CATEGORIES

8 Parasta hetkeä Ranskasta

1.8.2019

Tänään aukesi taas päiväkodin ovet! Jee! Mitä olen muiden pienten lasten perheiden lomapäivityksiä seurannut, aika moni jakaa iloni päiväkotiarjen alkamisesta. Erityisesti tuo kahden viikon rupeama ilman miestäni Ranskassa oli itselleni hyvin väsyttävä, mutta vaikka se ottikin voimille, niin samalla loma oli täynnä valtavan ihania hetkiä – poikiemme lapsuuden lomamuistoja. Seuraavaksi kahdeksan parasta hetkeä viimeiseltä kahden viikon matkaltamme Arcanchonissa serkkujemme luona.

Veneily & Chez Hortense

Aloitetaan yhdestä jokavuotisista kohokohdista mistä nämä postauksen kuvat ovat: venematka Arcachonissa lahden toiselle puolen syömään lounasta Chez Hortense ravintolaan ja siitä vielä uimaan keskellä merta komeileville hiekkasärkille. Kyseinen ravintola on yksi suosikeitani maailmassa. Jos pääset joskus apajille, suosittelen mitä tahansa vaaleaa kalaa, ranskalaisia (maailman parhaat ranut) ja yrtti-valkosipuli-sinisimpukoita. Mutta puolet tuota ruokaa on koko perheen venematka. On ihanaa nauttia kuumasta kesäsäästä veneen nokassa merituuli tukassa ja pulahtaa Atlantin viileisiin aaltoihin herkullisen lounaan jälkeen. Maisema on henkeäsalpaavan kauniit: Puhtaat hiekkasärkät, kirkas vesi, jylhät valkoiset dyynit ja sininen kimmeltävä meri. Kuten sanoin: jokavuotinen kohokohta.

Sorbet d’Amour

Olemme käyneet tällä jäätelökioskilla niin pitkään kuin muistan. Kyseessä on ketju, jolla on erittäin laaja valikoima herkullisia jäätelöitä. Siinä on oma hienoutensa kävellä läheiselle kiskalle vain uikkarit päällä ja lapset innosta piukeena valitsevat jälleen suosikkinsa. Omat suosikkini ovat ruusu ja suolakaramelli. Poikien suosikeita ovat smurffi (maistuu strösselille), purkka ja barbe á papa – eli hattara.

Paris

Toisella serkullani on musta labbis nimeltä Paris, ketä poikani rakastavat ja tämä kiltti labbis rakastaa heitä. Aamulla hän tulee huoneeseen antamaan aamupusut, päivät pitkät heitellään palloa ja iltaisin käytiin rannalla leikkimässä. Tuo taisi olla poikien yksi suosikkihetkistä, kun saivat riehua Parisin kanssa märällä rantahiekalla laskevan auringon maalatessa taivaanrannan.

Aqualand

Poikien loman kohokohtia oli retkemme paikalliseen vesipuistoon. Kun Euroopan kuumin lämpöaalto pyyhkäisi ylitsemme (40 astetta kolmena perättäisenä päivänä) päätimme suunnata vilvoittelemaan vesipuistoon. Meillä oli niin kivaa, että suunnattiin sinne vielä seuraavanakin päivänä. 

Pool Party

Aqualandissa oli aaltoallas, missä pidettiin parin tunnin välein vesijumppaa. Tosin vesijumppa oli enemmänkin huumorilla höystettyjä tanssimuuveja samalla kun kaiuttimista raikasi kovalla hetken kuumpimpia tanssibiisejä. Muistutti enemmän pool partya ja siitähän meidän keskimmäinen tykkäsi. Hän oli seillä jammailemassa ensimmäisten joukossa ja pyysi päästä pool partyyn taas huomenna :D I smell trouble with this one :D

Aamun croissanttien haku

Tämä on ehkä minulle nostalgisen ihanaa – koska olen itse tehnyt sitä pikkutytöstä lähtien Ranskan-lomillamme. Mutta tämä oli pojillekin kiva hetki, sillä he pääsivät tekemään sitä keskenään Mofansa kanssa. Isovanhemmilla on omat sääntönsä lasten kanssa ja meidän softis-Mofalla oli tapana ostaa tältä reissulta jotkut pienet makeat jutut heille, ketkä mukaan lähtivät. Äiti ei ollut pienestä makeasta aamuntunteina niinkään innoissaan – mutta voitte kuvitella että pojat olivat. Noh – loman piikkiin.

