CATEGORIES

Skandinavian kauneus koruissa

9.8.2011

Joskus Stockmannilla pyöriessäni, löydän itseni Snö of Swedenin osastolta haahuilemasta, kimalluksesta lumoutuneena. Siksi olinkin niin iloinen, kun sain kutsun käydän Snö of Swedenin konttorilla valitsemassa lempikoruja uudesta että vanhasta mallistosta. No harakkaahan ei kahdesti tarvinnut käskeä ;)
Harmikseni mukana ollut kameran linssi ei ollut paras kuvaamaan yksityiskohtia, mutta kotona sitten kuvaan lempparini siihen sopivalla makrolinssillä :)

Erityisesti ihastuin näihin käsikoruihin, jotka olivat osittain nahkaa, osittain metallia.

Itse en ole allerginen juuri millekään paitsi nikkelille. Siitä syystä itselleni onkin hienoa, että kaikki Snö of Swedenin tuotteet ovat nikkelittömiä. Minua myös keihtoo tässä ruotsalaisessa perheyrityksessä se, että valtaosa koruista muistuttavat ainakin minua skandinavian kauneudesta. Koruissa käytetään paljon makeanveden helmiä, kristalleja sekä hopeaa, jotka tuovat mieleeni Lapin kauneuden talvella.

Pian lupaan esitellä omat lempparini kokoelmista.

Miten teidän muiden laitanne?
Luin, että SNÖ of Sweden olisi Suomen suosituimpia korumerkkejä. Löytyykö sinun korulipastostasi SNÖn puhtaan kauniita koruja?

I absolutely adore the Swedish jewellery brand SNÖ of Sweden. That’s why I was thrilled when I got the invitation to come and select my favourite pieces of their new and previous seasons’ collections. To you all who are unfamiliar with this gorgeous Scandinavian design here are some facts from the company’s website:


SNÖ of Sweden is a family owned and run business, which was first established in 2002.
Nearly all of their products consist of freshwater pearls and semi-precious stones and all are nickel tested.

Mrs. Lena Jonsson Näslund founded the company, starting with nothing but a vision of making affordable, but unique, products that could be worn by women of all ages and backgrounds, using materials provided by nature. Her very first design was a necklace strung with tiny freshwater pearls in bright spring colours, which was made as a small gift to her best friend, and which is now worn by women all over Northern Europe. The tiny pearl series was followed by crystal earrings and pearl rings, which have since then developed into more than 5000 designs, forming the SNÖ of Sweden collection today.

What’s the real source of inspiration when it comes to creating jewellery loved by so many women all over the world? Having grown up, surrounded by the breathtaking scenery of northern Sweden, Lena herself says that being part of nature, the people around her and life itself are her main source of inspiration. Being the creative director of a business that has continued to grow means taking on the challenge of combining simple, pure and timeless materials created by Mother Earth and turning them into wearable designs. The name Snö is the Swedish word for snow and celebrates the pure, white and crystal clear materials of the north.


This is why I love SNÖ of Sweden: As a Finnish girl living abroad, I love their pure and elegant design that reminds me of my dear home country. It brings back memories from my childhood, when we used to go on skiing holidays with my family in the beautiful scenery of Lapland. White and sparkilng snow and if you got lucky, the amazing display of Northern lights in the sky. Yes, Lapland is worth visiting.. ;)

Soon I will show you guys the items which were my favourites from the collection… ;)
26 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Mrs. V

  Kiitos kaikille paljon loistavasta palauteesta! Tämähän on kallisarvoista tietoa itse merkille, sillä näin he kykenevät kehittämään brändiään eteenpäin ja hioa mahdollisia tyytymättömyyksiä parempaan suuntaan! :) Joten kiitos kaikille avustanne! Olette korvaamaton apu! :)

 • Anonymous

  Asiasta kukkaruukkuun..:) Mikä makro-objektiivi sinulla on käytössäsi lähikuvissa, Mrs. V.? ps. Kiitos ihanasta blogista!

 • Anonymous

  Pidän kovasti Snön koruista, mutta kuten moni muukin on kommentoinut niin hinta-laatusuhde on huono. Olen ostanut rannekoruja joista kumi on katkennut parin käyttökerran. Tämä aiheuttaa aina suuren pettymyksen ja päätän, että nyt oli viimeinen kerta kun ostan heidän koruja. Kaulakorunikin olen joutunut viemään koruliikkeseen korjattavaksi useita kertoja. Harmi, että korujen laatu on huono sillä design on mielyttää minua suuresti.

