CATEGORIES

Miten bloggaajat ottavat asukuvia?

12.9.2018

Päivän asu kuvat ovat yksi blogien suosituinta sisältöä. Voi niitä aikoja kun päivän asu kuvat napattiin nopeasti kodin nurkassa ja lätkäistiin kolme suht samanlaista kuvaa vieri vieren. Todella nopeaa ja tehokasta. Toki niitä voisi niin tänäkin päivänä ottaa, mutta valtaosa blogia ammatikseen tekevistä haluavat varmasti tuottaa kaikinpuolin vaihtelevaa ja inspiroivaa sisältöä. Täten johtojen täyteisestä kotinurkasta on siirrytty valoisamman kotiparvekkeen kautta ulos kaduille, missä ei ole pulaa luonnonvalosta ja taustakin näyttelee roolinsa asun fiiliksessä. Kuvasta tulee silmälle vielä mielenkiintoisempi, jos asu jotenkin sointuu kuvauspaikan värien kanssa. Enää ei riitä itselaukaisimet, vaan tarvitaan jo kuvausapua. Ideaalia olisi, jos aina kotoa lähtiessä olisi joku ottamassa nopeat asukuvat jossain kotiseudun nurkilla. Arjen kiireiden keskellä se harvemmin on kuitenkaan mahdollista, vaan kuvaaminen on pääsääntöisesti sovittava etukäteen.

coat ZARA
knit MASSIMO DUTTI
pants ANDIATA
shoes UNISA
bag CÈLINE

Usein bloggaajat auttavat tässä toisiaan, mutta ajoittain palkataan myös valokuvaaja ottamaan jopa perus asukuvatkin. Valokuvaajaan turvautuminen on tehokasta. Silloin voit keskittyä vain kameran edessä olemiseen ja kuvatkin syntyvät hetkessä kun agendalla on vain sinun tarvitsemasi materiaali. Bloggaajien työskennellessä yhdessä, aikaa menee tietty tuplamäärä, kun autetaan samalla tavalla ystävää, niinkuin ystävä juuri auttoi sinua. Minulla on muutama bloggaava ystävä, keiden kanssa kuvaan eniten. Esimerkiksi ystävieni Alexan, Metin, Kaisan ja siskoni Kiran kanssa kuvataan usein yhdessä. Tunnemme toistemme tyylit ja mieltymykset sen verran hyvin, että kuvaaminen on yleensä hyvin tehokasta ja nopeaa. Toki on niitäkin päiviä ettei mikään tunnu toimivan, mutta niitä on onneksi vähemmän. Aika on kaikilla kortilla, joten usein harrastamme sitä, että kuvaamme mahdollisimman monta päivän asua kerralla. Jotkut saattavat kokea tämän oudoksi, ikään kuin asu ei oikesti olisi päivän asu. Kaikki blogissani näkyvät vaatteet ovat olleet päällä oikeastikin, mutta ajallisesti tehokkaampaa on kuvata monta kerralla. Täten saatan usein nappasta peilin kautta kuvan päivän asustani muistiin, jotta voin pukea sen uudestaan seuraavan asukuvaussession yhteydessä. Vaikka keskustassa liikun pääsääntöisesti kävellen, pyöräillen tai sporalla, niin asukuvia ottaessa on iso helpotus saada auto käyttöön, vaikka vain keskustassa yleensä liikummekin. Koska kuvaamme usein monta asua kerralla, parhaillaan jopa kahdeksan yhteensä, tuo auto suurta helpotusta paikasta toiseen liikkuessa sekä samalla se tarjoaa suojaisan paikan vaihtaa vaatteita. Puhumattakaan siitä vaatteiden määrästä, mitä joutuu tällöin kantamaan mukana. Muuten vaatekasseja joutuisi jättämään milloin minnekin, jos ei saisi niitä kätevästi takakontin suojiin. Aina erilaisten yhteisten tilaisuuksien kylkeen pyrimme sopimaan nopean asukuvien ottamisen ennen tai jälkeen tapahtuman, mutta niitä ei kuitenkaan ihan jokaiselle päivälle ole ja aina ei omat aikataulut anna sille periksi. Täten asukuvien tilanteet ovat hyvin usein irrallisesti otettuja.

