CATEGORIES

Kotiprojekti: Olohuoneen freesausta

10.6.2019

*Kaupallinen yhteistyö Desenio*

Olen jo monen vuoden ajan puhunut siitä, kuinka haluaisin tehdä pientä pintaremonttia / tilojen päivitystä kotonamme. En vain millään ole saanut aikaiseksi edistää asiaa. Olemme jo vuosien ajan vilkuilleet Oikotieltä uutta kotia, mutta “sitä oikeaa” ei vain ole tullut vastaan, vaikka monissa näytöissäkin olemme käyneet. Me kun viihdymme nykyisessä kodissamme niin hyvin. Sijainti on meille erinoimainen ja arki rullaa ongelmitta. Lähialueen perheet ovat käyneet rakkaiksi niin lapsille kuin meille aikuisille. Mutta kotimme sisustus alkaa kaivata kipeästi päivitystä. Liian pitkään olen laminlyönyt kodin freesausta, sillä koko ajan taustalla on ollut se ajatus, että ehkä muutamme vielä. Nyt kuitenkin kyllästyin odotteluun ja päätin lähteä freesaamaan kotiamme sellaisilla pienillä muutoksilla, mitkä kulkeutuvat uuteenkin kotiin jos sellainen viimein osuu kohdalle.

Freesausta kaipaa kipeiten olohuone, lastenhuone sekä ruokailutila. Mutta koska eniten aikaa vietämme yhdessä olohuoneessa, lähdin liikkeelle sieltä. Kalusteet ovat yli vuosikymmenen vanhoja (paitsi tuo Jotexin luonnonvalkoinen rahi) – ne ovat kulkeneet mukana Hollannissa ja Englannissakin. Emme ole olleet innokkaita päivittämään sohvaa ja muita kalusteita kun lapset ovat olleet pieniä. Heidän kanssaan kun sattuu ja tapahtuu – ja sohva on sen näköinen. Mutta nyt tuli hiljattain mitta täyteen ja viimein  tilasin uuden sohvan, josta kerron myöhemmin lisää kunhan se vain saapuu. Vaihdamme myös tuon ikivanhan ruskean ja hajoilevan tv-tason uuteen. Sohvan toimitus venyy vielä odotettua pidempään, mutta sillä aikaa olen lähtenyt päivittämään maton, sohvatyynyt ja taulut.

Rakastan tuota ystäväni maalaamaa taulua, mutta olen jonkin aikaa miettinyt siirtäväni sen makuuhuoneeseen. Tuo pinkki sävy on aavistuksen liian pinkki olohuoneeseemme. Kaipasin enemmän harmaata, beigeä ja aavistuksen kullan hohtoa. Jotkut teistä saattavat muistaa tämän postauksen (Haaveilua olohuoneessa)? Sitä tehdessä ihastuin kuvaan valkoharmaakultaisista tauluista. Sellaiset haluaisin itsekin olohuoneeseemme. Vastaavia etsiessä löysin Desenion Handpicked -valikoimasta ruotsalaisen graafisen suunnittelijan Elisabeth Fredrikssonin julisteita, joiden värimaailmaan ihastuin heti. Totesin niiden olevan juuri sopivat olohuoneeseemme siroissa kultaisissa kehyksissä.

Photoshopin kautta sommittelin erilaisia tauluvaihtoehtoja ja päädyin valitsemaan kolme 50cm x 70cm taulua vierekkäin olohuoneeseen sohvan ylle. Desenion valikoima on valtava ja eniten minua viehätti kaikki beiget ja hempeän harmoniset kuvat hiekasta ja kaisloista. 

1.Abstract Cliffs 2.Cubes Pattern 3.Beige Mushrooms

1.Abstract Cliffs 2.Sand Slipping Through 3.Grass

1.Soothe Your Soul 2.Morocco Arcade 3.Soothe Your Soul

1. Abstract Reeds No1 2.White Palm Leaves 3.Black And Gold Veins No2

Koska asumme keskustassa, halusin saada kokonaisuuteen urbaania tuntua. Leikittelin monilla erilaisilla kombinaatioilla. Erityisen viehättynyt olin Elisabeth Fredrikssonin “Soothe Your Soul”-kuvasta, joten päädyin lopulta asetelmaan missä kyseinen taulu on tuplana ja keskellä näkyy kaunis maisema kotikaupunkimme Helsingin kauppatorille (Helsinki Finland -juliste).

