CATEGORIES

Gifts for him

6.12.2012

Joulukuu on hyvässä vauhdissa niinkuin joululahjojen hankkiminenkin. Vuodesta toiseen haastavinta on keksiä puolisolleni tai isälleni hyvää lahjaa. Tahdon hankkia jotain hyvin tarpeellista ja toivottua. Mielummin yksi todella hyvä lahja kuin monta “semi”hyvää. Ostamisen tekee entistäkin vaikeammaksi se, että minun mieheni on todella nirso. Hänellä on hyvin tarkka maku ja ainainen vastaus kysymykseen mitä hän lahjaksi haluaisi on “Ei mitään“. Huoh. Naispuolisille läheisille keksin vaikka mitä ihanaa mielin määrin, mutta miehet tuottavat aina ongelmia. Tuttua muillekin?

Tässä kuitenkin joitan hyväksi todettuja lahjavinkkejä vuosien varrelta ja mitä ajattelin miehelleni tänä vuonna hankkia (jos jostain kumman syystä kulta tänne blogiin eksyt – niin lopeta lukeminen NYT!)


Vihreä Marco Polo neule @ *Ellos
Valkoinen kylpytakki @ *Ellos
Happy Socks @ *Ellos tai Popot store Helsingissä
Uusi iPod @ *Ellos
Punaiset beats pro kuulokkeet – kaikki tiedot näistä otetaan kiitollisena vastaan!
Guerlain l’eau boiséé tuoksu @ hyvin varusteutuista kosmetiikkaliikkeistä (mm. Stockmann)

Perinteisiksi joululahjoiksi voisi laskea nuo bokserit, sukat, kylpytakit ja hajusteet. Kylpytakista saa helposti personoidun kun käyt teettämässä vaikkapa selkään tai rintaan lahjansaajan nimen tai muun osuvan tekstin. Mikäli ihan perus sukkien antaminen tympii – kokeile Happy Sockseja! Oma mieheni on ainakin niiden suuri fani ja olen huomannut niiden olevan kovaa huutoa myös lahden toisella puolen asustavien kaksilahkeisten keskuudessa. Ovathan ne kieltämättä ihan pirteät ja nimensä veroiset, vaikka ne eivät kylläkään ole vielä omaan vaatekaappiini eksyneet. Turvallinen veto hajusteiden suhteen on ostaa pullo sitä miehesi / isäsi suosimaa merkkiä, joka löytyy jo ennestään hyllystä. Jos uskallat kokeilla jotain uutta, suosittelen kokeilemaan Guerlainin l’eau boisée tuoksua. Mieheni kokeili sitä reilu puoli vuotta sitten ja nyt alkaa olla jo pullo tyhjä. Itsekin pidän kovasti tästä raikkaan metsän tuoksuisesta hajuvedestä.

Yksi melkoisen varma valinta miehille on elektroniikka. Oma parempi puoliskoni on toivonut uutta iPadia ja musiikin suurena ystävänä tuollaisia punaisia beatsin kuulokkeita. Ongelmia tosin tuottaa se, että kyseisiä kuulokkeita ei kuulema ole saatavilla toistaiseksi kuin Atlantin toiselta puolen. Täytynee siis hieman tässä vielä kikkailla ennen joulua… Mitä elektroniikkaa teidän miehenne ovat tänä vuonna toivoneet?

Ja jos sitä todella haluaa vetää todellisen ässän hihasta, niin miksi et ostaisi miehellesi matkaa hänen suosikki kohteeseensa? Tässä ideassa kurkistelee oma lehmäkin ojasta, sillä samalla voit ostaa toisen lipun itsellesi… Valitse kohde vaikkapa miehesi suosikkiurheilun perusteella ja osta hänelle liput vielä matkan kylkiäisiksi hänen suosikki joukkueensa peliin. Siinä sais vaimo muutaman bonuspisteen ;)

Tässä muutamia minun joululahjaideoita. Lisää hyviä vinkkejä otetaan avosylin vastaan kommenttiboksissa!

