CATEGORIES

Slip skirt vol.3

17.8.2018

Kuten lupasin, tällä viikolla rakennan asukokonaisuuksia yhden ja saman vaatekappaleen ympärille. Ostin hiljattain tämän beigenhohtoisen silkkihameen Anine Bing-merkiltä ja olen totaalinen ihastunut siihen. Tämä on nyt kolmas asukokonaisuus tällä viikolla, missä hameen näette. Idea tähän postaussarjaan tuli Ylen-artikkelista, missä käsiteltiin kestävän kulutuksen tärkeyttä. Lukijakuntani koostuu pääsääntöisesti naisista jotka rakastavat tyyliä, mutta ovat samalla valveutuneita kuluttajia eivätkä halua tehdä sitä maapallon kustannuksella. Ajoittaista maailmantuskaa potevana näitä asioita on haastava tasapainottaa. Mitä kaikkea voimme tehdä asioiden parantamiseksi?

Kuten Ylen-artikkeli toi esiin, yksi tärkeitä asioita on paitsi materiaalien valinta, kuin myös kestävän kulutuksen ajattelu. Kuinka tärkeää on yrittää valita niitä vaatteita, mitä todella voi käyttää vuosia. Olen kokenut saman asian äärimmäisen tärkeänä omassa tyylissäni jo pitkään. Ymmärrän hyvin, että ihmiset kavahtavat sanaa trendi. Se luo mielikuvan jostain hetken hittivaatteesta, jota käytetään kerran ja sitten se lentää jo roskiin. Siksi halusin tässä aiemmassa postauksessa kannustaa aina uutta ostaessa miettimään, keksitkö sen ympärille vanhasta vähintään neljä erilaista asua. Koska trendi on parhaimmillaan silloin, kun vanha vaate herää sen myötä uudestaan henkiin.

silk skirt ANINE BING
top ZARA
bag YSL
shoes MODA IN PELLE

Tuo toppi on ehkä ostettu pikamuodin lippulaivaliikkeestä, eli Zarasta, mutta minulla on heiltäkin monia vaatekappaleita, jotka ovat kestäneet käytössä jopa kymmenen vuotta. Kyllä, edullisemmistakin vaatekaupoista voi tehdä löytöjä. Tekin olette nähneet tämän kuvissa näkyneen topin blogin kuvissa vuonna 2011 (tämä postaus – kuka muistaa? :D), mutta todennäköisesti se on ostettu jo kauan ennen kyseisiä kuvia.

Asussa näkyy päällä myös vanhat leopardikuosiset kenkäni, jotka ostin aikanaan Englannissa asuessamme (tämä vanha postaus) vuonna 2011. Olin tuolloin vasta alkanut lämmetä leopardikuosisille asusteille ja olin kovin innoissani nämä löydettyäni. Ne olivat täydellisen väriset ja pidän kengän aavistuksen karvaisesta pinnasta. Seitsemän vuotta myöhemmin ne ovat edelleen aktiivisessa käytössä (vanha asupostaus 2014) ja ne ovat mielestäni täydelliset. Mutta nyt kun käytin niitä viimeksi eilen, repeytyi toisesta kengän reuna! Joten edessä on reissu suutarille, sillä epätoivoisesti haluan nämä kaunokaiset pelastaa.

Joten, tämän postauksen myötä haluaisin muistuttaa oman tyylin tarkastelun tärkeydestä. Mitkä ovat sinun pitkäaikaisimmat vaatteet? Mitä käytät eniten? Rakastan tyyliä, mutta yritän itsekin kokoajan opetella harkitsevammaksi ja tietoisemmaksi kuluttajaksi. Kiitos, että voin harjoitella ja kehittää sitä kanssanne.

