CATEGORIES

Muistoja Los Angelesista ja kuusi tarinaa siitä kun törmäsimme Hollywood staraan

7.8.2018

Hiljattain puhdistin puhelintani ja tietokonettani vanhoista kuvista. Sitä tehdessäni törmäsin moniin vanhoihin muistoihin, mitä tajusin etten ole koskaan teidän kanssanne jakanut. Alla kuvat, jotka julkaistiin Suomen Elle-lehdessä vuonna 2015, missä kurkistettiin vaatekaappiini kotonamme Manhattan Beachilla. Pohdin jutussa, miten Kalifornian auringon alla tuli pukeuduttua erilailla. Vuoden asuimme Los Angelesin suurkaupungissa ja se oli kertakaikkisen ihanaa aikaa. Hurjasti lämpimiä muistoja ja hauskoja hetkiä, mihin on kiva hetkittäin kuvien kautta palata. Kuvia selatessani muistui mieleen myös muutama hauska kertomus siitä, kun törmäsimme eri tilanteissa tunnettuihin Hollywood-nimiin. Vaikka suuret julkkikset ovat vain ihmisiä kuten me kaikki muutkin, niin silti se häkellytti kun vaikka perus jäätelönostoreissulla törmää seuraamansa kansainvälisen tv-sarjan päänäyttelijään (Modern Familyn Claire tuli pariinkin kertaan vastaan) tai Jake Gyllenhaal istuu avoautossaan liikennevaloissa autosi vierellä odottaen myös punaisen vaihtumista vihreäksi. Se on Los Angelesissa arkea, mutta kyllä sitä itse tuli aina hetki hieraistua silmiä, ennenkuin perisuomalaisena käänsi katseensa vaisusti pois. Seuraavaksi kerron teille näiden vanhojen kuvien lomassa parista tällaisesta tapahtumasta, mitkä ovat syvimmin painuneet mieleeni.

Bruce Willis
Oli Yhdysvaltain itsenäisyyspäivä, 4. päivä heinäkuuta (Fourth of July). Olimme kerääntyneet ystäviemme kanssa kotikaupunkimme Manhattan Beachin rannalle ihailemaan päivän rientoja. Lapset ja vanhemmat pelasivat jenkkifutista hiekka pöllyten, jenkkiliput liehuivat ja perheet sekä kaveriporukat olivat kokoontuneet yhteisille picniceille. Me vietimme päivää ystävien kanssa rannalla, mutta meiltä oli loppua juomavesi. Lähdin ostamaan lisää pullotettua vettä läheisestä ruokakaupasta. Matkalla kauppaan ihailin päivän tunnelmaa, kun katseeni kiinnittyi juuri pyöränsä kadun reunaan jättäneeseen pariskuntaan. Katseeni kiinnittyi mieheen, sillä mietin hänen muistuttavan kovasti Bruce Willisiä. Ajattelemattomasti ajatuksissani vain tuijotin häntä pitkään ja hän vain hymyili ystävällisesti takaisin. Vasta kun olin jo tovin tuijottanut häntä ja saavuin hänen kohdalleen tajusin, että ei hän näyttänyt Bruce Williseltä – hän oli Bruce Willis. Häkellyin ja nolostuin pitkästä tuijotuksestani ja käänsin häpeissäni pääni alas. Hän selvästi huomasi reaktioni ja huvittuneena toivotti vielä “Happy Fourth of July”.

Kris Jenner
Kuten edellisessä postauksessa kerroin, olen Kardashianin klaanin fani. Täten yksi mieleenpainuvimpia hetkiä oli kun illastimme Craig’s nimisessä ravintolassa ystävämme synttäreiden kunniaksi. Paikalla oli hurjasti tunnettuja nimiä, kuten esimerkiksi Russell Simmons, mutta ihmetyksessä oli pitämistä kun lähipöytään istahti Kardashian momager Kris Jenner yhdessä Joan Collinsin kanssa. Ei hajuakaan mistä he tuntevat tai mitä yhteistä heillä on, mutta kivaa heillä näytti olevan. Poistuimme ravintolasta ennen heitä ja se paparazzien lauma oli häkellyttävä. Kardashianit todella ovat yksiä seuratuimpia julkisuuden nimiä. Aina kun ravintolan ovi kävi (ravintolassa oli peitetyt ikkunat sekä ovi varmaankin juuri starojen suojaksi) niin salamavalot räiskyivät merenä ja paparazzien huudot kaikuivat kilpaa. Lisää tässä postauksessa.

