CATEGORIES

Ylpeästi suomalainen

6.8.2019

*Kaupallinen yhteistyö Nanson kanssa*

Kaksi serkuistani ovat ranskalais-suomalaisia. He ovat molemmat minua muutaman vuoden vanhempia ja ovat asuneet koko ikänsä Ranskassa. He eivät suomea juurikaan puhu, mutta ovat hyvin ylpeitä suomalaisista juuristaan. Yhtenä iltana päivällispöydässä pohdimme suomalaisuutta. Mitä se on? Missä suomalaiset ovat hyviä? Miten paljon Ranskassa yleisesti ottaen tiedetään Suomesta? Mistä meidän suomalaisten tulisi olla ylpeitä?

Uni-aamutakki NANSO

Koulutusjärjestelmä

Aina Pariisissa asuneilla serkuillani on hyvä käsitys siitä, mitä ranskalaiset yleisesti ottaen tietävät Suomesta. Ensimmäiseksi he mainitsevat koulujärjestelmän. Suomalaisia kouluja ja opetussuunnitelmaa pidetään Ranskassa(kin) maailman huippuna. Aina kun koulujärjestelmään haetaan parannusta, etsitään mallia Suomesta. Suomalaiset nähdään fiksuna ja esimerkillisenä kansana.

Linja-mekko NANSO

Puhdas luonto

Toiseksi mainitaan nopeasti Suomen luonto. Suomi nähdään puhtaana, avarana, lumisena ja kylmänä paikkana. Kun ranskalainen miettii Suomen luontoa, on monilla ensimmäiseksi mielessä Lappi. Viime vuosina se onkin noussut hyvin suosituksi talvikohteeksi ranskalaisten keskuudessa. Joulupukki, koirareet, porot ja  lumikinoksissa notkuvat hiihokeskukset. Sen ranskalaiset näkevät Suomea miettiessä.

Tasa-arvo

Vanhempi serkuistani on juristi ja työskentelee tällä hetkellä kansainvälisen oikeuden parissa. Hänelle kuitenkin tasa-arvo asiat ovat sydämen asia ja hän onkin ollut viime vuodet mukana edistämässä Ranskan lakeja vanhempainvapaiden osalta.   Ranskassa äititysloma on virallisesti vain 16 viikkoa, joista 6 viikkoa käytetään ennen synnytystä. Täten suurin osa lapsista viedään hoitoon vain 10 viikon ikäisinä. Ranskalaisisät eivät juurikaan isyyslomia pidä ja maassa ihmetellään suuresti jos isä jää kotiin. Tässäkin asiassa Suomea pidetään esimerkillisenä ja jopa ihmeellisenä. Suomen 9kk kestävä äitiysloma on monelle lähinnä urbaanilegenda. Meillä oli tästä niin mielenkiintoisia keskusteluja, että tästä pitäisi tehdä ihan oma postauksensa.

Kummallinen taide

Toinen serkuistani taas työskentelee taiteen parissa, joten hänen vaikutuspiirissään kuulee paljon ajatuksia suomalaisesta designista. Moni tuntee mm. Alvar Aallon, mutta muuten suomalaista taidetta pidetään usein hieman “quirkyna” eli hauskan omituisena. Samaa hän sanoo suomalaisesta vaateteollisuudesta. Suomi on kuin sellainen vähän kummallinen serkku muille pohjoismaille. On aika usein näyttäviä printtejä ja räikeitä värejä. Tunnettua skandinaavista minimalismia ei Suomeen juuri yhdistetä.

farkut NANSO

Helena kauluspaita NANSO

Yhteenvetona tässä voisi todeta, että meidän suomalaisten pitäisi olla hyvin ylpeitä itsestämme. Meillä on maailmalla erinomainen maine. Olemme hyvin osaava ja taitava kansa, jolla on perusasiat kunnossa. Yksi asia missä toivoisin meidän suomalaisten kehittyvän olisi vahvistaa itseluottamusta. Meidän pitäisi osata olla ylpeämpiä itsestämme ja taustastamme, sekä markkinoida sitä näkyvämmin. Suomessa todella osataan!

Olen itse aina ollut klassisten ja suhteellisen neutraaleiden vaatekappaleiden ystävä. Siksi olenkin ollut erittäin iloinen tästä suomalaisen Nanson uudistuksesta, missä käytetään puhtaita luonnonmateriaaleja ja klassisia vaatekappaleita. Niissä on taidokkaat leikkaukset ja sävyt ovat harmoniset ajattomat. Niissä viihtyy tämä ylpeä suomalainen.

Mikäli viihtyisit sinäkin, kommentoi tämän postauksen kommenttiboksissa mistä mielestäsi suomalaisten tulisi olla ylpeitä? Kerro kommentissasi myös mikä yllä nähdyistä vaatteista on suosikkisi? Kaikkien vastanneiden kesken arvon voittajan, joka saa suosikkinsa itselleen. Arvonta sulkeutuu nyt perjantaina 9.8, minkä jälkeen ilmoitan voittajalle henkilökohtaisesti.

Tämän lisäksi, sunnuntaihin (11.8.) saakka, kaikki yllä nähnyt tuotteet ovat verkkokaupassa ja myymälöissä -25% alennuksessa! Toimi siis heti.

Kuvat Kira Kosonen

193 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Laura

  En tiedä, oletko jo podcastissa sivunnut tätä aihetta lapsien hankintaan liittyen, mutta olen aina kuvitellut siis hankkivani lapsia “sitten joskus”. Nyt kuitenkin ajatus ahdistaa hirveän paljon, koska lapsi vaikuttaa niin suuresti kuitenkin päästöihin ja tekee hallaa ympäristölle. Elän seurassa, jossa ollaan melko ympäristötietoisia ja tuntuu, että lapsen tekeminen olisi “huono juttu”. Kuitenkin tuntuu, että ne jotka eivät hanki lapsia ympäristön vuoksi eivät ehkä muutenkaan halua lapsia. Voi elämä. Onko sinulla antaa näkemyksiä puolesta ja vastaan? Olisi mielenkiintoista kuulla!

 • Niina

  … niin ja arvonnassa?… Linja-mekko ehdottomasti ❤

 • Niina

  Kahta maata asuvana suomen luonto ja erityisesti ilma nostaa päätään pysäyttäen kerta toisensa jälkeen. Pitkän poissaolon jälkeen kesällä palattua huomaa havupuiden tuoksun, ilman raikkauden, vastaleikatun ruohon ja sateella metsän tuoksun. Siitä tietää palanneensa kotiin ❤

 • Veera

  Omaperäisyydestä ja luotettavuudesta. Suosikkini on Linja-mekko.

 • Sande

  Terveydenhuolto, tasa-arvo ja luonto nyt äkkiseltään tulee mieleen.
  Valkoisen kauluspaidan kokoinen aukko olisi ehdottomasti ?

 • Enna

  Puulämmitteinen sauna luonnonveden äärellä ja tanssilavat ovat linjassa Linja-mekon yksinkertaisuuden kanssa.

 • Solie

  Työ-vapaa-ajan balanssi. ?

 • Marja

  Suomalaisesta sisusta, luotettavuudesta ja täsmällisyydestä.
  Tykkäsin eniten Linja-mekosta:)

 • Anna

  Demokratia,terveydenhuolto, tasa-arvo,koulutus,luonto eli paljon ylpeydenaiheita!
  Uni-aamutakki on suosikkini.