Yllä näkyvät kuvat otettiin Alexan kanssa. Olin ollut nauhoittamassa podcastia Kalasatamassa ja sen jälkeen olin sopinut nopeat kuvaustreffit Alexan kanssa. Me asumme lähekkäin ja olemme ystäviä muutenkin, joten kuvaamme usein yhdessä. Näin minä ja ne bloggaavat ystäväni keiden kanssa kuvaan hoidamme asukuvien ottamisen. Voin todeta, että se on usein melkoisen surkuhupaisan näköistä puuhaa kadun ylityksineen ja kuvausasentoineen. Myönnän, etten ihan kauhean pitkään itse jaksa kameralle päällistellä ennenkuin totean, että “siellä on varmasti jo tarpeeksi!”

ps.Olen nyt täysin hullaantunut ruskean eri sävyihin – erityisesti suklaanruskeaan. Myös muut ruskan eri sävyt kuten suklaanruskea, poltettu oranssi, ruosteenpunainen ja okrankeltainen ovat tällä hetkellä sävyjä, mitä minun on vaikea vastustaa.

Kuvat Alexa Dagmar

10 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Upeita kuvia, kuten aina sinulla!
  Tuollainen kuvausapu on varmasti aivan huikeaa. Kaipailen samanlaista itselle tänne Ouluun. Toistaiseksi mennään nyt näillä mitä on :)
  Mukavaa viikonloppua!

  • Olen taas tässä viimeisen viikon aikana kokenut erityistä kiitollisuutta monista bloggaavista kolleegoistani, joita saan onnekseni kutsua ystävikseni. Niin mielettömiä tyyppejä <3

 • Jade

  Mukava lukea miten asukuvat syntyvät. Joskus olen lukenut rivien välistä, että olette olleet tiettynä päivänä kuvaamassa asukuvia. Kun julkaisette kuvat katson että Hui olette kuvanneet ”vähissä vaatteissa” vaikka sinä päivänä oli todella kylmä, kolea ja kauhea viima. Olet varmasti kuvannut asukuvia ääriolosuhteissa, tuulessa ja tuiskussa etkä aina niin sään mukaan pukeutuneena. Muistan kuinka Marikan kanssa kuvasitte Losin helteessä pitkissä saappaissa ja villa poncho päällä ? Ja noihin ruskean eri sävyihin vielä. Olin pari viikkoa Nykissä, sieltä kotiintuomisina tuli vaatteita väreinä Okra, suklaanruskea, poltettu oranssi, kupari ja kulta. Niin kauniita värejä!

  • Ihana kuulla! :D ja apua, olinkin jo unohtanut ne kaikki mun ja Marikan räkäiset naurut kun yritetään saada siinä kuumuudessa saapasta pois jalasta kun jalka ihan hikinen ja turvonnut :D :D Ja ah juuuuri nuo sävyt nyt !!!! <3 love

 • Haidi

  Jännä ajatella miten paljon asukuvien otto on muuttunut ja samalla se taso mitä niillä haetaan. Itseäni ei ole häirinnyt se, että kuvia otetaan paljon samalla kerralla, onhan se Vain loogista! :)

  • Ihana kuulla <3 Ja onhan tää joo muuttunut :D

 • Sun asukuvia on aina niin ilo katsella! Huomaa, että niiden suhteen on nähty vaivaa! Ihana tyyli tämäkin! :)

  • Voi kiitos! <3

 • Heidi

  :) joku minivan vois olla hyvä, isompi tila vaihtaa vaatteita!

  Montako kuvaa yhdestä asusta keskimäärin otatte? Tuli mieleen tuosta lausahduksestasi, että kai siellä on jo tarpeeksi

  • No äläpä!!! :D Ja sanoisin, että n.30-50. Niistä päätyy ediointiin n.20 ja sitten postaukseen 5-10 :)