David Beckham
Muutimme Los Angelesiin koska mieheni teki vuoden sopimuksen futisseura LA Galaxyn kanssa. Seura on tunnettu myös siitä, että David Beckham pelasi siellä muutaman vuoden. Tämä charmantti brittiherra asuu perheineen osan vuodesta Kaliforniassa ja siellä oleillessaan myös treenaa usein LA Galaxyn kanssa, jonka seurajohdon ja organisaation kanssa hänellä on hyvin läheiset välit. Täten futiksen suurstara Beckham oli miehelleni hyvin tuttu näky koko jenkkivuoden. Hänen sanojensa mukaan sydämellisin, nöyrin ja ystävällisin futiksen suurstara kenet on koskaan tavannut. Pelaajien lapset saivat usein halutessaan olla treenien laidalla mukana ja silloin 3-vuotias esikoisemme usein olikin mukana. Hän näki myös Beckhamia usein ja yksi legendaarisia hetkiä olikin kun David Beckham itse pyysi esikoistamme potkimaan palloa kanssaan treenien jälkeen, mutta esikoisemme kieltäytyi, koska halusi mennä pelaamaan pöytätennistä hyvän ystävämme ja mieheni erään toisen pelikaverin kanssa. Poikamme ei normaalisti IKINÄ kieltäydy futiksen pelaamisesta, mutta valitsi sitten jättää tämän kerran väliin… Itse tapasin David Beckhamin vain kerran ja täysin yllättäen randomisti hississä, jota käytimme aina päästäksemme La Galaxyn kotistadionin autohallista seuran perheiden aitioon. Suurimpia star struck-hetkiä. Ja kyllä – hän on vielä komeampi livenä.

Perhe on painajainen – Teri Polo
Manhattan Beachillä suosikkiravintolamme oli paikan rento sushiravintola nimeltä Izakaya by Katsuya, missä söimme usein poikiemme kanssa. Kerran Kira-siskoni vieraillessa luonamme kävimme taas tässä ravintolassa ja pienet pellavapäiset 3- ja 1-vuotiaat poikamme söivät tyytyväisesti vieressämme vihreitä papuja ja maukkaita lumirapurullia. Vieressämme istui kaksi naista jo hieman vanhempien poikiensa kanssa. Molemmat naiset ääneen ihastelivat poikiamme ja heidän käytöstapojaan. Satuimme lähtemään samaan aikaan ja siinä noustessamme toinen naisista tuli kehumaan poikiamme. Kuinka kauniita ja hyväkäytöksisiä lapsia meillä olikaan. Tämä oli jenkeissä hyvin tavanomaista ja ihanaa. Ihmiset tulivat usein ihanasti juttelemaan ja pellavapäisiä ja kauniisti päivettyneitä poikiamme ihasteltiin usein. Tämä nainen oli kuitenkin hyvin tutun näköinen, mutta en millään saanut päähäni mistä. Mieheni ja siskoni mielestä hän näytti myös tutulta, mutta kukaan ei saanut paikannettua miksi. Joku komedienne hän mielestäni oli, koska yhdistin häneen naurua. Vasta parin päivän jälkeen aivan yht’äkkiä ruokaa tehdessäni kaivoin jostain nukkuneesta aivosopukasta, että hänhän oli hittielokuva Perhe on painajainen päänaisnäyttelijä, Teri Polo – eli Pam Focker! Nopean googletuksen avulla varmistuin asiasta ja sain oppia, että hänkin asui tosiaan Manhattan Beachilla.