37 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Sipuli

  Hips! Beatsin kuulokkeita saa monessa eri värissä Stockalta. Mutta ovat mielestäni ylihinnoitellut laatuunsa nähden. Olympialaisissa näki monella uimarilla noita kaulallaan, ovat omaan makuuni vähän liikaa “mukamuodikkaat” ja liikaa näkyy se logo. Itse ostin taannoin lahjaksi B & W:n aivan mahtavat P3-kuulokkeet. Ne on ihanat!! Löytyy mustana ja valkoisena, todellakin hintansa väärtit. Ovat muuten tässä kuussa Stockalla kantistarjouksessa (159€), eli suosittelen! :) Eivätkä ole noin isot möhkäleet, joten helppo ottaa mukaan – tyylistä tinkimättä.

 • Lora

  Itse suosin tavaran sijaan elämyslahjoja ainakin kun kyseessä on tuo avopuoliso sillä “elektroniikka ihmisenä” hänelle olisi mahdoton ostaa juuri oikeaa :) Siskonsa kautta mies saa taas täydennettyä tuoksuvarastoaan joten olen päätynyt näihin elämyksiin ellei jotain täydellistä tavaralahjaa ole tullut vastaan :) Edellisvuoden joululahjoja ovat olleet mm. kiipeilyn peruskurssi, 6kk pituinen kahvipapupaketti tilaus (http://shop.squaremilecoffee.com/products/six-month-subscription-europe) ja hierontalahjakortti. Tänä vuonna löysin täydellisen kaulakorun (avopuolison kadonneen hainhammas kaulakorun tilalle jonka toin viime Australian reissultani) ja sen lisäksi suunnitelmissä olisi hankkia viininmaistelukurssin lahjakortti, mies kun innostui viineistä viime kesän Ranskan matkalla.

  Isälle tein kalvosinnapit hopeakorukurssilla. Muuten lahjomme häntä ja äitiämme yhteisellä lahjalla siskojeni kanssa: osallistumme heidän 30-vuotishääpäivän matkakustanuksiin niin he pääsevät Lontooseen muistelemaan niitä suhteen alkuaikoja kun siellä muinoin tapasivat :)

 • Tuuli

  Mulle avomies on kyllä se kaikkein helpoin lahjottava, tässä kun yhdessä elelee niin on helppo nähdä, mitä toinen kaipaa tai tarvitsee. Hirveän paljon vaikeampaa on miettiä lahjat veljille, ja kaikista vaikein isälle, kun ei sellaista yhteistä arkea ole eikä sillä tavalla tietoa, mitä kantsisi hankkia…

  Meillä on toisaalta myös sillä lailla “hyvä tilanne” lahjojen hankinnan suhteen, että kun ei tuota rahaa niin hirveästi ole, niin aina on asioita, joita avomies tarvitsee. Se tekee myös toisaalta isälle ostamisesta vaikeampaa, hänellä kun on kyllä rahaa ostaa se, minkä tarvitsee, toisin kuin sitten itsellä.

  Joskus, kun ei olla veljien kanssa keksitty isälle mitään huippuhyvää lahjaideaa, on annettu hyväntekeväisyyslahja, malliin “vuohi afrikkalaiselle perheelle”. Ihan turhaa ostaa väkisin jotain krääsää, mitä ei kuitenkaan oikeasti tarvitse nurkkiin kertymään. Kirjat on myös tässä perheessä aika suosittuja lahjoja, kaikki tykkää lukea, ja on kiva metsästellä uusia hyviä kirjoja. Avomiehelle hyviä takuulahjoja ovat aina myös tuoksut ja kellot. Ja meillä kun ei tosiaan ole ihan hirveästi sitä rahaa lahjoihin laittaa, tänä vuonna entistäkin vähemmän, niin näillä kolmella lahjatyypillä pärjää kyllä pienemmälläkin budjetilla. Toki kelloonkin saa menemään varmasti ihan niin paljon rahaa kuin vain haluaa, mutta onneksi meillä mies tykkää esimerkiksi Axcentin nahkaranneke-kelloista, jotka istuu myös meikäläisen budjettiin, mutta sopii mun rokki-insinöörin tyyliin loistavasti :)

