CATEGORIES

Wardrobe cornerstones – Jackets

10.3.2012

Ja viimein taas tyylini kulmakivien pariin!

Loin muuten uuden kategorian tageihin nimeltä “wardrobe cornerstones“, jotta näihin postauksiin olisi helppo palata myöhemminkin ja selailla niitä pitkänä jatkumona.

Tähän mennessä olen käsitellyt topit sekä laukut. Tulossa vielä postaukset mm. kengistä, housuista, hameista, mekoista, koruista sekä muista asusteista. Seuraavaksi onkin takkien vuoro.

Jos sinulta on mennyt aiemmat postaukset ohi, tässä nopea kertaus:

Näiden kulmakivien periaatteena on kerätä yhteen ne klassiset, tarpeelliset ja monipuoliset yksilöt, jotka ovat minun mielestäni omiaan rakentamaan toimivan vaatekaapin. Ihan vain näitä kulmakiviä keskenään yhdistelemällä pärjää helposti pienen ikuisuuden. Oma mantrani vaatekaapin suhteen on, että pyrin panostamaan juurikin näihin oleellisin, ajattomiin sekä monipuolisiin vaatekappaleisiin ja sitten maustan tyyliäni hieman sen hetken trendeillä, joiden kohdalla taas pyrin pihistämään. Periaatteella – ei se määrä – vaan se laatu. Joten toimivan vaatekaapin rakentaminen ei ole yhden hullun shoppausviikonlopun päämäärä, vaan vuosien ja vuosien tarkan puntaroinnin tulos. Anna siis itsellesi aikaa, ja pikkuhiljaa matkaa kohti sitä unelmiesi kokoelmaa.

Ja nyt takkien pariin!

Jakut – Blazers

Minä käytän bleisereitä ihan hurjan paljon. Ne ovat oivat lisä asuun kuin asuun ja sopivat käytettäväksi kaupungilla, toimistolla sekä päiväjuhlissa. Bleiserienkin suhteen suosittelisin aloittamaan neutraaleista väreistä (valkoinen, musta, beige ja tummansininen). Toki trendien mukaan on hauska maustaa kokonaisuutta räikeän värisillä yksilöillä – mutta näiden muotisuuntausten kohdalla suosittelen pihistämään. Mustalle jakulle on niin paljon käyttöä, että suosittelisin siihen hieman panostamaan, jotta se säilyisi mahdollisimman hyvänä mahdollisimman pitkään.

Bleiserin kanssa sopivat mekot, hameet, pukuhousut, shortsit ja farkut, joten mahdollisten kokonaisuuksien valikoima on valtava. Tästä syystä olenkin täyttänyt vaatekaappiani erivärisillä bleisereillä, sillä ne ovat kovin käytännöllisiä ja monipuolisia.

Takit – Coats

Takkien kohdalla on kolme yksilöä joihin suosittelisin panostamaan: Trenssi, villakangastakki sekä nahkatakki. Toki Suomessa on viime vuosina ollut sen verran kylmät talvet, ettei sitä pärjäisi ilman hyvää toppatakkia. Kukin tehköön siis omat päätöksensä panostamisen/pihistämisen suhteen tarpeittensa / sääolosuhteiden mukaan.

Trenssi on klassinen takki, joka on loistava syksyn sateisiin, kirpeisiin kevätpäiviin sekä antamaan tuulensuojaa kesän viileinä iltoina. Helposti sitä tulee hamstrattua mustaa, koska “se vaan sopii kaiken kanssa“, mutta trenssin kohdalla suosittelisin kääntymään sen klassisen beigen värin puoleen. Jos panostat laatuun, on vaaleanvärinenkin takki öljytyn kankaansa takia helppo pitää puhtaana. Itse ostin oman vaalean Burberryni n. 4 vuotta sitten ja se on edelleen uudenveroinen. Olen kuitenkin n. kerran vuodessa käyttänyt sitä varmuudenvuoksi pesulassa, jossa se käsitellään suoja-aineilla. Näin jos ja kun likaa on tarttunut, olen saanut pyyhkäistyä sen vaivatta pois kostealla pyyhkeellä.

Burberry on tunnettu ns. trenssien äitinä, joten jos raaskit panostamaan suosittelen ehdottomasti heidän takkejaan. Myös massaketjut kuten Zara tekevät kauniita yksilöitä joka vuosi, mutta omakohtaisesti olen joutunut niistä luopumaan vuoden sisään kankaan huonon laadun vuoksi.

Ryhdikäs villakangas takki pääsee käyttöön syksyn kylmetessä ja palvelee loistavasti yli leudon talven. Koska takkia tarvitset päivittäin kylmemmillä säillä, kannattaa taas pitää silmällä klassisia ja ajattomia yksilöitä, joita voit käyttää vuosi toisensa jälkeen siihen kyllästymättä. Itse olen villakangastakkienkin kohdalla suosinut Burberryä. Heiltä löydät upeat duffelit sekä muut särmikkäät ja kestävät lämmittäjät. Väreinä suosittelisin oman tarpeesi mukaan joko mustaa, harmaata tai kamelia.

