CATEGORIES

Ystävänpäivä

14.2.2019

Ruuhkavuosien pyörteiden runnomat ystäväni. Emme tällä hetkellä näe läheskään niin usein kuin me kaikki haluaisimme. Vaikka tällä hetkellä suurimman palan arjestamme syö töiden polttavat deadlinet, lasten kurapuvuston uusiminen, futistreeneihin kuskaaminen ja parisuhteen ylläpito kakkavaippojen keskellä, niin silti olette päivittäin ajatuksissani mukana. Te olette kantava voima arjessani, joille tiedän aina voivani soittaa hetkinä kun seinät tuntuvat kaatuvan päälle. Olette ystäviä, jotka huomaavat äänestäni käsien tärinän, vaikka sanoma olisikin puettu pirskahtelevaan energiaan. Te olette ystäviä, ketkä ovat pitäneet kiinni, kun tekee mieli lysähtää sekä samoin kannustaneet hetkinä, kun on aika kurottaa tähtiin. Jäätte siivoamaan juhlien päätteeksi, teette asioita pyytämättä, jätätte oman arjen paussille ystävän hädän hetkellä, etsitte ja tarjoatte apua ja osoitatte halunne olla läsnä. Tässä muutama ajatus ystävyydestä, ja muutama omistussana lähimmille ystävilleni.

Tosi ystävä on ihminen, joka tietää sinusta kaiken. Hän tuntee sinun kaikki viat ja heikkoudet, mutta silti rakastaa sinua.

Olen valtavan onnekas, sillä elämässäni on paljon ystäviä, keiden kanssa minulla on pitkä historia. Yksi on kuitenkin erityisesti maininnan arvoinen. Rakas Mirani. Olen tuntenut sinut syntymäpäivästäni asti – olet ollut elämässäni pidempään kuin omat siskoni ja rakastankin sinua siskon lailla. Tunnemme toistemme historian läpikotiaisin ja meillä on hyvin selvä ymmärrys siihen miksi olemme niitä ihmisiä tänä päivänä mitä olemme. En voi koskaan pukea sanoiksi sitä, kuinka valtavan arvokas minulle olet.

Ystävät ovat perhe, jonka olet valinnut.

Minulla on kaksikin tärkeää tyttöporukkaa, keitä saan kutsua lähimmiksi ystävikseni. Minna, Elina, Hanna, Kisu, Krista – tutustuimme aikanaan koulussa, osan kanssa jo ala-asteella. Olemme kulkeneet rinta rinnan läpi koulutien, istuttu iltaisin lapsuudenkodin terassilla itkemässä poikahuolia, luettu koeviikkoihin, räpiköity teini-iän pyörteissä, testailtu härskisti (ja epäonnistuneesti) vanhempien asettamia kotiintuloaikoja, tanssittu vanhoja ja toistemme häitä ja tänä päivänä saan parhaat naurut teidän kanssanne kaikkia niitä hulluja teiniaikoja muistellessa. Käännyn aina teidän puoleenne kun kaipaan neuvoja. Tiedän, että johdatte aina oikeaan suuntaan. Kiitos. Olette suunnattoman rakkaita.

Tämän lisäksi Mari, Aino, Pinja ja Jassu. Olemme tutustuneet minun ja Marin yhteisen nuoruuden harrastuksen kautta. Vaikka se harrastus jäi ennen kuin täytimme 18, on ystävyys vain kasvanut vuosien saatossa. Mankeli-porukastamme kasvoi niin vahva, että miehemmekin ovat läheisiä keskenään. Meillä kaikilla kävi niin onnekkaasti, että olemme saaneet lapsetkin samoihin aikoihin ja hekin ovat ystäviä keskenään. Meidän tapaamista ei menoa, meininkiä ja ääntä puutu, sillä lasten määrä ylitti meidän aikuisten määrän tovi sitten… Ja jo ennen lapsiakin tätä kaikkea riitti! Teidän vertaistuki, viisaus ja lämpö on kultaakin kalliimpaa <3

Sielunkumppani ei ole aina romanttinen asia. On myös sielunystäviä.
 