 • Kira

  Anonyymi joka kirjoitit.."15 vuoden korualan asiantuntijana rohkenen väittää, että markkinoiltamme Suomessa ei löydy laadultaan ja hintaluokaltaan yhtä korkeatasoisia muotikoruja kuin Snö of Swedenin korut."En ala väittämään vastaan, mutta tahtoisin kertoa oman mielipiteeni:) Aiemmasta Snö:n korustani lähti pinta irti. Nyt kun olen lukenut useita samankaltaisia kommentteja korujen laadusta, en enää uskaltaisi tuhlata niihin rahojani tässä rahatilanteessa, vaikka tosi kauniita korut ovatkin. Mitä tulee siihen, että reklamaatiot johtuvat käyttäjistä niin varmasti niin voi ollakin, mutta itse olen erittäin huolellinen korujeni suhteen ja muiden merkkien kanssa ei vastaavaa ole koskaan tapahtunut. "Mitä tulee kommentteihin hinnasta ja hopeasta, eivät Snön korut olekaan valmistettu hopeasta. Jos korut valmistettaisiin hopeasta, olisi niiden hinta kymmenkertainen!"Snö:n rannekoru, 43.50€, hopeoitu. http://www.spastore.fi/wb/pages/bakery/snoe-of-sweden-ivy-kaesikoru-618.phpKalevala korun rannekoru. 50€, hopeaa. http://www.laatukoru.fi/verkkokauppa/verkkokauppa.asp?l=|k=lk|o=tuotelista|r1=2664&k=lk&o=tuoteinfo&tr=2673&r1=2664&r2=2673&r3=&r4=&r5=&s=ltu_ohjehinta+ASC&p=1&t=20358&tt=&sanahaku=&hintamin=&hintamax=Eli eipä ne hinnat kovin moninkertaiset taida olla ja uskoisin että kultasepän korut ja hopeakorut, sekä Kalevala korut nimenomaan ovat ainakin laadukkaita ja kestäviä. Myös esim. Guessin ja Juicy Couturen korut on mulla kestäneet virheettöminä ja hintaluokkakin on lähelle sama ja outleteista saa myös noita mainitsemiani edullisesti:)

 • Elli

  Itse myyn Snön koruja ja vaikka ne hyllyllä näyttääkin kivan kimaltavalta, niin en itse millään osta niitä. Yksi rannekoru kyllä löytyy, lahjaksi saatu. Toisaalta, ostan guessin koruja aika urakalla ja eihän ne oo hirveän erilaista matskua :D

 • Anonymous

  Itsellä on Snön koruista huonoja ja hyviä kokemuksia, mutta omasta mielestäni hinta laatu suhde on kohdallaan ei 40e ole nykyaikana paljoakaan niin upeista koruista mitä snöllä on tarjolla! Tulikin koruista mieleen että mitä mallia ihana Korsin kellosi on? entä onko tietoa kuinka iso se men's oversize on jos itselläsi on se naisten malli?:) Odotan jo innolla kuvia syysvaatteistasi niin saisi itsellekkin inspiraatiota kun jotenkin kesän värejen jälkeen edes metallihohteet eivät oikein säväytä:D

 • nnoora

  SNÖn korut ovat pitkään olleet todella kauniita ja yhdessä vaiheessa lempikorujani. Mutta sitten kaksi SNÖn korua meni itselläni nopeasti rikki, enkä pyynnöistä huolimatta saanut niitä liikkeen kautta korjatuksi. Sen vuoksi en itse enää raaski niitä ostaa itselle enkä muille, koska kestävyys ei mielestäni hintaa nähden oli hyvä.Olen tyytynyt vain niitä kaupassa ihastelemaan :P

 • Anonymous

  Pienellä vaivalla löytää netistä korujen nettikaupoja, joissa myydään Suomessa käsin tehtyjä, hopeisia koruja todellakin samaan, jopa edullisempaan hintaan kuin Snön korut ovat. Niissä näkyy käytettävän lisäksi laadukkaita korukiviä ja makeanvedenhelmiä. Ja ne ovat lisäksi yksilöllisiä. Väite kymmenkertaisesta hinnasta ei ole totta! Tietysti jos on kyse painavasta laatasta korussa, voi hinta olla hopeisena tuo kymmenkertainen, mutta ei pienien hopealenkkien suhteen.

