CATEGORIES

Ski Day

17.1.2018

Olen jo kuukausien päivät ikävöinut lunta ja haikaillut pulkkamäen perään. Kun sain kutsun osallistua Peak Performancen ja Vitamin Wellin järjestämään laskettelupäivään Talmassa, päätin hoitaa aikatauluni niin, että sinne pääsisin. Nuoruudessa olen lasketellut paljon. Vietimme monia talvilomia perheen kanssa Rukalla ja Levillä. Nyt en kuitenkaan ole yli kymmeneen vuoteen ollut suksilla. Tämä pitkälti senkin takia, että mieheni ei aiemmin ole työnsä takia voinut lasketella. Laskettelu ja lautailu koetaan niin onnettomuusaltiiksi lajeiksi, että ne usein kielletään urheilijan ja seuran välisessä sopimuksessa. Tästä syystä viimeisen kymmenen vuoden aikana emme ole talvilomillamme lähteneet kohti hiihtokeskuksia. Kovasti jännitti, että muistaisiko kroppa vielä tämän vanhan taidon. Miten ihanaa olikaan huomata, että siellä se kaikki oli edelleen selkäytimessä. Vähän sama kuin pyörällä ajo. Sen kun kerran oppii niin se on lihasmuistissa. Ihana taito ja mahtava urheilulaji, jonka parissa on ihana viettää aikaa ystävien ja koko perheen voimin.

beanie MADEWELL
ski outfit PEAK PERFORMANCE / laina

Eilinen oli yksi kivoimpia päiviä pitkään aikaan. Yritin ennättää laskea mäen niin monesti kuin suinkaan vain ehdin. Niin kivaa se on! Sytyin vanhalle harrastukselle palavasti uudestaan ja tahdon päästä mäkeen vielä koko perheeni voimin. Nuorimman pitää vähän vielä kasvaa, mutta ajattelin viedä 5- ja 3-vuotiaat poikani laskettelutunnille vielä tämän talven aikana. Olisi ihana viettää talvilomia rinteessä perheen kanssa. Laskettelutaidon oppii pienenä helposti ja siitä on iloa lopun elämää.

Talma Skissä oli myös huikeat pulkkamäet sekä hommaa helpottava pulkkahissi! Alas sekä ylös pääsee nopeasti, mikä maksimoi hauskan. Tänne pitää ehdottomasti tulla lasten kanssa viettämään talvipäiviä. Helsingin keskustasta ajoi vain n.40minuuttia Talmaan, missä on kaikille halukkaille myös vuokratarvikkeet saatavilla. Osa teistä näkikin pätkiä eilisestä Instagram-storyni puolella. Tallensin hiihtoreissun vielä profiilini kohokohtiin, joten voitte halutessanne vielä seuraavien päivien ajan käydä hakemassa laskuintoa sieltä.

Valtavan iso kiitos tästä päivästä Saralle, Peak Performancelle, Vitamin Wellille ja Talma Skille. En ennen eilistä tajunnutkaan kuinka paljon tätä kaipasin.

Kuvat: Kira & Sara & minä

14 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Ann

  Hei! Löysin pitkästä aikaa blogisi, luin sitä monta vuotta sitten. Oli kiva huomata, että edelleen kirjoitat! Huomasin että aikanaan julkaisit lapsistasi vain kuvia joissa kasvot eivät olleet tunnistettavissa, mutta nyt tilanne on tosin. Mikä sai mielesi muuttumaan?

  Mukavaa talven jatkoa!

  • Hei voi miten ihanaa että olet löytänyt takaisin! Koska olet viimeksi ollut? Kuinkakohan monta lasta silloin on ollut? :D Mutta olen tosiaan blogin kirjoittamisen aikana kipuillut ihan blogitekstienkin muodossa sitä miten vaikea minun on välillä ylläpitää tätä kolmen pikkulapsen arkea sekä blogia. LApseni kun ovat valtaosa elämääni niin minulla on ollut haaste tehdä töitä ilman, että he ovat jotenkin blogissa edes silloin tällöin läsnä. En enää näe hyvänä vaihtoehtona julkaista kuvia missä erinäisiä sydämiä jne naaman edessä – ne pilaavat kauniit kuvat. Täten yritän julkaista kuvia mitä ovat pojistani vähän kauempaa otettuja, ei ihan tarkkoja, aurinkolasit tai lippalakki päässä, katse vähän muualla. Eli silloin kun heistä kuvia julkaisen niin ne eivät olisi sellaisia ihan selkeitä kuvia mistä varmasti jokainen tunnistaa. Toki kaikki heidät oikeassa elämässä tuntevat heidät näistä tunnistavat, mutta tarkoitukseni on vähän varjella suuremmalta yleisöltä. Niin, että jos vaikka lapsi olisi jossain ilman minua (mitä tosin tuskin kauhean usein ihan vielä tapahtuu :D) niin häntä ei samantien tunnisteta minun lapsekseni.Blogia kun suuri osa lukee myös satunnaisesti, milloin kasvot jne ei jää niin selkeästi mieleen. Vaikeita asioita minkä kanssa itsekin tasapainottelen jatkuvasti. AIna välillä pitää pysähtyä miettimään mitä nyt teen oikein ja mitä voisin tehdä toisin.