Kuvat Alexa Dagmar

37 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • M

  Moikka!
  Ihana asu! Sellaista haluaisin kysyä, että tiedätkö mitään Anine Bing -vaatteiden valmistuksesta – eli kuinka eettisesti ne on tuotettu?
  Itse olen ihastunut sekä aikuisten että lasten mallistoon, mutta nettisivuilta en ole löytänyt tarkempaa tietoa, että miten/missä/kenen toimesta tuotteet valmistetaan. Olen sitä erikseen vielä s-postilla heiltä kysellyt ilman vastausta :/ harmi, koska mielelläni ostaisin kun niin kauniita ovat, mutta olen tehnyt sellaisen päätöksen, että kulutan vain sellaisten merkkien tuotteita, jotka kertovat läpinäkyvästi prosesseistaan :)

  • Tiedän, että heillä on tehtaat ainakin Los Angelesissa sekä Turkissa! Näin ainakin oli vuonna 2015 kun asiaa kysyin heidän liikkeestään. Ikävä kyllä enempää en minäkään tiedä.

 • Johanna

  Mun vanhin vaatekappale taitaa olla joskus vajaa kymmenen vuotta sitten JC:n alerekistä kympillä ostettu valkoinen löysä neule. Yhdessä vaiheessa käytin sitä todella aktiivisesti, joten se on nykyään melko kulunut, mutta käytän sitä edelleen kotipaitana ja nopeilla kauppareissuilla lähikaupassa :D

  • Ihanaa, että olet löytänyt niin oman tyylisen paidan että se on säilynyt mukana näin pitkään! <3

 • Maijj

  Heippa ja kiitos blogista – tämä on vähän niinkuin astetta laadukkaammalle paperille painettu luksuslehti postiluukkuun kolahtavan ilmaisjakeluaviisin sijaan!
  Olen lukenut pitkään, vaikka oma tyylini on aivan toisenlainen. Blogissasi viehättää selkeä paneutuminen ja ajatukselle tehdyt postaukset, sekä ennen kaikkea ihana positiivisuus ja optimismi, joka tulee läpi kirjoituksistasi. Lisäksi olet kuin elävä ”Käytöksen kultainen kirja”! Tyylipostauksia luen mielenkiinnolla, vaikka tosiaan garderoobini ja makuni on melko eri tyyppinen. Tykkään kuitenkin kauneudesta ja viimeistellystä asuista, riippumatta siitä, mitä tyylisuuntaa sitten edustaakaan!

  On pitänyt jo monta kertaa kommentoida, mutta nyt vasta sain aikaiseksi. Muistutat mielestäni Leena Sarvea, olet kuin pikkusiskonsa. Teissä on jotain samaa sisäistä hehkua ja samanlaista ulkoista kauneutta. Mitä ladyja!

  Aurinkoista kesää ja mukavaa tulevaa syksyä!

  • Voi että miten kaunis kommentti! Kiitos niin kovin, että näet blogini näin kauniisti! Olen todella iloinen jos pystyn tuottamaan visuaalisesti että sisällöllisesti ilahduttavaa sisältöä <3 Ja voi kiitos, pyrin aina huomioimaan muut mahdollisimman hyvin, mutta minulla on myös paljon opeteltavaa. Ja hei voi että! Kiitos! Leena Sarvi on upea nainen ja olen kuullut samaa monelta yllättävän usein! Olen otetti! Kiitos! <3 Sitä samaa ja kiitos niin kovin kun olet seurana ja halusit jättää minulle näin kauniin viestin! Olet kovin ystävällinen.

 • Paula

  Aivan upea asu !
  Olet kyllä tyylitaituri!

  • Voi kiitos taas ihana!

 • Kaisa

  Lisää tällaisia juttuja! Itse olen käyttänyt nyt farkkutakkia opiskeluajoilta… Valmistuin yli kaksitoista vuotta sitten. :D Harmittaa että joistain jutuista on tullut luovuttua, mutta paljon on käytössä tosi vanhojakin juttuja. Vuosi vuodelta yritän ostaa vähemmän ja laadukkaampaa. Tässä auttaa suuresti melko tylsä maku. Isoista ketjuliikkeistäkin voi löytää ok laatuisia juttuja (eettisyys onkin toinen asia) kun vaan syynää materiaalilaput tarkasti. On todella surullista kuinka vaatteiden laatu on laskenut. Kaksikymmentä vuotta sitten jopa h&m:n vaatteet kestivät.