Viimeisenä joukkoon pääsee nahkatakki! Se tuo mukavasti särmää pehmeään yhdistelmään ja saa hetkessä asuun aivan uutta fiilistä. Huippumerkkejä silmällä pitäen Gucci sekä Dolce&Gabbana ovat tunnettuja laadukkaista nahkaisista yksilöistään, mutta toki upeita versioita löytyy merkiltä kuin merkiltä. Itse omistan hyvin edullisen mustan tekonahkatakin, jonka ostin n.3 vuotta sitten C&A -massaketjulta. Hyvin se on nämä vuodet palvellut, joten lähiaikoina minulla ei tarvetta uudelle ole. Koska huomaan käyttäväni mustaa nahkatakkia kuitenkin vuodesta toiseen, tavoitteenani olisi jonain päivänä ostaa kunnon nahkatakki ja panostaa siihen hiukka enemmän kun nykyisestäni aika jättää. Klassisin nahkatakin malli olisi varmaankin juuri tuollainen biker-tyylinen rotsi. Se ei koskaan mene pois muodista ja miellyttää silmää vuodesta toiseen.

Siinä ajatuksiani takeista. Eli yhteenvetona suosittelisin seuraavia takkeja toimivaan vaatekaappiin:

 • Musta (tai muu neutraalinvärinen) bleiseri
 • Vaalea trenssi
 • Neutraalinvärinen villakangastakki
 • Musta biker-nahkatakki

Back to wardrobe cornerstones.

Sometime ago I kicked-off the serie of wardrobe cornerstones, where the idea is to go through the essential pieces with which you can create a functional wardrobe. To make it easier, I created a new tag named wardrobe cornerstones, so you can browse through the whole serie in a consecutive sequence when finished. Therefore without further ado: Jackets and coats.

I absolutely love blazers because the fit in almost every occasion and they go with everything: Trousers, jeans, dresses, skirts, shorts you name it. Therefore I would suggest to spend a bit more in the classic black blazer, because you’ll find use for it year after year. Because of blazers functionality, I myself have collected quite a few in different colors.

On top of blazers I would suggest investing on 3 other jackets: The classic trench, warm wool coat and to an edgy biker-jacket.

The classic trench is great for spring, summer and autumn. It’s as trendy and fashionable every year, therefore I would suggest investing in it. Burberry is known as “the mother of all trenches”. I have bought my own beige Burberry trench 4 years ago and I swear by it. Many high street stores, like Zara for example, make great trenches each year, but based on my own experience the quality leaves room for improvement.

A wool coat is good to have for those colder winter days. Go for neutral colors and opt for those timeless cuts, like in a clasiic duffel coat. Burberry is also a great brand for wool coats, but you can find great pieces from almost every brand.

On top of these 3 pieces, a sharp leather jacket is also one of my wardrobe’s essentials. With a cool biker jacker you easily get more edge to your outfit as it instantly changes the whole energy of your outfit. Pair it with blue jeans and a white top and you are effortlessly classy and ready for town.

So here you go! Four more pieces that make every woman’s wardrobe more functional.

Next up are shoes!:)

15 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Mrs. V

  Yleensä kuvan lähteen lukevat postauksen teksteissä (joko tarinan sisällä tai vaan mainintana kuvan alla). Tässä se on unohtunut tehdä! Eli yksinkertaisesti vaain googlasin "burberry trench" tai "wool coat" ja näin sain kuvat tähän postaukseen! :) Aika pitkälti siis burberryn omalta sivulta jne :)

 • Mrs. V

  Todella kiva kuulla, jos nämä postaukset inspiroivat miettimään hieman tarkemmin sitä vaatekaapin peruskokoelmaa! :) Voih! Minusta välillä lyhyen nahkatakin alta liehuvat pitkät paidat (neuleet tai ohuet silkkiset ) ovat tosi makeita! :) Mutta voithan halutessasi tunkea paitasi helman housuihin, lisää vielä mukaan housuihin kokonaisuuteen sopiva vyö ja ongelma on ratkaistu? :)

 • Mrs. V

  Todellla mukava että meillä menee niin yksi yhteen haluamamme kanssa :) Ikävä kyllä en muista lainkaan näitä burberryn sävyjä! Itse puhtaasti vaan kaupassa valitsin oman ihonväriini parhaiten sopivan. Joten näin neuvoisin jokaisen tekevän: Kokeile paikan päällä, punnitse ja varmistu, että sävy on sinun ihonvärillesi / hiuksille sopivin! :) Nahkatakkeja löytyy lähes jokaiselta merkiltä. en oikein osaa suositella millä erityisesti suomessa löytyy. Ehkä Ajatar-likkeen valikoimasta löytyisi laadukkaita yklsiöitä? Heillä ainakin muistelisin olevan paljon nahkatakkeja?Samaa sinne! :)

