CATEGORIES

Katara Cultural Village

30.11.2018

*PR-matkan Dohaan tarjosi Qatar Airways*

Dohan-matka oli vain neljän päivän pituinen, mutta ehdimme nähdä siinä ajassa hurjasti. Yksi kauneimmista näkemistämme paikoista oli Katara Cultural Village. Katara on paikka, missä halutaan yhdistää taide ja maailman monet kulttuurit. Kyseinen kulttuurikylä on visioitu paikaksi, missä ihmiset voivat kokoontua yhteen ja kokea maailman kulttuurien monimuotoisuus teattereiden, konserttien sekä taidenäyttelyiden kautta. Tärkeimmiksi arvoiksi mainitaan halu vaalia kulttuurien moninaisuutta ja saattaa ihmisiä yhteen eri kulttuureista. 

Kulttuurikylän keskiössä on näyttävä amfiteatteri, jossa esitetään mm. oopperaa, musiikkinäytöksiä sekä teatteria. Arkkitehtuurissa sekoittuu kreikkalaisuus islamilaisiin piirteisiin. Muinaisesta Kreikasta muistuttaa rakennuksen vaalea kivi ja näyttävät pilarit, mutta kauniisti muotoillut oviaukot tuovat siihen näyttävän leimansa Lähi-idästä. Amfiteatteriin mahtuu 5000 ihmistä.

Katara nimi tulee historiallisista kartoista. Sillä nimellä Qatar on ensimmäisen kerran merkitty maailmankartalle n. 150 vuotta ajanlaskumme alun jälkeen. Seuraavien vuosisatojen historiasta tiedetään suhteellisen vähän. Maa oli pitkälti aavikkoa ja siitä syystä suhteellisen merkityksetön ulkovalloille. Alueella oli vain muutamia makean veden lähteitä, joita käyttivät paimentolaiset. Rannikolla harjoitettiin jonkin verran kalastusta ja helmen pyyntiä. Qatarin nykyinen pääkaupunki Doha on ollut korkeintaan pienimuotoinen kylä ennen öljyn löytymistä Qatarista 1900-luvun puolella. Ainoa paikallinen vientituote oli pitkään helmet.

Paikan erikoisuuksia oli kultainen moskeija, joka välkehti maan paahtavan auringon alla. 

Matkamme ruotsalaisvahvistukset. Cajsa, Hilda, Hanna ja Semra.

Pulutorni

Kuvassa näkyvät Kataran kulttuurikylän pulutornit, jotka ovat esimerkki perinteisestä islamilaisesta rakentamisesta. Kyseiset tornit houkuttelevat puluja, ja niiden jätöksiä kerättiin ja käytettiin lannoitteena.

cape HÁLO

top ZARA

pants PROENZA SCHOULER

sandals GIUSEPPE ZANOTTI

sunnies GUESS

earrings ZARA

Kuvat minusta: Julia Toivola

0 comments

Comment

Your email address will not be published.

*