CATEGORIES

Bataattikookoskeitto

7.12.2018

En ole ammattikokki, mutta olen intohimoinen kotikokki. Teen arjessa paljon kotiruokaa ja sen myötä varastoon on kerääntynyt lukuisia vakioreseptejä. Jaoin aikanaan kanssanne listan ruoista mitä teemme kotona useimmiten. Kyseinen lista löytyy puhelimestani helpottaakseni iänikuista “Mitä tänään syötäisiin?” -kysymystä. Tänä päivänä listallani on jo 55 erilaista reseptiä, joista kaikkia olen tehnyt useammin kuin pari kertaa. Tämä on herättänyt paljon kiinnostusta, mistä syystä yritän jakaa enenevissä määrin kanssanne käyttämiäni tavallisia arkiruokareseptejä. Syystalven aikaan meillä syödään tavallista enemmän keittoja. Olen aiemmin jakanut kanssanne maa-artisokkakeiton reseptin, joka on perheemme tämänhetkinen suosikki. Toinen koko perheen suosikki mitä teemme usein arjessa on lempeän tulinen bataattikookoskeitto. Äärimmäisen helppo tehdä, mutta viimeistelyyn tarvitset hyvän blenderin, joka soseuttaa keiton samettisenpehmeäksi.

Tarvitset:

(Noin viidelle hengelle)

2-3 isohkoa bataattia
2-3 porkkanaa
kasvisliemikuutio
vettä
tölkki kookosmaitoa
loraus hunajaa
maun mukaan suolaa
maun mukaan pippuria
maun mukaan chilijauhetta
päälle raejuustoa

1. kuori bataatit ja porkkanat, minkä jälkeen pilko ne pienemmiksi paloiksi (kypsyvät nopeammin)

2.Laita pilkotut juurekset kattilaan ja täytä vedellä niin, että kaikki peittyvät. Laita kiehumaan ja lisää kasvisliemikuutio. Anna kiehua niin pitkään, että juurekset ovat pehmenneet. (Riippuu palojen koosta, mutta yleensä n.20min)

3.Kun juurekset ovat pehmenneet, ota osa keitinvedestä talteen (2dl-3dl). Kaada juurekset tehokkaaseen blenderiin ja kaada sekaan kookosmaito. Ohenna keittoa säästetyllä keitinvedellä oman makusi mukaisesti.

4.Lisää keittoon makusi mukaan hunajaa, suolaa, pippuria ja chilijauhetta.

5.Kaada samettisen pehmeäksi soseutettu keitto takaisin kattilaan ja anna hieman lämmetä.

6. Tarjoile sellaisenaan tai lisää päälle hieman raejuustoa.

Meidän nuoret pojat eivät tykkää jos keitto on yhtään tulista. Siitä syystä itse lisään chilijauhetta vasta minun ja mieheni annoksiin. Sain myös lukijoiltani vinkin, että jos haluaa makuun pientä vaihtelua bataatti kannatta paahtaa uunissa keittämisen sijaan. Uuni tuo siihen karamelisoitunutta paahteisuutta ja näin keiton voi valmistella vaikka jo päivää etukäeen.

8 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Mrs

  Kannattaa kokeilla vaihtaa yksi bataatti myskikurpitsaan. Toimii erinomaisesti ainakin meidän perheelle sekä alkuruokana vieraillemme.

  • Hanna Vayrynen

   Kiitos hyvästä vinkistä! :)

 • Haidi

  Ah bataattikeitto on yksi omiakin lemppareitani! Ja postauksesta aikanaan inspiroituneena kasasin oman listani, jonne kyselin ystäviltäkin heidän arjen go to reseptejä. Arkiruoka ohjeita ei koskaan ole liikaa :)

  • Hanna Vayrynen

   Niin helppoa ja hyvää! :) Ja hei kuulen innolla sinunkin lempiarkireseptit! :)

 • Mia / Beauty Highlights

  Tää resepti menee kyllä mulla kokeiluun, siispä kiitos! Keitot on ihania varsinkin tähän aikaan vuodesta ja joskus oon jotain bataattikeittoa tainnut väsätäkin… vai oiskohan ollut porkkanakeitto :D

  • Hanna Vayrynen

   Mahtavaa! kerrohan miten onnistui! :)

 • Emmimaria

  Tämä on kyllä ollut mun lemmparikeitto jo kauuuan aikaa! Niin herkullinen ? vaihtelun vuoksi itse välillä laitan myös raastettua inkivääriä. Tuo kivaa makua keittoon ?

  • Hanna Vayrynen

   Ihana kuulla! :)