CATEGORIES

UGGien hoito

14.1.2014

*Yhteistyössä Uggin kanssa*

Minä olen melkoinen UGG-tyttö. Olen käyttänyt merkin kenkiä jo reilun seitsemän vuoden ajan ja edelleen se ensimmäinen parini on loistavassa kunnossa. Laadun lisäksi tämä johtunee pitkälti myös siitä, että huollan kaikkia kenkiäni tunnollisesti. Kun minulle ehdotettiin heiltä yhteistyötä, otin kenkien pitkänlinjan käyttäjänä tarjouksen avosylin vastaan.

hoito, huivit_0022 hoito, huivit_0026

Ensimmäiset omistamani UGG-kengät olivat trendin aloittanut Classic-malli tall-versiona (pitkä varsi). Ne olivat mustat ja suorastaan asuin niissä syksyn, talven ja kevään alun. Käytin niitä niin paljon koulunpenkille tallustellessa, että päädyin hankkimaan samaa kenkää myös eri väreissä. Nyt yli seitsemän vuotta myöhemmin elämän tilanne on melkoisen erilainen, mutta tältä mammalta löytyy edelleen UGGit jalasta. Nopealle kauppareissulle vetäisen jalkaan lähes aina mustat tai hasselpähkinän väriset lampaanvillaunelmat lyhyellä varrella.

fullleatherIMG_1482

Kaapista löytyy siis montaa väriä, eri mallisia ja toisaan seitsemän vuotta vanhojakin UGG pareja. Mutta niitä kaikkia yhdistää merkin lisäksi se, että ne ovat edelleen hyvässä kunnossa. Olen aiemminkin tehnyt postauksia mm. näiden kenkien hoidosta, mutta nyt ensilumien saavuttua Helsinkiinkin ajattelin teille muutaman helpon vinkin kerrata.

ugg care (1 of 3)

Olen aikoinaan ostanut merkin oman hoitosetin, johon kuuluu kolme erilaista hoitoainetta (Water and Stain Repellent, Sheepskin Cleaner & Conditioner ja Sheepskin Refreshner) sekä mokkaharja. Sarjan Water & Stain Repellent pitää nimensä mukaisesti vesi- ja muut tahrat loitolla. Ennaltaehkäisevä suihke, jonka käyttöä suosittelen kaikille herkkäpintaisille (esim. mokka) kengille. Mikäli ostat muiden merkkien suojasuihkeita, muista tarkistaa, että suihke on väritöntä.

ugg care (3 of 3)

Jos jotain on kuitenkin onnistunut töppösiisi tarttumaan, saat ne todennäköisesti vielä pelastettua Sheepskin Cleaner & Conditioneria käyttäen setin mukana tulevan harjan kanssa. Kyseistä harjaa käytän myös mokkaisten kenkieni puhdistukseen ja ylläpitoon. Minä olen itseasisassa vain kerran joutunut käyttämään tätä puhdistusainetta seitsenvuotisen UGG käyttöni aikana. Hyvin usein pelkkä mokkaharjaus on riittänyt tai hento vesipesu. Uggeja pestessä pitää muistaa, että kenkä ei missään nimessä saa olla läpimärkä. Niiden kastelu kannattaa tehdä puhtaalla puuvillarätillä, joka on kastettu kylmään veteen. Käsittele koko kengän pinta hellästi sukien. Lisää loistavia vinkkejä Uggien puhdistukseen löydät tältä sivulta: http://www.wikihow.com/Clean-Ugg-Boots

ugg care (2 of 3)

Kesän yli säilytän talvi UGGejani vaatekaapin perukoilla. Täytän varret vanhoilla sanomalehden sivuilla ja jätän ne nättiin riviin odottamaan kylmempien ilmojen saapumista. Näin yksinkertaisilla metodeilla olen saanut kengistä todella luotettavat kaverit vuodesta toiseen. Siihen on riittänyt pitkälti huolellinen säilytys sekä ennaltaehkäisy. Tosin pitää myös maalaisjärkikin muistaa. Lampaannahkaa olevia UGGejani en käytä pahimmassa mutasäässä koiria ulkoiluttaessa, vaan silloin vetäisen jalkaan kumisaappaat.

