CATEGORIES

Ensimmäinen puhelin

14.8.2019

*Kaupallinen yhteistyö Telia*

Ensimmäinen viikko koulua takana! Esikoinen on ollut koulun aloituksesta niin innoissaan, että hän on aamuisin odottanut kouluun lähtöä eteisessä kengät jalassa tuntia ennen koulun alkua!  Mielummin näin päin – innokas opiskelija meillä! Meillä vielä tovi varmasti saatetaan ja haetaan koulusta, vaikka esikoisen koulu onkin ihan vieressä ja vain kahden (suht rauhallisen) tien ylityksen päässä. Pikkuhiljaa kuitenkin opettelemme itsenäistä kulkemista koulun ja kodin välillä. Tässä puhelin on meille vanhemmille suuri helpottava tekijä. GPS:n avulla voi seurata missä lapsi kulkee ja samalla sinulla on myös rauha siitä, että lapsesi saa sinut halutessaan kiinni, jos vaikka avaimet ovat jääneet kotiin. Latasimme myös Telian ilmaisen Smart Family aplikaation, joka ilmoittaa automaattisesti puhelimeesi kun lapsi saapuu, tai lähtee kotoa. 

Itse aloitin ensimmäisen luokan 28 vuotta sitten. Ajat on tuosta muuttuneet hurjasti. Ei silloin kenelläkään ollut puhelinta ala-asteella. Muistan saaneeni oman ensimmäisen puhelimeni kun olin yläasteella seitsemännellä luokalla. Se oli Nokian 5110 ja oli erityisen hienoa kun siihen pystyi vaihtamaan kuoret! :D Matopelin pelaaminen oli kovinta huutoa välitunneilla ja suosituimpia soittoääniä oli monofoninen klassikko: Nokia Tune. Pelien ja soittoäänien tämänpäiväisestä tarjonnasta ei silloin osannut kuin unelmoida. Nykyään valtaosalla ekaluokkalaisista on oma puhelin ja sen turvalliseen käyttöön näin pienillä koululaisilla liittyy monia huolia. Kirjoitinkin aiemmin postauksen meidän perheen puhelinsäännöistä.

Esikoisemme sai ensimmäiseksi puhelimekseen mieheni vanhan iPhone viitosen, jonka tyhjensimme täysin ennen uutta käyttöönottoa. Päälle kävimme laitatuttamassa panssarilasin ja suojakuoria hänellä on muutama, joiden välillä hän vaihtelee (futisaiheiden seassa on yksi palmukuorikin :D) Yksi tärkeimpiä kriteerejä esikoisen ekalle puhelimelle olikin kestävyys. Pienistä käsistä puhelin tuppaa tippumaan, mistä syystä halusimme hänelle myös kooltaan suhteellisen pienen puhelimen, jota olisi helppo pidellä ja se mahtuisi farkkujen pieneen taskuun. Meille oli myös tärkeää että puhelin ei ole kovin arvokas, koska lasten kanssa sattuu ja tapahtuu. Tämä on ensimmäinen puhelin ja siihen liittyvää kokonaisvaltaista käyttöä vasta harjoitellaan. Toistaiseksi esikoisemme on osoittautunut hyvin tunnolliseksi puhelimen käyttäjäksi. Suurilta vahingoilta on vältytty ja puhelinta on hienosti pidetty mukana. Puhelin ei vielä ole myöskään jäänyt minnekään. Mikäli samat kriteerit ovat teille tärkeitä eikä teiltä löydy toimivaa vanhaa puhelinta, kurkatkaa Telian ”Puhelin lapselle”-valikoima. Telia suosittelee lapsille muutamaa eri mallia, jotka ovat helppokäyttöisiä, kestäviä, pienikokoisia ja edullisia. Lisäksi Telia express myymälät tarjoavat käytettyjä puhelimia, joka on edullinen ja ekologinen valinta.

Millaiseen liittymään teidän perheessä on lapselle päädytty? Me päädyimme aikanaan ottamaan omamme Telialta, sillä he ovat rakentaneet muutamiakin ensiliittymäksi sopivia vaihtoehtoja. Lapsi viestittelee pääasiassa netissä eikä kovinkaan tarvitse viestejä ja puheluita. Siksi meille erityisen tärkeää oli rajaton netti. Rajattomalla 4G netillä varustettu liittymä varmistaa sen, ettei yllätyslaskuja synny, ja että yhteys lapseen pysyy kaiken aikaa. Meidän kuukausimaksumme ovat olleet pojan liittymän osalta n.8 euron luokkaa.

Vanhempien huolet liittyvät usein puhelimen turvalliseen käyttöön. Telia tarjoaa lapsille sopivaa F-Secure turvapakettia, jonka avulla voi mm. blokata haitallisia nettisivuja, paikantaa laitteen, suojata laitteen antivirus-ohjelmalla sekä varmistaa pankkitoimintojen suojauksen.

Vaikka meillä vielä kuljetaan kouluun vanhemman kanssa yhdessä, jää hän kuitenkin jo yksin lähikentille kavereiden kanssa pelaamaan. Siksi puhelin ei ole meille uhka vaan mahdollistaja. Sen ansiosta uskallamme jättää hänet pelailemaan keskenään kavereittensa kanssa, koska tiedämme että hän saa meidät aina tarvittaessa kiinni. Yhteys säilyy kaiken aikaa, vaikka esikoinen parhaillaan laajentaakin omaa ympäristöään. Onko teillä ekaluokkalainen kotona? Onko hänellä jo puhelin? Millaisia haasteita teillä on ollut ja mitkä asiat ovat taas teillä helpottuneet puhelimen myötä?

Loppuun vinkkaan teille vielä Telian sivuilta löytyvästä arvonnasta, jossa voit voittaa lapselle erityisen hyvin sopivan helppokäyttöisen ja kestävän Samsung Galaxy A10-puhelimen sekä lapsille suunnitellun ReimaGo -aktiivisuusrannekkeen. Onnetar olkoon sinulle suotuisa! :)

6 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Iina

  En kestä miten upeita kuvia! Tämä postaus on pakko tallentaa ja kaivaa esiin parin vuoden päästä, kun oma pieni menee kouluun. :)

  • Hanna Vayrynen

   Kiitos muru niin paljon <3 Ja hei se aika tulee ihan naurettavan nopeaan! :O Embrace yourself for some waterworks! :D <3

 • anne

  Onko nyt lipsahtanut pieni asia virhe kun sun ekalle luokalle menosta on vasta 18v?? :)

  • Hanna Vayrynen

   No on!! :D Kiitos huomiosta. Piti olla 28, ei 18 :D Korjaan heti – kiitos huomiosta <3

 • Marjukka

  Olet todella nuorekas äiti mutta veikkaisin että aloitit koulun vähän aikaisemmin kun vuonna 2001 (18v sitten) kiitos kivasta blogista ja ihailtavasta postaus tahdista!

  • Hanna Vayrynen

   Apua! :D Nyt on tosiaan lipsahtanut virhe, sillä piti olla 28 vuotta sitten, ei 18 :D (Täytän 35 tänä vuonna!)
   Kiitos paljon huomiosta, korjaan heti <3 Ja kiitos kauniista sanoistasi, todella ystävällistä <3