 • Leena

  Kauluspaita ja farkut, rento ja siisti asu töihin ??

 • Anni

  Tuo aamutakki suorastaan houkuttelee jäämään koko päiväksi kotitoimistolle! Suomalaiset voivat olla ylpeitä kaiken lävistävästä omaleimaisuudesta: niin kieli, ruokakulttuuri, keskustelut kuin taidekin ovat persoonallisinta Suomea.

 • Asta Järvinen

  Ehdottomasti luonto! Tuo uni-aamutakki olisi kiva.

 • Paula

  Vieläköhän ehtii mukaan arvontaan? Kokeilin kaupassa tuota Linja -mekkoa ja se on kyllä aika ihana. Ulkomailla pitkään asuneena isoimmat ylpeyden aiheet minusta Suomessa ovat samoja mitä olet listannut: tasa-arvo, terveydenhuolto ja koulutus (jopa nykytilassaan :)), koulutusjärjestelmä, upea luontomme – ja myös historiassamme on paljon ylpeyden aiheita.

 • Riitta

  Suomalaisena olen ylpeä puhtaasta luonnostamme ja koulujärjestelmästämme.
  Helena paita ois kiva.

 • Elsa

  Luonto❤️?
  Linja-mekko olisi mahtava.
  Itse olen kahden kulttuurin kasvatti ja Suomi on minulle tärkeintä elämässä juuri nyt?

 • Noona S

  Puhtaasta luonnosta. Linja-mekko on todella kaunis!

 • Henna

  Luonnosta. Linjamekko.

 • Elina

  Terveydenhuolto on loistava
  Farkut ja kauluspaita.

 • Suvi

  Meidän tulisi olla ylpeitä sisukkuudestamme! (Esiin nostamiesi, tärkeiden asioiden lisäksi ?) Suosikkini on Linja-mekko. Ihana tunnelma kuvissa!

 • Tiina

  Kauniita kaikki. Suosikkini on farkut.

 • Päivi

  Olen ylpeä neljästä vuodenajasta!

  Nanso suosikkini on aamutakki.

 • Tiina

  Olen ylpeä koulutusjärjestelmästä ja ilmaisesta neuvolatoiminnasta.
  Helena kauluspaita on suosikkini?

 • MJV

  (E-Mail osoite tällä kertaa oikein. Toivottavasti onni potkaisee!)

 • MJV

  Voimme olla ylpeitä paljosta. Itse arvostan suomalaisten suhdetta ainutlaatuisen upeaan luontoon. Voimme olla ylpeitä siitä, että meillä vielä on järviä ja metsiä, joista ammentaa virkistystä ja hyvinvointia. Monilla on mahdollisuus päästä luontoon suoraan oman pihan reunalta. Haluaisin olla ylpeä siitä, miten huolehdimme toisistamme, lapsistamme ja vanhuksistamme, mutta nämä eivät ole yhteiskunnan arvojärjestyksessä oikealla paikalla, ja siitä ei voi olla ylpeä, vaan päinvastoin. Toivottavasti tämä vielä muuttuu. Nanson uudistunut tyyli vaikuttaa oikein hyvältä. Uni-aamutakki olisi oikein ihana saada omaan käyttöön.

 • Maarit Salvén

  Ranskaan verrattuna erityisen ylpeitä saamme olla siitä, että lasten ruumiillista kurittamista ei hyväksytä (edes käytännön tasolla) Suomessa. Linja-mekko.

 • Anna

  Luonto, vuodenajat ylpeyden aiheita ainakin, mutta paljon muutakin.
  Haluaisin tuon Uni aamutakin ❤️

 • Jenna

  Linja-mekko on todella kaunis

 • Taina Kanerva

  Luonto ja sisu. Uni aamutakki

 • Nanni

  Olen ylpeä suomalaisuudesta monien asioiden takia. Varsinkin tänä päivänä puhdas luonto ja itsenäisyys ovat itselleni tärkeitä asioita.
  Oma suosikkini on Helena kauluspaita, aivan ihana :)

 • Janelle

  Suomalainen aitous, olemme mitä olemme, upea luonto ja puhdas suomalainen ruoka!
  Linja -mekko on upea ja pystyraidoitus virkistävää vaihtelua, terveisin raitoja rakastava taiteilijatar

 • Anu L.

  Suomen luonto on ihmeellisen kaunis. Linja-mekko olisi ihana lisä syysvaatteideni joukkoon.

 • Katja

  Kauluspaita. Ja meillä täällä suomessa on moni asia hyvin. Itseä lähellä on tällä hetkellä juurikin äitiysloma ja valtion antama tuki siihen mahdollisuuteen että voimme nauttia lastemme lapsuudesta kotona. Myös julkinen sairaanhoito suomessa on hyvää vaikka sitä usein haukutaan, niin monessa maassa ei tätäkään luksusta ole saatavilla. Lapsistamme ja tulevaisuudestamme pidetään siis hyvää huolta suomessa.

 • Rita

  Suomalaiset voivat olla ylpeitä mm. puhtaasta luonnosta, koulutuksesta, terveydenhuollosta.
  Helena paita on suosikkini.

 • SonjaM

  Suomalaisten pitäisi olla ylpeitä kielitaidostaan – liian usein kuulee vähättelyä, vaikka oikeasti osaaminen on huippuluokkaa. Sama se, vaikka aksentti haiskahtaisikin rallienglannille;)

  Helena-kauluspaita on suosikkini:)

 • Liisa Savola

  13 vuotta Sveitsissä ja silti ihmetyttää naisen asema yhteiskunnassa. Vaikka Suomessa ollaankin sitä mieltä että tasa-arvo ei ole sielläkään toteutunut, niin paljon itsenäisempiä naiset kyllä ovat.

 • Noora

  Aitous ja hyväntahtoisuus.
  Farkut

 • Tuikku

  Lähimmäisestä välittämisestä, rehellisyydestä ja sisukkuudesta saamme olla ylpeitä.

 • Miia

  Linja-mekko on upea! Ylpeä tulisi olla juurikin koulutuksesta ja osaamisestamme eikä aina vähätellä itseämme.

 • Päivi

  Puhdas, kaunis ja monimuotoinen luonto. Linja-mekko on klassisen tyylikäs.

 • Annu

  Aitoudesta :)
  Linja-mekko on suosikkini :)

 • Paula Mäntylä

  Olen ylpeä puhtaasta luonnosta ja vaihtuvista vuodenajoista. Ihanin vaate on Uni aamutakki.

 • HELSSSUNEN

  Suomen puhdas luonto on yksi ylpeyden aihe joka ensiksi tuli mieleeni. Uni aamutakki olisi ihana.

 • SAMP

  Suomalaista terveydenhuoltojärjestelmää parjataan täällä kotimaassamme, mutta kyllä se vain on tksi parhaimmista maailmassa! Olen nähnyt läheltä miten raadollista se voi olla muualla, jossa hoitoon pääsy riippuu siitä kuinka hyvään ja kattavaan vakuutukseen sinulla on varaa. Osaa arvostaa suomalaista mallia.

  Nanson vaatteista mieleeni on tuo Uni -takki. Aivan ihana olisi ensi kesäksi mökkielämään!

 • Minna

  Suomalaiset voisivat olla ylpeitä ihan kaikesta, luonto, tasa-arvo, koulutus jne. Ottaisin aamutakin, jos voitan.

