CATEGORIES

Viikonlopun kuulumisia

15.4.2019

Jälleen yksi pikakelauksella kulunut viikonloppu takana päin, mutta mitä kaikkea siihen kuului?

Perjantai-ilta on meillä ristitty pikaperjantaiksi. Tämä on se päivä viikossa kun nostan kädet ilmaan ruoanlaiton suhteen ja joko tilaamme ruokaa kotiin tai suuntaamme jonnekin syömään. Hyvin usein pikaperjantaisin tulee kuitenkin tilattua joko pizzaa, nepalilaista tai hamppareita. Oma suosikki roskaruoka on tällöin Naughty Burgerin Naughty Burger ja pimped sweet potatoe fries.

Lauantaiaamuna keräännyimme kahden ystäväni ja lapsiemme kanssa brunssille. Yhteensä meillä on lapsia jopa kahdeksan. Vaikka lapsia oli meitä aikuisia melkein kolminkertaisesti enemmän, sujui aamupäivä suhteellisen rauhallisesti. Saimme syötyä ja kunnon aamupalan jälkeen ystäväni järjesti lapsille vielä yllätyksenä jäätelöpajan. Lapset saivat ripotella jäätelöidensä päälle vaikka mitä kultatomua, strösseleitä, suklaanappeja ja karkkirouheita. Yllättävää kyllä, siitäkin syntynyt sokerihumala oli maltillinen eikä vahinkoja sattunut.

Tänä viikonloppuna meillä oli kalenterissa vain yksi futisturnaus. Se on vähän, sillä hyvin helposti niitä saattaa olla jopa kolme. Pelit ovat esikoisellemme viikon tähtihetkiä ja hänen joukkueensa on näiden vuosien saatossa hitsaututunut melkoisen tiiviiksi ryhmäksi. Hän pelaa vuotta vanhempien joukkueessa ja näistä pojista on muodostunut äärimmäisen tärkeitä ystäviä, joiden kanssa tehdään ja nähdään melkein päivittäin. Sepänkentänpuisto on ollut jo ahkerassa käytössä. Nyt kun hänkin aloittaa koulutien sykysllä (APUA!) on kiva, kun siellä on valmiina paljon tuttuja lapsia.

Lauantaina iltapäivällä esikoisemme meni samassa joukkueessa pelaavalle kaverilleen leikkimään pelien jälkeen ja meidän oli tarkoitus lähteä nuorimmaisten kanssa Lapsimessuille pyörimään. Meillä on kaikilla ollut jo pidempään lievää kevätflunssaa, eli nenä vähän valunut ja on vähän yskittänyt. Minulla on ollut jo tovin melkoisen häiritsevä yskä, joka oli viikonlopun jo niin kipeä että keuhoista otti. Täten päätimme jättää Lapsimessut välistä ja levätä kotona. Tänään olo on ollut huimasti parempi.

Sunnuntaina aamulla kaksi nuorinta poikaamme lähti isäni ja äitipuoleni luo leikkimään ja koristelemaan virvontaoksia kun esikoinen lähti joukkukaverina Megazone synttäreille. Sillä aikaa minä kävin työbrunssilla Helsingin Louis Vuittonilla. Pääsimme tutustumaan kevään mallistoon ja herttinen miten ihastuinkaan heidän vihreään kevätsävyyn, joka houkutteli muutamassakin eri laukkumallissa. Samoin merkin valkobeigevihreät sandaalit olivat värimaailmalta juuri eikä melkein minun mieleeni. Kokoelmaa näittekin vilaukselta Instagram-tarinoitteni kautta.

Äänestys meni meillä sitten pääpäivään. Minulla oli ensimmäistä kertaa valinnanvaikeus. Aikaisempina vuosina minulla on ollut yleensä aika selvät sävelet ja olen käynyt ennakkoon äänestämässä, mutta tänä vuonna pallottelin kolmen eri ehdokkaan välillä. Yhteistä heille oli se, että kaikki olivat nuoria äitejä, joille yrittäjyyden tukeminen ja ympäristö ovat tärkeitä arvoja. Lopullisen päätöksen tein vasta eilen ja leiman painalluksesta ääneni tipahti taas ruskeaan laatikkoon.

coat ZARA

knit SELCTED FEMME

jeans LEVI’S

shoes RAG & BONE

bag YSL

earrings GLITTER

Äänestämisen jälkeen suunnattiin isäni luokse pääsiäispäivälliselle, minne sisko toi ensimmäistä kertaa uuden poikaystänsä. Minä ja mieheni olemme tavanneet hänet aikaisemmin, mutta muulle perheelle kerta oli ensimmäinen. Aivan ihana nuorimies, johon erityisesti meidän nuorin poika ihastui palvasti. Hänestä on puhuttu nyt koko eilinen ja tänään aamulla herätessä oli myös ensimmäisenä mielessä :D

Sunnuntai-ilta menikin vaalituloksia seuratessa sekä Suomen Selviytyjiä katsoessa ruutu plussan kautta. Ruutu+ palvelussa mennään viikkoa pidemmällä mitä televisiossa, joten paljastan sen verran vain mitä seuraavan jakson otsikkokin: Tunteet pinnassa. Vierähti sitä katsoessa kyynel minullakin muutamaan otteeseen.

Kuvat Julia Toivola

6 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Marja

  Hei, jatkuuko Metti&Hanna podcast? Acast appin kautta olen kuunnellut kaikki 50 jaksoa ja olisi kiva kuunnella lisää.

  • Hanna Vayrynen

   Voi kiitos! <3 Olemme todella iloisia seurastasi! :) Uusi tuotantokausi käynnisyy maanantaina 6.5.! :)

 • Karla

  Nyt on pakko kommentoida ja sanoa että ihanan arkinen postaus! Tykkään tällaisista normaaleista ja arkisista postauksista :) aihanaa viikkoa sinulle Hanna!

  • Hanna Vayrynen

   Kiitos, ihana kuulla! <3 Ja sitä samaa sinulle! <3

 • Mmikaela

  Tää oli kiva postaus!☺️

  • Hanna Vayrynen

   Ihana kuulla, kiitos <3