CATEGORIES

Tähtiin kirjoitettu?

22.8.2018

Kuinka moni teistä seuraa horoskooppeja? Itse en tiedä astrologiasta paljoakaan, enkä lue horoskooppeja juurikaan kuin viihteenä. En edes muista, koska olisin viimeksi jostain horoskoopin silmäillyt. Olen aina ollut suhteellisen faktapohjainen ja suoraviivainen ihminen. En ole kovin hengellinen tyyppi. Kuitenkin viimeisinä vuosina olen halunnut yrittää laajentaa omaa ajatusmaailmaani. Siskoni ovat hyvin kiinnostuneista chakroista, kivistä ja tähtikartoistakin. Olen viimeisen vuoden aikana kysellyt näistä enemmän heiltä. Kun tästä tuli puhetta äitini kanssa, sain kuulla, että minulle on tehty mm. astrologinen syntymäkartta kun synnyin. Tätini oli teettänyt sen tutullaan, joka harrasti astrologiaa. Äitini kavoi kyseisen kartan kätköistään ja se on tosiaan laadittu vuonna 1984 puhtaasti nimeni, syntymäaikani, -paikkani sekä silloisen tähtien asennon avulla. Sen lukeminen sai minut hämilleen. Osa piti minusta hyvin paikkansa, osa ei ollenkaan ja osa nyt tuntui minusta olevan yleisesti kaikille sopivasti muotoiltua. Haluan painottaa, että en aiheesta tiedä itse paljoakaan, mutta kovasti minua kiinnostaisi ymmärtää enemmän. Tässä postauksessa jaan teidän kanssanne tämän jo vuonna 1984 tähtikartastani tehdyn tulkinnan sanasta sanaan.

top VERO MODA
shorts ZARA
bag PRADA
shoes FLATTERED

Fyysiset ominaisuudet
Nouseva merkki on skorpioni, mikä merkitsee yleensä kohtalaisen pitkää ja siroa vartaloa. Planeetoista Venus on hyvin lähellä nousevaa merkkiä, mikä lähes poikkeuksetta merkitsee fyysistä kauneutta ja harmoniaa.

Henkiset ominaisuudet
Kartassa on hyvin selvä yleislinja: Elämässä ei ole mitään suuria ristiriitoja. Elämä tuntuu soljuvan tasaiseen tahtiin, samalla sanoen kartanhaltija on yleensä oikeaan aikaan oikeassa paikassa. Koska kartassa planeetat ovat kaikki kuuta lukuunottamatta syntymähetkellä “supussa” itäisellä taivaalla on se merkki voimakkaasta tahdosta. Tällainen ihminen tekee yleensä elämällään mitä haluaa. Toisaalta kuun ja Pluton oppositio aiheuttaa voimakasta halua kontrolloida ja hallita läheisiään (omaisia ja ystäviä), joskus kyseenalaisin metodein, mikä on omiaan luomaan vaikeitakin ristiriitoja, jotka aiheuttavat henkistä kamppailua kartanhaltijan sielunelämässä. Tämä kuun ja Pluton oppositio on hyvin voimakas kartassa ja sen seurauksena voi olla edellä kuvatun lisäksi suuria rahaan liittyviä ristiriitoja (esim. omaisten perintöriitoja). Tämä oppositio aiheuttaa myös aggressiivisuutta. Toisaalta Saturnus tuo sitten luonteeseen arvokkuutta, jopa jäykkyyttä, ennen kaikkea kuitenkin määrätynlaista korrektiutta. Ja sokerina pohjalla: Aurinko ja Merkurius ovat konjuktiossa vaa’assa, mikä on selvä merkki taiteellisuudesta. Vaatimattomimmillaan ehkä vain varmaa tyylitajua ja voimakkaampana…ken tietää! Opintoihin on selvä halu, mutta lähinnä vain jonkun päämäärän saavuttamiseksi.

Ja lopuksi pari kommenttia ystävistä, työstä ja avioliitosta.
Ystävien huoneessa vallitseva planeetta on aurinko, mikä merkitsee taiteellista ystäväpiiriä. Työn huonetta vallitsee kuu, mikä kertoo työn liittyvän jotenkin naisiin. Kartan laatija voisi kuvitella työtä esim. muodin parissa. Avioliiton huoneessa ei näy mitään ihmeempää. Kartan yleislinjan huomioonottaen voisi kuvitella, että avioliitto solmitaan sopivaan aikaan sopivan henkilön kanssa.