 • Maria

  Suomalaisten tulee olla ylpeitä puhtaasta luonnosta ja juomavedestä. Myös tasa-arvoa ja demokratiaa arvostan. Oikeasti asiat on todella hyvin moneen muuhun maahan verrattuna.

 • Venla

  Suomessa on paljon asioita, joista voisi olla ylpeä esim. tasa-arvo, ilmainen koulutus ja julkinen terveydenhuolto. Helposti sitä vain pitää monia asioita itsestäänselvyyksinä. Nanson tuotteista Linja-mekko on oma suosikkini!

 • Tuija

  Puhtaasta luonnosta!
  Linja-mekko on kyllä ajattoman kaunis!

 • Kiikku

  Ulkomailla asuneena, minun mielestäni suomalaisten tulisi olla ylpeitä Suomen turvallisuudesta ja siitä, että pääosin taxikuskeihin, ravintolatyöntekijöihin ja muihinkin ihmisiin voi luottaa :)

  Rakastuin todenteolla tuohon Linja-mekkoon, kerrassaan täydellinen malli ja pituuskin! Kehtaa jopa laittaa töihin ;)

 • Johanna

  Kaikki vaatteet näyttävät ihanilta, mutta suosikkini on tuo Linja-mekko ?

 • Lena

  Julkinen terveydenhuolto on yksi ylpeyden aihe.

  Nanson vaatteista Helena paita on suosikkini!

 • Anna

  Luontoa kannattaa vaalia. Suosikki on Luoto-mekko.

 • Lina Simojoki

  Yksi monesta asioista joista suomalaisten tulisi olla ylpeitä on kaunis, rauhallien ja hiljainen luonto sekä puhdas ilma! Uni-aamutakki on mun lemppari <3

 • Tuija

  Uni -aamutakki on ihana ja Nanson tuotteet nykyään muutenkin. Suomalaisten pitäisi olla ylpeä aitoudestaan, puhtaasta luonnosta, valinnanmahdollisuuksistaan on sitten kyse koulutuksesta tai sananvapaudesta. Maailma on mahdollisuuksia täynnä, myös Suomessa :)

 • Iris

  Ihan postaus joka pisti miettimään, mun mielestä vapaus, meillä on täällä sen suhteen asiat hyvin että saamme aika vapaasti olla, mennä ja tehdä. Lisäksi 4 upeaa vuodenaikaa jossa kaikissa on omat hienot puolensa. Jopa siinä räntäsateessa. Mun suosikki olisi linja mekko niin kaunis.

 • Terhi

  Ehdottomasti luonto, koettava kaikkina ihanina vuodenaikoina ♥️
  Linja mekko, kävin jo myymälässä ?

 • Mari

  Suomen luonto! Ihania asuja kaikki! Jos onni suosii, valitsisin itselleni tuon kauniin mekon

 • Meri

  Suomalainen koulu ja opetus! Helena-paita on suosikkini ?

 • Suvi

  Suomalaisilla on syytä olla ylpeä (ja kaikin keinoin vaalia) monestakin asiasta; puhtaasta luonnosta, julkisesta terveydenhuollosta, vuodenajoista, turvallisuudesta–tässä vain muutamia. Vaatteista mieluisin oisi Linja-mekko ?

 • Alexx

  Ylpeitä suomalaisten tulisi mielestäni olla juuri tuosta pienestä twististä, joka erottaa meidät muista pohjoismaista; luonteen, ulkonäön, asenteen ja arvojen summa se varmaankin on.

  Olin itse kesän alussa festareilla Keski-Euroopassa, ja eräs pariskunta tuli kommentoimaan minua positiivisesti. Olivat kuulemma heti arvelleet minun olevan Suomesta, koska näytin skandinaaviselta, mutta olin jotenkin paljon coolimpi ja persoonallisempi, kuin muiden maiden edustajat. Eivät tosiaan tarkoittaneet pelkästään tyyliäni tai ulkonäköäni, vaan enemmänkin koko olemusta, energiaa. Samantyylisiä kommentteja olen kuullut suomalaisista ennenkin – myös luotettavuutta arvostetaan kovasti. Olemuksellamme, arvoillamme ja sillä maagisella twistillä suomalaisuus on rakennettu ja sitä toivoisi tosiaan vietävän eteenpäin. ☺️

  Linja-mekon toivoisin ehdottomasti saavani. ❤️

 • Saara

  Linja-mekko it is!

  Suomalaisten pitäisi olla ylpeitä meidän hienosta (joskin resurssien kanssa kamppailevasta) julkisesta terveydenhuollosta, äitiyspakkauksesta ja neuvolajärjestelmästä sekä maailman mittapuulla tasa-arvoisesta koulutussysteemistä. Ja luonnosta ja siitä, että ihmiset ovat lähtökohtaisesti luotettavia ja hommat toimii :)

 • Tarja

  Meidän pitäisi olla ylpeitä siitä, että kaikilla on samanlainen mahdollisuus opiskella ja kouluissa tarjotaan ilmainen kunnon lounas lapsille.
  Linja-mekko näyttää kuvissa todella tyylikkäältä eli päädyin siihen.

 • Sari

  Ehdottomasti puhtaasta luonnosta! Täällä on todella kaunista ja vihreää metsää riittää hehtaaritolkulla.
  Postauksen vaatteet ovat ihania. Suosikkini on Helena paitapusero.

 • Janina

  Olen ylpeä suomen itsenäisyydestä ja neljästä vuodenajasta. Linja mekko olisi suosikki:)

 • Helena Siekkinen

  Kiitos postauksesta! Tuo leninki Linja olisi kaunis. Siinä on pientä jujua, mutta silti yksinkertainen ja linjakas, kuten nimikin jo sanoo. Meidän suomalaisten tulisi olla ylpeitä ja onnellisia: terveydenhuollosta, koulutuksesta, infrasta ja totta kai tärkeänä luonnosta ympärillämme. Toivottavasti tämäkin sukupolvi ymmärtää luonnon kauneudenkuin myös vanhan rakennetun ympäristön arvot eikä tuhoa niistä kumpaakaan suojelu/kasvamisinnossaan.

 • Jennimbus

  Suomalaisten tulisi olla ulpeitä juurikin puhumistanne asioista eli koulutusjärjestelmästä, tasa-arvosta ja kauniista puhtaasta luonnosta. Myös julkinen terveydenhuolto on mielettömän hieno asia. Tämä Nanson mallisto on kyllä kaunis ja ajaton. Voisin ottaa minkä vain vaatekappaleen mutta valitsisin nuo klassiset farkut ensimmäisenä.

 • Irene

  Suomalaisten tulisi olla ylpeitä monestakin asiasta ja kertoa “julkiset salaisuudet” ääneen, jakaa ne maailmalle. Meillä on mm. kaunis ja puhdas luonto, kattava terveydenhuolto, upea koulutusjärjestelmä. Lapsemme saavat kasvaa ja oppia turvallisessa ympäristössä ❤

  Suosikkini on Nanson linja-mekko

 • Johanna

  Linja-mekko on kaunis, mutta vaatekaappiini tarvittaisiin uudet farkut, joten ne valitsisin, jos voittaisin :)

  Suomalaisten pitäisi olla ylpeitä juuri näistä mitä jo mainitsitkin. Luonto ja tasa-arvo. Meillä on kaikille yhtäläinen peruskoulu, vanhempainvapaat ja suomalainen nainen on kyllä vähintäänkin tasa-arvoinen miehen kanssa.