Ed Westwick
Tämä on tarinoista ehkä hauskin ja jaoinkin sen juuri kanssanne Instagram-tarinoiden puolella. Mieheni oli luvannut hommata kaverin kaverille liput loppuunmyytyyn LA Galaxyn peliin. Minulle hän totesi vain että vie liput “jollekin Edille, joka on vissiin näyttelijä”. Pelipäivä tuli ja mieheni tapasi tämän kaverin kaverin. He juttelivat mukavia jalkapallosta ja elämästä Losissa. Lopuksi “Edi” pyysi ottaa yhteiskuvan, jonka latasi Instagramiin ja kiitti samalla lipuista. Mieheni näki kuvan johon hänet oli tägätty ja totesi minulle, että tällä Edillä on aika paljon seuraajia. Katsoin kuvan (löytyy täältä) ja suu loksahti auki. Tämä “Edi” kenestä mieheni puhui oli Ed Westwick, eli Gossip Girlin Chuck Bass :D Mieheni ei ole eläessään nähnyt jaksoakaan Gossip Girliä. Se oli sarja mitä minä katsoin aikanaan mieheni ollessa pelireissuilla. Liikkiksellä ei ollut hajuakaan kuka hän oli.

Adam Sandler ja Gerard Butler Nobussa
Yksi lempiravintoloitamme Losissa, Malibu Nobu, on melkoinen paikka julkkisbongailuun hyvän ruoan lomassa. Vuoden aikana istuimme kyseisessä ravintolassa mm. Adam Sandlerin viereisessä. Muut ruokailijat ovat tässä ravintolassa yleensä melko tälläytyneinä, mutta Herra Sandler istui paikan parhaassa pöydässä vanhoissa verkkareissa ja Adidas-sandaaleissa kuin omistaja konsanaan. Rennon oloinen kaveri. Samassa ravintolassa illastimme myös samaan aikaan Gerard Butlerin kanssa. Vietimme läksiäisiämme lähimpien Suomi-ystäviemme kanssa (Mettikin oli silloin perheineen käymässä) kun eräs seurueestamme bongasi Butlerin lähipöydässä. Hänen pöytänsä sijaitsi sopivasti reitillä naistenvessaan ja täytyy myöntää, että kaikki me seurueen naiset vilkuiltiin tiheään Butleria ja ehkä sinne extra-naistenhuonereissukin mahtui…

Siinä kuusi mieleenpainuvinta tarinaa ja hetkeä siitä kun törmäsimme Hollywood-staraan jenkkivuotemme aikana. Monta kertaa kävi niin, että ruokakaupassa törmäsi johonkin tutun näköiseen kasvoon, jonka myöhemmin tunnisti näyttelijäksi jostakin seuraamastaan sarjasta. Näitä kertoja on lukuisia, mutta nämä mainitsemani tilanteet ovat syystä tai toisesta jääneet parhaiten mieleen.

Kuvat Kira Kosonen

16 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Sari

  Mistä nuo ihanat beiget kengät on mitkä sulla on jalassasi lattiakuvassa? :)

  • Sellainen merkki kuin Aquazzurra! :)

 • Olipa hauskoja tarinoita! Gossip Girlia joskus tiuhaan seuranneena tuo “joku näyttelijä Ed” -tarina oli suosikkini. :D Esikoisellanne on myös sitten isompana hauska tarina kerrottavana ystävilleen!

  Postauksetasi nousi myös lämpimiä muistoja mieleen meidän perheemme Yhdysvaltojen ajalta, vaikka ilmeisesti asuimme täysin väärällä rannikolla hahah. ;) Itse en bongannut yhtään nimekästä näyttelijää, paitsi kerran Savannahissa luulin Tom Hanksin istuvan tuossa Forrest Gumpista tutussa puistossa. Nolosti vaihdoin reittiä kulkeakseni hänen ohitseen vain huomatakseni, että kyseessä oli yksi tuota kuuluisaa kohtausta imitoivista valokuvaushetkistä. :D Hauskana huhuna (johon kovasti haluaisin uskoa) kuitenkin kuulin, että Mr. Hanksilla olisi talo Savannahissa ja että hän kävisi aina toisinaan istuskelemassa tuossa puistossa.

