CATEGORIES

Lapset rinteessä

6.1.2019

*Hiihto-opetuksen tarjosi meille Talma Ski*

Yksi pitkäaikaisista toiveistani toteutui joulun välipäivinä, kun pääsimme koko perheen voimin ensimmäistä kertaa laskettelemaan. Olen itse aloittanut laskettelun n.7-vuoden ikäisenä ja sen jälkeen lasketellut paljon perheeni kanssa. Se on kerrassaan mahtava talvilaji ja poikkeuksellisen hauskaa yhteistä tekemistä koko perheelle. Liikkuminen raikkaassa ulkoilmassa on vain iso bonus sen kaiken hauskan ja nautinnon lomassa. Olin kuitenkin yli vuosikymmenen poissa rinteistä, sillä mieheni aikaisemmissa pelaajasopimuksissa kiellettiin tämä loukkaantumisaltis laji. Täten meidän lomat suuntautuivat pitkälti lämpimiin aurikokohteisiin. Nyt vuosi sitten hän lopetti ammattilaisuransa ja meidän oli mahdollista palata yhdessä tämän huikean lajin pariin.

Viime keväänä pääsin Vitamin Wellin ja Peak Performancen vieraana Talman hiihtokeskukseen. Hetkessä vanha kipinä syttyi uudelleen ja palo rinteisiin roihahti ilmiliekkeihin. Halusin opettaa pienet poikanikin tämän mahtavan lajin pariin, jotta voisimme koko perheenä harrastaa lajia enemmän. Keskustelin aiheesta Talman osaavien hiihdonopettajien kanssa ja he rohkaisivat laittamaan pojat suoraan hiihtokouluun. Kuulema yleensä on parasta aloittaa opettajan kanssa, kun marinakynnys opettajalle on suurempi. He kannustivat ottamaan yhteyttä mikäli hiihtokoulun opetus tulisi ajankohtaiseksi.

Nuorimmaisemme täytti lokakuussa kaksi vuotta ja näyttänyt joka päivä rohkean ja määrätietoisen luonteensa. Täten ajattelimme, että tämä voisi olla hyvä vuosi lasketteluun tutustumiseen. Otin yhteyttä Talman tuttuun henkilökuntaan ja sovimme laskettelutunnin pojillemme joulun välipäiville. He pyysivät josko voisin ottaa heille kuvia omaan käyttöön niin me saisimme sitä vastaan hiihto-opetusta. Sehän sopi! Odotin päivää innolla, mutta samalla jännitin mitä siitä tulisi. 6-, 4-, ja 2-vuotiaiden lasten kanssa siitä voisi tulla yhtä hyvin katastrofi. Kolmen lapsen kuvaaminen on muutenkin haasteellista, mutta ihan uuden ja välineiltään vaativamman lajin parissa yhtälö saattaisi olla melkeinpä mahdoton.

Forssellit olivat myös perheineen menossa mukana.

Päivä saapui ja pojat olivat tuohon mennessä jo ehtineet odottaa saapuvaa laskupäivää. He olivat selvästi innoissaan. Muutama hikikarpalo oli jo nousta ennen mäkeen pääsyä kun laitettiin laskettelukamoja päälle. Kaikille pojille vuokrattiin paikan päältä monot, sukset ja kypärät, ja jo niiden päälle pukeminen kävi urheilusuorituksesta. Valtava kiitos isälleni, Nelli-siskolleni ja Maija-serkulleni, jotka halusivat myös tulla Talmaan fiilistelemään talvea ja auttoivat samalla meitä lasten ja tavaroiden kanssa. Suureksi yllätyksekseni lapset eivät kitisseet monojen ja suksien laitosta yhtään. Esimerkillisesti kaksi vanhempaa poikaamme pistivät monot jalkaan, ottivat sukset kainaloon ja lähtivät seuraamaan hiihdonopettajaa lastenrinteeseen. Me vanhemmat olimme sillä aikaa toisessa rinteessä, jotta lapset keskittyisivät vain opettajaansa. Kauempaa seurasin miten hienosti poikamme kuuntelivat opettajaa ja seurasivat ohjeita. Jopa meidän nuorinkin liittyi seuraan. Ylpeänä katselin miten rohkeasti he tulivat alas opettajan kanssa aina vähän korkeammalta ja korkeammalta rinteestä. Laskun aloitusta helpotti suuresti Talman lasten mattohissi, millä melkein välittömästi oppi meidän kaikki pojat kulkemaan. Jopa pieninkin kökötti siinä tattina kuin kokeneempikin laskija. Tunnin päätteeksi kaksi vanhempaa tulivat jo yksin lastenrinteen ylhäältä alas.

