CATEGORIES

Dune du Pilat

25.7.2019

Tänä kesänä tulee täyteen 25 vuotta siitä, kun ensimmäisen kerran tulimme käymään Arcachonissa serkkujemme (silloin uudella) kesätalolla. Sitä ennen vietimme kesäisin aikaa Normandiassa, missä serkuillamme oli mökki. Reilu 25 vuotta sitten he möivät sen ja ostivat talon täältä Arcachonin lahden rannalta. Siitä saakka olemme tutustuneet alueeseen – ensin itse lapsena, sitten teini-ikäisenä ja nuorena aikuisena ja nyt omien lapsien kanssa. On muutamia juttuja, mitä teemme täällä joka kesä. Niitä elämyksiä saan nyt myös antaa omille pojilleni. Yksi niistä on visiitti vieressä oleville Euroopan korkeimmille dyyneille.

Dune du Pilat on Euroopan suurin hiekkadyyni. Se ei ole vain korkein (110m), mutta se on myös vaikuttavan pitkä (2,7km) ja laaja (500m leveä).  Sen lisäksi sieltä avautuu todella kauniit näkymät Arcachonin lahdelle, joka komeilee nousu- ja laskuvesien mukaan vaihtuvilla hiekkasärkkillään. En vain kyllästy käymään täällä. Päälle kiipeäminen käy treenistä ja näkymät ovat ehdottomasti vaivan väärti.

Dyynille pääsee korkeita portaita pitkin alueen omalta parkkipaikalta, mutta siellä on aina melkoisen paljon tungosta. Me olemme käyttäneet myös “paikallisten sisäänkäyntiä”, joka on hieman piilossa La C(o)orniche hotellin yläpuolelta.

“Paikallisten sisäänkäynti” dyyneille aidan raosta  :D

Suuntasimme dyyneille aamulla, toiveissani käyttää pojistani liiat energiat ja saada heidät nukahtamaan päiväunille. 5-vuotias kipusi hienosti ilman marmatusta, mutta 7-vuotias ja lokakuussa 3 vuotta täyttävä eivät olleet kipuamisesta niin innoissaan. Nuorimman kannoin ylös kamojen kanssa (huh mikä treeni!) ja vanhimman sain sinne myös kannustuksen avulla.

Vettä kannattaa muistaa ottaa mukaan.
Jano iskee varmasti.

Dyynejä reunustaa Arcachonin alueelle tyypillinen mäntymetsä, joka itsessään on myös näyttävä. Kirkkaan sinisen meren, vehreän metsän ja valkoisten jylhien dyynien kontrasti on vaikuttava. Näkymät ovat huikeat, mutta meidän pojat eivät vielä sen hienoutta osanneet arvostaa. He keskittyivät toistensa kanssa kinaamiseen ja painimiseen. Great times.

Paikka on myös erittäin suosittu riippuliitäjien keskuudessa. Dyynien eteläosassa voit bongata monia kymmeniä varjoja yläilmoissa. Pojat kun eivät olleet mitenkään hirveän innoissaan dyyneillä tarpomisesta, pysyttelimme me vain dyynien pohjoispuolella.

Joten jos joskus suuntaat tänne päin, suosittelen ehdottomasti dyyneillä käymistä. Todella upea paikka mihin vuoden- ja kellonaikaan tahansa. Auringonlaskut ovat täällä tosin maagisia…

4 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Ailakki

  Jokunen vuosi sitten käytiin tuolla. Upea paikka ja jännä tunnelma, kun riippuliitäjät lipuivat äänettömästi ohi. Ja niitä oli paljon! Harmi vain, että dyyniin on hautautuneena paljon lasinsiruja ☹️. Dyyni on ilmeisesti suosittu paikka istua iltaa viinipullon kera… Ehdottomasti käymisen arvoinen paikka joka tapauksessa
  ?

  • Hanna Vayrynen

   Hei ihana kuulla! Ja kyllä, on hyvin suosittu paikka – iltaisinkin! Mutta itse en ole vielä törmännyt lasinsiruihin! Mutta hyvä huomio!

 • Kaarina

  Ihania kuvia ja maisemia! Olen nyt kahtena vuotena seurannut teidän lomailua blogissa ja paikka on tehnyt sellaisen vaikutuksena, että luulenpa, että sinne täytyy itsekin poikakolmikkoni kanssa suunnata :-).

  Olisin vielä kysyt, millä kameralla kuvasta näitä lomakuvia?

  • Hanna Vayrynen

   Voi kiitos – ihana kuulla! <3 Kuvaan Canon 6D kameralla :)