CATEGORIES

Viimeinkin vaatekaapissa…

21.3.2013

Hollannista kotiuduimme jo muutama päivä sitten. Juustokasan ja muutaman vaatekappaleen lisäksi poikani toi tuliaisena myös kunnon flunssan. Voihan räkä sanon vaan. Tässä olen yrittänyt keksiä vaikka mitä hänen oloaan helpottavia metodeja, joten jos teillä on yskän vaivaamalle nuhanenälle kotitekoisia vinkkejä, niin ne otetaan vastaan!

Joitakin kivempiakin juttuja tarttui mukaan. Kaikki ostamani vaatekappaleet tuli tällä kertaa hankittua yhdestä osoitteesta, nimittäin hollantilaiselta Supertrash-merkiltä. Ostin heiltä hatun, sortsit, sekä vaatekappaleen, jota olen jo pitkään kaivannut….

Mitäs sieltä ala pilkottaakaan…Eli viimein löytyy vaatekaapista kunnon 100% nahkaa olevat housut! Niitä onkin etsitty kissojen ja koirien kanssa. Olisi siis pitänyt aiemmin ottaa mukaan lammaskin! Myöhemmin kuvia niistä päällä!

38 comments

Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

 • Anonymous

  Vaporeze kuivahöyrylaite. Siihen eucalyptys padeja. Sen laitteen jälkeen meillä on flunssayöt nukuttu. Sitä saa ainakin prismoista ja stockalta.

 • Sumeli

  En jaksanut lukea tulleita vinkkeja, mutta viiden lapsen aitina olen parhaiten saanut rakanokat kuntoon dee-vitamiinilla. Tukkoista oloa helpotetaan sipulilla ja kasvojen pesulla. Pilko ihan tavallinen sipuli pieniksikuutioiksi ja laita sipulikuutiot naisten sukkahousun toiseen lahkeeseen ja sido sitten toisella lahkeella pinniksen reunaan paapuolelle, korotus pinniksessa on myos hyva, mutta meidan ryomiat ei korotuksen kanssa nukkuneet koskaan oikein pain. Lisaksi raan nenasta saa pois huuhtelemalla lapsen kasvot lampimalla vedella. Nosta lapsi lavuaarin paalle ja omalla kammenellasi sivelet reippaasti vetta otsalta alaspain. Vaikea selittaa, mutta aivan kuin pesisit lapsen kasvoja reilulla vesimaaralla. Nenan alle kannattaa sipaista ihan rehellista voita. Siita se hengityksen mukana kulkeutuu nenaan, rasva kostuttaa limakalvoja ja suola tappaa popoja. Vanhankansan konsti ja toimii edelleen.
  Jaksamista rakanokan kanssa, kannattaa kuitenkin lasten sairastaessa muistaa, etta lapsen sairaudet kasvattaa lasta ja ei ne flunssat kauaa kesta, yleensa kaksi viikkoa ja sitten tuleekin jo uusi tauti ;)
  Laventeli ja muut aromaattiset oljyt on kylla hyvia, mutta suosittelen niiden kaytossa kaantymaan ammattilaisen puoleen.

 • Saitkin jo paljon apua flunssan hoitoon :)

  Tuo Physiomer baby-suihke on tosi kätevä kyllä, kun sitä voi suihkuttaa lapsen nenään hänen nukkuessaankin. Ne tipat on vaivalloisempia.. Ja jos tuntuu, ettei sipuleista tule hajua tarpeeksi niin laita kulhoon lisäksi vähän vettä. Sipulihöyryt kestävät sitten aamuun saakka ;). Mä olen myös sivellyt Vikcs-voidetta kosteaan käsipyyhkeeseen ja pitänyt sitä yön huoneessa, niin tuo sipulin kanssa hyvät nenänavaus-aromit koko yöksi :)

  Paranmisia!