  • Hei ihana kuulla että pidit! ja hei tosiaan – minullakin oli yli 15 vuotta kestänyt farkkutakki! Tosin 4 vuotta sitten se hajosi, mutta nyt on siitä lähtien ollut yksi ja sama taas <3 Ja kyllä. Sitten on tosiaan tämä eettisyys kysymys… Kuluttajana toivoisi niin paljon enemmän läpinäkyvyyttä.

 • Maij

  Heip ja kiitos tosi laadukkaasta blogista! Tää on vähän niinkuin lukisi aina silloin tälleen pisulle paperille painettua luksuslehteä paikallisen ilmaisjakeluaviisin sijaan.

  Oon jo pitkään miettinyt, että olet vähän niinku Leena Sarven minikokoinen pikkusisko – teissä on samaa sisältä kumpuavaa hehkua, ulkopuolen kauneudesta nyt puhumattakaan.

  Ihanaa, kun jaksat olla aina niin positiivinen ja kävelevä käytöksen kultainen kirja.
  Aurinkoista kesän jatkoa!

  • Ah, tämä taisi tulla kaksi kertaa? :) Mutta kiitos niin paljon ihanasta viestistä! <3 Vastasin sinulle tuohon aiempaan! <3

 • Haidi

  Oot kyllä kasannut tän hameen ympärille niin monta ihanaa asua :) omassa vaatekaapissa vanhimpia taitaa olla reilu 5v vanha cosin neulemekko ja ginan paita jonka ostin kun ketju saapui suomeen :D ja vitsi mä niin muistan noi vanhat postaukset! Niin hassua, että niistäkin on noin kauan.

  • Kiitos ihana! Ja hei mahtavaa että on löytynyt tuollaisia luottokappaleita. Ja apua miten aika menee – mäkin olin niin nuoren näköinen ilman lasten valvottamia kasvoja :D :D

 • Emma

  Ihanaa, että nostat blogissasi esille kestävää kulutusta ja esittelet ajattoman tyylikkäitä vaatekappaleita ja kokonaisuuksia :) Tuo hame on ihana! Olen puolen vuoden verran yrittänyt löytää sitä täydellistä silkki toppia, joka kestäisi mallinsa ja laadunsa puolesta aikaa. Vielä ei ole tärpännyt, mutta en halua sortua ’ihan kivaan’ yksilöön vain siksi, että silkki näyttää olevan nyt in!

  • Veera

   Moi! Minulla on pari erilaista silkkitoppia Filippa K:lta. Hyvälaatuisia ja pesen pesupussin sisällä silkkipesuohjelmalla koneessa. Eli voin suositella!

   • Emma

    Kiitos täytyy kurkata andiata ja filippa! <3

   • Kiitos kun autat muita <3

  • Voi kiitos paljon! Ja kyllä, itselläkin riittää hurjasti kehitettävää, mutta haluan pystyä toimimaan mahdollisimman harkitsevasti. Ja siis niin hyvin sanottu tuo, koska tunnistan tuon “ihan kivaan yksilöön” sortumisen jos ei vaan millään löydä! Oletko kutkannut andiatan?

 • Irene

  Juurikin näin! Itse luen nykyään vähemmän blogeja juurikin tän kulutuskäyttäytymisen takia mitä vallitsee.. näin kärjistetysti sanottuna kuka vaan saa kasattua jatkuvasti upeita asuja jos koko ajan ostaa uusia juttuja ja tarpeeks rahaa?haaste onkin yhdistellä samoja vaatekappaleita eri asuiksi yms ettei tarttis kokoajan ostaa uutta mutta ei näytä myöskään siltä että aina samat retkut päällä ?kiitos tästä! Toivottavasti näitä tulee jatkossakin