Kaiken tämän ansiosta täällä siis ilmoittautuu erittäin tyytyväinen UGG-kenkien suosija.

40 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Katariina

  Ihanat UGGit sain viimejouluna lahjaksi mutta pilaamaan onnistuin heti:( todennäköisesti siis kastuivat ja nyt pinta on tummempi kyseisestä kohdasta ja hieman karhean tuntuinen. Onko näille enää pelastusta?

 • Heini

  Heippa! Uggini kastuivat toissapäivänä loskasäässä läpimäriksi. nyt kun ovat kuivuneet pääliosa on aivan koppurainen eikä normaalin pehmeä. Onko kengät menneet pilalle eli imaisee pienenkin kosteuden? Onko mitään auttavaa kikkaa enää?

 • Anonymous

  Moi! UGGini kastuivat eilen, ja olivat osasta kenkää aivan läpimärät. Nyt alue on paljon tummempi, ja takaa kulkee valkoinen suolaveden aiheuttama raja. Pystynkö tekemään niille mitään, vai ovatko ne jo ihan lost case? :(

 • ja tärkeintä pestessä, tai kenkien kastuessa on, että niitä ei KOSKAAN kuivata missään lämpimässä. Ei saunassa, ei patterilla. Nahka palaa. ;)

 • Bea

  Saako kysyä, monet ihanat UGGit siul on? :) ne näyttää nii nätille noissa kuvissasi rivissä, eri väreissä! MInunki lempparit ehdottomasti viileel/kylmäl ilmal. Minust talves ulkon on inhottavinta se, että jalat on kylmät, koska sillon koko kroppa on ihan jääs. Mut UGGit pitää huolen siitä että töppöset on aina lämpimät!! :)

 • Kiilto-Uggit

  Moi, oletko sattumoisin käyttänyt “krakeloituja” kiiltonahka-uggeja koskaan? Tai joku muu blogin lukijoista? Itselleni on ollut päänvaiva, millä niitä suojaisi – joten koko suojaus on jäänyt. :( Niissä on kiiltonahkaa, joka on”murrettu” niin että se kiiltää vain paikoin, paikoin on himmeää. Olen pelännyt, että jos laitan jonkin väärän aineen, kiiltokin häviää. No nyt se on hävinnyt kärjistä sitten aika lailla kokonaan omia aikojaankin. Vieläköhän näitäkin voisi kaunistaa? Muuten hyvät kengät ne ovat vieläkin eivätkä muuten luista, sen sijaan traktorimaisiin pohjauriin jää hiekkaa ja soraa…

 • Erika

  Moikka!

  Mun oli nyt pakko kommentoida, kun ihmettelen suuresti sitä kun monet ovat kehuneet Uggeja lämpiminä. Itse ostin viime talvena ekat aidot Uggit (classic puolipitkällä varrella), juurikin siinä toivossa että varpit saa leijua pehmoisissa, lämpöisissä kengissä! Jouduin pettymään karvaasti!! :( Mun varpaat oli koko talven NIIIIIN jäässä ettei oo tosikaan! Ihan joku lyhytkin kävely ruokakauppaan ja meinasin paleltua.. :/ Mä ostin niille myös ton suojasuihkeen ja heti sillä käsittelin ennen käyttöä yms, mutta ei ollut siitä ainakaan apua.. Harmitti tosi paljon! :( Oon kuullut varmaan yhtä paljon kommentteja Uggien lämpöisyydestä puolesta ja vastaan, jotenka nyt vähän ihmetyttää että mistäköhän mahtoi johtua..? Voiko niissä olla vaan sattumalta eroja pareissa.. :O Noh, onneksi sain ne myytyä huuto.netissä 80€:lla ja ostin tilalle Sorelit! Kokeillaan josko niissä pysyis tassut lämpöisinä! :)