 • Maija

  Kyllä täytyy minunkin sanoa, että Snö:t ovat jääneet nykyään kaupan hyllylle juurikin sen vuoksi, että väri lähtee heti ja muutenkin laatu on.. No.. Sitä ei ole! Suuri sääli, koska mielestäni korut ovat todella kauniita!Ja haluan vielä sanoa erityisesti anonyymille, joka on 15 vuoden korualan asiantuntija, että kyllä Suomesta saa koruja, joissa hinta ja laatu kohtaavat paremmin. Vanhain tavarain liikkeistä voi löytää aivan upeita design koruja samaan hintaan. Ja nehän todella kestävät, ovathan ne kestäneet tähän päivään saakka :) Ja luultavasti korun arvo vain nousee! En sitten tiedä onko ne niitä "muotikoruja" mutta minusta ainakin on! :)

 • Anonymous

  Täällä ilmoittautuu myös yksi SNÖn fani! Vuosien varrella olen kerryttänyt kokoelmaani niin rannekoruilla kuin kaulakoruillakin, ja kaikki on yhtä ihania! Juuri pari viikkoa sitten ostin itse itselleni synttärilahjaks uuden kaulakorun :)

 • Anonymous

  Snön korut ovat kyllä tavallaan ihan kivan näköisiä, mutta aika huonolaatuisen rihkaman tuntuisia, kun ottaa käteen. Mielestäni ylihinnoiteltuja. Ja eikö snö-buumi ole jo vähän mennyt ohi?

 • Anonymous

  Taitaa olla tuon pidemmän kommentin kirjoittaja itse Snön maahantuonnista, vähän siltä kuulostaa kommentti ;) Itsekin hieman enemmän koruista tietävänä voin sanoa, että Snön hinnalla kyylä ihan oikeasti saa myös laadukkaampia koruja, kuin kyseisen merkin tuotteet.

 • Anonymous

  Minäkin rakastan Snön koruja, ne ovat niin kauniita. Kaikki minun Snö koruni ovat kestäneet käyttöä hyvin :)Nyt on kaiken lisäksi ollut kiva huomata kuinka Snö on hiukan uudistunut ja mallistosta löytyy nykyään klssisten "Snö-tyyppisten" helmien lisäki hiukan rockimpiakin koruja! Lisäksi haluan myös kehua tyyliäsi :) Sinulta saa paljon ideoita ja hieman muokkaamalla niistä saa vieläkin enemmän omanlaisensa.

 • Anonymous

  On hyvin mielenkiintoista lukea kommentteja Snön koruista – sekä positiivista että negatiivista palautetta. 15 vuoden korualan asiantuntijana rohkenen väittää, että markkinoiltamme Suomessa ei löydy laadultaan ja hintaluokaltaan yhtä korkeatasoisia muotikoruja kuin Snö of Swedenin korut. Mitä tulee kommentteihin hinnasta ja hopeasta, eivät Snön korut olekaan valmistettu hopeasta. Jos korut valmistettaisiin hopeasta, olisi niiden hinta kymmenkertainen! Erään palstalla kommentoivan mielipide hopeakorujen hinnan vertaamisesta Snön koruihin ja niiden olevan lähestulkoon samat, ei perustu minkäänlaiseen korumetallien hintojen tietämykseen. Mitä korujen laatuun yleisesti ottaen tulee, ovat niin timantti, kulta, hopea kuin muutkin muotikorut loppujen lopuksi käyttöön tarkoitettuja tavaroita, jotka niinkuin kaikki muutkin, kuluvat käytössä ja niistä tulee pitää huolta. Valitettavasti mikään ei ole ikuista – ei myöskään kahden-kolmenkymmenen euron maksavat korut. Jos edelleen pysytään Snön koruissa, on niilläkin silti jopa vuoden takuu koruille, jotka syystä tai toisesta ovat rikkoutuneet. Suurissa määrissä tietty reklamaatio prosentti on täysin ymmärrettävää. Ja usein reklamaatiot johtuvatkin käyttäjästä. Niin parinkymmenen euron korut kuin monta kymmentä tuhatta euroa maksaneet luxus autotkin menevät rikki niitä väärin käsiteltäessä.

 • Anonymous

  Samaa täytyy sanoa kuin muutama muu: Snön korut ovat minusta hyvin kauniita, mutta valitettavasti laatu ei ole kohdillaan. Omistan varsin monta Snön korua ja lähes kaikissa on käytössä ilmennyt ongelmia – osia irronnut, väriä lähtenyt ym. Olen kuitenkin hyvin huolellinen korujeni kanssa, joten tuollainen on hyvin harmillista. Vaikka hintaluokka ei ole niin suuri, tuolla hinnalla saisi jo oikeita hopeakoruja ja laadukkaimpia makeanvedenhelmiä.