  • :D Ihana tarina! Kiitos kun jaoit sen! Näitä on tosiaan hauska muistella ja sitä ehtii niin nopeasti paljon unohtaakin. Toivottavasti näin kun kirjoittaa ihan ylös niin ei niin helposti pyyhkiytyisi hauskat muistot pois <3 Ja jep, joku Edi on munkin suosikki :D

 • Jemmi

  Bruce willis <3 olisin niiiin naama punaisena ja jalat vetelänä :)

  • Joo, siis niin herrasmies selkeesti. Mäkin vaan tuijotin ja tuijotin ni ois voinu joku olla jo et “quit it” mut toinen vain huvittuneenä hymyili ystävällisesti :D

 • tanjasofia

  Eikä :D Toi Chuck Bass juttu on ihan huippu, haha!

 • Rosa

  Aikamoista meininkiä näköjään..! Aivan ihana toi beckman esimerkki :DD voin kuvitella kun pikkunappula toteaa ihan kun kysyttäis otatko maitoa “nope”.. little did he knew vai miten se sanonta meni:D

  • JEP :D Perus. Noh, eipä mini potkinut Beckhamin kanssa, mutta on tuokin tarina :D

 • Haidi

  Vitsi toi Ed Tarina on vaan mun lemppari näin Gossip Girl fanina xD ja tuo Beckham tarina, sekä se kuva <3

  • Jep – ja se meidän esikoisen pöllämystynyt ilme :D

 • Taija

  Aika hauskoja tarinoita! Jos itse näkisin kenet tahansa julkkiksen, niin menisin varmaan ihan piilopaniikkiin, enkä pystyis olemaan yhtään normaali ? Tuli kysymys mieleen, kun kerroit käyneesi läpi vanhoja kuvia. Kun kuvaa noin työksensä, niin kuvia kertyy varmaan valtava määrä. Säästätkö esim. kaikki vanhat asukuvat? Miten arkistoit ne, onko sinulla jotain omia asukuva-perhekuva-sekalaisetkuvat -kansioita? Miten löydät, jos etsit jotain tiettyä vanhaa asukuvaa johonki juttuun? Kiitos kun jaksat kirjoittaa meille ja ihania elokuisia päiviä ?

  • Hei hyvä kysymys!
   Koska itse olen monasti miettinyt miten kaikki kannattaisi nimetä.
   Minä kärsin siitä, etten oikein pysty luopumaan kuvista. Täten poistan kuvia todella huonosti… Varsinkaan perhekuvia tai lomakuvia.
   Pyrin aina nimeämään kuvat (ei siis vaan kansiot) mahdollisimman tarkasti, jotta pystyin haulla paikantamaan ne mahdollisimman helposti. Koska tosiaan kuvaan aina raakana ja se sitten vaatii että “kehitän” ne kuvat vielä koneella, eli digikuvissa se tarkoittaa lähinnä säätöjä Lightroom ohjelmalla. Sen jälkeen aina nimeän kuvat. Esimerkiksi näiden kuvien nimi oli elle mag losi. Minulla on esimerkiksi Los Angeles kansio, missä on sitten kymmeniä alakansioita, kuten Santa Monica, Griffith Park, Sisko käymässä, jne. Sitten nekin kuvat on vielä nimetty mahdollisimman tunnistettavalla tavalla, jotta tosiaan jos muistelen / haen jotakin kuvaa niin ne sitten löytyisivät loogisilla hakusanoilla nopeasti – esimerkiksi asukuvat usein nimeän vaikkapa tyyliin farkut punainen paita asu pariisi (jos pariisissa otettu). Tämä ei tosiaan ole mikään saumaton järjestelmä ja aina ei muistu / osu kohdalle hakunimi, mutta ihan suhteellisen hyvin toimii:) Kiitos kun luet <3

 • Jade

  Voi miten ihania tarinoita ja muistoja. Itsellänikin on vastaavia tarinoita Los Angelesista ja Miamista. Ja juuri ihana huomata miten monet ”starat” saattavat tervehtiä ja hymyillä ystävällisesti kun huomaavat sinun häkeltyvän heidät nähdessään. Kerran jopa eräs TV:stä tuttu vanhempi rouva kysyi Nykissä voiko hän ottaa miehestäni ja minusta yhteiskuvan kun kuvailimme toisiamme erään Hotellin edessä.

  • Juuri näin <3 Ihmisiä hekin ja ihanaa kohdata niitä, keillä kuuluisuus ei ole vaikuttanut, vaan ovat, käyttäytyvät ja huomiovat muut ympärillään siinä missä muutkin :)