  • Annukka1

   Juuri näin! Asun ulkomailla ja juuri viikonloppuna oli paikallisen sanomalehden muotiliitteessä artikkeli kuinka täällä on yleistymässä se, että esim Insta-vaikuttajat ja bloggaajat ns. tilaavat netistä vaatteita käyttääkseen niitä vain yksiin asukuviin (hintalaput vielä kiinni), ja palauttavat vaatteet samantien takaisin (ilmaisen toimituksen ja palautuksen ansiosta yhä enemmissä määrin). Vaikea sanoa onkohan tällainen yleistä tai yleistymässä myös Suomessa? Valitettavasti Instagram on aiheuttanut tiettyjä paineita ainakin täällä vaikuttajille, jolloin he kokevat että joka kuvassa on oltava uudet vaatteet.

   • Apua! Tekeekö jengi tosiaan näin! :O Olen siinä mielessä naivi etten usko tai en ainakaan itse koskaan voisi tehdä noin. En koe lainkaan painetta että pitäisi olla uutta :O Itse taas uskon, että tuo trendi on tosiaan vaihtumassa. Vanha, ajaton ja monikäyttöinen on hetken juttu? :)

  • Se on toki näin – että pitäisi enemmän korostaa sitä että aina ei tarvitse ostaa uutta ja olisi hienoa jos trendikkäämpää kun saa vanhasta uutta. Mutta uskon vahvasti, että siihen suuntaan ollaan menossa!

 • Henrika

  Olen samaa mieltä kanssasi että myös ketjuliikkeistä voi tehdä kestäviä löytöjä! Juuri viime viikolla ostin Zarasta pari vaatetta, joiden uskon säilyvän kaapissani pitkään. Lisäksi eilen käytin 5,5 vuotta sitten Zarasta ostamaani paitaa :)

  Minun vanhin käytössä oleva vaatteeni taitaa olla 10 vuotta sitten special tilanteeseen hankittu musta mekko, joka löytää tiensä päälleni säännöllisin väliajoin tilaisuuden tullen. En käytä sitä arjessa, mutta erilaisten juhlatilaisuuksien tullen laitan sen päälleni (viime aikoina valitettavasti hautajaisten). Ja mikä parasta mallinsa ansiosta se on sopinut käyttöön myös raskaus- ja imetysaikana! Oman vartalon muutokset eivät siinä vaatteessa näy. Todellinen luottovaate siis :D!

  • Siis aivan mahtavaa! Zarastakin voi tosiaan tehdä löytöjä! Ei sen tartte olla hirmukallis , että kestää aikaa!
   Ja wau mikä vaate! Mullakin oli yksi kietaisuhame joka on ihan luotto ja toimi myös raskausaikana! Ihan huikeita tällaiset piecit. That LBD on kyllä ihan huippu kun löytää sen oman mallin mikä toimii vuodesta toiseen! <3

 • Merja

  Toi hame ja korkkarit, perfect! Minulla on kengät, vyö, laukku ja paitapusero leokuosia, enkä todellakaan tiedä kuinka vanhoja ne ovat. Mutta aina muutaman vuoden välein ne löytävät tiensä käyttöön. Vanha rakkaus ei ruostu.

  • Se on juuri näin. Kissa on klassikko!! :) JA kiitos <3

 • Oona

  Huvittavaa kuinka kauan onkaan sua seurannut kun nuo linkatut postaukset tuntui siltä kuin olisi eilen ne lukenut ekaa kertaa ? siks just tykkään sun blogista niin paljon kun näkyy jo lukijalle tuttuja vaatekappaleita. Ajaton vaatekaappi kiertää vuodesta toiseen ja lukijana kykenee myös samaistumaan niin hyvin kun samat tuotteet kiertää. Ostin monia vuosia sitten just leobardikorkkarit Rubert Sandersonilta sun inspiroimana ja samat kengät kulkee vieläkin mukana. Pitääkin kaivaa taas esiin.

