CATEGORIES

Back in Arcachon

19.7.2019

Täällä ollaan taas, serkkujemme kesätalolla Arcachonissa. Tulimme tänne jo viikko sitten ja säät ovat olleet huikeat! Väyrysten lomasääkirous on rauennut! Ikäväksemme kuitenkin mieheni ei päässyt reissuun mukaan työvelvotteiden takia. Hän toimii nykyään HJKn 2. valmentajana ja heillä on heinäkuu täynnä otteluita ja mestarien liiga karsintoja. Täten matkaan lähti minun ja poikieni lisäksi isäni, molemmat siskoni ja siskoni poikaystävä. Kira ja hänen poikaystävänsä ehtivät jo lähteä takaisin Suomeen, mutta me jatkamme täällä lomailua vielä toisenkin viikon. Kulunut viikko on alkanut pitkälti näissä merkeissä:

Olemme viettäneet paljon aikaa rannalla. Arcachonin lahden voimakas vuorovesi on lempiasioitani täällä. Laskuveden aikaan rantaviiva saattaa liikkua satoja metrejä alaspäin, jättäen jälkeensä paljon lämpimiä merivesialtaita täynnä merenelämää. Niitä on ihana käydä aamuisin poikien kanssa tutkimassa. 

Vesi täällä on niin ihanan kirkasta laskuveden aikaan.

Laskuveden aikaan lahdelle ilmestyy valtava määrä pieniä hiekkasärkkiä, minne ihmiset uivat tai kahlaavat. Täällä pitää olla kuitenkin hyvin varovainen merivirtausten kanssa. Jos uit liian syvälle voi virta viedä sinut nopeasti ulapalle. Juuri eilen todistimme taas yhtä hengenpelastusoperaatiota kun merivirta oli saanut otteeseensa n.13-vuotiaan pojan ja uimarenkaan kanssa eikä päässyt omin voimin enää rantaan. 

Täällä voi helposti käydä näin. Hiekkasärkkien paikat vaihtuvat koko ajan.

Pojat tykkäävät tutkia merivesialtaiden elämää. Saldo tältä reissulta on lukuisat kalat, kotilot, valtava meduusa, pikku rausku sekä hurja määrä isoja rapuja.

Täällä siis voidaan oikein hyvin, vaikka isää onkin ikävä. Hänkin on pelireissuilla yli puolet tästä ajasta, joten meillä on parasta ajanvietettä olla täällä. Ensi viikolle tänne on luvattu jopa 36 asteen helteitä. Huh. Mutta Suomessakin taitaa nyt lämmetä? Ihanaa!

1 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

  • Ssss

    Ihania kuvia! Tässä kun on katsellut monien muidenkin lomakuvia olisi omakin hinku lomalle/reissuun todella valtava. Mutta minkäs teet, töissä on oltava :D

    Tuossa poikien hellyyttävässä halauskuvassa isompi pojista näyttää todella paljon nuorimmalta siskoltasi! Tai ainakin minun silmääni hymy ja koko kasvojen ilme näyttää hyvin samalta kuin siskosi ilmeet joissain näkemissäni kuvissa. :D

    Mukavaa loppulomaa!