CATEGORIES

Trend Alert: Muovinen maailma

27.3.2018

Seuraavaksi trendi, joka omakohtaisesti menee suoraan skipattavien osastolle. Nimittäin tämän kevään yksi erikoisimpia trendejä on läpinäkyvä muovi. Erityisesti suuret muotitalot kuten Chanel ja Balmain näyttivät tästä mallia. Chanelin näytöksessä näkyi läpinäkyviä muovisia laukkuja, saappaita, sadehattuja ja trenssitakkeja. Viimeisimpien muotivikkojen aikaan trendi oli näkyvissä myös erinäisten muotiviakuttajien päällä. Esimerkiksi Atlantic Pacific-blogistaan tunnetty Eadie Blair kantoi läpinäkyvää Chanel-laukkua ja Kayture-blogin Kristina Bazan nähtiin Hugo Bossin läpinäkyvässä sadetakissa.

1.Chanel
2.Céline
3.Balmain
4.Gianvito Rossi

Itse en juurikaan lämpene tälle trendille tai idealle siitä, että kaikki näkee mitä kasissasi kannat. Voitteko kuvitella, että tuo Celinen läpinäkyvä muovikassi maksaa yli 500 euroa! Yritin selvittää tarinaa näiden designer muovikassien takana – olisiko ne sentään tehty kierrätysmuovista? Vastausta en ikävä kyllä löytänyt, joten epäilen. Läpinäkyvät muovikengät eivät myöskään ole minun juttuni, vaikkakin se on täällä Suomen märissä kevät- ja syyssäissä ihan oiva tapa saada ihoa ja säärtä näkyviin. Tosin meidän lämpöasteilla kengissä tuskin usein tarkenisi ilman sukkia. Joten skippaan suosiolla tämän trendin. Maailmassa on muovia ihan liiaksi jo valmiiksi. Ainut muovinen ja läpinäkyvä asuste (vaatteista puhumattakaan :D) mitä minä kannan on sateenvarjo.

All pictures sources on my Plastic Trend Pinterest board

20 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Kirjoitin maaliskuun alkupuoliskolla Chanelin mallistosta blogiini, sillä olin niin ällistynyt ja suorastaan järkyttynyt siitä että toivat markkinoille näin muovisen malliston, aikana jolloin valtameret hukkuvat muoviin… Pitkä miinus. Jää itseltäni täysin väliin ja olisi saanut jäädä myös valmistajilta.

  https://marinsilmin.com/2018/03/04/chanel-spring-summer-2018-collection/

  • Ymmärrän. Tuo muovijätteen määrä on nykyään ihan älytön. Onneksi Suomessa on käytössä pantit ja vesi niin puhdasta että valtaosa juo kraanasta. Tämä on aivan liian harvinaista maailmalla. :/

 • H

  Tämä trendi on nimenomaan PVC:tä, eikä sitä ainakaan Suomessa voi tällä hetkellä kierrättää. Tuskin siis muuallakaan. Eli luultavasti eivät ole kierrätyksestä tulleita, eivätkä sinne menossakaan..

  • Voi kauhistus :/

 • Veera

  Apua! Onneksi uskon, että tämä on todella ohimenevä trendi! Muistan teinivuosiltani joskus 2000 -luvun vaihteessahan oli läpinäkyviä laukkuja, itsellänikin sellainen oli. Taisi tosin olla läpinäkyvä laukku, jossa oli kukkauvioita ja sisällä kangaspussi johon laitoin tavarat, eli en näyttänyt mitä laukussani kannoin :D

  Jotkut trendit voisi kyllä jättää unholaan, varsinkin tällaiset muoviset! Erikoista, kun aika yleisesti puhutaan kuinka hukutaan muoviin ja tuhotaan mm. meret muoviroskalla ja sitten isot brändit tuo tällaisen trendin :(

  • No siis sanopa muuta. Toisaalta, jos kyseessä olisi kierrätysmuovi – tai muu jätemuovi mitä on kerätty, niin siinä tapauksessa tämä voisi olla jopa perusteltua?

