CATEGORIES

Viisi vinkkiä juhannusvalmisteluihin

19.6.2019

Enää muutama yö juhannukseen! Me suuntaamme juhannusaatoksi äitini ja isäpuoleni mökille Sammattiin, minne saapuu myös molemmat siskoni, toisen siskoni poikaystävä, molemmat bonusveljeni perheineen sekä bonussiskoni. Tupa tulee olemaan täysi, mutta ai että miten odotankaan yhteisiä vesileikkejä rannassa sään enteillessä näin hyvää. Jos vielä mietitte juhannuksenne reseptejä sekä aktiviteetteja (syömisen ja löhöilyn kylkiäiseksi) tässä teille viisi vinkkiäni ratkiriemukkaaseen ja maistuvaan juhannukseen.

Jokirapusalaatti

Tämä resepti on yksiä kesäsuosikeitani. Tilliliemessä maustuneet jokiravut, raikas sitruuna ja lempeä majoneesi maistuvat kesältä. Jos mietit vielä juhannuspöydän tarjoiluta, kokeile tätä!

Tarvitset:
n. 200g jokirapuja
salaattia
2 rkl majoneesia
100g philadelphia tuorejuustoa
2 rkl thousand island kastiketta
hyppysellinen suolaa
1/4 sitruunan mehua
tilliä koristeluun

Sekoita kaikki ainekset keskenään. Määriä ei kannata liian tarkkaan tuijottaa. Lisää ainekset keskenään reippaasti oman maun mukaan. Levitä voilla päällystetylle lämpimälle paahtoleivälle tai saaristolaisleivälle. Koristele tillillä. Nauti.

Tee kukkaseppele

Kukkaseppeleet ovat kauniita ja niitä on hauska tehdä yhdessä. Me teimme viime juhannuksena pienen metsäretken juhannusaatonaamuna ja keräsimme ison kasan kukkia seppeleitä varten. Saimme punottua ihan kivat seppeleet pelkkiä kukanvarsia käyttäen ilman apuvälineitä, mutta joka vuosi mietin, että ensi vuonna pitää muistaa ottaa rautalankaa ja lankaa mukaan – se helpottaa ja nopeuttaa hommaa suuresti.

Joten jos teilläkin mielellään askarrellaan kukkaseppeleitä porukalla, ota matkaan mukaan:

ohutta rautalankaa
kukkateippiä
lankaa kieputukseen

(Ohjevideo)

Helli hunajalla

Juhannus on rauhoittumisen, saunomisen ja itsensä hoitamisen aikaa. Ota mukaan suosikki ihonhoitotuotteet ja hoida perusteellisesti niin kasvot kuin koko keho. Kuori, pese ja kosteuta. Minä otan mökille mukaan muutaman kasvonaamion (Lancôme Rose Jelly sekä Genifique kangasnaamion) sekä kuorintavoiteet kasvoille (Lancôme Rose Sugar Scrub) ja vartalolle (Biotherm Lait de Gommage).

Hellimishetkeen ei suinkaan tarvitse tiettyjä tuotteita, vaan voit myös itse tehdä omat kuorintavoiteet. Hyvän vartalokuorinnan saa esimerkiksi sekoittamalla hunajaa ja sokeria. Ota hunajapurkin loppu mukaan saunaan ja levitä iholle.

Levitä hunajaa kuivimmille vartalon osille tai koko vartalolle ja anna vaikuttaa saunan lämmössä. Hunajan kiteet sulavat ja sokerit alkavat imeä nestettä ja sen mukana kuona-aineita hikoilevasta ihosta. Se kuorii ihon pintasolukkoa, parantaa verenkiertoa ja kirkastaa ihoa. Saunan jälkeen huuhtele hunaja pois iholta lämpimässä suihkussa. Iho jää ihanan pehmeäksi.

Riemua uimapatjoista

Meidän perhe rakastaa vesileikkejä ja erilaiset uimapatjat ovat oiva lisä hauskan nostamiseen seuraavalle tasolle. Meillä on menossa mukana jättikilpikonna (jonka päälle on hyvä hyppiä), pikkuauto perheen pienimmille sekä nyt uusimpana lisäyksenä näyttävä joutsen, joiden selkään yritetään onnistuneesti laiturin nokasta hypätä. Netin syöväreitä selaillessani huomasin, että nykyään myydään mm. kaiken maailman jättiuimapatjojakin, mihin mahtuu parhaillaan jopa kuusi henkeä nauttimaan kesäpäivästä! :D Tästä asteen vielä kovemmaksi viejät katovat jo erilaisia vesitemppuratoja ja vesitrampoliineja… Muistakaa kuitenkin kaikki turvallisuus vesillä ennen kaikkea!

Pelaa mankelia

Rakastan erilaisia seurapelejä ja mökiltä löytyykin mm. Alias, Pictionary ja Trivial Pursuit. Mutta jos kaipaat jotakin uutta ja hauskaa seurapeliä tai mökiltä ei vanhoja lautapelejä löydy – kokeilkaa pelata mankelia! Et tarvitse muuta kuin kaksi isoa kulhoa, nipun paperia, kyniä, ajastimen ja ystäväporukan, joka nauttii hyvästä huumorista. Tämä ystäväporukkamme nimeä kantava peli on nauttinut niin suurta suosiota, että tiedän nykyään monia eri ystäväporukoita ketkä pelaavat “mankelia” :D

Peli pohjautuu Aliakseen, mutta on vielä hauskempi, koska tässä kilpailijat keksivät selitettävät sanat itse ja peliin kuuluu kolme kierrosta: selityskierros, yhden sanan kierros sekä viimeisenä pantomiimi… Selitettävä asia voi olla mitä vain maan ja taivaan väliltä. Ne voivat olla tekemistä, tuttuja ihmisiä, julkkiksia, tavaraa, paikkoja jne. Yleisenä sääntönä kuitenkin se, että kaikkien osallistujien tulee sana tietää. Hauskimmat sanat ovat yleensä ne, jotka ovat tavalla tai toisella sisäpiirin omia vitsejä… Takaan, että pelin aikana naurua riittää ja uusia sisäpiirivitsejä syntyy vasemmalta ja oikealta.

Tarkat (ja nopeat) ohjeet mankelin pelaamiseen löydät tästä vanhasta postauksestani. 

 

Aivan ihanaa juhannusta kaikille!

2 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Haidi

  Mekin on vihdoin saatu kaveriporukassa Mankeli mukaan iltamiin ja nykyään onkin ihan vakkari! Tosin on pelattu vain henkilöillä, mutta silti super hauska :) juhannus menee nyt ystävien kanssa rauhallisesti hengaillen ja hyvästä seurasta nauttien <3 aivan ihanaa juhannusta teille!

  • Hanna Vayrynen

   Hei toihan on hyvä versio – vaan henkilöt! :D
   Ihanaa juhannusta teille Haidi <3