesäiset nahkashortsit tosin tuntuu näihin verrattuna suorastaan konservatiivisilta ;)

  Täällä sisä-Suomessa asuvana sitä kadehtii aina arkea sellaisissa paikoissa, joissa tyylikkyys, muoti ja muotoilu ovat, no, juuri sitä arkipäivää. Meillä päin kun naiset tuntuvat käyttävän korkkareitakin korkeintaan juhlissa, ja muotivirtauksista saa valikoida aika tarkasti, mitä kannattaa kokeilla, ettei saa negatiivista huomiota, valtaosa ihmisistä kun on niitä perus-Pirjoja ja -Paavoja, joille asiallinen pukeutuminen tarkoittaa lähinnä Prisman vaateosastoa… Huoh.

 • Sissi

  Mini ei ole niinkään muotijuttu vaan yleinen tapa pukeutua Aasiassa (tosin vain nuorilla naisilla). Konservatiivisissa Kiinassa tai Koreassa ei ole soveliasta vilautella avonaista kaula-aukkoa, mutta hameet ovat huikean lyhyitä. Tosin aasialaistytöillä on tyyliin sopivat jalat ja kun asu on muuten peittävä niin hameetkaan ei näytä katukuvassa liian lyhyiltä. Ja itsekin Koreassa asuessani opin voitonmerkkiposeerauksen :) Se on hassu!

 • Inkeli

  Ja kun tuo poseeraus tarttui liian helposti :D Opetin kyllä kavereita poseeraamaan miten “länsimaalaiseen” tyyliin.

  t. vuoden vaihtarina Kiinassa ollut

 • Nätti tyttö, ihana tyyli! Mutta tosiaan, on ne shortsitkin siellä alla näköjään aika lyhyet, ei sen väliä, jos ei itseään ahdista. Mä en kyllä ihan pystyisi tuohon :D

 • roosa

  Herranjumala! Itse en kyllä mikroshortsit päällä noin lyhyttä hamosta päälle laittaisi.. Mutta kaunis nainen, ja kauniit sääret:)