CATEGORIES

How to spot fake online stores!

29.3.2012

Luotettavat verkkokaupat?

Saan tasaisin väliajoin kyselyitä teiltä lukijoiltani, missä kysytte nettikaupasta linkin kera onko kyseinen verkkokauppa luotettava kun myy merkkituotteita niin edullisesti. Ikävä kyllä, 99% ajasta, jos hinnat tuntuvat liian hyvältä ollakseen totta – ne yleensä myös ovat. Tähän alle listasin muutaman helpon ja nopean tavan todeta verkkokauppojen luotettavuus.

 • Sääntö numero yksi: Jos hinnat tuntuvat liian hyvältä ollakseen totta, mitä todennäköisemmin ne myöskin ovat.

 • Tarkista firman yhteistiedot contacts-osiosta. Useimmiten feikkisivustoilla on vain yksi ainut sähköpostiosoite (muotoa: info@sivuston_nimi.com) eikä mitään fyysistä käyntiosoitetta tai puhelinnumeroa. Monista saattaa jopa puuttua e-mail osoite kokonaan ja tilalla on ainoastaan täytettävä yhteydenottolomake. Kun saat viallisen / väärennetyn tuotteen postissa, minne sitten valitat? On äärimmäisen tärkeää saada tietää sivuston fyysinen osoite ja jos tätä ei ole, niin on se suuri hälytysmerkki.


 • Pidä silmällä kielivirheitä! Usein sivustot ovat tökerösti käännettyjä tai jopa sivuston alkuperäinen kieli (useimmiten englanti) on huonoa.

 

 • Lue sivuston “about us” tai “Our company” osio, mikäli sellainen löytyy. Joskus he jopa suoraan myöntävät myyvänsä merkkituotekopioita

 • Googlaa tietoja sivustosta, voit löytää lisätietoa putiikin luotettavuudesta monilta foorumeilta!
 • Muutamat merkit, esim Louis Vuittonin laukut eivät koskaan ole alessa. Tämän lisäksi aitoja Louis Vuittoneita saa ostettua netistä ainoastaan merkin omalta kotisivulta heidän omasta verkkokaupastaan. Joten jos sivulta löytyy esim. Louis Vuittoneita, myyvät he ehdottomasti feikkejä.

Toki tällaisen hälyttävän sivun tarkistukseen on monia tarkempiakin tapoja selvittää sen autenttisuus, mutta tässä 6 hyvin nopeaa vinkkiä. Lisää tarkempia vinkkejä voit lukea mm. tältä sivustolta.

Minulta myös kysytään usein, mitä sivustoa minä suosittelisin jos haluaa ostaa merkkituotteita netistä? Olen suosinut erityisesti kahta kauppaa:

 • Mytheresa.com, sekä
 • Luisaviaroma.com

Näillä kahdella nettiliikkeellä on laaja valikoima eri merkkituotteita (vaatteita, kenkiä, laukkuja sekä muita asusteita). Molemmilla sivustoilla olen asioinut useasti, ja voin vakuuttaa niiden myyvän 100% aitoja tuotteita ja palvelu on ollut loistavaa. Toimitus on hyvin nopeaa (2-3 arkipäivää) ja kaikkiin kyselyihin ja ongelmiin vastataan nopeasti. Olen ollut hyvin tyytyväinen asiakas. Jos jokin tietty merkki kiinnostaa, kannattaa katsoa aina merkin oma verkkokauppa. Sieltä ostaessasi voit aina myös olla varma tuotteen alkuperästä.

Toivottavasti tästä oli teille apua!

Hi guys!

Often I get inquiries from you readers wether or not you can trust a certain online store that claims to sell the hottest brands with amazing prices. Unfortunately, 99% of the time if the price seems to be too good to be true – it usually is.

Here are 6 easy quick tips how to spot a store that sells fake designer items.

 • Rule number 1. If the price seems too good to be true, it usually is.
 • Check the contact information of the site in question. If it doesn’t have a physical address or a phone number, be very alarmed! Usually these fake sites have only one e-mail address (in the form of: info@the_store_in_question.com) or sometimes only a contact from! What will you do if the item you receive is a replica or of bad quality and you have no place to claim your money back from?
 • Keep an eye out for spelling mistakes / grammatical errors! Usually these sites offer bad translations in your own language or in some cases the original language (usually english) is also bad!
 • Check the “about us” or “our company” links. Sometimes these stores even admit to selling replica goods. If these links are missing from the site – be alarmed.
 • Google the store in question. Most likely someone has had something to say about the company in the endless sea of internet forums. Don’t trust the site’s own “customer” recommendations! Most likely they are written by the company in question!
 • Some brands, f.e. Louis Vuitton, only sell their products online via their own internet site. If another online store claims to sell authentic Louis Vuitton bags on their site, they are lying.

Here were a few quick and easy tips. More specific info you can find from this uk.gov site.

If you are looking for an online store that definitely sells authentic designer goods I would recommend these two:

 • Mytheresa.com, and
 • Luisaviaroma

I have purchased several items from their sites’ and I have been very satisfied with everything. Speedy delivery, great customer care and 100% authentic goods.