 • Hanne

  Äitiyslomasta ja neuvolatoiminnasta.
  Helena kauluspaita.

 • Soile

  Kaikki mainitsemasi asiat ovat ehdottomasti ylpeyden ja mainitsemisen arvoisia. Lisäisin vielä rehellisyyden, jota vielä pitäisin yleisesti suomalaisten ominaisuutena. Valkoinen paitapusero on suosikkini, koska siitä tulee mieleen oma nuoruuteni 70-luvulla. Silloin yhdistelin mielelläni farkut valkoiseen paitapuseroon. Vieläköhän sopisi näin kohta eläkeikäiselle?:)

 • Outi Sandström

  Puhtaasta luonnosta (kesä ja yöttömät yöt) ja tasa-arvoisista koulutus mahdollisuuksista ? Uni aamutakki on suosikkini ?

 • Riikka

  Kraanavesi ja luonto. Linja mekko on suosikkini.

 • Teresa Lalla

  Kaikki ihania, mutta tällä kertaa tuo Uni aamutakki<3

 • Pilvi

  Suomalaiset voivat olla ylpeitä vapaasta mediasta ja sananvapaudesta.

  Suosikkini on Linja-mekko ?

 • Laura

  Pakko sanoa, että olen ylpeä Suomalaisesta sisusta. Periksiantamattomuudesta, sitkeydestä ja määrätietoisuudesta.

  Kauniista mallistosta valitsisin Helena-kauluspaidan jos arpaonni suosisi. ?

 • Jenni

  Tämäpä olikin oikeastaan vaikea kysymys, koska Suomessa on niin paljon hyvää, mitä voi olla toisinaan vaikea nähdä sisältäpäin. Olen itse asunut nelisen vuotta Englannissa, eikä päätös paluusta Suomeen ollut lopulta vaikea. Juuri nyt tässä elämäntilanteessa tuntuu, että ylpeydenaiheista nousee ihan kärkeen turvallisuus. Jo verrattain pienet lapset voivat liikkua suhteellisen vapaasti ulkona, kävellä koulumatkat itsenäisesti, esiteinin uskaltaa jo päästää harjoittelemaan itsenäisyyttä kauemmaskin. Tätä englantilaiset tutut aina päivittelevät – siellä on käsittääkseni yhä rikos jättää alle 12-vuotias yksin. Turvallinen elinympäristö on todellakin jotain, mitä arvostaa, puhdas luonto heti siinä kyljessä. Vaatteista eniten puhuttelee raikas valkoinen kauluspaita, tuohon kaunis vyö ja olkihattu, ai että! :)

 • Else

  Mielestäni suomen kielen taito on niin uniikkia, että saisimme olla siitä ylpeitä. Nanson farkut olivat suosikkini yllä nähdyistä vaatteista. Ihanaa loppukesää!

 • Erja

  Ylpeitä voimme olla puhtaasta luonnosta ja vedestä. Meille on itsestäänselvyys, että vettä voi juoda.
  Nansolta valitsisin linja-mekon tai uni-aamutakin.

 • Melina

  Koulutuksesta ja puhtaudesta! Farkut olivat suosikkini.

 • Elise

  Ihana Linja-mekko on suosikkini ja ehdottomasti olen ylpeä kauniista, puhtaasta luonnostamme.

 • Satu Kurki

  Helena kauluspaita olisi mieluinen. Suomalaisten pitäisi olla ylpeitä omasta maastaan ja upeasta kulttuuristaan. Olemme hieno pohjoinen kansa . Koulutusjärjestelmämme on myös ihan huippua !

 • Erja

  Suomalaisten tulisi olla ylpeitä
  s u o m a l a i s u u d e s t a! Toivoisin meille myös hieman lisää ns. ”amerikkalaista itseluottamusta”.
  Uni -aamutakki on ehdoton suosikkini!?

 • Eija

  Tasa-arvo! Linja -mekko

 • Eila Ettala

  Puhtaasta luonnosta. Helena-paita.

 • Minna

  Monta ylpeyden aihetta on helppo löytää, meillä suomessa on asiat niin hyvin. Monesti silmiini ja korviini osuu melkoista nurinaa terveydenhoidon tilasta. Toki parannettavaakin on varmasti, mutta isommassa mittakaavassa, suomessa on tosi toimiva järjestelmä. Esimerkiksi lasten ilmainen sairaanhoito ja lääkäriin pääsy ilman kalliita vakuutuksia.

  Jos arpaonni suosisi (?) valitsisin itselleni valkoisen kauluspaidan ?

 • Mini

  Kyllä Suomen luonto ja puhtaus korostuu, kun tulee takaisin kotiin pitkältä ulkomaan pätkältä. Suosikkini on tuo Uni aamutakki, ihanan raikas ☺️

 • Leena Suominen

  Puhdas luonto ja koulutus – kaikki muutkin hyviä asioita, hiukan vaikea valita, mutta täällä ihmisen on hyvä asua ja elää ?
  Ja Linja -mekko on niin mun juttu ?

 • Leena Suominen

  Linja -mekko ihan paras ?

 • Saija

  Wau! Joko Nanso on freesannut ilmettään tai sitten iän myötä oma maku on keski-ikäistynyt. :D Nämä kaikki vaatteet näkisin myös omassa vaatekaapissani, mutta suosikiksi nousee tuo Linja-mekko.

  Ulkomailla asuneena osaa taas arvostaa omaa kotimaataan toisella tapaa. Eniten arvostan Suomessa turvallisuutta. Ulkomaalaisilla tuttavilla oli ihmettelemistä, kun kerroin että tuleva ekaluokkalainen kävelee itse kouluun.

 • Janika

  Raidallinen mekko olisi hyvä lisä vaatekaappiini.

 • Susan

  Suomalaisten tulisi olla ylpeitä meidän upeasta luonnosta ja hyvästä lähes ilmaisesta koulutus- ja terveydenhuoltojärjestelmästä!

 • Suvi

  Ylpeitä voitaisiin olla luonnosta ja monista ihanista matkakohteista, mitä meillä täällä on . Ihania kyllä noi Nanson uutuudet! Ihan huippu yhteistyö, kun oot saanut tuoda näkyväksi! Farkut näytti tosi hyviltä. Eipä ekana tulisi mieleen, että Nansolta farkkujakin löytyy.

 • M

  Itsenäisyys ja Linja

 • Riitta Majamäki

  Nanson vaatteissa on tyyliä ja laatua. Nanso Helena paita ja demi Farkut on suosikkini.

 • Siru

  Mielestäni luonto on se josta meidän kannattaa olla ylpeitä ja mennä kaikki arjen vastapainoksi luontoon tutkimusmatkalle. Ja nykyajan lapsetkin kannattaa tutustuttaa luontoon☺️ On meillä paljon ylpeyden aiheita, mutta tämä tuli ensiksi mieleen. Tuo Linja mekko olisi aivan mahtava?

