CATEGORIES

Loppukiri

13.12.2018

Enää puolitoista viikkoa jouluaattoon! Nyt hiljalleen alkaa nousta se stressi joulusta jos aiemmin ei ole vielä ehtinyt antaa saapuville juhlapyhille ajatusta. Juttelin eilen rakkaan lapsuudenystäväni kanssa, jolla myös kaikkien muiden tavoin ollut mahdoton kiire töissä vuoden lähestyessä loppua. Mikä siinä onkin suomalaisessa kulttuurissa, kun kaikki yrittävät niin tehokkaasti tyhjentää pöytänsä ennen joululomia? Ne samat hommat kun odottavat pöydällä taas lomien jälkeenkin, oli lomaa vain joulupyhät tai sen viikon tai kaksi. Useimmiten työ kun ei tekemällä lopu. Ystäväni muutti hiljattain takaisin Suomeen Kaliforniasta, missä hän työskenteli vaativassa pestissä yliopistolla kahden vuoden ajan. Jenkeissä ei vietetä pitkiä joululomia – siellä lomia hädin tuskin vietetään ollenkaan. Suomen palkalliset lomapäivät ovat suorastaan utopistisen kuuloista monelle amerikkalaiselle. Tosin sen takia siellä ei myöskään työpaikalla kehkeytynyt joulustressiä. Kaikki kun rullasi ympäri vuoden päivästä toiseen samalla tahdilla. Ei ollut mitään räjähdysmäisiä kiihdytyksiä loppuvuotta kohti. Toki tämä on varmasti ala kohtaista rapakon toisellakin puolella. Monissa ammateissa kun myös on paine tuloksista. Loppuvuonna on loppukirin paikka.


coat HOLLIES

dress ZARA

knit SOFT GOAT

boots STUART WEITZMAN

bag CHANEL

earrings CHANEL

Samainen ystäväni sanoi hämmästyneensä viime viikonloppuna kuulemaansa mainosta: “Osta täältä viimehetken lahjat!” Mitä ihmettä? Onko nyt jo käsillä viimehetken lahjaostokset? Ei hän ajatellut, että hänellä olisi vielä kiire lahja- ja jouluostoksille. Joulu tulee tässä kiireessä varmasti monelle kuusen takaa. Tämä on kuitenkin toiseksi viimeinen viikonloppu ennen jouluaattoa, joten nyt viimeistään kannattaa alkaa miettiä mitä kenellekin ostaa, jos vielä ei ole ehtinyt. Mikäli olet kiinnostunut aineettomista lahjoista, kuuntele minun ja Metin uusin Podcast-jakso, missä jaamme meidän parhaat ideat ja teatterisuositukset seuraavalle vuodelle!
10 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • emma

  Itse kävin eilen ensimmäistä kertaa kaupoilla pyörimässä ja katselemassa lahjoja, vähän ehkä alkaa kiireen tuntua olla, mutta en itsekään ihan viime hetkiksi kutsuisi… Pakko sanoa, että kyllä tuo amerikkalainen kulttuuri varmaan pikkuhiljaa yleistyy täälläkin, ja on hyvä muistaa, että hurjasti ja koko ajan enemmän on Suomessakin työntekijöitä, joilla ei ole joululomaa. Toki aikalailla kaikille kertyy vuosilomaa, mutta harva saa päättää, milloin sitä pidetään. Varmaankin kaupallisella alalla joulun lähiajat molemmin puolin ovat vuoden kovinta myyntiaikaa. Itse aion tänä vuonna kiinnittää erityistä huomiota jouluostoksia tehdessäni tai joulun viettoon matkustaessani siihen, että näiden palveluiden minulle mahdollistajilla ei välttämättä ole tulossa läheskään samanlailla pitkiä, vapaita joulunpyhiä. Toivottavasti töissä olevat ovat siellä kuitenkin pääasiassa vapaaehtoisesti, lisistä toki nauttien :)
  Nuo kadut ovat muuten upeat tähän aikaan vuodesta, olen onnekas kun työmatkani taittuu päivittäin tuosta läpi! Ja näytät upealta toki itsekin. Ihanaa joulun odotusta sinne! <3