  Onnistuneita lahjoja lähipiirin miehille on olleet myös benji- ja laskuvarjohypyt sekä tatuointi- ja matkalahjakortit. Benji mahtuu pienempäänkin budjettiin, ja lahjakorttiin voi laittaa juuri sen verran rahaa kuin on itsellä varaa, ei tarvitse esimerkiksi koko matkaan olla resursseja. Pienemmän budjetin lahjanhankkijan on aina myös loistoidea kerätä vähän isompi porukka lahjanostoon, niin saa vaikka sitten vähän enemmän siihen matkalahjakorttiin, tai sitten yhdessä hankittua sen laskuvarjohyppykurssin. Meillä suositaan lähipiirissä näitä yhteislahjoja muutenkin kuin jouluna, jos muutamakin ihminen laittaa rahansa yhteen, ei tarvitse vaikka tuparilahjaksi saada ihmisten niitä iänikuisia kymmentä viinipulloa ;)

 • Laura

  Mistä tuota Guerlainin l’eau boisée-tuoksua saisi hankittua? Haluaisin käydä tuoksuttelemassa :) Myydäänkö Sokoksella tai Stockmannilla?

 • Anna

  Vuoden lahjatilaus jenkkien GQ-lehdestä toimi hyvin meillä – ja lehti on niin hyvä että sitä tulee itsekin luettua (hinta vajaa 50 eur). Jos mies yhtään seuraa korista, Slam-lehden tilaus on halpa ja pidetty lahja

 • Tilda

  Kuulostaa aivan liian tutulta tuo “en mitään”! Ja oma mieheni on aivan samanlainen, noh periaatteessa kaiken suhteen, että on todella nirso ja vaativa. Itseäni jopa välillä pelottaa ostaa jotain, ettei vain mene mönkään koko homma.. :D Ja tuohon kuulokeasiaan. Miehelläni sellaiset on, ja hänen kuulokkeensa hankittiin Tampereen Stockmannilta, valkoisena kylläkin. Eikö ole mahdollista tilata tuotetta toisesta liikkeestä esimerkiksi Helsingin Stockmannille? En tosin tiedä onko niitä juuri nyt Tampereellakaan.. P.S. Oma henkilökohtainen mielipiteeni on, että kuulokkeet olisi saaneet jäädä hankkimatta – eivät kauheasti omaa silmääni miellytä, mutta tyylikkäimmästä päästä tosin jos sellaiset pakko hankkia on!;)

 • haidi

  Ikuisuus ongelma nämä lahjat kun vielä opiskelee niin ei mitään kamalan kallista, mutta itse kun omaan kalliin maun haluan lahjassa panostaa. Mielummin yksi hyvä kuin monta pientä surkeaa :o Laatu korvaa määrän! Naisille lahjat keksii heposti, mutta miehet.. Isäni on aivan päinvastainen ihminen kanssani joten kravatti tai sukat ovat jo vakkari :D veljeni 18v taas on hiphop tyyppinen ja vaatteita ei edes uskalla ostaa kun herran mieli ja tyylii muuttuu koko ajan :D elektroniikkakin miekkoselta jo löytyy.. Koti oleskelu housut ostin Calvin Kleiniltä viimevuonna :)

 • Helinä

  Isälle on aina kaikista vaikeinta keksiä joululahjaa.

 • S

  Joka vuosi on sama ongelma miesten lahjojen hankinnassa, että mitä sitä ostaisi? :D Tehtiin sitten yhteinen päätös puolison kanssa ettei osteta joululahjoja tänä vuonna toisillemme, vaan säästeään nekin rahat yhteiseen etelänmatkaan tammikuulle. :)

  http://1beautybox.blogspot.fi/

 • pelhamwife

  Ainainen ongelma tuo lahjojen hankinta täälläkin. Mies on maailman nirsoin ja jos kysyn mitä ois toiveissa, vastaus on aina PORCHE :D no jep..mutta olen todennut matkat hyväksi lahjaksi (nyt niitä sitten tulee joka juhlapyhä ja itse tungen tietysti mukaan :D) muutaman tatuoinnin olen ostanut, mutta ei niitäkään enää viitsisi ja mun mieheni on siitä ongelmallinen tapaus että vaatteita EI SAA ostaa kukaan muu kuin hän itse ja koruja ja kelloja ei käytä.. Hajuvesikin on vähän siinä ja siinä..huoh :D