 • Riitta Majamäki

  Suosikkini ovat Farkut NANSO
  ja Helena kauluspaita NANSO

 • Riitta

  Nanso on laatua ja tyyliä

  Suosikkini ovat Farkut NANSO
  ja Helena kauluspaita NANSO

 • Riitta

  Farkut NANSO
  ja Helena kauluspaita NANSO

 • Rulla

  Nanso tuotteet ovat laadukkaita ja tyylikkäitä.
  Suosikkini on farkut NANSO ja Helena kauluspaita NANSO

 • Maikki Harju

  Puhdas ja ihana luonto ❤️ Linja mekossa metsään ☀️

 • Eveliina

  Kyllä meidän suomalaisten tulisi olla mm. enemmän ylpeitä sisukkuudesta, ahkeruudesta ja ” vinksahtaneesta” huumorintajusta, joka vain meillä suomalaisilla on. Murteista, luonnosta, kahvikulttuurista jne :)

 • Nina

  Kaiken postauksessasi mainitun voi kyllä allekirjoittaa! Lisäksi clean tech -osaamisesta saisimme myös olla ylpeitä. Hyvä me! Mun suosikki Nanson vaatteista on tuo upea Linja-mekko <3

 • Soili

  Voisimme olla ylpeitä hiljaa olemisen taidosta. Osaamme olla harmonisesti hiljaa tuntien yhteen kuuluvuuden tunnetta ilman turhia sanoja. Ääntä täynnä olevassa maailmassa tämä on kaunista ja harvinaista.

  Suosikkini vaatteista yllä on kauluspaita.

 • Merja

  Ihania kuvia, tulee ihan ikävä takaisin Ranskaan. Asuin siellä useita vuosia, ja moneen kertaan tuli mietittyä eroja Suomen ja Ranskan ja muidenkin maiden välillä. Tietyissä asioissa Suomellakin olisi petrattavaa, mutta esimerkiksi koulutusjärjestelmästä, puhtaasta luonnosta ja tasa-arvoisesta yhteiskunnasta saa kyllä olla ylpeä – ja samaten suomalaisesta designista. Tykkään muuten itsekin Nanson uudesta linjasta (Linja-mekko on näistä vaatteista suosikkini).

 • hm

  Saamme olla ylpeitä rehellisestä kommunikaatiosta. Meillä on vähemmän keinotekoista ystävällisyyttä verrattuna esimerkiksi amerikkalaisiin. Näistä vaatteista suosikkini on kaunis Linja-mekko.

 • Marja Lindén

  Suomen luonto, ainutlaatuinen saaristo. Siitä meidän tulisi olla erityisen ylpeä ❤️Blogissani esille tuomasi asiat ovat hyviä nekin. Meillä on monta syytä olla ylpeitä suomalaisuudestamme. Esittelemistäsi Nanson tuotteista minua miellytti aamutakki.
  Ystävällisin terveisin Marja

 • Marja

  Se että olemme Suomalaisia!
  Helena kauluspaita, klassikoiden klassikko.

 • Tuija Peura

  Suomen vielä puhdas luonto ehdottomasti.

  Suosikkiasu yllättäen on farkut.

 • Maro

  Meidän tulisi olla ylpeitä puhtaasta luonnostamme. Suosikkini on Linja-mekko.

 • Anu

  Meidän pitäisi olla ylpeitä kaikesta osaamisestamme, mitä emme vaatimattomina aina niin tuo esille. Täällä kun jostain sovitaan, niin siitä myös pidetään kiinni.

  Suosikkini on valkoinen kauluspaita.

 • Päivi Okkola

  Suomalaiset saavat olla ylpeitä kaikesta mitä suomalaisuuteen liittyy: puhdas luonto, tasa-arvo, sitkeys/suomalainen sisu…
  Jos voittaisin tykkäisin Linja-mekosta.

 • Heli

  Valkoinen pusero on ihana.
  Suomalaisten oltava ylpeitä mm. puhtaasta luonnosta.

 • PiaMarika

  Voimme olla ylpeitä kauniista luonnosta, luonnonsuojelusta ja kierrätyksestä sekä tasa-arvosta, perhevapaista, miesten osallistumisesta lasten hoitoon ja arjen askareisiin. Ylpeitä voimme olla myös monipuolue järjestelmästä joka pakottaa keskustelemaan, neuvottelemaan ja tekemään kompromisseja.
  Suosikkini on Helena kauluspaita.

 • Maija Jussila

  Linja-mekko on suosikkini.

 • pauliina

  Linja mekko on kyllä niin klassisen kaunis! ?
  Hyviä pointteja olette kyllä löytäneet. Mielestäni myös, suomalainen äitiyspakkaus on hieno asia ja mahtavaa että, sitä on nyt viety maailmalle myös. Samoin Suomen neuvola systeemin vuoksi äitien ja lasten terveys on hyvässä seurannassa.
  Yleisesti koko terveydenhuolto ansaitsisi ajoittain enemmän arvostusta.

 • Päivi

  Suomalaisten tulisi olla ylpeitä metsistä, joulupukista ja saunasta. :) Vaatteista suosikkini on Linja-mekko.

 • Riitta Rouhiainen

  Luonto on erittäin upea meillä.
  Aamutakin ottaisin.

 • Anu olkkonen

  Suomalaiset voivat olla ylpeitä monipuolisesta osaamisesta. Oma suosikki linja-mekko

 • Riitta

  Suomalaiset tunnetaan rehellisyydestään ja ahkeruudestaan.
  Linja-mekko on suosikkini.

 • Jenni

  Ehdottomasti koulutusjärjestelmä ja terveydenhuolto sekä myös puhdas luonto ja ihmisten kielitaito :)

 • Kastehelmib

  Todellakin on syytä olla ylpeitä kansallisuudestamme. Luettelit monta hyvää piirrettä suomalaisista, joihin voin yhtyä. Lisäisin listaan vielä luotettavuuden. Siihenkin törmää usein. Linja-mekko on ihana. Mukavaa myöhäiskesää!

 • Päivi Haapala

  Suomalaiset voivat olla ylpeitä rehellisyydestä, sisusta ja sinnikkyydestä. Hyvä Suomi! Suosikkini on Linja-mekko.

 • Veera

  Minusta me suomalaiset voimme ola ylpeitä ihan jokaisesta edellä mainitsemastasi aina koulujärjestelmästä tasa-arvoon ja puhtaaseen luontoon. Sen lisäksi minusta valtavan ylpeyden aihe on suomalaisten rehellisyys. Sen ottaa suomalaisena niin automaationa, mutta se yllättää joka kerta niin turisteja kuin bisneskumppaneitakin. Nanson uusi mallisto on upea, joista postauksen ensimmäisessä kuvassa näkynyt aamutakki olisi minulle se kaikkein mieluisin.

 • Hanna

  Helena kauluspaita.
  Suomen luonto.

 • Kaisa

  Suosikkini on Linja-mekko ?

 • linda

  Ainakin SAUNAsta ? luonnosta, metsistä ja puhtaudesta. Lemppari Uni-Aamutakki Nanso ?

 • Karkki

  Puhtaudesta ? Linja-mekko ?

 • Anne Hellman-Gale

  2000-luvun design ja suosikkiasuni on pitkä valkoinen paitapusero.

 • Heini Sinkkonen

  Ihastuttava ja hyödyllinen /informoida blogi Ranskan lomalta.
  Ehdoton suosikkini Nanson vaatteistasi tässä on tuo Valkoinen kauluspaita ??

