CATEGORIES

Kesäloman 6 parasta hetkeä

8.8.2018

Tarhat pyörähtivät käyntiin ja meillä harjoitellaan parhaillaan ihan uutta arkea. Kuopuksemme aloitti myös tarhan, tosin tovi vielä harjoitellaan ja totutellaan muutokseen. Joka päivä vähän lisätään tarhassa oloaikaa, joten ihan vielä ei olla täysillä uudessa arjessa kiinni. Pehmeä lasku, jota äitikin tarvitsee suuren muutoksen kynnyksellä. Mutta tässä vaiheessa on ihana tehdä pieni yhteenveto tästä huikeasta kesästä, joka on säiden puolesta ollut yksi parhaista – ellei paras. Se on mahdollistanut niin monet huippuhetket lämpimässä ulkoilmassa, että oli jopa vaikea rajata vain viisi suosikkia tältä heinäkuulta.

1.Veneily
Pyrimme käymään kesäisin perheemme luona Ranskassa. He asuvat Pariisissa, mutta kesät vietämme heidän kesätalollaan Arcachonissa. Yksi Ranskan-loman tähtihetkiä on aina kun pääsemme koko porukka yhdessä merelle heidän veneellään. Lämmin auringonpaiste, ihanasti viilentävä merituuli, henkeäsalpaavan kauniit maisemat, pulahdukset virkistävään veteen ja naurun täyteiset keskustelut serkkujen kanssa. Aina kesän lempihetkiä. Myös kesän ensimmäiset hetket isäni veneellä Helsingissä poikiemme kanssa oli yksi kesän parhaita päiviä.

swimsuit CALZEDONIA
dress ZARA
sunnies CÉLINE / saatu instrumentarium
shoes KAPPAHL

2.Perheillalliset auringonlaskiessa Arcachonissa
Päivämme ovat aina täynnä menoa ja meininkiä jatkuvalla sykkeellä. Siksi aina yksi päivän parhaita hetkiä on, kun saan kaikki kolme poikaa nukkumaan! Suosikki hetkiä tänä kesänä oli myös ne lämpimät kesäillat serkkujeni pihalla, minne kokoonnuimme kaikki aina illalliselle. Äänekästä ja iloista keskustelua, erinomaisia paikallisia punaviinejä ja tätini suosikki roséta. Tuoreita merenantimia ja herkullisia juustolautasia. Aurinko laski takanamme, saimme istua paikallamme ja nauttia yhteisestä kiireettömästä ajasta. Ihanaa. Lue siskon postaus samasta hetkestä täällä.

3.Aamun leikkihetket rannalla poikien kanssa
Hitaasti heräävässä Maison Finlandaise-talossa meidän perhe oli aina ensimmäisenä ylhäällä. Täten me lähdimme melkein joka aamu heti aamupalan jälkeen edessä olevalle hiekkarannalle tekemään hiekkalinnoja, kaivamaan jättikuoppia, ihastelemaan laskuveden luomia altaita sekä bongailemaan isoja kaloja ja rapuja. Sortsit vain päälle ja menoksi. Miten ihanan helppoa ja niin hauskaa. Lisää kuvia tästä hetkestä tässä postauksessa.

4.Allas Sea Pool leikkitreffit
Meidän perhe on kyllä todella iloinen Helsingin Allas Sea Poolista ja sen lastenaltaasta. Miten monta ihanaa leikkitreffiä meillä onkaan ollut tänä kesänä siellä ystäväperheiden kanssa. Allas on juuri sopivan syvä ja ihanan lämmin. Säät ovat vielä olleet niin mielettömät, että se on ollut kerrassaan täydellinen paikka viettää lämmintä kesäpäivää keskustassa. Toivottavasti elokuu suo vielä muutaman superlämpimän päivän, jotta näitä päiviä olisi muutama vielä tänä vuonna edessä.

5.Hyppyleikit mökkilaiturilta
Tänä kesänä meidän kaikki pojat (kyllä – se ihan pieninkin – ja vieläpä etunenässä!) intoutuivat hyppimään mökkilaiturilta veteen. Äidin ja isäpuolen luona mökillä Sammatissa olemme ottaneet hyppykisoja ilmatäytetyn kilpikonnapatjan päälle, tehty voltteja järveen ja uitu pakoon Sammatin järvihirviötä (siskoni Nelli :D). Niin hauskaa, että vaikka välillä jo viilenevinä iltoina hampaat kalisi ja koko kroppa hytisi, niin pojat piti määrätä lämmittävään suihkuun kun eivät millään malttaneet lopettaa. Äitinä sitä samalla yrittää toki painottaa, että muistakaa pojat että tuntemattomilta laitureilta ei hypitä, aina pitää olla aikuinen mukana ja myös kaikilla uimataidottomilla kellukkeet käsissä.

6.Visiitti Bordeauxin viinitiloille
Kesän yksi parhaita päiviä oli kun pääsin mieheni kanssa kahdestaan tutkimaan Bordeauxin viinitiloja. Siskoni ja isäni katsoivat poikiamme tuon ajan ja me pääsimme kahdestaan ihailemaan näyttäviä linnoja, tutustumaan viinin valmistuksen saloihin, oppimaan uutta asiaa viineistä ja toki maistelemaan alueen maistuvia viinejä. Olen käynyt Arcachonissa pienestä tytöstä lähtien mutta nyt vasta ensi kertaa pääsin tutustumaan myös alueen viinituotantoon. Oli niin kiinnostava tilakierros, että nyt mieheni kanssa unelmoimme pääsevämme joskus tekemään viikonlopun mittaisen ystäväpariskuntaloman alueelle ja kiertelemään tiloja omalla ajalla ja tarkemmalla suunnitelulla. Tulossa pian postaus, missä kerron enemmän tästä kokemuksesta.

6 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • M-E

  Ihana mekko! :)

  • Kiitos! Zarasta! :)

 • Rosa

  Ihanat hanna ja mika<3 ja tietty pojat mut lapset nyt yleensä on:D

 • Haidi

  Ihania kesäisiä muistoja! <3 omia lemppareita tähän mennessä on kyllä viimeviikonloppuna vietetyt ystävän polttarit, mökkireissuystävien kanssa, grillailut ystävien kanssa ja juhannus! Vielä olisi tulossa porukan ekat rapujuhlat :D saa nähdä mitä saadaan aikaiseksi!

  • Oi hei rapujuhlat!! Meidänkin olisi määrä pitää jokavuotiset rapujuhlat isäni luona! Yaaassss