  Onnea vielä pikku-kakkosesta! Mä olin sun kanssa samaan aikaan paksuna jo ykkösiä odotellessamme (tyttö 09/12) ja nyt meille on tulossa pikkuveikka toukokuussa.. ;) Siks aina eniten ootankin Strictly Baby Style-postauksia.. <3

  • Mrs.V

   Voi eihän? Todella harmillista! Minä en ole ikinä vielä kuullut, että joku olisi UGGeissaan palellut. Minä olen nimittäin melkoinen vilukissa ja koskaan ei ole pakkanen varpaitani purrut näiden kanssa. Eilen -13 asteen ulkoilmalenkillä koirien ja lapsen kanssa jalat olivat Uggien takia ainakin hyvin mukavasti :D Todella harmillista, että sinulle on käynyt noin ikävästi.

   Ja valtavat onnittelut sinulle! :) Tänä vuonna on tulossa niin hirveästi vauvoja! Ihanaa!!! :) Ollaan yhteyksissä ja hyvää raskausaikaa sinullekin!

 • Anonymous

  http://www.youtube.com/watch?v=yYRLbQm-2VE

  Tässä tietoa valmistusprosessista. :(

 • Haidi

  Itsellänikin uggit ovat aivan luottokengät talvella! Omilleni tosin kävi pieni onnettomuus ekana talvena, mutta silti aivan käyttö kelpoiset edelleen, eivät vaan enään niin kauniit :’D
  Ja kokeilinpas tänään tuota kanareseptiäsi! Minä ja muut syöjät tykkäsivät huimasti, ja ketsupista tosiaan tuli ihana kastike! :)

  • Mrs.V

   IHAN mahtvaaa!!! Ja hei, kuulin just toiselta ihanalta lukijalta että tuota boursinia saa Ison Omenan cittarista!! Käy hakemassa sitä kans ja kokeile seuraavan kerran kun teet – TAIVAALLISTA!!! :)

   • Haidi

    Oi täytyy kyllä tota boursinia ensi kerraksi metsästää koska resepti kyllä jää ihan vakio käyttöön! :) kiitos taas ihanasta reseptistä!

    • Mrs.V

     Mä hain just omani! :D Niin happy! :D Siellä oli vielä neljä hyllyssä (hamstrasin heti viis :O).

 • Mitä neuvoisit öljytahran poistoon Uggeista. Nuorempi tyttäreni oli köksäntunnilla saanut öljyroiskeen harmaan Ugginsa pintaan. Olivat olleet vasta pari kertaa käytössä. Harmitti.

  • Mrs.V

   Voi ei!! Minulla ei ikävä kyllä ole öljytahroista kokemusta, mutta minä pistän kyselyä maahantuojalle asiasta! :) Palaan asiaan!

 • Unelma Säleikkö

  Ostin ensimmäiset UGG:ini kesällä ulkomailta Uggin liikkeestä ja pakkasten alettua laitoin Uggit jalkaan. Tulos: takasauma petti kantapään kohdalta ensimmäisellä käyttökerralla!!! Lähetin lukuisia sähköposteja ja valokuvia Uggaustralia:lle Britteihin ja aina sähköpostiviestini olivat mystisesti hävinneet jonnekin. Minulla oli tallessa alkuperäiset ostokuitit, laatikot yms. joita lähettelin sinne. Lopulta vajaan kymmenen sähköpostin jälkeen Uggin mukaan sauman pettäminen on vika, joka ei kuulu takuun piiriin!!! Harmittaa todella etten ostanut Stockmannilta, sinne voi sentään palauttaa ns. kaiken. EI ENÄÄ IKINÄ UGGEJA MINULLE.

  • Mrs.V

   Oletpa saanut nyt välinpitämätöntä palvelua! Koska vaikka kuinka takasauman pettäminen olisi heidän mukaan vika, joka ei kuulu takuuseen – ei se riitä. Sillä kuluttajasuojalain mukaan:

   Tavaran ominaisuudet ja virhe
   12 § (5.1.1994/16)
   Yleinen virhesäännös

   Tavaran on lajiltaan, määrältään, laadultaan, muilta ominaisuuksiltaan ja pakkaukseltaan vastattava sitä, mitä voidaan katsoa sovitun.