 • Mervi

  Olen täysin samaa mieltä kanssasi, olemme turhan vaatimattomia niistä asioista, joissa me voisimme hyvin olla rinta rottingilla. Onneksi matkustamme paljon ja viemme hyvää sanomaa maailmalle “jalkaisin”.
  Itselleni kelpaisi postauksen kaikki vaatteet, mutta erityisesti tuo Linja-mekko kiinnostaa :)

 • lisah

  Mielestäni suomalaisten tulisi olla ylpeitä outoudesta ja rehellisyydestään. Meillä pyöritään alasti hangessa, hikoillaan ventovieraiden kanssa saunassa ja juhlitaan MM-kultaa jota muissa maissa ei edes noteerata. Tällaista outoutta ei voi käsikirjoittaa! :D

  (Ja toisaan, lempparini näistä on ihanan pehmoisen näköinen Uni-aamutakki!)

 • Kukka

  Suomalaisilla on maailman kaunein iho!

  Tämän havainnon teki kauan sitten eräs ulkomaalainen henkilö ja sen jälkeen kiinnitin asiaan huomiota ja havaitsin – kyllä, meillä on ihanan kuulaat ja kauniit ihot, josta saamme olla ylpeitä!

  Suosikkini on “UNI-aamutakki”.

  P.S. Jostain syystä kun lähetän sulle kommentia, niin lähes aina tulee ilmoitus englanniksi ettei kommenttia voida lähettää, koska se luetaan roskapostiksi. Usein joudun kirjoittamaan kommentin erilaisilla sanavalinnoilla ja joskus olen jättänyr kokonaan lähettämättä, kun en ole jaksanut kirjoittaa uudestaan.

  • Hanna Vayrynen

   Voi ei! Kiitos kun iloimitit! Mistäköhän johtuu! Olen pahoillani, toivottavasti kun tämä tuli läpi niin kyseinen ongelma katoiaisi?

   • Kukka

    Ei haittaa :)

    Tosiaan, tämänkin kommentin kirjoitin jo aikaisemmin kaksi kertaa : D

    Mutta… Olisikohan selainongelma… Olin aluksi Internet Explorerissa ja kun vaihdoin Google Chromeen, niin toimi heti. En muista, onko Chromessakin ollut aikaisemmin sama ongelma.

    Mutta, aattelin vaan ilmoittaa että olet tietoinen asiasta :)

 • Annis

  Kaikki nuo yllä mainitsemasi teemat on hienoja esimerkkejä Suomesta. Koulutusjärjestelmämme etuna on mielestäni se, ettei meillä ole (kalliita) lukukausimaksuja ammattiin opiskeltaessa. Ainakin amk- ja yliopisto -opinnot ovat varsin laadukkaitakin. Linja-mekko on muuten ihanin <3.

 • rii

  Mielestäni suomalaiset väheksyvät aivan turhaan omaa kielitaitoaan ja siksi usein välttelevät tai nolostuvat vieraiden kielen “huonosti” puhumisesti. Tämähän on aivan hölynpölyä – suomalaiset puhuvat jo lähtökohtaisesti ainakin auttavasti paria kieltä, suomea ja ruotsia. Englantia näemme ja kuulemme jatkuvasti mm. viihteen kautta, koska elokuvia ja sarjoja ei dubata, kuten monessa muussa Euroopan maassa. Niin kutsuttu “rallienglanti” on ihan ok ja esim. monen vieraskielisen työkaverini mielistä yksi selkeimmin ymmärrettävistä aksenteista. Moni lukee näiden kielien lisäksi kursseja koulussa tai yliopistossa muista vieraista kielistä. Meillähän on ihan maailmanluokan kielitaito! Ystäväni oli aikoinaan harjottelussa EU:lla, ja siellä suomalaisia pidettiin ihan huippuhakijoina juuri laajan kielitaidon sekä hyvän koulutuksen takia.

  Suosikkini Nanson tuotteista on Linja-mekko.

 • Sinikka Keskitalo

  Koulutusjärjestelmä, puhdas ihana luonto kaikkien vapaasti kuljettavana ja tasa-arvo.

 • Hekku

  Saamme olla ylpeitä vaikka mistä! Allekirjoitan kaikki listaamasi, mutta lisäisin vielä suomalaisen umpirehellisyyden ja suoraselkäisyyden – se mikä luvataan, se pidetään!

  Lempparini oli Linja-mekko, joka näyttäisi olevan kesän luottovaate.

 • Niina

  Suomalaisten tulisi olla ylpeitä: Kaunis ja puhdas luonto, hyvä sijainti maapallolla (ei luonnonkatastofeja tai myrkyllisiä ötököitä, ei liian kuuma eikä liian kylmä), yhteiskunta lähes korruptioton, yhteiskunta huolehtii vähävaraisista, kaikkilla mahdollisuus opiskella, tilaa asua ja rakentaa, Suomen historia ja menestyminen jääkiekossa (ofc.)… huh kyllä näitä riittäisi vielä vaikka kuinka.

  Lempparituote: tuo mekko!
  <3

 • Marika

  Äitiys- ja perhevapaisiin liittyvät mahdollisuudet ja oikeudet ovat todella upea asia, joista saamme olla ylpeitä.

  Minua miellyttää kovasti tuo Linja-mekko.

 • Laura

  Ihana postaus, suosikkini olis tuo uni-/aamutakki ??me suomalaiset voimme olla ylpeitä monesta asiasta, näin koulun alkaessa mm hyvästä koulutusjärjestelmästä, hyvistä opettajista ja näin musamaikkana myös suomalaisesta musiikkiosaamisesta, musiikinopetuksesta niin klassisessa kuin popimmassa musiikissa ? unohtamatta ihania säveltäjiämme kuten Sibeliusta.

 • Minna

  Tykkään Linja mekosta.
  Suomalaiset ovat vaatimattomia, vaikka meillä olisi aihetta paukutella henkseleitä, niin sitä emme tee. Kaikenlaisia keksintöjä on viety maailmalle ja niistä me voidaan kyllä olla ylpeitä. Olemme myös rauhanneuvottelijoita ja diplomaatteja. Olemme useassa kriisissä ja tulehtuneessa tilanteessa ulkomailla, saaneet aikaa osapuolten lähentymistä ja neuvvotteluyhteyksiä avattua.

 • Hanna

  Ehdottomasti puhtaasta luonnosta ja kaikesta mitä se mahdollistaa! Juomavesi ja marjat takapihalta, mieletöntä luksusta, kun muistaa arvostaa ?

 • M

  Pitkään ulkomailla asuneena ensimmäisenä tuli mieleen Suomen mahtava terveydenhuolto, puhdas ilmanlaatu ja luonto, ruisleipä ja monet muut suomalaiset ruoat sekä tasa-arvoiset lähtökohdat menestyä elämässä. Nanson ihanista vaatteista Linja-mekko oli ehdottomasti suosikki!

 • Jenna Mäkinen

  Meidän suomalaisten tulisi olla ylpeitä turvallisesta, tasa-arvoisesta ja kauniista maastamme. <3

 • Mariluu

  Meidän tulisi olla ylpeitä mielettömän upeasta luonnosta. Tänä kesänä kiersimme omaa kotimaatamme ja sitä sai huomata, että WAU miten kauniita paikkoja, joista ei ole edes tiennyt aikaisemmin.
  Kivoja vaatteita kaikki! Ehkä aamutakki on suosikkini. :)

 • Eeva-Liisa Kurru

  Saamme olla ylpeitä Suomen luonnosta, etenkin sen vuodenajoista, jotka rikastuttavat elämää. Metsien vihreys, puhdas vesi ja ilma❤
  Asuista minua viehätti valkoinen paitapusero??