 • Meille suositeltiin muuten suolasuihketta, helpompi laittaa vauvalle nenään. Ja tosiaan höyryhengitystä korkeintaan pari tuntia ennen nukkumaan menoa. Ja siihen saatiin neuvolasta sellainen hyvä saunavinkki, jos on sauna käytössä. Sauna lämpenemään ja kun on n. 40 astetta, niin heittää paljon vettä kiukaalle ja vauvan kanssa sinne olisko ollut max. 10 minuutiksi. Toimi todella tehokkaasti.

  Meillä kanssa inhotaan yli kaiken nenäfridaa ja huudetaan jo valmiiksi, kun yritän pitää päätä paikalla.

  Pikaista paranemista pienelle miehelle! :)

 • Vierailija

  Itse olen kuullut, etta tosiaankin Vicksia ei missaan nimessa kannata laittaa rintakehalle noin pienelle. Loytyykohan Suomesta Vicks BabyRubia? Tavallisessa Vicksissa se menthol on liian voimakas vauvoille ja tavallinen Vicks voi hengitysteiden laheisyydessa ilmeisesti olla hyvinkin haitallista. BabyRubia voisi laittaa lapsen jalkoihin ja sitten sukat paalle ja sangyn paapuoli koholle. Pikaista paranemista pienelle!

 • haidi

  Ihanaa, että housut viimeinkin löytyivät! Ne olivat aivan upeat päälläsi :)
  Pikaista paranemista pikkumiehelle! <3

 • Minimii

  Apteekista suolatippoja, niitä nenuun muutama tippa, hetken vaikutus (räkä liukenee) ja sitten nenäfriidalla slurps. :) Tämä on meidän pikku nuhanenän helpotus.

  • Mrs.V

   Kiitos avusta! Suolatipat olivatkin jo kaapissa ennen pojan syntymää ja niitä ollaan tukkoiseen nenään käytetty – nenäfriidakin hankittiin jokunen kuukais sitten kun pikkuniiskurista ei ollut juuri mitään hyötyä :/ Mutta kiitos – samalla tavalla täällä parannellaan oloa! <3

 • Maria

  Heippa! Voi harmi, flunssat pienillä on erityisen ikäviä :( Meillä tyttö just parantui kamalasta nuhasta ja koska kiljuu kuin hyeena, kun lähestyy millään suolitipoilla tai pikkuniistäjällä, niin hyviksi keinoiksi huomasin sängynpäädyn kohottamisen, sipuli/valkosipulilautasen sängyn alle ja Vicksin hieromisen rintakehälle. Tosin se Vicks taitaa olla sallittu vasta hieman isommille, oliskohan apteekissa jotain vastaavaa mönjää pienemmille? :) Paranemisia!

  • Mrs.V

   Mäkin olisin niin halunnut käyttää vicksiä rinnalle, mutta en ole laittanut kun meidän pikkuinen on tosiaan vielä niin nuori. Mutta mäkin kohotin sängynpäätä ja leikkasin sipuliakin alle. Pitänee lisää määrää + lisätä valkosipuliakin! :D Mutta joo, täälläkin heräillään nyt 20min välein :( Voi pientä.

 • Kivoja löytöjä näyttäisi olevan, nahkahousuista jään odottelemaan asukuvia :)

  • Mrs.V

   Ne on ihanat! Oon niin iloinen tästä hankinnasta! Päällä nytkin! :D

 • Mimmuli

  Moikkis,

  Pakko kommentoida vauva-asiaa, kun meillä on täällä oikeastaan ihan saman ikäinen pikku-veijari ja nuhaa on podettu kanssa. Mun vinkki on hieman robustilta kuulostava, mutta toimiva: puserra noin puolikas valkosipuli tai hieman alle sideharson tai tyllimäisen kankaan sisälle ja sulje se kuminauhan kanssa palleroksi. Laita pojan sängyn päätyyn päikkäreiden ja öiden ajaksi. Nyytistä irtoaa aikamoinen lemahdus, mutta nenä aukeaa ja flunssa helpottaa.

  Voi laittaa sekaan myös tavallista sipulia.