 • Anonymous

  Kirjoja, miehesi toivottavasti lukee, päähieronta, liput oopperaan, vanhempi-vauva jumppa, seinäkiipeilykurssi, maratonmatka jne…

 • G

  Beatsin kuulokkeita löytyy myös Giganteista. Nettisivuilla näkyi olleen muutamat, mutta muistelin nähneeni myymälässä punaisetkin joskus :)

 • kristaemilia

  Stokkalta löytyy, sekä punaisena että muissa väreissä! :) https://stockmann.com/p/fi/Monster-Beats-by-Dr-Dre-Studio-kuulokkeet/260529?itemId=260530

 • anniina

  Happy Socks @ *Ellos tai Popot store Helsingissä
  Uusi iPod @ *Ellos

  ^En nyt haluaisi olla pilkunviilaaja, mutta eikös tuo olekin iPad eikä iPod. :)
  Ihana blogi sinulla! Minullakin on samoja kokemuksia tuon puolison nirsouden kanssa; koulutettu niin hyvin, että on jo yhtä tarkka kuin minä itse ! :D Hyviä lahjaideoita kyllä kaikki, varsinkin nuo hauskat sukat ;)

 • Ellu

  Koska lähipiirin lahjatoiveet ja lahjabudjettini eivät tänäkään vuonna kohtaa, en pode siitä huonoa omaatuntoa. Keskityn joulutunnelman luomiseen, poltan kynttilöitä ja leivon jouluherkkuja. Annan lahjaksi itse neulomiani villasukkia, lapasia ja kaulahuiveja..niistä ilahtuvat kaikki! Myös itse leivotut herkut ovat hyvä lahja, varsinkin, jos poikaystävä tai isä ovat keittiössä tumpeloita.
  Mielestäni, mikään ei ole niin masentava lahja, kuin kalsarit ja sukat! Ostakoon miehet itse omat vaatteensa, kalliista kodin elektroniikasta puhumattakaan! Niin minäkin teen.
  Stressitöntä joulunodotusta kaikille<3

 • Hyva lista, kunhan vaan muistaa just ostaa sen mukaan mista mies tykkaa. Minulla on aika monta miespuolista ystavaa joiden mielesta surkein lahja minka naiselta voi saada on ylihintainen merkkivaate joka ei ole miehen oman tyylin mukainen:)

  Mun ongelma on se, etta miehella on kaikkea mita han on halunnut, meilla on almanakka taynna yhteisia iltamenoja joka kuukaudelle talvikuukausien ajaksi eika meidan lahitulevaisuuteen mahdu yhtaan ylimaaraista matkaa silla muutamme muutaman kuukauden paasta miehen tyon perassa Kaliforniaan. Me ollaan just ostettu uusi koti ja saatu se kuntoon elektroniikkaa myoten joten sekaan sektori ei veda tana jouluna… Ehka joku niska-selkahieronta-lahjakortti voisi toimia…

 • sasali

  Hei, Beats by Dr Dre -kuulokkeita on Pixmanian sivustolla punaisina, varastossa saatavilla! On näköjään myös mustina ja valkoisina.

 • Lotta

  Itse ostin miehelleni joululahjaksi kahdet Tiger of swedenin bokserit. Muutamat löytyy jo ennestään, joten oli helppo valinta! Sen jälkeen mietiskelin pitkään, mikä voisinkaan vielä ostaa. Sitten huomasin keittiössämme lojuvan n. 60 TYHJÄÄ vissypulloa ja keksin… Sodastream! Ei tarvitse enää narista, että joskos herra voisi kiikuttaa tyhjät pullot yhtä kätevästi kauppaan, kun niitä sieltä joka päivä kotiin kantaa. :) Näppärä lahja ja varmasti tulee kovaan käyttöön!