Valtava kiitos isälleni, Nelli-siskolleni ja Maija-serkulleni, jotka halusivat myös tulla Talmaan fiilistelemään talvea ja auttoivat samalla meitä lasten ja tavaroiden kanssa. Päivä ei varmasti olisi ollut näin onnistunut ilman teitä! <3

Minikin pisti menemään muina miehinä!

Jäimme vielä opetuksen jälkeen rinteeseen, kun pojat eivät tohtineet lopettaa. Sydämeni oli pakahtua onnesta kun lopuksi esikoisemme kääntyi minua kohti valtava hymy kasvoillaan ja totesi: ”Äiti, tämä on niin kivaa! Voisiko tästä tulla toinen lajini futiksen lisäksi?” Olemme vuosia yrittäneet saada häntä kiinnostumaan muistakin lajeista, mutta hänen palonsa jalkapalloa kohtaan on ollut niin voimakas, että hän on torpannut kaiken muun. Niin iloinen olen, että meidän perheemme alku tämän minulle rakkaan lajin parissa alkoi näin ikimuistoisen ihanalla tavalla. Me tulemme olemaan vielä paljon rinteessä tänä vuonna!

10 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Lepe

  Laskettelu on niin siistiä, meilläkin kaksi Tahkonreissua jo varattu tälle keväälle. ? Mut apua noi kypärät teidän lasten päässä, liian pienet? Liian paksut pipot? Alushuput kyllä riittää niin saa sen kypärän suojaamaan päätä eikä pipoa. ?

  • Hanna Vayrynen

   Kiitos vinkistä! Meillä saatiin kypärät Talman vuokraamosta! Mutta muistan seuraavaan kertaan :)

 • A

  Ihania kuvia teidän perheestä ? pitää viedä meidänkin lapset rinteeseen ? ihan asiasta toiseen käytätkö kasvoilla jotain itseruskettavaa esim Clarinsin rusketustipat vai oletko saanut hyvän värin kasvoille ihan aurinkopuuterilla yms? ?

  • Hanna Vayrynen

   Kiitos Anna! Ja hei kyllä! Juurikin ne Clarinsin tipat olleet käytössä nyt jouluna! <3 Mutta näissä kuvissa minulla on myös aurinkopuuteria - minulla on sellainen Lancomen pyöreä boksi käytössä, missä on myös poskipuna ja puuteri! :)

 • Haidi

  Talvilajeista omani on kyllä luistelu! Rinteessä kävin kerran tahkolla varmaan 15 vuotiaana (opettajan johdolla) ja se jäi kyllä ekaksi ja vikaksi :D ihana, että teillä pojat innostui noin kunnolla lajista ja löysitte perheelle yhteisen uuden harrastuksen! :)

  • Hanna Vayrynen

   Se on myös hauskaa! Meillä pojat eivät vielä ole intoutuneet, mutta yritys jatkuu! :D

 • Mintsu

  Ihanaa! Mahtavaa että ensimmäinen kokemus oli noin mukava :) Lukisin mielelläni jatkossa blogistasi myös Suomen muista laskettelukohteista jos tästä poikii perheellenne isompi harrastus ja teette reissuja kauemmas. Kotimaastakin löytyy niin mielettömiä ja upeita talvikohteita – ja maisemia!

  • Hanna Vayrynen

   No kyllä! Ja aivan varmasti! Minulla on hirveä hinku laskulomalle perheen kanssa esim Rukalle tai Leville! :) Minulla hirveä himo niihin lumisiin unelmamaisemiin! <3

   • Ritva

    Ihania kuvia ja mikä fiilis kuvista välittyy. Talma on kyllä niin upea paikka, varsinkin henkilökunta siellä on mahtavaa. Meidän lapset ovat notkuneet siellä nyt viisi vuotta aina kun on lätkästä vapaata, eipähän tarvitse miettiä, missä ovat tai viettävätkö liikaa aikaa ruudun ääressä. Ruka on kyllä hyvä paikka lapsiperheelle, siellä on paljon muutakin aktiviteettia ja maisemat huikeat. Nytkin hiihtolomalla Rukalle menossa. Mukavia laskuja teille.

    • Hanna Vayrynen

     Ihana kuulla! Mahtavaa, että teilläkin on niin aktiiviset ja harrastavat lapset! :) Mekin vietimme perheen kanssa paljon aikaa Rukalla ollessamme pieniä. Olisi ihana päästä sinne vielä tänä keväänä meidän perheen kanssa! :) Sitä samaa teille!