CATEGORIES

Amsterdam Shopping Tips

8.3.2014

Ja nyt muutama ostosvinkki Amsterdamiin matkaaville!

Amsterdam kuuluu suosikkikaupunkeihini. Siellä riittää aina tehtävää, nähtävää ja koettavaa. Mikäli joskus mietitte kaupunkivaihtoehtoja viikonloppulomalle, voin suositella Amsterdamia suurella sydämellä. Itse asuin aikanaan 6,5 vuotta Hollannissa, noin tunnin ajomatkan päässä Amsterdamin keskustasta. Tästä syystä kaupunki on minulle hyvin tuttu ja sillä tulee olemaan aina paikka sydämessäni. Yksi parhaita muistoja täältä on siellä vietyt 25-vuotis syntymäpäiväni, jonka ryhmä kansainvälisiä tyttöystäviäni minulle järjesti. Nyt pohditaankin oman pitkäaikaisen suomalaisen tyttöporukkamme kanssa, josko tänne pitäisi tulla viettämään tyttöjenviikonloppu loppuvuodesta, kun me kaikki täytämme 30-vuotta. Me kaikki olemme joko asuneet täällä hetken tai loput käyneet luonamme ahkerasti, joten paikka on kaikille tuttu ja hyvien muistojen täyteinen.

Nyt kuitenkin Damiin matkaaville muutama shoppausvinkki!

amsterdam 2014 march (43 of 43)

Tämän postauksen lopusta löydät Damin kartan, johon olen mustalla piirtänyt reitin, mitä pitkin me yleensä Amsterdamin ostosvalikoiman tsekkaamme. Sen varrelle merkitsin pari tärppiä, missä suosittelen käymään.

Viime reissulla meillä oli vain vähän aikaa käytössä, joten ehdimme kiertää vain P.C.Hooftstraatin ja pätkän Leidsestraatia, ennenkuin suuntasimme lentokentälle. Hollannin vaatekauppojen aukioloajat poikkeavat melko paljon suomalaisista. Suurin osa liikkeistä on arkisin auki n. 10-18 välisenä aikana (+/- tunti liikkeestä riippuen), mutta maanantaiaisin valtaosa liikkeistä aukeaa vasta 13.00 ja sitten joka torstai Amsterdamissa on ns. koopavond (ostoilta), milloin liikkeet ovat 21.00 saakka auki. Amsterdamin keskustassa liikkeet ovat melkein kaikki avoinna koko viikonlopun, mutta lyhyemmillä aukioloajoilla. Tosin P.C.Hooftstraatin luksusliikkeistä on melkein puolet kiinni sunnuntaisin. Lisätietoa aukioloajoista voit lukea täältä.

amsterdam 2014 march (16 of 43)

Jätämme yleensä auton Byzantiumin parkkihalliin lähellä Momo-ravintolaa Hobbemastraatilla. Naurettavan kallis parkkis, mutta hyvä lokaatio. Ensiksi kierrämme lähellä olevan P.C.n kadun, jonka jälkeen matkaamme Max Euwepleinin kautta Leidsestraatille. Tällä Max Euwen aukiolla voit pysähtyä katselemaan katushakkia (usein samat vanhat miehet siellä päivittäin ottamassa mittaa toisistaan) tai pysähtyä syömään lapsiystävällisessä Hard Rock Caféssa tai Wagamama- nuudeliravintolassa.

amsterdam 2014 march (42 of 43)
amsterdam 2014 march (41 of 43)
amsterdam 2014 march (39 of 43)
amsterdam 2014 march (38 of 43)
amsterdam 2014 march (24 of 43)

Rakastan Ritualsin saippuioita! Nykyään niitä saa monilta Euroopan lentokentilä (myös Tukholmasta) ja olen kuullut huhua, että ketju olisi saapumassa Suomeenkin? Jos joku tästä tietää enemän, saa kommenttiboksissa siitä mieluusti hihkaista.

amsterdam 2014 march (36 of 43)
amsterdam 2014 march (26 of 43)

Bizar -putiikista löytyy kauniilta ilta- sekä juhlapukuja ja hieman erikoisempia arkivaatteita. Suosittelen kurkkaamaan, jos et ihan mitään peruspaitoja etsi.

amsterdam 2014 march (21 of 43)

Amsterdamin kadut ovat täynnä siltoja ja kanaaliylityksiä. Kaunista.

amsterdam 2014 march (22 of 43)

Raak-liike Leidsestraatilla oli ainakin aikoinaan yksi suosikkejani. Putiikista löytyy vähän erikoisempia ja harvinaisempia vaatemerkkejä ja ylimmästä kerroksesta löytyy todella upeita iltapukuja. Kuuluu myös kategoriaan: “Ei ihan sitä peruskamaa.”

amsterdam 2014 march (23 of 43)
amsterdam 2014 march (20 of 43)
amsterdam 2014 march (31 of 43)

Kenkä- ja laukkuholistina Paul Warmerin asusteliike lukeutuu suosikikseni. Jo ihan näyteikkunasta perustellen ei varmaan jää arvoitukseksi miksi. Merkeistä heiltä löytyy mm. Gucci, YSL, Balenciaga, Giuseppe Zanotti, Ballin, Phillip Lim, Chloe, Givenchy, Tory Burch ja moni muu.

amsterdam 2014 march (28 of 43)
amsterdam 2014 march (19 of 43)

“KANA!” -tuumasi poikani ylpeänä, kun pulun Amsterdamin kadulla näki. <3

amsterdam 2014 march (14 of 43)

Ikävä kyllä tällä kertaa ei ennätetty Paul Warmeria pidemmälle, mutta yleensä jatkamme matkaa Kalverstraatin kautta Dam Squarelle asti. Sen läheisyydestä löytyy mm. Magna Plaza ostoskeskus, josta löytyy paljon pieniä kivoja liikkeitä. Erityisesti suosittelen kurkkaamaan hienon Bijenkorf -tavaratalon, joka muistuttaa paljon Stockmannia, mutta merkkivalikoima on huomattavasti laajempi.