   Jos muuta ei voida katsoa sovitun, tavaran tulee kestävyydeltään ja muuten vastata sitä, mitä kuluttajalla yleensä on sellaisen tavaran kaupassa perusteltua aihetta olettaa.

   Tässä tosiaan vaikeuttaa se, että olet asioinut toisessa maassa. Uskallanpa väittää, että moinen ei olisi koskaan mennyt läpi Suomessa, koska onhan tuo selkeästi korvattava/korjattava, jos ekalla käyttökerralla rikki menee!

   • Unelma Säleikkö

    Näinhän se on, Suomessa kuluttajansuojalaki turvaa kuluttajan oikeudet lakiteitse jos yritys toimii väärin. Kiitos siitä! Harmittaa silti että UGG itse ei ota vastuuta, ilmeisesti asiakastyytyväisyys ei paljon paina.

    • Mrs.V

     Olen kyllä samaa mieltä, että se ihminen, joka on sua siellä palvellut ei ole kyllä paljoa asiakkaastaan piitannut. Todella inhottavaa.

 • Villa ii

  Itse en ole koskaan huimaa suosita ymmärtänyt. Ergonomisestihan ovat todella huonot ja jos katsot, varsinkin nuorison jalkoja, onko joka pisiksellä täysin listassa kun tyylitietoisina kävelevät ja pitävät loskalla. Lämpivät voivat olla mutta eivät kauniit. Brändäys on onnistunut ja hinta on kyllä niin sairas lättäkengistä, että sillä saa ihan kunnon lestiset kengätkn, mutta merkin vuoksi kait niitä ostetaan. Menee saman kategoriaan kuin LVI muovivesat

  • Mrs.V

   Voih! Minä olen hyvin erimieltä! Minusta on kauniit ja niin lämpöiset talvikengät! :) Minusta on myös harmillista, että muita nuoria naisia leimataan “pissiksiksi”. Hekin ovat vain nuoria, jotka vielä etsivät suuntaansa.

 • Alexilo

  Itse sain tänä jouluna ensimmäiset Uggini, timantilla koristeltuna. Nyt vihdoin maanantaina pääsin ne
  korkkaamaan pakkasen noustessa.<3 Kerrankin oikein odotin pakkasia;D Nyt muutaman päivän käytön jälkeen vaikutelma on tosi hyvä! Tuntuu kuin pilven päällä kävelisi, eikä palele varpaita! :-)

  • Mrs.V

   Ihanaa! nauti kengistäsi! :)

 • Carmen

  Hei Hanna! Kun olet pitkään jo Uggeja käyttänyt, oletko paremmin perehtynyt Uggien valmistusprosessiin? Tekisi mieli ostaa sellaiset, mutta olen saanut vähän ristiriitaista tietoa kyseisestä brändistä – selvää on, että lammas joudutaan tappaa kengän valmistuksen vuoksi, sillä kenkähän on tehty siitä nahasta eikä pelkästään villasta itsestään. Olen kuitenkin kuullut, että yhden kenkäparin valmistukseen tarvitaan jopa 8 lampaan henki. Olisiko sinulla parempaa tietoa prosessista, kun olet myös yhteistyössä Uggin kanssa ja pystyt ehkä kysymään asiaa heidän asiantuntijoiltaan?

  Terveisin Carmen

  • Mrs.V

   Hei!

   Ikävä kyllä en ole koskaan kuullut asiasta, että yksiin kenkiin menisi jopa 8 lammasta. Tosin lammasta tosin syödään paljon ja kauttaansa, joten tuskin tarvitsee pelätä, että 8 lammasta vain Uggien takia teurastettaisiin. Mutta pistän kyselyä eteenpäin.