Mickey Mouse Beach Club

Vastoin kaikkia odotuksiani, poikani innostuivat rannan Mickey Mouse -klubeista. Ne ovat päiväkerhoja rannalla, minne voi ostaa lapselleen päivän, puolipäivän tai jopa viikojen “hoitopaikan”. Lapset pelaavat siellä rantapelejä keskenään ja ohjatusti, keinuvat keinuissa, rakentavat hiekkalinnoja, käyvät uimassa ohjaajan kanssa ja pomppivat paikan monilla eri trampoliineilla. Niitä on Arcachonin rannoilla monia, mutta yksi oli meidän talomme portilta vain reilun 50 metrin päässä. Meidän pojat haluisivat osallistua joten ostin heille muutamaksi päiväksi pääsyn. Siellä he sitten reippaasti pärjäsivät vähäisellä ranskalla ja englannilla! Ja he ehtivät tuona aikana tehdä monia uusia ystäviä! Minäkin sain parina päivänä muutaman tunnin itselleni. Win-win! Tänne taas ensi vuonna!

Hiekkasärkät

Teimme vielä toisen venematkan tämän loman aikana, kun menimme koko porukan voimin picnicille hiekkasärkille. Itse pidän paikan kauneudesta kaikessa puhtaudessaan, pitivät pojat siitä, että siellä riitti tilaa mellestää. He painivat ja juoksivat pitkin lämpimiä vuoroveden muodostamia merivesialtaita. Alla vain matalaa vettä ja pehmeää hiekkaa. Siinähän riehuvat – ideaali paikka kolmen pojan äidille viettää päivää. Ei mitään teräviä kulmia missään – siinähän painivat.

4 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Lomalainen

  Hei! Ei liity tähän postaukseen, mutta lomailuun kuitenkin! :) Olette matkustelleet Dubaihin monesti lasten kanssa, ja me olemme menossa talvella ekaa kertaa yksivuotiaamme kanssa. (Menemme Westin-hotelliin, jota suosittelit jossakin aiemmassa postauksessa, kiitos suosituksesta!) Kysymykseni kuuluu, miten olette liikkuneet hotellilta esim. Dubai Mallille tms.? Onko teillä ollut oma turvaistuin takseja varten vai liikuitteko metrolla? Yksivuotiaan kanssa ei kuitenkaan ehkä uskalla autoilla ilman turvaistuinta… Näitä olen nyt pohtinut pääni puhki! :D

  Kiitos, jos jaksat ja ehdit vastata & ihanaa loppukesää :) Sinulla on ihan huippublogi! :)

  • Hanna Vayrynen

   Moikka!
   Meillä on ollut tuon ikäiselle oma maxicosi turvaistuin mukana, sillä sen on saanut kätevästi myös vaunuihin kiinni sitten ostarilla liikkuessa. Meillä on ollut matkoilla yleensä omat bugabuu rattaat mukana köykäisempien matkarattaiden sijaan. Westin hotellin lähistöltä meneee myös dubai mallille metro. Ei olla vieläkään itse käytetty, mutta kaikki ovat kehuneet sen toimivuutta. Joten kokeilkaa ihmeessä! Kerrohan miten meni ja aivan ihanaa lomaa! :)

 • Haidi

  Näistä kuvista tulee aina sellainen olo, että tuonne kuin pääsisi lomailemaan! Teillä kuulostaa olleen kyllä ihana loma ja fiilis välittyy kuvistakin :)

  • Hanna Vayrynen

   Voi ihana – kiitos <3 Ja toivottavasti sielläkin on ollut ihana loma? <3