  Hajuhaitat, no comment. :D

  • Mrs.V

   Aivan mahtava! Juuri tällaista vinkkiä toivoinkin mun perus nenäfriidojen ja suoltippojen lisäksi! <3Kiitos!! ps. I LOVE GARLIC :D

 • Anneli

  Shortsit näyttää tosi hienoilta. Kun löytäisi itsekin jotkut vastaavat, en ole nimittäin hametyttö ollenkaan…

  Nuhanenälle muutamia vinkkejä: perusvoiteeseen sekoitetty kylmägeeli selkään ja rintaan levitettynä auttaa tukkoisuuteen, samoin kuin esim. puolikas sipuli ripustettuna sängyn päätyyn vaikka sukan sisään. Otrivin-nenäsuihke on hyvä jos lapsella on tarpeeksi ikää, ja meillä parhaaksi viime räkätaudissa huomattiin apteekista saatava sarvikuonon tapaan käytettävä suolvesi-nenäsuihke. Suihketta saa ainakin antaa ihan vauvasta saakka, otrivin toimii toki hyvin sekin.

  • Mrs.V

   Kiitos kovasti vinkeistä! meidän nuhanenä on vasta 8kk, mutta juurikin suolatippoja on käytetty aktiivisen nenfriidan käytön kanssa. Josta meidän minimeies ei sitten pidä yhtään! nim. kiljukallen mamma :D

 • Sennu

  Lentokoneet on kamalia tautipesiä :( Mutta pieni vinkki:
  Pilko kasa valkosipulia pienokaisen tyynyn viereen. Ne voi laittaa lautaselle tai huokoiseen kangaspussiin, jos sellaisia löytyy. Esim. kauppojen kestohedelmäpussit on hyviä tähän tarjoitukseen, koska ne voi vielä ripustaa nauhastaan pään lähelle. Helpottaa hengittämistä eikä ole mitenkään vaarallista tai liian rajua pikkulapselle !!!

  • Mrs.V

   Mahtavaa!! Kiitos paljon tästä valkosipuli vinkistä! Sitä kokeilen! :)

 • Laura

  Paranemista sinne suuntaan :)
  itsellä ja avokilla oli just kipeys menossa. Itselläni on auttanut nuhanenään ja yskään lääkkeet + mehujäätelö :) hihii. Paljon nenän turistelua, ja rykimistä. :( lämmin vesipullo/ suihku on kans auttanut. Räkää irtoaa extra määrä. Että tälläistä, nyt jo helpottaa :)

  • Mrs.V

   Voih! Paranemisia sinnekin!

 • Tiina

  Moikka!
  Meillä flunssien pelastus on ollut apteekista löytyvä Physiomer baby-suihke
  http://www.apteekkituotteet.fi/Physiomer-Baby-Mist

  Sitä voi laittaa niin usein kun haluaa, avaa nenää ja hengitysteitä, tän jälkeen on myös helpompi käyttää niistäjää. Lisäksi ton on todettu ehkäisevän korvatulehduksia, keuhkoputkentulehduksia yms flunssan “jälkitauteja”. Suosittelen lämpimästi!
  PAranemisia pikkumiehelle toiselta pikkumieheltä :)

  • Mrs.V

   Tää suihke onkin minulle uusi tuttavuus! Pitänee tutustua siihen tarkemmin jos ei mun valkosipuli/sipuli sekoituksen jeesi! :D Mutta kiitos vinkistä – tuntuu olevan hyviä ehkäiseviäkin vaikutuksia>!!

 • Tiina

  Apteekista Nosefrida ja keittosuolatippoja. Ruiski tippoja nenään runsaasti ja ime nuha pois fridalla. Ja toista tämä parin tunnin välein tai useamminkin jos tarvis. Terv. Tiina

  • Mrs.V

   Kiitos paljon avusta! Meillä on näillä kahdella menty jo jonkin aikaa (aiemmassa flunssassa myös), mutta nyt tuntuu, että nekään ei tehoa tarpeeksi hyvin :/

 • Ihanat sortsit! :)

  • Mrs.V

   Kiiiitos! <3

 • Idu

  Oletko kuullut sipulirankaista yöpöydällä? Kuulostaa vähän kreisiltä tainnuttaa nöpönenäänsä raalla sipulilla, mutta toi-mii! Yöksi siis sipulirenkaita yöpöydälle tai johonkin läheisyyteen ja ainakin meidän suvussa flunssa oikeasti ottaa hatkat!