 • Mrs. V

  Voi ole hyvä! Ihana että oli apua! :) Voit vaikka enne uusia selailla päivän asu kuviani viime kesältä, milloin itse käytin paljon vaalean beigeä nahkatakkiani! :) Loistava valkoisten ja sinisten sävyjen kanssa! :)

 • Mrs. V

  Todella kiva kuulla, että nämä ovat mieluisia postauksia!:) NÄiden tekemiseen menee aina aikansa, joten mukava kuulla että näistä saa oikeasti jotain irtikin! :)

 • Mrs. V

  Kyllä! Hyvin klassisia ja monipuolisia kappaleita – eli juuri sellaisia, mistä toimivan vaatekaapin tulisi koostua! :)

 • Mrs. V

  Todella kiva kuulla, jos näistä on sinullekin apua! :) Samaa sinne! :)

 • Anonymous

  en tarkoita vaan tätä postausta, vaan ylipäätään?

 • Anonymous

  mistä otat kuvasi? missä ovat lähteet?

 • Eini

  Kiitos näistä kulmakivi-postauksista! Niitä on hurjan kiva lukea ja ihastella, ja toivoa samalla, että jonain päivänä opin itsekin vielä näihin "järkeviin" shoppailuihin.Mutta, hieman tähän tämän kertaiseen postaukseen liittyen: minulla on ikuisuusongelma sen kanssa, että jos ostan hyvän takin, joka on tyköistuva tai vaihtoehtoisesti malliltaan lyhyt (kuten esim nahkatakki), se rajaa alle laitettavia vaatteita. Ei ole kovin tyylikästä, jos on tarkoitus laittaa pitkähelmainen paita (ei tarvitse välttämättä olla edes paitapuseroa pidempi), se estää lyhyen takin käytön… Hieman ehkä epäselvästi kuvattu, mutta olisiko sinulla antaa vinkkejä erilaisiin yhdistelmiin ja ratkaisuihin takkien ja paitojen (erilaisten) yhdistelemisessä?Emppu

 • Anonymous

  Hyvät on vinkit, ja näitä aion itsekin koota kyllä tässä pidemmällä tähtäimellä! Lisäisin vielä canada goosen listalle, juurikin Suomen oloista johtuen. Käsittääkseni useimpia Burberryn trensseistä myydään parissa vaaleassa sävyssä: trench & stone. Lisäksi joitain malleja sävyssä honey. Osaatko suositella jotain näiden väliltä? Entä mikä malli/kangastyyppi kannattaisi Burberryn trensseistä valita, jos haluaisi siitä ystävän loppuiäksi?Vielä nahkatakkien osalta kaikenmoisen vinkit on tervetulleita: mistä löytää biker-malliset pehmeästä ja ohuesta nahasta tehdyt unelmayksilöt, jos ei ihan gucciin ole tarkoitus rahojaan upottaa? Osaisitko suositella jotain merkkejä?Kiitos vaan, ja rentouttavaa viikonloppua!/Anniina

 • Anonymous

  Heips! Kiitos hurjasti hyvistä vinkeistäsi vaatekaappiin. Mua jäi tuo nahkatakki vähän kiehtomaan,itse ostin juuri jonkin aikaa sitten vaalean ruskean nahkatakin, enkä oikein tiedä mitä sen kanssa käyttäisin. Olisi kiva lukea sun vinkkejäsi nahkatakin käytöstä ja kenties joitain kuvia sun tyylistäsi sen kanssa. :)Mahtavaa viikonloppua!Anna

 • Empska

  Moikka!Tykkään ihan hirmusesti näistä tyylini kulmakivet-postauksista! Itselläni on "uuden" vaatekaapin rakennuksen aika ja näistä on ollut minulle todella paljon hyötyä! :)Oikein ihanaa viikonloppua! :)Empska

 • Materialgals

  Itsellänikin on kyllä noita jakkuja aivan mahdottomasti ja eri väreissä! Pidän jakuista siinä mielesssä, että ne käyvät kyllä kaikkien vaatteiden kanssa, niin housujen, hameiden kuin mekkojenkin kanssa. Trenssit ovat kanssa tärkeitä (varsinkin Burberryn ;) ) ja tietty nahkatakit <3http://manifest2materialism.blogspot.com

 • Jii

  Kiitos, ihana Mrs. V! Tällaisten asioiden pitäisi varmaan olla kaikille naisille itsestään selvyyksiä, mutta olet näillä postauksillasi kovaa vauhtia pelastamassa minua vaatekriiseiltä. Kiitos vielä kerran ja ihanaa viikonloppua!