  • Lotta

   Ja kun vielä Stockmannilta tms. ostaa kyseisen laitteen, niin tulee se hiilidioksidipatruuna mukana toisin kuin esim. Gigantin “halvoissa” laitteissa. Itse laitehan on halvempi Gigantissa, mutta kun siihen pitää ostaa se hiilidioksidipatruuna erikseen, tulee laitteelle enemmän hintaa kuin muualta ostetulle.

   Itse ostin Stockmannilta ja taisi laite olla tarjouksessa 69e.

 • Tosi hyviä vinkkejä!:) Itse taidan tänä jouluna pitäytyä turvallisessa tuoksulahjassa, josta lahjansaajani tiedän erityisesti pitävän.:) Viimeksi eilen kävin tuoksuttelemassa, se on niin hauskaa puuhaa!;)

 • Sini

  Kiitos Happy Socks-vinkistä! Aivan hurmaavia sukkia!! Samantien lähti tilaus, sekä isä että avomies saavat tänä vuonna lahjaksi värikkäitä sukkia!:)

 • Sama ongelma miesten kanssa! Oma isä ja mies on molemmat tuollaisia “ei mitään”- tyyppejä myös ;) Miten ärsyttävää. Joka vuosi sitä on jotain keksitty: tänä vuonna ostetaan miehen kanssa toisillemme lahjaksi matka, kun ei olla pitkään aikaan yhdessä reissattu. Hih, joko on pikkumiehen lahjat valittu :)?

 • Meillä on myös jo alusvaatteet ja sukat paketissa, mutta yllätys lahjaksi ostin miehelle Thomas Sabon nahkaisen kaulakorun, erittäin tyylikäs ja klassinen. Löytyi Timanttisilta, hintaahan sillekin tuli, mutta oli se vaan niin kaunis.

 • Inkeli

  Juuri tuo matkalahja on aina mahtava ja toimiva! Poikaystävän kanssa suunnataan Barcelonaan ja siellä katsomaan Barcan peliä. On sellainen lahja jota molemmat ollaan haaveiltu (tosin minä enemmän, kerrankin kääntynyt tää jalkapallohulluus toiseen suuntaan) jo vähemmän aikaa ja itselle kyseinen joukkue on kuin kourallinen jumalia….

  Mutta noita Beatseja saa tilattua netistä, esim. http://store.apple.com/us/product/H9475VC/A/beats-studio-over-ear-headphones

  Toivottavasti oli apua :)

 • Tiiu

  Luulen että lahjojen keksiminen on huomattavasti haastavampaa pienellä budjetilla jos ei ole mahdollista hankkia lentoja, elektroniikkaa tms. Meillä on jo yhteiset kevään matkat varattu ja miehellä on (mun mielestä liikaakin :) ) ihan riittävästi elektroniikkaa joten ajattelin tänän vuonna ostaa elämyslahjan. Ystävänpäiväksi mies pääsi lentämään joten ehkä vuorossa voisi olla esimerkiksi sukelluskurssi.

 • Jii

  Haha, tunnen “tuskasi”. Kysyttäessä lahjatoiveita mieheltäni, vastaus on “En mä tarvi mitään, haluan olla vaan sun kanssa”. Romanttista ja ihanaa, kyllä. Hyödyllistä, ei tipan vertaa. :D Miehessäni on lisäksi vielä se puoli, että jos hän tarvitsee jotain niin yleensä hän ostaa sen itse!

 • Emppu

  Huomenta! Ostin viime vuonna noi samaiset punaset beat omalle puoliskolle! Tilasin netistä ja kesti n.2vk et tuli. Tilasin universal musicin omilta sivuilta niin ne toimittaa myös suomeen. Stockalla on myyty ainakin jossain vaiheessa mutta aika nihkeä valikoima niillä. Beats by dr drew on kai noi punaset mitkä tossa kuvassa on ja hintaa tulee n.250€

 • Kivoja lahjaideoita kaikki! Suurin osa vaan liian kalliita mun budjettiin… Ois kiva jos tekisit sellasen postauksen, jossa kaikki lahjaideat ois vaikka alle 50€?:) Ja tosiaan oon huomannu sen, että miehet ei muka ikinä tarvitse joululahjaksi… Huoh!