  Lisäkuvia nahkahousuista odotellessa ;) Me jealouse!

  • Mrs.V

   Olen kuullut, mutta meillä ei tuntunut pilkottu sipuli auttavan juuri mitään?! Mä yritän nyt ensi yönä pilkkoa enemmän ja valkosipulia sekaan! :D ja ai että mä olen ihastunut noihin nahkahousuihin. LOVE THEM!

   • Anonymous

    Sipuli toimii meillä, mutta pilkottuna ja ohuen “nailon” sukan sisään laitettuna. kiinnitän sen sängyn reunaan pääpuolelle. Tuoksu aika:-) voimakas mutta toimii! Sit noi aikaisemmin ehdotetut ensin keittistä sitten fridalla niisto ja vielä keittistä . kaikki tullu testattua hoidon aloituksen pöpöjen vuoksi :-)

 • Mamma80

  Niin ja apteekissa myydään baby sniffer valmistetta joka on vähän kuin vicksin vastaava voide aikuisille. Varsinkin nenän alle laitettava voide on loistavaa.

  • Mrs.V

   Hei kiitos paljon vinkistä! Pitää tutustua!

 • Mamma80

  Tsemppiö räkätautiin!! Täällä kans meidän esikoisella räkätauti… Ja itsellä rv 41+3… Ollaan tosi hyvä tiimi täällä kotona kun molemmat äkäisiä. Räkätaudin oireita helpottaa ilmankostutin jonne muuttama tippa jotain eteeristä öljyä (menthol) joka pitää nenän auki. Sängyn päätyäkin voi kohottaa mut meillä jätkä ainakin pyörii niin paljon sängyssä ettei siitä ole apua. Sänkyyn voi myös laittaa harson sisään silputtua sipulia joka pitää nenän auki. Vaikka lasten nasoliinia yms. Nuhatippoja ei suositella alle 2vee lapsille niin pahimpina päivinä voi lastenlääkärin mukaan antaa yöksi jos lapsi ei saa tukkoisella nenältä nukuttua.. Voi vaikka sekoittaa keittosuolan kanssa.

  • Mrs.V

   Voi apua… Ihan hirveesti tsemppiä sinne! Toivottavasti auto tuli jo? <3 Mäkin itseasiassa lisäsin kuumaa vettä kulhoon, minne tiputin eukaliptus saunatippja ja laiton pinniksen alle! :D Joo meillä on juurikin tuo tilanne ollut, että öitä ei nukuta juuri ollenkaan. Paitsi nyt viime yönä oli huima edistystä havaittavissaa! <3

 • Hellu

  Laita muutama tippa eukalyptusöljyä pojan tyynynliinalle, niin pysyy ainakin nenä auki yöllä. Ehkä se yskäkin siitä hieman rauhottuu.
  Tylsää, kun lapset on kipeinä, eikä itse pysty asiaan suuremmin vaikuttamaan. Toivoo vaan, että tauti olisi itsellä, eikä pikkusella. Tsemppiä!

  • Mrs.V

   Hei mä olen tehnyt samaa!!! Mutta laittanut eukaliptun saunatuoksutippoja kuumaan veteen kippoon ja sijoittanut pinniksen alle! <3

   • Ella

    Laventelitipat tyynyn reunassa rauhoittaa ja auttaa saamaan unen paremmin :)

 • Jenny

  Paranemisia pikkuiselle! Höyryhengitystä, sängynpäädyn kohottaminen ja keittosuolatippoja tarvittaessa (jos menee tukkoiseksi)

  • Mrs.V

   Näitä kaikkia olenkin kokeillut, paitsi höyryhengisytstä! eli suihkuun vaan ja höyryhtettämään huonetta! <3