 • Anonymous

  Pakko kyllä sanoa, että hinta ja laatu eivät ole Snön koruissa kohdallaan. Eiväthän ne kovin kalliita ole,mutta siihen hintaan kuitenkin odottaisin saavani hieman parempaa laatua. Itse panostan mielummin arvokkaampiin ja laadukkaammista materiaaleista valmistettuihin koruin. Kauniitahan Snön korut kyllä ovat, sitä en kiellä.

 • Anonymous

  Mulla oli ihanat Snö:n mustat isot kivet korviksina. Ihan tajuttoman kauniit.. Kännipäissäni ne kadotin. Kaduttaa..

 • Anonymous

  Snön korut ovat kyllä kauniita, mutta materiaaleiltaan ja työn jäljeltään halvinta mahdollista laatua. Metalli ei todellakaan ole hopeaa ja esim. käytetyt makeanveden helmet eivät täyttäisi omia laatuvaatimuksiani. Samalla hinnalla saisi jo aitoa hopeaakin!

 • Jessy

  Kauniita ovat minunkin mielestä, mutta en omista yhtään, niitähän ei täältä edes saa missä minä asun, olen kyllä miettinyt että suomessa käydessäni ostaisin jonkun rannekorun, mutta minäkin olen kuullut että olisi huonolaatuisia :/

 • Anonymous

  Minkähänlaista hintaluokkaa nuo on? :)

 • Kira

  Mulla oli kerran ihana Snö kirkas rannekoru mut siitä hopeasta laatasta lähti ne päälliset jotenkin irti:( En oo päässyt noita koruja missään katselemaan pitkästä aikaa, mutta on ne vaan niin kauniita.. Itse tykkään ehkä eniten noista missä on helmiä, tai aika vaikea valita kyllä suosikkia:)

 • iines

  Snö:n korut on kyllä tosi kauniita, itse olen koruliikkeessä töissä ja tuli mieleen tästä yksi asiakas, joka oli saanut nimenomaan snö:n koruista kamalan nikkeliallergian, mikä kummastutti mua, koska nykyäänhän toi "nikkelittömyys" tarkoittaa (lähinnä juridisesti) siis sitä, etteivät ne sisällä nikkeliä enempää, kun EU-direktiivien sallimat määrät, mikä on siis maksimissaan sama määrä mikä aidossa hopeassa on nikkeliä. Eli periaatteessa paha nikkeliallergikko VOI saada niistä oireita, mutta pitoisuuksien pitäisi siis olla semmoisia, jotka nimenomaan eivät allergisoi! Toivottavasti sinulle ei kuitenkaan tule mitään Snö:n koruista, voihan olla myös, että kyseinen asiakas oli allerginen muulle metallin ainesosalle! Kamala faktakommentti, pahoittelut! Mutta kiitokset aivan ihanasta blogista ja mukavaa syksyn (apua :D) alkua! <3

 • Lina

  Mä olen siirtynyt enemmän VÅGAan koska snön laatu on niin huono.

 • Anonymous

  Snön kortu ovat kyllä kivoja! Minulta löytyy kasikoru ja kaksi kaulakorua :) Olen tässä jo jonkin aikaa miettinyt, että kuinka pitkä olet ja mikä on kengänkkokosi? Paljastatko niitä täällä blogissa? (:

 • meanwhileinlongfield

  Multa löytyy SNÖ:n koruja aika paljon. Harmikseni täytyy kyllä sanoa, että korujen laatu ja hinta eivät todellakaan kävele käsikädessä.. Nykyisin en SNÖ:n koruja normaalilla hinnalla enää hanki, sillä ne eivät yksinkertaisesti oli hintansa arvoisia. Helmet ja kristallit irtoilevat nopeasti ja muutamasta pidemmästä ketjusta ketju on katkennut kokonaan. Myös sormukset päästävät väriä todella nopeasti.Mutta kauniita korut kyllä ovat, ja siksi niitä alenuuslaareista kuitenkin aina välillä ostelen.

 • Reetta

  Rakastan Snö of Swedenin koruja. Ne ovat aivan ihania. Itselläni on myös muutama niiden koruja. Olen tartuttanut ihastuksen myös äitiini ja hänelläkin on jonkun verran kyseisiä koruja :)