CATEGORIES

LV- Speedy

6.10.2010

Louis Vuitton on yksi tunnetuimpia muotitaloja ja heidän Speedy-mallinsa on yksi ikonisimpia käsilaukkuja. Klassinen Speedy on aina muodissa ja käy moniin eri tilaisuuksiin. Tämä yksinkertainen laukku on pysynyt Louis Vuitton liikkeiden myydyimpänä laukkumallina viimeisen 40 vuoden ajan.

Laukun nimi oli ennen Express. Vuonna 1965 Audrey Hepburn ilmaisi tarpeensa saada vielä pienempi malli tästä kyseisestä mallista ja pian muotitalo toi kaikkien saataville repertuaarin eri kokoisia Speedy-laukkuja eri tarpeisiin.


Speedyn peruskoot ovat 25, 30 ja 35, tosin niitä saa pienempinäkin ja 40 taitaa olla tänäpäivänä suurin mitä he tästä mallista tarjoavat. Minusta koko 30 on kooltaan käytännöllisin. Ei liian iso eikä liian pieni. Sinne mahtuu juuri kaikki tarpeellinen jokapäiväiseen käyttöön. Koko 35 on jo huomattavasti isompi ja vaikeampi täyttää jokapäiväisessä käytössä. 25 kokoon ei taas mahdu nätisti esimerkiksi A4-kokoiset lehtiöt, joita minä kannan usein mukanani.

Minun on vaikea valita näistä lempparia. Pidän klassisen monogrammin ajattomuudesta, mutta myös kovasti Watercolor Speedyn raikkaudesta sekä erikoisuudesta. Tämän watercolor special edition malliston loi Marc Jacobs kesällä 2008 yhdessä Richard Princen kanssa. Jopa 17 eri väriä käyettiin tämän laukun värityksessä.
Klassisen monogrammin kanssa minulla on hieman viha/rakkaus-suhde. On kausia kun rakastan sen klassisuutta ja aikoja kun monogrammi vaan tulee korvista ulos!:)

The Purse Blog esittelee 5 syytä omistaa Speedy:

 1. Merkkilaukkujen maailmassa, ne ovat melko edullisia.
 2. Etkö pidä monogrammista? Laukkua saa monena muunakin vaihtoehtona.
 3. Louis Vuittonin laukut säilyvät eliniän.
 4. Muoto istuu jokaisen naisen vaatekaapin tarjontaan.
 5. Jos laukku oli tarpeeksi hyvä Audrey Hepburnille, tulisi sen olla tarpeeksi hyvä suurimmalle osalle meistä.
Oli siis aikakin, että Suomi sai muutama vuosi takaperin oman Louis Vuitton – liikkeensä.
13 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • LinaLina

  hej,jäin miettimään mistä nämä kuvat olet ottanut? jäin kuolaamaan tuota konjakin väristä joka on rivissä muiden kanssa, mistäköhän semmoisen löytäisi?! Eli Speedy 30 Epi leather konjakin värissä (mikäköhän sen oikea värinimitys on?)Kiitos ihanasta blogista! :)

 • Mrs. V

  Naana,joo mä pidän hurjasti sen kesäisistä väreistä:) Voi ihanaa!:) Nauti ihana sinun ihanasta laukusta!:)elina,Hei kiitos tästä vinkistä!:) Usein niin teenkin (koska usein joudun kantamaan a4 kokoisia mappeja mukanani), mutta usein myös kiireessä se jää jos en niitä muuten tarvitse. Toivottavasti saat jonain päivänä hankittua oman ihanteesi :)Walk this way,hahaha:) jes, en ole ainut!:) yleensä lv jakaa mielipiteet vihaajiin ja rakastajiin, kiva että meitä välimuotojakin löytyy!:)Maija,Ihanaa että löysit oman ihannelaukkusi!:) Pitääpä googlettaa mikä tuo perforated speedy on!:)Haidi,Aivan totta. Kesävyys on täysin eri luokkaa. Oikein huollettuna, käytettynä ja säilytettynä laukkuja jotka kestää eliniän. Ihanaa että niin moni nuori nainen ymmärtää panostaa määrän sijasta laatuun:) Niistä on vaan niin pitkäksi ajaksi iloa!Kiitos kovasti kauniista sanoistasi ihana!:)Pelham Wife,Tuo on itseasiassa aika yleistä jostain syystä. Molemmilta olen kuullut samaa että myyjät olisivat koppavia. Oma kokemukseni Helsingin liikkeestä on kyllä poikkeuksetta ollut ystävällinen, asiantunteva ja avulias henksu, mutta ehkä jollakulla on ollut huono päivä?:) Mitä tietystikään ei saisi tapahtua kun laukunhintaan kuuluu se korkeatasoinen palvelukin… Ja samaa mieltä olen, 30 käytännöllisin koko, ainakin minulle!:)Tiia,Hienoa!:) Itseasiassa olen kuullut niistä, mutta perus a4 lehtiö ajaa saman asian niin kokisi tarpeelliseksi sellaista hankkia. Toivottavasti löydät itsellesi mieluisimman ratkaisun!:)

 • Tiia

  Joo vastasi mun kysymykseen :)ihmettelin tosiaan sitä vaan kun nuo kaks laukkua näytti niin ryhdikkäältä :)monien muidenkin laukkujen kanssa käy noin jos ei ole paljon täytettä.oon ainaki ebay:ssä nähny sellaisia vuittoneihin tarkoitettuja välipohjia, jotka on oikein mitotettuja ja niihin siis tarkoitettuja ja oikean värisiä. jos joskus päädyn speedyn hankkimaan niin täytyy kyllä jonkunlainen välipohja homma sitten keksiä.