 • Heidi Backman

  Aivan ihana Linja-mekko <3

 • Erppa

  Oi, tuo mustaharmaa raitamekko on kaunein! Suomalaisten pitäisi myös olla ylpeitä teknisestä osaamisestaan ja aloittaa rohkeammin yrityksiä ja viedä osaamistaan sitä kautta maailmalle. Juuri eilen mietittiin töissä miten suomalaiset usein vähättelevät itseään eivätkä uskalla yrittää epäonnistumisen ja nolostumisen pelossa.

 • MN

  Mustavalkoinen raitamekko on aivan upea!

 • Outij

  Luonto, vuodenajat.

 • Anni

  Oi Suomi ❤ Ulkomailla asuessa oppi todellakin arvostamaan ja olemaan ylpeä Suomesta – juurikin mainitsemastasi puhtaudesta ja tasa-arvosta. Lisäksi meillä on mielestäni maailman ihanin kesä ja suomalaisilla on hyvä asenne kaikkeen, osataan nauraa itsellemme. Niin monia juttuja! Ensimmäisten kuvien ihana aamutakki löytyykin jo kotoa, joten valitsisin tuon klassisen HELENA kauluspaidan näistä!

 • Jemmi

  Oi lista olisi pitkä… Puhdas ilma jota saamme hengittää sekä hanasta tuleva vesi mitä saamme turvallisesti juoda. Meidän mielettömän kaunis luonto. Terveydenhuolto ja koulutus. Ja linja-mekko on suosikki :)

 • Hanna

  Mainitsitkin jo puhtaan luonnon. Yhdyn tähän. Luontomme on upea ja siitä saa todella nauttia kaikilla aisteilla <3 eikä vähiten makuaistilla – se kun tarjoaa niin paljon puhdasta ja ilmaista(!) ravintoa meille, kuten marjat ja sienet.
  Ja vaikea valita mikä olisi mieluisin noista vaatekappaleista, kaikki niin upeita, varsinkin sinun ylläsi. Mutta sanon Linja-mekko :)

 • Heikura

  Meidän tulisi olla ylpeitä toimivasta ja edullisesta terveydenhuollosta. Työskentelen itse alalla ja ulkomaalaiset antavat poikkeuksetta aina positiivista palautetta järjestelmästä sekä ammattitaitoisesta henkilökunnasta. Toki suomalaisetkin,mutta me pidämme systeemiä usein niin itsestäänselvänä.
  Uni- aamutakki on suosikkini ja käytän muutenkin paljon Nansoa?

 • Ida

  Tulevana opettajana ehdottomasti koulutusjärjestelmästä! Lemppari on aamutakki <3

 • Kannu

  Suomalaisesta sisukkuudesta saisimme olla ylpeitä. Ja Nanson farkut näyttävät kokeilemisen arvoisilta.

 • Sanna

  Mielestäni meidän suomalaisten tulisi olla ylpeitä sitkeydestämme, osaamisestamme ja erittäin kauniista luonnostamme. Elämä täällä pimeässä pohjolassa on välillä aika karuakin, mutta samalla ihanaa. Nämä Nanson asut ovat kaikki kauniita ja klassisia! Oma suosikkini on Linja-mekko, jollaiselle olisi vaatekaapissani hyvin tilaa.

 • Anniina

  Laadukkaasta kotimaisesta ruoasta ? Aamutakki sykähdytti asuista eniten.

 • Sara

  Me suomalaiset otamme muut ihmiset huomioon, olemme kohteliaita ja kielitaitoisia. Emme ehkä ole ensimmäisenä äänessä emmekä halua tehdä itsestämme numeroa, mutta meidän sanaan voi luottaa ja luotammekin itseenne. Tuo aamutakki olisi kaikkein mieluisin.

 • Merja

  Tasa-arvoisuudesta ja terveydenhoidosta. Kaikki on kaikille mahdollista ilmaisen opiskelun myötä ja kaikkien on myös mahdollista saada edullista ja laadukasta terveyden-ja sairaanhoitoa.
  Näistä asuista ottaisin minkä vaan, ehkä tällä kertaa farkut, väri ja malli onnistuneet. Nanso on kyllä nyt ottanut oikean suunnan tekemällä juuri niita vaatteita, mitä jokainen nainen tarvitsee vaatekaappinsa.

 • Liisamari

  Ulkomailla asuvana suomalaisena ylpeyden aiheita Suomelle ovat ehdottomasti koulutusjärjestelmä, terveydenhoito, yleinen siisteys kaupungeissa ja luonnossa ja se, että asiat tapahtuu silloin kun pitää eikä parin päivän päästä. Me asutaan 8kk vuodesta ulkomailla perheeni kanssa ja voi vain todeta, että kyllä Suomessa on asiat hyvin❤️
  Linja -mekko on asuista ihanin?

 • annemaria

  Listasitkin tuossa monia ylpeyden aiheita, mutta näin vauvan äitinä täytyy mainita suomalainen neuvola! Ihan mahtavaa, millaista hoitoa ja huolenpitoa sekä lapsi että äiti saavat ennen ja jälkeen lapsen syntymän :) Suosikkini postauksen vaatteista on ehdottomasti tuo kauluspaita!

 • KK

  Luonnon lisäksi sanoisin, että ainutlaatuisesta kielestä sekä Fazerin karkeista ja suklaasta. Tuo Linja-mekko on upea, joten sen itse valitsisin!

 • Jonna

  Tuo Helena kauluspaita näyttää ihanalle. Rento,mutta kuitenkin sellainen minkä voisin hyvin nähdä päällä töissä. ?

 • Jutta

  Edellä mainitut asiat ovat kyllä kaikki sellaisia mistä meidän tulisi olla ylpeitä. Varsinkin meidän lunnosta, juuri ilta lenkiltä saavuin kotiin ja mietin miten kauniita paikkoja meillä Suomessa on ♥️

 • Mervi K

  Suomalaisten tulisi olla ylpeitä: kielitaidostaan (se rallienkkukin on enemmän kuin moni edes haaveilee), hyvästä terveyden- ja sosiaalihuollosta, ilmaisesta koulutuksesta, puhtaasta luonnosta ja juomavedestä, näin muutamia mainitakseni. :) Tuo Linja-mekko olisi aivan ihana.

 • FridayBlues

  Suomalaisten pitäisi juurikin enempi olla julkisestikin ylpeitä osaamisestaan, eikä vähätellä itseään ja tekemisiään. Tämä toivottavasti onkin jo lisääntymässä!

  Nanson mekkoja onkin tullut käytettyä mutta enpä tiennyt että heillä on farkkujakin, joten niitähän pitäisikin kokeilla. Se olkoon suosikkini :)

 • TH

  Olen ylpeä luonnostamme ja siitä, miten pidämme siitä huolta. Myös siitä ajatuksesta, että luonnosta otetaan, mitä tarvitaan omiin tarpeisiin tarvitaan (esim. marjat, sienet, polttopuut) eikä sillä ajatuksella, että tyhjennetään kaikki. Lisäksi etenkin viime vuosina suomalainen design vaatteissa jne on miellyttänyt omaa silmää huomattavasti!