Safe surfing and shopping! :)

20 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Heippa Kaunis! Tama oli niin hyva postaus, etta mainitsin taman myos omassa blogissani. (Toivottavasti tama sopii sinulle). Paljon myos onnea vauvauutisista, ihan hehkut kauneutta ja onnea <3 <3 <3

 • Maria

  Hyviä vinkkejä! Kannattaa myös tarkistaa, mihin maahan nettikaupan domain on rekisteröity: http://www.domaintools.com/

  Jos pääkallopaikka on esimerkiksi Kiinassa, niin jättäisin suosiolla tilaamatta…

  • Juuri näin! Kiitos paljon tästä lisäyksestä! :)

 • pinja

  Itse en juurikaan netistä ole tilannut tuotteita, mutta tästä on varmasti monelle, ehkä minullekin vastaisuudessa, paljon hyötyä. :)

 • Hyvä postaus! Harmi, että niin moni kapsahtaa noiden feikkikauppojen halpohin hintaan, ihan totta että jos jokin kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta niin sitä se melko varmasti myös onkin :/ Eri asia tietysti sitten Yooxin ja Outnetin kaltaiset outlet-sivustot, joiden kautta voi tehdä hyvinkin edullisia löytöjä toisinaan.

  Ja Farfetchille suosittelut täältäkin! Se, että Farfetchille on vaikea saada otettua yhteyttä puhelimitse, johtunee varmaankin siitä, että tuotteet lähetetään eripuolilta maailmaa tarkoin valikoiduista putiikeista – eli siis tilaus tehdään farfetchin kautta ja tuote lähetetään suoraan jostain tietystä putiikista asiakkaalle. :) Tuolla saakin siinä mielessä olla tarkkana, että muistaa tsekata, missä päin maailmaa tuote sijaitsee, sillä osa putiikeista on jenkkiläisiä ja sitten tietysti joutuu tullejakin makselemaan :s

 • pelhamwife

  hyvä postaus ja hienoa että teit tälläisen. Monet ihmiset ovat liian “tyhmiä” kun käyttävät feikkisivustoja joko tietoisesti tai tiedostamattaan, mutta juuri hyvä muistisääntö on aina tarkistaa että firmalla on fyysinen osoite ja numero minne soittaa. Pakko kuitenkin lisätä tähän, että olen käyttänyt farfetch.com sivustoa, jolla on TODELLA hyvä valikoima ja erittäin hyvät hinnat, MUTTA ainoa miinus, että heitä ei saa puhelimitse kiinni. Myyvät 100% aitoja tuotteita, mutta itselläni kävi niin ikävästi, että kun tilasin kengät, ne olivat lähteneet väärään osoitteeseen (ainakin heidän mukaan) ja jouduin perumaan kaupat, hoitaen asiat sähköpostitse. Tosin rahat palautettiin samantien, joten no hard feelings, mutta kengät jäi saamatta :(

  • Kiitos paljon vinkistä! Toivottavasti joku sai tästä vinkin! :)

 • mamaa

  Hyvä postaus! Itse olen lisäksi käyttänyt hyödyksi http://vaatekaupat.info/ sivustoa, jossa on kokemuksia eri kaupoista :)

  • Kiiiitos paljon vinkistä! :)

 • Anna

  Hei – eiköhän nyt kaikki tiedä että My Theresa ja Luisa Via Roma luonnollisestikin myy vaan aitoa kamaa, ne on kuitenkin NAP:in kanssa Euroopan isoimpia high end-nettikauppoja?…

  • Saana

   Itse en ole tilannut nettikaupoista juuri mitään, saati sitten huippumuotia. En ole kuullutkaan tuollaisista kaupoista, enkä usko kovin monen muunkaan tietävän, jos ei aktiivisesti käytä nettikauppoja. Minulle tästä postauksesta oli eniten hyötyä juuri noiden linkkivinkkien takia, joten kiitos vaan hurjasti tästä postauksesta Mrs. V! :)

   • Vitsi miten ihana, että sait tosiaan tästä hyvän vinkin! Ihmiset ikävä kyllä välillä unohtavat, että asia joka heille on täysi itsestäänselvyys ei todellakaan sitä kaikille ole. Ihmisillä on eri intrssejä ja kaikki eivät voi mitenkään tietää kaikesta kaikkea :) Ehkä hän nyt huomasi tämän tän kautta:)

  • Sappe

   Jaa en minä kyllä tiennyt My Theresasta ja Luisa Via Romasta, joten hyvä että tällaista pöllöä valaistiin.

  • Niin minäkin luulin, mutta saan lähes viikottain kyselyitä mitä nettikauppoja suosin merkkivaatteiden kohdalla sekä kysleyitä näiden luotettavuudesta niin siksi liitin mukaan kun ei aina KAIKILLE kaikki ole selvää :)

 • miu

  Kiitos tosi paljon tästä postauksesta!! :) Hyödyllinen!

  • Tosi kiva kuulla! :)

 • Hyvä postaus! Jos sinua tai lukijoitasi kiinnostaa, blogimme sisältää runsaasti tietoa designlaukkujen ostamiseen liittyvistä seikoista (mm. käytettyjen designlaukkujen osto). Blogin sivupalkissa on Tietopakettiosio, joka on tehty helpottamaan designlaukkujen nettiostoksia. Siitä vaan lukemaan, jos kiinnostaa! :)

  • Hei mahtaavaa! Kiitos kun autatte muita eteenpäin! :)

 • Aino

  Yksi luotettava nettikauppa on myös net-a-porter.com , mun suosikki :D

  • Joo totta! Heiltä en ole koskaan tilannut, mutta olen kuullut paljon hyvää! :)