 • Pelham Wife

  minulla taas meni hieman maku koko louis vuittoniin vuosi sitten kun sain niin huonoa palvelua helsingin liikkeessä. Eikä ollut ainoa kerta, olen kohdannut samaan myös lontoossa ja new yorkissa. Yritin kysyä korjaus apua rikkoutuneeseen speedy laukkuuni mutta hiljasta oli :D mutta jos koista pitäis valita omistani löytyy 25,30,35 niin kyllä se 30 on se käytännöllisin minusta. 25 menee ehkä jos ei tarvitse mitään kantaa mutta näinä päivinä ainakin itselläni on aina vaipoista puhdistuspyyhkeisiin kaikkea käsilaukussa :D

 • Haidi

  ostin juuri kuukausi takaperin ensimmäisen oman LV:n laukkuni ja toista olen jo suunnittelemassa, ja speedyyn taitaapi valinta päätyä. kuosin kun vielä saisi päätettyä :D valinnan vaikeus! mutta täytyy sanoa, että ero on hurja merkkilaukkujen ja halpisketjujen laukuilla. muutenkin olen vuosi sitten (blogisi innoittamana) alkanut panostaa laatuun määrän sijaan. Kuinka tyytyväinen olenkaan, paljon ihania laadukkaita perusjuttuja tullut ostettua ja vielä ovat kuin uusia, kun taas samaan aikaan ostettu marketti tavara on jo pois heitettyä, rikkimennyttä :) kiitos!

 • Maija

  Mun valinta on Damier-sarjan Speedy 30. Ollut käytössä kohta vuoden ja rakastan sitä laukkua! Pähkäilin pitkään perus-Monogrammi kuosisen ja Damierin välillä, mutta onneksi valitsin Damierin :)Lisäksi toinen, mistä tykkään on Monogram Perforated Speedy. Taisi olla mallistossa vuonna 2006 ja ei siis enää saatavilla.

 • Walk This Way

  Minulla on myös viha-rakkaus suhde kakkiin monogrammisiin ja ruudullisiin laukkuihin. Välillä oikein himoitsen ostaa ja sitten taas tulee että ei vaan iske yhtään. Nyt taas ihastuin ja himoitsen tuota konjakin väristä speedyä… :)

 • Elina

  yksi vinkki "ryhdistää" speedy on laittaa pohjalle esim lehti/paperipino/välipohja, jolloin se ei näytä puolityhjänäkään rempsahtaneelta :) Tietystihän se tuo hieman lisää painoa, mutta itsestä ainakin kassi näyttää paremmalta kun se on ryhdikäs.Huomasin ihailevani speedy 30:ntä ihan yksivärisenä, ilman mitään turhia monogrammeja tai muita :-) Klassinen, yksinkertainen ja kaunis.

 • naana

  Ps. Tuo punainen olisi niin HOT. ;)

 • naana

  Kääk, ihana tuo watercolor. :PTänään saan hakea postista mun Speedy 30. Arvaa odotanko sitä, hih. <3

 • Mrs. V

  Jaana,Itse rakastan tuota vesiväriväritystä. Minusta äärimmäisen onnistunut yhteistyö. Niin ihanan pirteä. Jostain syystä oma silmäni vaan lepää siinä myös:)Olen huomannut että aika monen mielestä ruskea ja musta ei sovi yhteen? Hassua, minulla kun ei ole mitään ongelmaa yhdistää näitä kahta:DTiia,Elikkä..:)Molemmat monogrammilliset ovat kangasta. Laukun muoto siis riippuu siitä mitä laitat sisään. Koska minulla taitaa tuolla perusmonogrammisen laukun sisällä olla vain lompakko, kalenteri, kännykkä ja avaimet, painautuu kangas alaspäin. Sama käy myös aivan upouudessakin Speedyssä. Minulla taitaa olla lisätäytettä tuossa isommassa Speedyssä (watercolor). Varmaankin sisällä on jokin paita (koska jakun alla minulla on vain t-paita) joka sitten pitää muodon speedyn mallisena. Epi leather versio on niin paljon kovempaa materiaalia, että ulkomuoto on sama riippumatta mitä sisällä on.Toivottavasti tämä vastasi kysymykseesi:)

 • Tiia

  pakko kysyä että miksi nuo kaksi laukkua ovat pysyneet muodossaan, mutta tuo yksi (monogram)on tuollalailla röpsähtänyt pohjasta tai siis on tollalailla lysyssä?itekki haluaisin niin speedy 30 laukun, ehkäpä sen Damier värisen.

 • Jaana

  Itse rakastan omaa klassista Monogram Speedyäni (30). Juuri tuo ikiklassisuus ja ajattomuus toimii todella sekä mallina, että värityksenä. Ainut huono puoli vain, että se ei oikein "sovi" mustiin/harmaisiin vaatteisiin….tilausta olisi siis uudelle ihanuudelle toisessa värimaailmassa ;-).Olen NIIIIIIN kateellinen tuosta watercoloristasi!!!! Värit on mielettömän kauniit! Se on mielestäni ehdottomasti kaunein Vuittonin Special Edition. Harmittaa, etten tajunnut hankkia tuota itselleni mustana. Multicoloreista en tykkää yhtään, mutta tuo Watercolor on jotenkin….hmmm….eteerinen(?) ;-) ja viehättävä.