Kaiken kaikkiaan tasaisen varma, hyvä elämä jos onni nyt on sitä, että on onnellinen!

Eniten minua hymyilytti tätä lukiessa, että tähtikarttaani oli kirjoitettu vuonna 1984 tulevan työni liittyvän jotenkin naisiin, ehkä muodin parissa. Osui ja upposi. Ehkä tämä työ on osaltani tähtiin kirjoitettu. :D Toisaalta taas kohta perintöriidoista sai minut kavahtamaan. Sellaista ei ole ollut ja toivottavasti sellaista ei koskaan tule.

Kuvat Kira Kosonen

4 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Avelina

  Minusta on aina hyvä ajatus laajentaa omaa maailmankuvaa, mutta jotenkin näin toisen hyvin rationaalisen ihmisen päähän ei mene, miksi horoskooppeja pitäisi kenenkään varsinaisesti ymmärtää, kun minkäänlaista tieteellistä perustaa ei niillä ole. (Se on sen sijaan minusta hyvinkin kiinnostavaa, miksi vielä nykyaikanakin tällaiset asiat ovat joillekin ihmisille tärkeitä.) Mutta toki ne voi nähdä jonkinlaisena aikuisten leikkinä tai keskustelunavauksina niin kuin tässä postauksessasi – siinä vaiheessa mennään aika vaarallisille vesille, jos ne alkavat oikeasti vaikuttaa merkittäviin valintoihin. (Tiedän mm. naisen, joka kysyi astrologilta, pitäisikö hänen erota. Kenties parisuhdeneuvoja olisi ollut parempi vaihtoehto…)

  Hauskasti kyllä osuvat jotkut lapsena saamasi “ennustukset” kohdilleen. Itsekin olen ihan tyyppiesimerkki oman horoskooppini edustajasta, mutta en osaa nähdä sitä minään muuna kuin sattumana.

  • Olen kanssasi samaa mieltä, että siinä mennään jo todella vaarallisille vesille jos kysytään astrologilta kannattaako erota. Minä kyllä ymmärrän viehätyksen ja uskon siihen, että jokainen saa uskoa juuri siihen mikä tuo millään tapaa itselle hyvää mieltä tai positiivisia voimavaroja. Ja juurikin ne ovat keinona hyvä pohtia omaa minäkuvaa ja siitä miten näkee toiset – ne ovat erinomainen keskustelun avaaja. Liian mustavalkoisesti niitä ei pidä uskoa. Ja kyllä – haukasti kyllä pitävät paikkansa osa! :D

 • Ssss

  Olipa muuten osittain todella osuva aivan kuten sanoit! Sinua tuntematta blogia enempää voin kyllä allekirjoittaa muutamia väitteitä! :D toivottavasti perintöriidat ovat asia, joka ei koskaan toteudu!

  Horoskoopit kiehtovat minua aina silloin tällöin. Niitä tulee luettua ajoittain, mutta ei mitenkään hirveän tunnollisesti. Olen todennut, että oman horoskooppimerkkini (jousimies) kuvaus osuu kyllä yksiin pelottavan hyvin persoonani, olemukseni ja kiinnostusteni kanssa. Toki sieltäkin löytyy asioita, jotka eivät pidä paikkaansa, mutta pääpiirteittäin olen kyllä kuvausta vastaava. Monet kaverini ovat tehneet samanlaisia havaintoja omalta osaltaan, yhdellä taas meni kuvaus todellisuuden kanssa aivan päin prinkkalaa. Jotain jännittävää horoskoopeissa kuitenkin on!

  • :D EIkä? :D

   Ja siis samaa mieltä. Niissä on jotain kovin kiehtovaa, mutta tarpeeksi en niistä tiedä jotta voisin olla mitään tiettyä mieltä. Olen aina valmis kuulemaan ja oppimaan uutta! :) Mutta horoskoopit ovat siinä mielessä ihania, jos niitä vaikka pohtii ystävien / läheisten kanssa. Siinä voi oppia ihan uusia näkemyksiä miten toinen vaikka näkee sinut tai keskustelun kautta saada uusia ajatuksia siitä, miksi itse on sellainen kun on? :)