CATEGORIES

Kenkien hoidosta

9.9.2010

Omassa tyylissäni minun on tapana panostaa enemmän kenkiin ja laukkuihin, koska ne tuovat helposti mitä tavallisimpiinkin asuihin enemmän ryhtiä. Laukut kulkevat helposti mukana vuodesta toiseen, mutta kengille pitää osoittaa hieman enemmän huomiota jos haluaa niille mahdollisimman pitkän eliniän.
Seuraavissa postauksissa käyn hieman läpi miten itse hoidan kenkiäni ja millaisia kokemuksia minulla on niistä ollut.

Tässä muutama perusaskel niiden rakkaiden kenkien ylläpitämiseen, mitä itse noudatan kengilleni pitkää ikää toivoessani.

 1. Esikäsittele kengät tahra- ja vesisuojalla
 2. Säilytä kenkiä niin, jotta niiden muoto säilyisi
 3. Käytä korkokenkiäsi suutarissa sen verran usein, että korkolaput eivät pääse kokonaan kulumaan
 4. Puhdista tahrat mahdollisimman nopeasti oikeilla aineilla
 5. Valitse oikeat kengät tilanteeseen nähden
1. Esikäsittele kengät tahra- ja vesisuojalla
Eri kenkä materiaaleille on eri aineet. Joten valitse suojasi huolella. Nahkaisille on omansa, kuten myös mokalle, lampaannahalle ja muille aroille materiaaleille. Valitse myös suojan väri huolella! Monessa suojassa on mukana väripigmenttiä joten valitse mustille kengille musta suojaväri, beigeille beige, tummansiniselle tummansininen jne. 
Better be safe than sorry!! :)

2. Säilytys
Itse säilytän kenkien mukana tulleet paperit, jotka pitävät kengän muodon kuosissa. Jos kengän mukana ei ole kuitenkaan tullut näitä papereita, niin saat omasi tunkemalla sisään vaikka vanhan sanomalehden lehtiä. Myös yksi tapa on pistää saappaat henkariin, jossa on klipsit. Näin saappaiden oma paino pitää saappaiden varren suorassa niiden siinä roikkuessa.
Itse säilytän myös suurinmanosan kenkälaatikoista, mutta aika harvaa paria niissä säilytän. Tykkään pitää ne esillä, milloin ne ovat helposti saatavilla kenkähyllystä. Näin toki kengät pölyttyvät nopeammin.
Kun matkustan, tulevat kengät mukana kenkäpusseissa, jotka yleensä tulevat myös mukana kenkein oston yhteydessä.
3.Suutari
Omaan korvaani kolahtaa pahasti kopina korkokengistä, joista ovat korkolaput kuluneet. Siksi käytän kenkiäni säännöllisin väliajoin suutarissa. Jos kaupungilla pyöriessäsi huomaat toisen korkolapun kuluneen – hyvin moni suutari vaihtaa korkolaput kenkiisi paikalla odottaessasi. Tämä lysti on n.10e kerta, mutta näin vältät kenkäsi koron vaurioitumisen.
4. Tahrat
Kun huomaat tahran kengissäsi, kannattaa se vaatteiden lailla puhdistaa mahdollisimman nopeasti ettei lika pinty. Tässä asiassa tulee muistaa sama asia kuin ennaltaehkäisevässä käsittelyssäkin – valitse kenkiesi materiaalille sekä värille oikea aine! Suutareilta saat varmasti lisätietoa näistä sekä myös hyvän hyllyvalikoiman mistä on kotiin vietäviksi.
5.Valitse kengät oikein 
Jos tiedät että tulet kävelemään mukulakivetyksellä paljonkin, en suosittele valitsemaan sitä korkeinta ja ohuinta korkoa. Korko saattaa nimittäin helposti juuttua kivien väliin ja näin tuhota itse korkoa. Tällöin kannattaa ihan suosiolla valita matalapohjaiset tai sitten paksumpikorkoiset korot. Itse lämpeän lähinnä vain huikeille ja ohuille koroille, siitä syystä kaupungilla tepsuttelen lähes 90% balleriinoilla. Korot on jalassa jos olen autolla liikkeessä ja käveltävää ei ole huimia määriä. Minulla on usein myös varalla balleriinat mukana laukussa, jotka vaihdan tilanteen mukaan korkokenkieni tilalle..;)


Kuva: Stockholm Streetstyle


Seuraavissa postauksissa tulen käymään läpi miten hoidan eri kenkiäni ja millä tuotteilla.

3 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • AnsQ

  Tää oli tosi mielenkiintoinen ja ajankohtainen aihe. Hyvä postaus, tykkään :) Näitä ohjeita oon kaivannutkin!

 • Nadja

  Tää ei nyt kuulu ollenkaan tähän postaukseen, mutta näin susta ihan tosi outoa unta viime yönä! Seukkasit jonku megatunetun julkkiksen kanssa, ja sen takia et halunnut paljastaa mitään pintaa syvempää tässä blogissa. Sit se sun julkkispoikaystävä joutu johonki tappeluun koska joku toinen mies yritti iskeä sua, ja sit sinne tuli kaikki juorutoimittajat ja sä olit ihan paniikissa että "älkää ottako musta mitään kuvia" koska sä et halunnu et blogin lukijat sais tietää kenen kanssa seurustelet :DTuntuu tosi oudolta nähdä unia ihmisistä joita en edes ole tavannut :D Kummmaa :D

 • Tessa

  Hyvä postaus ja tärkeä aihe! Ihan liian moni unohtaa muovisen tekonahkakenkävuoren keskellä, että niitä ihania, aitoa nahkaa olevia kenkiä tulee hoitaa jotta ne pysyisivät siisteinä ja kestäisivät.