Joskus tapaa ihmisiä keiden kanssa vain klikkaa heti. Ihminen, jonka kanssa on heti samalla aaltopituudella, sukelletaan samoin tein syvälle ja tuntuu kun olisi tunnettu aina. Outi, sinä olit minulle sellainen. Tutustuimme aikanaan muuttaessamme Amerikkaan, missä sinä ojensit auttavan kätesi ennen kuin ehdimme edes saapua maahan. Heti ensimmäisistä päivistä lähtien tunsimme suurta yhteenkuuluvuutta ja nyt asumme taas molemmat Suomessa <3 Sinun arvokkuutesi, positiivinen elämänasenteesi, huomaavaisuutesi ja kilteyttesi ovat asioita, mitä ihailen sinussa valtavasti. Olet kertakaikkisen upea nainen. Vuosien saatossa olen saanut ystävystyä myös sinun lähimpien ystävien kanssa, keistä minullekin on muodostunut tärkeitä ihmisiä.

Onni on kollegat, joista kehittyy rakkaita ystäviä.

Olen äärimmäisen onnekkaassa tilanteessa, sillä saan päivittäin työskennellä ystävieni kanssa. Bloggaamisen kautta olen saanut ilon tutustua niin moneen valtavan upeaan ihmiseen, ketkä inspiroivat minua päivittäin ja keiden kanssa on suuri kunnia olla viemässä tätä uutta alaa eteenpäin. Lueteltavia olisi pitkä liuta, mutta erityisesti haluan mainita Metin, Kaisan, Lindan, Alexan ja Martan. Me jaamme yhdessä alan hyvät ja huonot puolet, keskustelemme asioista raastavan avoimesti ja tuemme toisiamme uusien tavoitteiden äärellä. Alan lisäksi puhumme kaikesta muustakin taivaan ja maan välillä ja tunnemme toisemme hyvin. Te olette valtava tuki ja turva ja arvostan teitä kaikkia valtavasti.

Happy Valentine’s day!

Hyvät ystävät ovat kuin tähtiä. Et aina näe heitä, mutta tiedät heidän aina olevan lähellä.

Pitkissä ystävyyssuhteissa tulee ajanjaksoja, kun ei yksinkertaisesti ehdi/pysty syystä tai toisesta näkemään usein. Silti ystävyys on vahvasti läsnä sydämessäsi ja tiedät, että nämä ovat sinun ihmisiäsi ja se ystävyys ei katoa minnekään. Ystävyys ei katso maantieteellistä etäisyyttä, se elää sydämessä lähellä. Linda ja Maria, olette rakkaita!

Rakkauden ja kiitollisuuden täyteistä ystävänpäivää teille kaikille. Kertokaa ystävillenne kuinka tärkeitä he teille ovat.

It is the friends we meet along the way that help us appreciate the journey.

10 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Kikaltsu

  Tämä oli kyllä niin kaunis postaus <3 Ihan itselle(kin) tuli kyyneleet silmiin noista kauniista ajatuksista, mitä ystävillesi kirjoitit/suot. :)

  • Hanna Vayrynen

   Voi kiitos <3 Ihana kuulla!

 • Paula

  Upea Hanna !
  Tuntea ystävyyttä vaikka kaukaa blogin kautta !

  • Hanna Vayrynen

   Kiitos Paula kaikesta! <3

 • Eva

  Miten kauniisti puhutkaan ystävistäsi <3

  • Hanna Vayrynen

   He ovat tärkeitä ja upeita <3

 • Maia

  Todella kauniisti kirjoitat ystävyydestä ja ystävistäsi<3 Ihanaa ystävänpäivää sullekin Hanna ja kiitos hyvänmielen blogistasi! :)

  • Hanna Vayrynen

   Kiitos ihana <3 Ystävät ovat parhautta!

 • Haidi

  Ihanasti kirjoitettu ja voin niin samaistua moneen kohtaan. Friends are the family we choose for ourselves ?

  • Hanna Vayrynen

   Kyllä! Ihanaa ystävänpäivää ihana Haidi!