CATEGORIES

Sisaruussuhteet

16.10.2018

Olen varttunut kolmen sisaren perheessä, jonka koen olevan valtava lahja. Kuinka suuri rikkaus onkaan, kun vierelläsi on ihmisiä lapsuudesta asti, jotka pitävät aina puoliasi. He ovat brutaalin suoria, mutta samalla lujasti rakastavia. Jos on todella avun tarpeessa, rientää sisko apuun hetkessä. Heihin voi luottaa 110% prosenttia. Ehkä juurikin sisarten ansiosta olen aina kokenut, että toinen nainen on toiselle voimavara ja suuri tuki – ei suinkaan susi. Olen huomannut kerääväni ympärille isoa vahvojen ja upeiden naisten piiriä. Siskojen ansiosta olen ehkä aina kokenut, että ryhmässä piilee voima. Kirjoitin aiheesta aiemmin tässä postauksessa.

My outfit
knit H&M
pants ANDIATA
shoes CHRISTIAN LOUBOUTIN
bag LV

Metti outfit
blazer ZARA
pants ZARA
shoes CHRISTIAN LOUBOUTIN
bag CÉLINE

Olen usein myös pohtinut syntymäjärjestystä ja sen vaikutusta perheen sisäisiin rooleihin. Esikoiseen liitetään adjektiiveja kuten päämäärätietoinen, suorittaja, kunnianhimoinen, dominoiva ja järjestelmällinen. Omalla kohdallani tuo pitää liiankin hyvin paikkansa. Olen hyvin stereotyyppinen esikoinen. Koen tämän roolin usein myös melkoisena taakkana. Kun pienestä asti on tottunut, että esikoisena pitää vain tehdä edellä ja ottaa vastuu niistä asioista mitä pienemmät eivät vielä osaa, jää se helposti päälle aikuisenakin. Huomaan ottavani vastuuta hyvin helposti. Turhaudun, jos asiat eivät tapahdu ja päätöksiä ei synny. Tällöin joku sisälläni suorastaan pakottaa tekemään ratkaisuja ja laatimaan toimintasuunnitelman. Se onkin asia mitä olen viimeaikoina alkanut kavahtaa – suorittamista.

Tämän viikon podcastissa puhumme Metin kanssa sisaruussuhteista. Millaiset ikäerot meillä on sisarustemme kanssa? Millainen on stereotyyppinen esikoinen, keskimmäinen tai kuopus? Miten ikäero tai sukupuoli saattaa vaikuttaa sisarsuhteeseen? Ovatko samaa sukupuolta olevat sisarukset läheisempiä keskenään? Millaisia muistoja Metillä on lapsuudesta kahden veljen kanssa? Entäpä omat muistoni kolmen tytön perheessä? Miten sisarussuhteet ovat kehittyneet vuosien saatossa? Kuuntele ajatuksiamme alta.

Kuvat Niki Strbian

6 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Saskia

  Moikka Hanna!

  En ollut tajunnut, että tää teidän podcast tulee joka viikko ja olin kuunnellut vaan muutaman niistä mitkä oli tänne blogiin linkattu. Sitten huomasinkin Acastin appin ladattua, että niitähän on vaikka kuinka paljon niin lähti sitten ihan maratoonikuunteluun xD Ihan parhaita nämä ja avaa hyvin teidän ajatuksia eri aiheista. Mun suosikkeja on kaikki syvällisempiin aiheisiin liityvät podcastit. Tekee pyykinlevityksestä, tiskauksesta ja pyöräilystä huomattavasti viihdyttävämpää !!

  • Eikä! :D Ihanaa! Mä muistan joskus aikanaan kun vuosien jälkeen törmäsin johonkin Frendit jaksoon mitä en ollut koskaan ennen nähnyt. En ymmärrä miten se on mahdollista, mutta ai jestas MIKÄ JOULU!!! :D

 • Lukija

  Satunnainen lukijasi täällä. Pakko kommentoida pikaisesti; todella kauniita kuvia sinusta, hehkut!

  • Voi kun olet ystävällinen! Satunnaisuudesta huolimatta kiitos halustasi antaa noin kaunista palautetta! <3

 • Haidi

  Hyvä jakso mielenkiintoisesta aiheesta. Itselläni on neljä vuotta nuorempi veli, mutta aina välillä tuntuu, että kyseessä olisi isoveli. Minä olen se herkkis, jota veli on puolustamassa, mutta sitten taas minä olen se isosisko joka pelastaa veljeä sotkuistaan :D luonteeltamme ollaan päivä ja yö, mutta näin vanhemmiten on löytynyt enemmänkin yhteneviä kohtia. Ymmärrän myös mistä Metti puhui kun mietti veljen omaavien etsivän itselleen sielunsiskoa. Itselläni on ollut onni ja olen löytänyt upeita sielunsiskoja omaan elämääni, joiden kanssa tulee jaettua kaikki ja jotka ovat aina tukena. Ei se ole sama kuin suhteet siskon kanssa, mutta niin lähellä kuin ilman siskoa voi päästä :)

  • Voi ihana kuulla, että teillä on noin läheiset välit veljesi kanssa ja olet löytänyt omat sielunsiskosi <3 Minäkin olen hyvin erilainen omien siskojeni kanssa, vaikka ollaankin hyvin läheisiä. Kiitollinen olen, että olen löytänyt myös elämääni paljon sielunsiskoja omien upeiden siskojeni lisäksi <3