   • Veera

    No kyllä se silloin olisi jotenkin perusteltua ja antaisi ihan erilaisen kuvan brändille ja tuotteiden markkinoimiselle.

 • Erppa

  Tuommoinen sadetakki voisi vielä mennä, mutta noi laukut ja kengät on aivan kamalia. Ja kun mietin että oman laukun sisältö ei ole ehkä kuitenkaan se esteettisin, kun siellä pyörii rytättyä kuittia ja käytettyä nenäliinaa ja meikkitahraista meikkipussia, niin mieluummin nätissä nahkalaukussa piilossa muiden katseilta :D ja voisi kuvitella että tuollainen muovi vielä kaiken lisäksi naarmuuntuu tosi nopeasti? Ei jatkoon täälläkään.

  • No siis tavallaanhan tuollainen läpinäkyvä sadetakki on hauska, että sen ilme muuuttaa muotoaan aina sen mukaan mitä alle pukee. Mutta en vaan näe sitä silti tarpeeksi ajattomana. Sille yleensä perustan omat hankintani – tulisiko käyttlö pitkään. Ja niin totta. Taskuvarkaiden unelma kun näkee mitä vie :D

 • Haidi

  Siis tämä trendi ei kyllä täältäkään saa kannatusta kuin sateenvarjon muodossa :D

  • Joo ei :D Sateenvarjona kylläkin! :D

 • Anonymous

  Hei,

  En itsekään lämpene oikein tälle muotivillitykselle. Pakko sanoa vielä sellainen juttu, kun kirjoitat, että et ole innostunut käyttämään muovia vaatteissa. En tiedä miten paljon olet tutustunut vaatemateriaaleihin, mutta polyesterihan tehdään muovista? Useaan otteeseen täällä blogissa on näkynyt polyesteristä tehtyjä vaatekappaleita, esim. Zarasta.

  • Ihan oikeassa olet, mutta tarkoitin tässä yhteydessä juurikin tuollaisia paksuja muovisia läponäkyviä – kuten tuo takki. Eli siis tuota hetken trendiä. Esim käytän kyllä 100% polyesteripuseroita, koska ne ovat äärimmäisen toimivia, helppohoitoisia ja pitkäikäisiä. Polyesteri kaikissa muodoissa ei tosiaankaan toimi, mutta tuollaisissa kevyissä, ilmavissa kesäpaidoissa minun mielestäni poikkeuksellisen hyvin. Tässä postauksessa voit lukea ajatuksiani siitä lisää!

   https://www.idealista.fi/strictly-style/2016/06/paha-polyesteri-kesan-paras-kaveri/

   :)

 • Julia

  Onks tää joku vastareaktio kaikelle ekologisuudelle? En tajuu ollenkaan, uutiset on täynnä jotain jättimäisiä muovilauttoja meressä ja tää on muotitalojen vastaus? Toisaalta, jos maksaisin muovikassista 500 euroa nii en kyllä antais sen ajelehtii mereen… :D

  • Pistää kyllä miettimään. Mutta jos nämä olisi tehty kerätystä jäte- / kierrätysmuovista niin siinä tapauksessa voisi olla jopa ihan perusteltu trendi.

 • Maria

  Mä taas diggaan sekä kenkiä että laukkuja. Niissä on juju.

  • Onhan niissä kieltämättä juju, mutta jotenkin pistää miettimään kuinka mukava? Eikö nuo hiosta?

 • Paula

  Mun mielestä tää on suoraan sanottuna kuvottava trendi :( Niin esteettisesti kuin eettisestikin. Plus, että minulle Chanel edustaa ajattomuutta ja klassisuutta ja nämä muoviroinat ovat siitä kaukana. Enkä usko, että itse Cocokaan olisi kovin paljon ollut tämän trendin kannalla :O

  • Kyllä. Harva trendi menee niin suoraan inhotuksen puolelle, mutta tää vähän mietityttää. Toisaalta, onhan noissa juju. Mutta vois kuvitella noiden vaatteiden ja kenkien olevan todella hiostavan epämukavia. Ja jos noi laukut tehtäisiin esimerkiski 100% esim merestä kerätystä muovijätteestä niin sitten olisi jopa ihan perusteltavaa?