Kalverstraatin varrelta löydät kaikki perusvaateliikkeet kuten Zara, Esprit, H&M ja Mango, mutta myös paljon ketjuliikkeitä, mitä ei Suomesta löydy. Esim. Bershka ja River Island (suosikkejani).

amsterdam 2014 march (13 of 43)
amsterdam 2014 march (32 of 43)

Meidän pikkumiehillä oli hellyyttävät hyvästit. Pajailtiin, annettiin tunteikkaat halit ja jäähyväispusut. Liikkikset.

Lopuksi vielä kartta suosimastamme shoppailureitistä. Me yleensä aloitamme matkan tuolta toisesta suunnasta (eli P.C.Hooftstraatilta), sillä sinne jätämme usein auton. Tähän karttaan merkitsin mustalla viivalla matkan alkavan Damin päärautatieasemalta, jonka varrelle merkitsin muutaman mainitsemani tärpin.

AMS MAP

1. De Bijenkorf -tavaratalo
2. Magna Plaza -ostoskeskus
3. Pieni tavaratalo, jossa lasten muotia yläkerrassa. En kuollakseni muista nimeä! :/ Help!
4. Hollantilainen Scotch & Soda -liike
5. Shoebaloo for men
6. Shoebaloo for women
7. Paul Warmer (shoes & bags)
8. Raak -putiikki
9. Momo -ravintola

Ja muut Amsterdamia tuntevat! Kertokaahan omat suosikkinne kommenttiboksissa. Uudet vinkit ovat aina tervetulleita! :)

10 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • tuire hanninen

  Onko vinkkejä liikkeistä joista löytyy vaatteita oikein tosi pitkälle ja tosi hoikalle nuorelle naiselle? Suomesta ei löydy eikä oikein muualtakaan ole löytynyt.

 • Lisa

  Taidat tarkoittaa V&D-tavarataloa tuolla numero 3:lla? Vai kenties Kalvertorenia?
  Itse tykkään 9 Straatjes alueesta sekä juuri Leidsestraatista shoppailuun :)

 • nnipsu

  Oi, kiitos Amsterdam-postauksista! :) Uudet Jimmy Choot olivat kyllä nappivalinta, kerrassaan ihanat. En malta odottaa, että näen ne asukuvissa. :D

 • Vivian P.

  Moikka!
  Lähden Amsterdamiin huomenna kahden yön työmatkalle. Harmi vaan ettei aikaa taida jäädä shoppailuun, taitavat olla kaupat kiinni siinä vaiheessa kun on vapaata.
  Kiitos kuitenkin näistä vinkeistä ehkä ehdin ikkunaostoksille :)
  Oikein mukavaa alkavaa viikkoa!

 • Olivia O

  Kaksi sanaa: Marlies Dekkers :)

 • Reeta

  Hei,

  Amsterdamin parhaita ostoseutuja ovat ehdottomasti Utrechtsestraat,haarlemmerstraat ja Cornelis schyitstraat seudut. eivat niin turistimassojen suosimia kuin PC Hooft ja Leidsestraat ja kauppavalikoima parempi ;).

 • EmmiMaria

  Mä olen käynyt Damissa vuonna 2006 kun olin tuttavan kanssa katsomassa Madonnaa :) Ihana reissu oli! Ja uudestaan on päästävä. Olimme vain 3 päivää ja kauheasti ei ehtinyt näkemään, kun yksi päivä meni konsertissa.
  Mieleeni mulla on jäänyt letturavintola? Ravintola/kahvila oli kuuluisa letuistaan jotka olivat aivan järjettömän kokoisia! Taidettiin letut tarjoilla pizzalautasilta. Tiedätkö kyseistä ravintolaa?
  Ja yksi vaatekauppa on jäänyt mieleen, siellä myytiin merkkivaatteita todella halvalla. Jonkinmoinen outlet myymälä, mutta todella pieni sellainen. 2 kerroksessa oli.
  Ja yksi kauppakeskus. Vähän samantyylinen kuin Stocka, mutta siellä oli vaikka kuinka monta eri osastoa, oli mm teineille oma osasto :D ja sekin osasto oltiin jaettu prsinsessa ja rocki tyyliin D Tiedätkö mikä paikka on kyseessä? Uudestaan kun haluan Damiin ja näissä paikoissa tahdon kyllä käydä :)

 • Olen asunut Amsterdamissa nyt 8 kk ja täältä tuntuu edelleen löytyvän uusia ihania ostospaikkoja. Viime kesän jälkeen kirjoitin omat vinkkini (vanhaan) blogiini 9Streets alueesta. Yksi suosikkejani!! Löytyy täältä:
  http://youmodels.com/blog_posts/de-9-straatjes

 • Iiiih – KANA :’D <3 Ihana ihana poju <3 :)
  Noita Ritualsin tuotteita saa ainakin tilattua nykyään Suomeen heidän nettikaupasta!:) Ne on kyllä niin ihania tuotteita!:)

 • Voi vitsi, pitäisi kyllä käydä uudestaan Amsterdamissa! Olen joskus pienenä sielä käynyt, mutta eihän sitä samoin silmin lapsena ja aikuisena samaa paikkaa näe! :) nyt olisi hyvä mahdollisuudetkin vierailla kaupungissa kätevästi, kun juuri muutin väliaikaisesti Saksaan opiskelemaan :)

  http://larazonee.blogspot.de/