  • Hanna Vayrynen

   Kyllä, olisi hyvä se muistaa, ettei tuota älytöntä kiirettä tartte kaikkea tunkea loppuvuoteen. Mutta juurikin kaupallisilla aloilla erittäin näkyvää tämä lopun puristus. Ja kaunis työmatka sinulle <3

 • Haidi

  Ihana lookki ja vitsi tuonne tuomaan markkinoille pitäisk päästä itsekkin käymään :) itselläni on ekaa kertaa aikoihin pitkä loma näin ennen joulua. Eilen tuli siivottua pöytä viimeisistä caseista ja töihin palataankin välipäivinä! Nyt voi keskittyä joulun odotukseen ja lahjojen metsästämiseen :)

  • Hanna Vayrynen

   Mekin käytiin eilen, mutta pohat olivat niiiiiiiin pahalla päällä (erityisesti kaksi nuorempaa) että piti niellä tappio ja lähteä nopeasti pois :D Uusi yritys ehkä ensi viikolla :D Ja hei ihanaa joululomaa sinulle ihana ihana Haidi! <3

 • Mimmu

  Ihana asu taas kerran, tykästyin etenkin tuohon mekkoon :) Oon huomannut, että sulla on melko usein tuollaisia vähän lyhyempiä mekkoja ja hameita, jotka ovat kuitenkin lyhyitä hyvällä maulla :) Minusta tuntuu, että usein jos löydän kivan mekon tai hameen, on ne melkein poikkeuksetta aina noin polveen asti ulottuvia ja nimenomaan haluaisin tuollaisia lyhyempiä malleja. Milloin olet ostanut tuon mekon, voisikohan sitä vielä olla Zarassa? :)

  • Hanna Vayrynen

   Voi kiitos! Mekko on tosiaan vanha Zarasta (2-3 vuotta sitten ostettu) ja on kyllä kieltämättä lyhyt… Mutta sitä onneksi helpotti mustat sukkahousut ja mustat ylipolvensaappaat. On kyllä sen verran lyhyt että itsellä oli jo ehkä vähän sellainen olo, että saisi olla hieman pidempi. Joten varmaan pistän mekon kiertoon vielä lähiaikoina :)

   • Mimmu

    Jos mekko on s-kokoa (xs taitaa olla mulle liian pieni..) niin laitatko mulle sähköpostia jos olet myymässä mekkoa? :) asun myös pk-seudulla :)

    • Hanna Vayrynen

     Kyllä! On S-kokoa! Voin myydä mekon! Laita siis ihmeessä s-postia! :)

 • Kaisa

  Hei Hanna, onpa sinulla kiva asu ja freesi look näin joulukiireiden keskelläkin. Kyllä punainen piristää kivasti niin huulissa, kynsissä kuin laukussakin tätä muuten mustaa vuodenaikaa. Olenkin jo pitkään ihaillut kuinka sinä ja muutamat muut nuoret äidit, kuten Metti ja Vanhasen Anna, olette aina niin tyylikkäänä liikenteessä ?? Saisinko kysyä mistä tuo upea takki on peräisin? En tunne Hollies merkkiä. ?
  Lopuksi haluaisin vielä kiittää sinua ja Mettiä todella hyvästä podista. Uutta jaksoa aina odottaa ihan innolla ja vaunulenkit sujuvat kuin siivillä niitä kuunnellessa. Suosikkejani ovat olleet raskauteen ja pikkulapsivaiheeseen liittyvät keskustelut. So true! ? Ihanaa ja kiireetöntä joulun odotusta!

  • Hanna Vayrynen

   Voi kiitos paljon! :) Ja hei Hollies on ruotsalainen merkki. Tämän takin olen ristinyt futismutsin makuupussiksi. Pitää varmasti lämpimänä läpi talven ja poikien futispelit! :D Ja kiitos hurjasti kun seuraat eri kanaviamme! <3 Ihanaa joulunodotusta teidän perheelle myös! <3