  • Voi että! <3 Ihana kuulla, kiitos niin näistä vuosista! Ja ihana kuulla, että tämä inspiroi, koska mua aina ilahduttaa kun saan vanhasta käyttöä ja kestänyt pitkään. Ja hei leokorkkarit on ihan huikeet ja todellakin kestää aikaa! Kaiva siis! :)

 • Heli

  Hyvä idea avata tätä kulutuspuolta. Juuri näin, vanhat jutut myös kestävät aikaa, useassa tapauksessa. Seuraava ajatus nousikin siitä, miten te bloggarit saadessanne tuotelahjoja kierrätätte saamianne tavaroita? Joku (sinäkö?) kerran mainitsi lahjoittavansa esimerkiksi kosmetiikkalahjat eteenpäin johonkin hyväntekeväisyyteen. Tuota puoltakin olisi kiinnostava kuulla, sillä mm. blogitapahtumat ja kampanjat tuottanevat paljon oheistuotteita. Ainakin minun kohdallani kiinnostaisi kovasti kun voisi lukea tätä vähemmän tunnettua puolta, erityisesti jos tuotteet ohjautuisivat vaikka lastensuojelun nuorille tai vastaavaan, esimerkiksi.

  • Hei mahtava postausidea! Ja kyllä – laitan kosmetiikan aina eteenpäin. Olen antanut esim tyttöjen talolle, mutta paljon olen jakanut ihan lukijoillekin. Esim eräällä lukijallani oli siskon polttarit minne tarvitsivat ja hän tuli käymään valitsemaan mieluisat. Sitten olen tehnyt kasseja, jotka nopeimmat saa hakea. :)

   • Annukka1

    Hei! Tämä postaus oli tosi kiva ja miellyttävä, jotenkin ihanan freesiä nähdä bloggaaja joka osaa käyttää nyös vanhempia vaatekappaleita uusissa asukokonaisuuksissa. Tästä myös näkee sen, kuinka hyvin säilytetty ja huollettu kestää aikaa!
    Minua myös kiinnostaisi postaus yllämainitusta aiheesta blogilahjoihin yms liittyen. Esimerkiksi Mona Visuri on juuri tehnyt videon meikkien ”konmarittamisesta” ja osan niistä hänkin oli saanut blogin kautta. Mieleeni on jäänyt myös useissa blogeissa näkyneet Heidi Klumin Lidlille suunnittelemat vaatteet, joita ei ole viimesyksyisen kampanjan jälkeen näkynyt. Olisi kiva jos voisit avata käytäntöjäsi näihin liittyen! :)

   • suvi nieminen

    Kiitos tosiaan tästä “avustuksesta” polttareihin! Polttarisankari ja muut vieraat olivat yhtä hymyä, kun saimme toteutettua modernin morsiussaunan ja tulevan morsiammen hemmottelun tuotteiden avulla! Kiitos kiitos kiitos<3

    • Ah, olen niin iloinen että saivat noin hyvää käyttöä ja siitä oli teille iloa <3

 • Hame on aivan ihana ja niin kaunis asu! Olisi kiva kuulla, miten toteuttaisit syksyn ajankohtaiset trendit yhdistettynä klassiseen pukeutumiseen! Pukeudun itse tosi klassisesti, mutta sitten aina olisi kiva välillä
  Tuoda jotain ajankohtaista pukeutumiseen (viime vuonna tupsukorvikset ja ylipolvensaappaat jne)! Toinen postaustoive olisi asuja kamelinvärisen villakangastakin ympärille – vai oletko ehkä tällaisen jo joskus tehnytkin?

  • Hei kiitos ja kyllä! Juuri tällaisia postauksia haluaisin tehdä tänä sykynä! Katsoa syksyn trendit ja taas poimia ne omat suosikit sieltä että miksi koen ne ajattomina ja hyvinä trendeinä. Ja hei ehdottomasti pitää tehdä tuo kamelitakki monella eri tapaa, koska blogissa se mun kamelitakki on näkyny vähintään 1001 eri tavalla – lemppari :D