   • Anni

    Uggien tekoprosessi on kyllä valitettavan epäeettinen. Esim. Peta on tehnyt aiheesta videon (toki omaan makaabeeiin tyyliinsä). Ugg ethical issues -hakusanan takaa löytää lisäinfoa jos kiinnostaa, mutta varoitan että itse en ainakaan ole pystynyt sen jälkeen ko. kenkiä jalkaan laittamaan.. Mutta tämä siis vain oma kokemukseni, lämpimät ja käteväthän nuo toki ovat. :)

 • Rytsis

  Itse kävelen ilmeisesti pottuvarpaat pystyssä, koska edellisiin UGGeihin kului reiät varpaiden kohtaan parin talven jälkeen. Tosin käytin samaisia kenkiä suurinpiirtein koko talven jokaisena päivänä… Eikä tuo mokkanahka kuitenkaan maailman kestävintä matskua ole.

  • Hanna

   Heii, mä olen myös käyttänyt Uggejani kolme talvea lähes päivittäin ja nyt ennen joulua toiseen kenkään tuli reikä juuri isovarpaan kohdalle… :(

 • h

  Minulla oli eilen ylläri kotiin tultaessa, pari uusia UGGseja (vaaleat mitä itseltäni ei vielä löytynyt) ja tuo hoitosetti.. LIeneekö siinä syy että edelliset ovat sen näköiset.. Täytyy testata nuo shampoot yms myös vanhoille josko niille saisi vielä käyttöikää :)

 • San-na

  Mä en kans pysty UGG:eillani kovia kauaa käveleen, vika ei niinkään ole liukkaudessa, vaikka sitäkin ne ovat vaikka mulla on kahdet uusilla pohjillaki, vaan se, että selkäni kipeytyy näillä lättäpohjilla :( Mutta kuitenkin nää on niin ihanat, sekä lämpöset, että kivan näköiset, että omistan useammat parit, mitä siitä vaikka liukastelee ja selkä kipeytyy kuhan ovat silmää miellyttävät :)

 • Noora

  Ei nyt liity tähän postaukseen, mutta halusin sanoa että olen viime aikoina saanut paljon iloa blogistasi, noussut ihan lempiblogien kärkipäähän :) tsemppiä myös raskauteen, minulla on aika lailla esikoisesi ikäinen tyttö, toivottavasti joskus hänkin saa sisaren, ei tosin ihan vielä toiveissa :)

 • emmi

  Hyviä vinkkejä, itselläni on myös säilyneet hyvänä kun olen käyttänyt vain pakkassäällä ja harjannut mokkaharjalla pienet jäljet pois. Mutta millainen sulla on se kenkien sisäpuoli, vieläkö pohjan karva on lämmittävää? Itselläni nyt neljän vuoden jälkeen tuntuu, että pohjan ja varpaiden kohdassa oleva karva on niin pakkautunutta, ettei se lämmitä enää ihan niin hyvin kuin ennen.. Voikohan tälle tehdä jotakin?

 • Aba

  Miten ihmeessä pysyt uggeilla pystyssä,omat ainakin niiin liukkaat vaikka puhdas lumi keli =) tai sitten on kävelijässä vika…

  • Mrs.V

   En tiedä pitääkö tämä paikkaansa, mutta luulen, uudemmissa Uggeissa pohjaa on hieman muutettu!? Koska mulla on liukkaalla sama ongelma ollut Uggien kanssa, kuin sulla. Mutta uudempien parien kanssa ei?! Joku joskus blogissani kommentoi, että oli vähän hiekkapaperilla raaputtanut vanhojen UGGiensa pohjaa ja sillä sai parempaa pitoa liukkaille keleille? En tiedä kuinka suositeltavaa tämmöinen tosin on?

   • Anonymous

    Hei, ostin omani loppuvuodesta 2012 Helsingistä ja ne ovat aivan sikaliukkaat. En uskalla käyttää niitä enää alle +4 c:n. Ihan kivat mutta ei talvikengät.

   • Silja

    Mä kanssa luin jostain joskus, että olisko jostain 2012 vuodesta lähtien alettu tekee vähän vähemmän liukkaita pohjia Uggeihin :) Ainakaan mulla nää uusimmat 2013 kesänä hankitut ei tunnu niin liukkailta! :)