   Kiitos kovasti kun palasit ja toivottavasti kuulen sinusta taas pian! :)

 • meow

  Oiii oot ihan superkaunis <3
  Mäkään en oo käyny vuosiin laskettelemassa… nyt iski into mennä :o

  • Olet kovin ystävällinen <3 Mutta ai että minäkin haluan rinteeseen koko perheen voimin!

 • Ellie

  Hei, katsoin eilen Instagramistasi laskuvideon (oikeasti varmaan 10 kertaa) enkä voinut uskoa silmiäni, että rinnettä laskit sinä, joka sanoit laskeneesi edellisen kerran 10 vuotta sitten. Tekniikka aivan kunnossa, käännökset symmetrisiä ja lasku erittäin vaivattoman näköistä! Näin hiihdonopettajana suorastaa kadehdin laskuvarmuuttasi. :) Ei siis todellakaan muuta kuin mäkeen vaan ja lapset messiin!!

  • Hei voi kiitos! Mikä kohteliaisuus! Missä opetat? Minähän tuon vielä lapset sinulle oppiin! :D
   Ja vitsit että tuli ikävä rinteille. Tuohan on niin kivaa! Miten ihanaa olikaan huomata että tämä vanha taito ei katoa! Mikä ilo lopun elämää! <3

 • Hadi

  Ihania kuvia ja teidän iloinen meininki, sekä sun innostus niin välittyivät insta storien puolella! :) toivottavasti pian pääsette poikien kanssa mäkeen yhdessä koko perheen voimin! Talma on itselle ihan tässä vieressä, mutta koskaan en ole käynyt. Olen laskenut elämässäni kerran ala/yläaste ikäisenä ja senkin laudalle kun veljeni halusi opetella. Veli jatkoi muutaman vuoden ja itse lopetin siihen ensimmäiseen tuntiin :D talvilajeista luistelu on puhtaasti se oma juttu!

  • Talma on huikea! Juuri loistava paikka viettää talvipäivää! Ja sekin on hyvä tiedostaa mikä on se oma juttu – koska tosiaan kaikki ei ole kaikille! :)

 • Reetta

  Vink vink! Kannattaa tutustua esim Norronan skimbavaatteisiin. Suomalaiset tunnistaa rinteissä mustista lasketteluvaatteista ja itsekin “syyllistyin” tähän ennen kuin mieheni opasti, että väriä pitää olla. Näyttää kuvissakin paremmalta ;)
  Itsellä esim pinkit housut ja turkoosi takki.

  • Joo hei mullakin on aina ollut värikkäät vaatteet!:) Yleensä itseasiassa sinistä ja turkoosia. Mutta nyt oli lainavaatteena mustat. Itse haluaisin juurikin joko valkoiset tai pinkit skimbavaatteet. Pitääkin tutustua tähän Norronaankin!

 • Ritva

  Talma on ihan ykkös paikka täällä etelässä. Siellä on helppo lasten opetella oikeaa rinnekulttuuria ja koko henkilökunta on vaan niin ihanaa. Nyt viisi vuotta siellä lasten kanssa käyty monta kertaa viikossa kun on ihan kodin lähellä. Vahva suositus.

  • Hei kiitos kokemuksesi jaosta.Yhdyn sanoihisi. Tämä oli ensimmäinen kertamme ja oli todella hyvä kokemus! Varmasti yritetään mennä vielä perheen kanassa mäkeen tänä talvena.

 • JohannaN

  Voi upeus mitä kuvia!?nyt omakin himoni senkuin kasvaa. Pakko päästä mäkeen vielä tänä talvena!

  • Joo siis mulla nous himo rinteeseen potenssiin 100 ton jälkeen :D