Nyt on siis viimein päästy vauhtiin! Olen vasta vaihtanut taulut, maton (saatu Jotexilta) ja sohvatyynyt, mutta suurin muutos tulee kun saamme tämän kuun lopussa uuden sohvan ja tv-tason. Mikäli sinäkin tahdot kesän aikana freesata kodin tai mökin seinien ilmettä on minulla antaa alekoodi. Koodi “strictlystyle25” antaa -25% alennusta välillä 11.-13.6. Desenion verkkokaupan valikoimasta. Koodi ei kuitenkaan koske kehyksiä eikä Handpicked- / Collaboration- / persoonallisia julisteita.

6 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Aino

  Ihanan näköistä! :) Satutko muistamaan mitä maalia tuossa beigessä seinässä on? Tosi kivan värinen, oon just itse kohta maalaamassa seiniä, niin voisin laittaa ylös

  • Hanna Vayrynen

   Apua, en ikävä kyllä muista ollenkaan :/ Siitä on jo 8 vuotta aikaa. Pahoitteluni etten voinut auttaa tarkemmin:(

 • Susanna

  Kerrassaan upealta näyttää tuo sinun taulusommitelma! <3 Teetkö erikseen postauksen vielä tuosta uudesta matosta vai pystyisitkö laittamaan linkin siihen? Meillä myös etsinnässä tuollainen iso kaunis, harmoninen matto, mutta sopivaa ei vaan tunnu löytyvän sitten mistään..

  • Hanna Vayrynen

   Hei ihana kuulla! Tarkoitus ei ollut tehdä siitä omaa blogipostausta mutta se tulee varmasti paljon näkymään tästä hamaan tulevaan kuvissani! :) Mutta ainakin IG-tarinassa tulen näyttämään lähempää! Kyseessä siis Jotexin tuftimatto, tässä siihen linkki: https://www.jotex.fi/rome/tuftattu-matto-rome-250×350-cm/1509239-01
   Kyseinen matto löytyy muutamassa eri koossa, meidän mattomme on 200cm x 300 cm

 • AnnaF

  Meillä on vähän sama tilanne. Etsitään uutta kotia, joten tuntuu että tätä nykyistä ei jaksa sisustaa enempää. Toisaalta pienetkin jutut tuovat lisää eloa. Tykkään näistä sisustuspostauksista, joten näitä lukisin mielelläni jatkossakin. Kiinnostaisi myös tietää, vaikuttaako (ja jos vaikuttaa niin miten) lapsenne sisustukseen? Meillä pikkuinen on juuri oppinut liikkumaan, joten huomaan, että aika paljon pitää sisustusta muuttaa :D kukat saa nostella ylemmäs, eikä isoa taulua voi enää pitää lattialla seinää vasten

  • Hanna Vayrynen

   Hei kiva kuulla että muita samassa tilanteessa! Ja hei ihana kuulla, että sinäkin toivot näitä lisää – sillä näitä postauksia on nyt tulossa lisää! Sisustuspostaukset ovat aina olleet hyvin tykättyjä blogissani. Ja meillä on jo sen verran kasvaneet nuo pojat että ei enää tarvitse asioita nostaa lapsen ylettymättömiin, mutta tuo kuvassa näkyvä rahi on pitkälti sisustuksellinen ratkaisu lasten turvallisuuden kannalta… Meillä oli tuossa ennen tumma apteekkarinpöytä johon esikoinen aikanaan kolhasi hampaansa niin pahasti, että se lähti heti vaihtoon ja tilalle otettiin tähän paljon käytettyyn olohuoneen tilaan pehmeä ja pyöreä rahi, jota pystyy käyttää jalkatukena sekä pöytänä tarjottimen ansiosta.