 • Janina

  Ennen en pitänyt suomea niin kovin kummoisena mutta nyt kun sieltä on ollut vuosia pois huomaan kuinka paljon aina kehun suomea ja suomalaisia keksintöjä ja kuinka hyvin asiat vaan yleisesti toimii sielä. Kyllä Suomessa vaan osataan <3

 • Jaana

  Kieli ja kulttuuri suomalaisella sisulla höystettynä ovat meillä Suomessa upeita ja omanlaisia asioita. Näistä olen ylpeä.

  Nanson vaatteista valitsisin farkut.

 • Kati

  Suomalaisten tulisi olla ylpeitä omasta osaamisestaan ja toimivasta yhteiskunnasta. Linja-mekko olisi ihana! :)

 • Sanni

  Meidän tulisi olla ylpeitä design- osaamisestamme, koulutusmahdollisuuksista ja puhtaasta luonnosta. Helena- kauluspaita olisi kaunis lisä syksyä varten.

 • Saaramaria

  Ylpeä tulisi olla noiden mainitsemiesi asioiden lisäksi myös sosiaalisesta tasa-arvosta, koulutuksen (lähes) maksuttomuudesta ja myös hienosta varhaiskasvatusjärjestelmästä.

  Eri maista ja kulttuureista tulevien ihmisten kanssa keskustelu on niin mielenkiintoista. Itse olen törmännyt myös tuohon äitiysloman ja erityisesti kodinhoidontuen ihmettelyyn (erityisesti amerikkalaisten tuttujen toimesta – että saa olla kotona ja silti pitää työpaikkansa 3 vuotta!!!)

  Suosikki Nansolta on tuo paita.

 • Annika Ketola

  Ilmaisesta koulutuksesta ja terveydenhuollosta.
  Kaunein on linja mekko ?

 • Elisabeth

  Tasa-arvoista, tai kuten kutsun niitä itse – muumiarvoista ❤️ se, että jokainen saa olla oma itsensä. Matalaa hierarkiaa. Puhtaasta hanavedestä ja ilmasta! Metsän hedelmistä eli marjoista ? Ruokakulttuurista!

  Suosikkiasuni on viimeinen, aivan ihanan raikas ja ajaton!

  xxx
  E
  http://www.elisabethrundlof.com

 • Sari

  … viesti karkasi ja lisään vielä, että Linja-mekko on kaunis.

 • Sari

  Ehdottomasti meidän tulisi olla ylpeitä puhtaasta vedestä. Kraanan avaamalla saa raikasta ja puhdasta vettä.

 • Outi

  Pidin eniten farkuista.

 • Eoifa

  Moi! Nyt kuusi vuotta ulkomailla asuneena, tämä aihe on todella lähellä sydäntäni. Suomalaisia parjataan aina milloin juroudesta tai vaikkapa paljosta alkoholinkäytöstä. Ja pahinta on, että moni suomalainen itse kuuluu tähän kuoroon. Suomalaiset on rehellisiä, luotettavia, ja aitoja ihmisiä. Työntekijöinä myös esimerkillisiä. Mä liputan näitä (ja muita) ominaisuuksia aina korkealla, kun pääsen kehumaan synnyinmaatani ja sen ihmisiä. Linja-mekko on ehdottomasti suosikkini näistä vaatteista!

 • Maria

  Suomalaisten tulisi mielestäni osata olla ylpeitä myös rehellisyydestä ja korruptoitumattomuudesta. Näitä asioita on joskus tullut maailmalla ikävä.

 • JohannaN

  Tuo aamutakki on ihana??
  Olen ylpeä luonnostamme ja juurikin koulutusjärjestelmästä. Asioiden yleisestä toimivuudesta.

 • Mari

  Suomalaisten tulisi olla ylpeitä täsmällisyydestään. Linja-mekko olisi ihana <3

 • MaijaE

  Uni-aamutakki on ehkä pakko saada, ihanan raikas!

 • SKM

  Suomalaisten tulisi mielestäni olla hieman kliseisesti olla ylpeämpiä luonnosta. Matkustellessa on oppinut ymmärtämään myös kotimaan eksotiikkaa, kun puhdas ja vapaasti kuljettava luonto ei ole itsestäänselvyys kaikkialla. Aikanaan itsekin olen vähätellyt kotimaista luontoa, mutta tutkimusretket lähelle (esimerkiksi saaristossa tai luonnonpuistoissa) ovat opettaneet, että verrattain vähällä reissaamisella voi saada vau-elämyksiä, jotka kilpailee kaukomaiden kanssa. Koetan jatkossa suosia enemmänkin kotimaan matkailua ylettömän kaukomatkailun kustannuksella.

  Täytyy sanoa vielä, että olipa postauksessa kauniita kuvia. Mielikuvani Nansosta on myös kovasti tämän kesän aikana kehittynyt myönteisempään suuntaan – ei enää vain värikkäitä paituleita, vaan kivan yksinkertaisia ja harmonisia vaatteita. Näistä postauksen vaatteista voisin nähdä pukevani ylleni minkä tahansa, mutta kyllä nyt eniten puhutteli Uni-aamutakki.

 • Emma

  Puhdas luonto ja rauha :)

  Ihanin on tuo kylpytakki <3

 • Annuska

  Linja-mekko on ihana ?

 • Jenni

  Vaikka varmasti epäkohtia löytyykin, mielestäni meidän yhteiskunta on tasa-arvoisesti rakennettu. Kaikki kansalaiset ovat ilmaisen peruskoulutuksen piirissä sekä julkinen terveydenhuolto yleisesti ottaen toimii hyvin. Näistä voi olla ylpeä sekä tietysti puhtaasta ja hyvinhoidetusta luonnosta. Ihana tuo Linja-mekko, ehdottomasti mun lemppari <3

 • Satutee

  Luonto, neljä kaunista vuodenaikaa, koulutus, design ja innovaatiot!

  Äskeiseen kommenttiin unohtui Nanson suosikki: näistä se olisi aamutakki! Aivan ihana!

 • Satutee

  Luonto, 4 kaunista vuodenaikaa, koulutusjärjestelmä, design ja innovaatiot!

 • Katjuskainen

  Tuo Linja-mekko on ihana! Noiden mainitsemiesi asioiden lisäksi suomalaiset voivat olla ylpeitä ilmaisesta kouluruoasta ja ilmaisesta koulutuksesta.

 • Anskuuu

  Ehdottomasti luonnosta ja yöttömästä yöstä! Vaatteista oma valintani osuisi tuohon Linja-mekkoon ☺️

 • Neelia

  Yllä mainitsemiesi asioiden lisäksi meillä suomalaisilla on tietysti monta muutakin asiaa, joista olla ylpeitä. Tässä niistä pari. Turvallisuus, esimerkiksi. Mietin turvallisuutta usein, näin pienen lapsen äidin näkökulmasta. Lisäksi terveyspalvelut taitavat toimia meillä kuitenkin kohtuullisen hyvin, verrattuna moneen muuhun maahan. Myös suomalainen muotoilu on mielestäni mainitsemisen arvoinen.

  Nanson vaatteista Helena-kauluspaita on suosikkini.

 • Kati

  Suomessa on parasta neljä erilaista vuodenaikaa. Ja asuista ihanin on Linja-mekko.