CATEGORIES

Sateen rakastajat

2.10.2018

*Kaupallisessa yhteistyössä Nokian Jalkineiden kanssa*

Olen pluviofiili. Rakastan sadetta. Saan siitä rauhaa sekä iloa. On erityisen tunnelmallista käpertyä kotisohvalle kuuntelemaan sateen ropinaa, nauttia kuppi teetä, sytyttää tuoksukynttilä, katsella ikkunaa pitkin valuvia vesipisaroita ja ihailla sen takana puhdistuvaa kaupunkia. Mutta ihan yhtälailla nautin myös ulkoilla sateessa. Juoksulenkki on parasta kevyen sateen aikana. Me myös perheenä ulkoilemme säästä riippumatta. Sateesta on hyvin helppo nauttia oikealla varustuksella. Kun pään saa suojattua ja sukat eivät kastu, viihtyy sateisessa säässä pitkäänkin.

Minusta on ihanaa pukea lapseni nätisti. Puistoon mennessä heillä on päällä peittävät ja täysin vedenkestävät kuravaatteet sekä saappaat. Mutta liikkuessamme sadesäällä kaupungilla esimerkiksi lähikauppaan mennessä, puen heille normaalin sisävaatekerran päälle vain sadetakit ja helposti jalkaan sujahtavat saappaat. Miten paljon pidänkin noista Petit Bateaun keltaisista sadetakeista sekä Hain lyhytvartisista saappaista, joita saa lukuisissa eri väreissä. Piristävät ihanasti katukuvaa muuten sateisen pimeänä päivänä.

Suosin värikästä sadepukeutumista itsekin. Pidän kirkkaista sadetakeista ja saappaissa en ole vielä törmännyt väriin mistä en pitäisi. Miten mahtavasti esimerkiksi keltaiset tai punaiset saappaat piristävätkin muuten kokomustaa asukokonaisuutta! Mustat saappaat ovat varman tyylikkäät, mutta yhtä helposti saat esimerkiksi valkoiset saappaat sopimaan asuun kuin asuun, mutta ne silti tuovat kokonaisuuteen yllättävän määrän mielenkiintoa ja valoa. Erityisen paljon tykkään pukea saappaat hameiden pariksi ja lisään saappaiden sisään vielä paksut pitkävartiset sukat jotka työnnän varresta pieneen myttyyn saappaan suulle. Trendikästä, mutta samalla ihanan pehmeää ja mukavaa!

Tänä vuonna vietetään Suomen ensimmäistä vuotuista saapaspäivää torstaina 11. lokakuuta. Nokian Jalkineiden ja HAI:n ideoima päivä julistaa, että kaikilla on oikeus kuiviin sukkiin. Päivällä halutaan muistuttaa, että saappaat ovat sadesäällä täydelliset jalkineet kaupungissakin. Tämä vuosi on myös suomalaisten saappaiden juhlavuosi, sillä Nokian Jalkineet täyttävät 120 vuotta ja HAI-saappaat 50 vuotta. Suomalaisen brändin huippuosaaminen on synnyttänyt lukuisia klassikkosaappaita sekä innovatiivisia ja teknisesti kehittyneitä jalkineita. Esimerkiksi kuvissakin näkyvä matalavartinen Hai Low -malli on suunniteltu alun perin purjehduskäyttöön, mutta siitä on kasvanut vuosien saatossa kaupunkisaappaiden klassikko, joka on suosituin malli nuorten ja kaupunkilaisten keskuudessa.

Saapaspäivänä halutaan kannustaa kaikkia käyttämään saappaita, satoi tai paistoi, sillä sukat kuivana on mukavampaa. Lisäksi kuiville keleille suunnitellut nahkakengät ja tennarit pysyvät paremmassa kunnossa ja ovat pitkäikäisempiä, kun niitä ei käytetä kostealla säällä tai vaikkapa loskassa. Kaikki nämä ovat erinomaisia syitä juhlistaa Saapaspäivää yhdessä Nokian Jalkineiden ja HAI:n kanssa, sillä kaikilla on oikeus kuiviin sukkiin!

Loppuun kerron teille vielä arvonnasta, missä voit voittaa saappaat koko perheelle! Kertomalla hauskoja kumisaappaisiin liittyviä muistoja, Saapaspäivän tarinoita, voit voittaa 6 paria Hai-saappaita tai Nokian Jalkineiden kumppareita. Kilpailuun voi osallistua kolmella eri tavalla:

1) Jakamalla saapasmuistosi Instagramissa: tagaa postauksesi #Saapaspäivä sekä @nokianfootwear_nokianjalkineet @haicolours

2) Jaa saapastarinasi kommentoimalla kuvalla ja tekstillä Facebook-kilpailupostausta (ma 17.9.2018) Nokian Jalkineiden Facebook-sivulla tai Haicolours Facebook-sivulla.

3) Lähettämällä tekstiä ja/tai kuvia sähköpostilla osoitteella nokianjalkineet@berner.fi.

Lähetä materiaali viimeistään 10.10.2018

Eli kaikille saappaat jalkaan ja iloista päivää säästä riippumatta!

4 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

  • Petri hämäläinen

    Minäkin viihdyn ulkona sateessa kun on hyvät varusteet käytössä. Omistan keltaiset haisaappaat ja samanvärisen sateenvarjon sekä sadeviitan.☺

    • No ei ihme! Ja kuulostaa hyvältä! :)

  • JohannaN

    Muistan, kun ehkä joku viisi vuotta sitten oli niin noloa laittaa sateella kumpparit kouluun jalkaan. Nyt melkein jo odotan sateita! Minulla on punainen sadetakki ja Hunterin mustat kumisaappaat (paras ostos evöh, vaikka kauan mietinkin), mutta jos vielä toiset kumpparit ostat on ne ehdottomasti punaiset.? Aiai, voi niitä arjen pieniä iloja. Ihania kuvia!

    • Voi että saappaat ovat ihania!!! Mä eilen tein niin ison virheen kun menin kattoo esikoisen futistreenejä enkä laittanut jalkaan villasukkia ja kumppareita! EPIC FAIL! Palelin huolella mun nilkkureissa :/