 • Sissi

  Happy socksit on ihania ja poikaystäväni ei muita pitäisikään. Enkä kyllä nykyisin itsekään ;)
  Lahjojen ostaminen miehille on supervaikeaa – omalle kullalle tosin vähän helpompaa, mutta isälle en keksi enää mitään. Hänkin on tosi nirso, eikä oikeasti tarvitse mitään. Lahjanostajalle siis megastressi :)

 • reea

  Itse ostin muutama vuosi liput barcelonaan miehelleni syntymäpäivä lahjaksi. Ja liput peliin, ei tarvitse varmaan edes kirjoittaa että mihin peliin.. :D Mutta sen totesin kyllä hyväksi lahjaksi :) Tänä vuonna mieheni paketeista löytty mm. hänen toivoma “viikko levillä lentoineen” ja myös jotakin pehmeää :)
  Ihanaa joulun odotusta sinne <3

 • Mä oon jo poikaystävälle ja iskälle ostanu lahjat, mutta yks miespuolisen lahja tuottaa vielä vähän vaikeuksia – nimittäin 13 -vuotiaan pikkuveljen lahja! Siis kuinka vaikeeta tää voi olla :D Oon kironnu kaupoissa, että miksei se voi enää olla semmonen muutaman vuoden ikänen, jolle ihan mikä tahansa lahja on kiva. :D Ja helpommaks tätä ei ainakaan tee se, että mulla on “pieni” pakkomielle siitä, että mulla on aina täydelliset lahjat kaikille.. Jotain pelejä pikkuveli on sanonu haluavansa, mutta enhän mää niiden nimiä enää muista ja ne se saa kuitenkin.. APUVA! :D

 • Beatsit on hyvät ja tosi mukavat korvilla. Lennoilla ne toimii meillä nykyään parivuotiaan Peppa Pig -korvakuulokkeina! Siihenkin tarkoitukseen mainiot! :-)

 • Helmi

  Ostimme miehelleni juuri tuollaiset kuulokkeet stockmannilta pari kuukautta sitten. Mielestäni siellä oli myös punaisia, ostimme siis itse valkoiset ja kyseisiä kuulokkeita myydään myös apple.fi kaupassa.

 • Jaana

  Kyllä vaan tuttua on! Miehille on todella vaikeaa keksiä lahjoja. Itse ostin omalle kullalleni esim. Viime vuonna sellaisen hienon kehonkoostumusvaakan (mittaa painon, rasvaprosentin ja muutaman muun avainluvun kehosta). Mieheni pelaa jääkiekkoa ja treenaa näinollen kovasti. Lisäksi opiskeli vuosi sitten personal traineriksi, joten lahja oli oikein mieluinen. Muita hyviä lahjoja on olleet Braun Oral-B sähköhammasharja ja 4 päivän miniloma Roomaan, nahkalompakko ja tietyt toivotut tietokonepelit ja Tieteen Kuvalehden Historia-lehden tilaus.

  Tälle joululle olen jo ostanut Guess:n hyvännäköiset collegehousut. Tuollaiset kuulokkeet olis kans hyvä idea :-) kiitti vinkistä….yhdet bongasinkin Stockalta, mutta pitäis selvittää, mitkä olis laadukkaat ja hyvät.

 • Olen ostanut miehelleni joskus lahjaksi myös kravatteja. Tosi hyvä valikoima löytyy nettikaupasta tieroom.fi. Nopea ja ilmainen toimitus…

 • Onski

  Ah joka vuotinen tuttu ongelma täälläkin tuo miespuolisten lahjojen ideointi. Tuntuu, että jokaiset sukat ja bokserit laatikossa on jo minun hankkimat, vaikka eipä siinä aina ovat kelvanneet, mutta olisi kiva keksiä välillä jotain muutakin. Isälleni olen ajatellut tänä vuonna leipoa itse hänen suurinta herkkua, tiikerikakkua, ja paketoida sen kauniiseen sellofaaniin. Voisin vaikka luvata, että toimii ! :)