CATEGORIES

Re:Cycle

18.8.2019

*Kaupallinen yhteistyö Nespresson kanssa*

Kävin tällä viikolla Tukholmassa Nespresson vieraana tutustumassa heidän uuteen projektiinsa. Paikalle oli saapunut lisäksemme vieraita ympäri maailmaa, mm. Yhdysvalloista, Iso-Britanniasta, Saksasta, Israelista ja Hollannista (jei, pääsin taas pitkästä aikaa höpöttämään hollantia!) Vastuullisuus on iso osa Nespresson kaikkea toimintaa ja se näkyi läpi kaksipäiväisen ohjelman jokaisessa yksityiskohdassakin. Tukholma valikoitui kohteeksi, koska monien viimeaikaisten tutkimusten mukaan Ruotsi on yksi maailman johtavia maita (muiden pohjoismaiden kanssa) kestävässä kehityksessä. Nespresso oli myös esimerkiksi kompensoinut meidän lentopäästöt.

Majoituimme At Six-hotelliin, joka on suht uusi hotelli Tukholman ytimessä. Tämä oli toinen kertani tässä hotellissa, sillä yövyimme samassa hotellissa ystäväni polttareissa tänä keväänä (suosittelu tälle siis!). Huoneessa meitä odotti tervetuliaispakkaus, jossa oli mm. Nespresson termosmuki, Nespresson kierrätetyistä kahvikapseleista tehty kuulakärkikynä sekä metalliset kestopillit. Nespresso tekee hurjasti erilaisia tuotteita käytetyistä alumiinisista kahvikapseleistaan. Meiltä löytyy myös entuudestaan mm. sveitsiläinen linkkuveitsi, joka on myös tehty nespresson käytetyistä kahvikapseleista.

Olen käyttänyt omaa Nespresson termosmukiani jo monta vuotta. Miehelläni oli ennen paha tapa ottaa kahvi mukaan kertakäyttömukeissa. Olen saanut hänet käännytettyä (pieniä arjen tekoja) ja sen myötä hän on ominut termospulloni lähes kokonaan. Meillä juodaan Nespressoa päivittäin (en selviäisi ilman aamukahviani!) ja termos kulkee myös päivittäin mukana. Toisen hankinta on ollut tovin listalla, mutta nyt iloksemme saimme toisen. Kyseinen termos pitää kahvin lämpimänä toista tuntia eikä polta sormia sitä pidellessä.

Here on the right you see a very happy person to have a bed all to herself and two days full of coffee with my favourite coffee brand Nespresso!

Liikuimme koko viikonlopun jalan tai sähköisellä bussikuljetuksella. Lentokentältäkin tulimme luonnollisesti kaikki Arlanda Expressillä, joka ei ole paitsi ekologisin, mutta myös nopein reitti kaupungin ja lentokentän välillä. Viikonlopun aikana kävimme tutustumassa mm. tukholmalaiseen Nespresso-myymälään Fika-hetken merkeissä (kahvia ja pullaa / makeita leivonnaisia), mutta matkan kohokohta oli matka Djurgårdeniin, missä pääsimme tutustumaan paremmin Nespresson uusimpaan yhteistyöhön.

Djurgårdenissa söimme Rosendalin puutarhakahvilassa, jossa kaikki ruoka on orgaanista ja itsetuotettua. Suorastaan täydellinen kesäpäivän viettopaikka perheille! Iso suositus. Luonnon rehevyys oli kaunista katseltavaa ja itse ravintolan ruoka oli aivan älyttömän hyvää. Söimme fenkolilla, sitruunalla ja kapriksilla maustettua lohta, uusiaperunoita, puutarhasalaattia ja grillattua kaalia. Suorastaan täydellinen lounas.

Vélosophy x Nespresso

Matkallamme julkistettiin Nespresson uusin yhteistyöprojekti ruotsalaisen Vélosophy pyörämerkin kanssa. Merkin on perustanut pyöriä rakastava Jimmy Östholm, joka kokosi ensimmäisen oman polkypyöränsä jo 14-vuotiaana. Vélosophy tekee kaikki pyöränsä kierrätetystä alumiinista. Nyt he löivät voimansa yhteen Nespresson kanssa ja tekivät rajoitetun erän Nespresson käytetyistä kahvikapseleista tehtyjä pyöriä. Tuloksen nimi on Re:Cycle. Niitä tehtiin 1000 kappaletta ja yhden hinta on 1290 euroa.

One-for-One promise

Erityisen suuren vaikutuksen minuun teki Vélosophyn liiketoiminnan perusidea. Ensimmäisenä polkupyöräfirmana maailmassa he antavat yksi yhdestä -lupauksen: Jokaista myytyä Vélosophy -pyörää kohden he lahjoittavat pyörän tyttölapselle Afrikassa, näin mahdollistaen kehitysmaiden tytöille valoisamman tulevaisuuden. Paikoittain koulumatkat ovat niin pitkiä, että ilman pyörää, koulunkäynti on mahdottomuus. Tyttöjen koulutus on yksi avaintekijöitä köyhyyden vähentämisessä ja talouden kehityksessä. Pyörä on yksi suurimpia apuja tyttöjen koulutiellä. Tyttöjen omien pyörien myötä läsnäolo koulussa on noussut 28 prosentilla ja tyttöjen arvosanat 58 prosentilla. Tämä firma todella tekee suuren eron valoisamman tulevaisuuden eteen. Todella inspiroiva firma ja mies sen takana.

Lounaan päätteeksi pääsimme kokeilemaan pyöriä ja ihailemaan Djurgårdenin upeita maisemia.

Re:Cycle pyörämaliston väri tulee Nespresson suositulta Arpeggio kahvikapselilta. Myös pyörän soittokello on muotoiltu uusien Vertuo-kapseleiden mukaan. Pyörään kuuluu myös kätevä etukori, johon mahtuu isompikin laukku sivujen ollessa avonaiset. Mukaan mahtuu tietysti myös pidike mukaan otettaville juomille. 

Laadukas ja vastuullinen kahvi on Nespressolle selkeästi sydämen asia. Kaikki Nespresso-kahvikapselit valmistetaan alumiinista, joka ei ole ainoastaan sataprosenttisesti kierrätettävää, vaan loputtomasti kierrätettävää. Kierrätettävyyden lisäksi alumiini on valittu kahvikapseleiden materiaaliksi, sillä se säilyttää korkealaatuisen kahvin tuoreuden sekä rikkaat ja tarkasti kehitetyt aromit parhaalla mahdollisella tavalla. Tiiviin alumiinikapselin ansiosta kahvin aromeista saa nauttia aina parhaimmillaan, ja kahvia voi valmistaa juuri sopivan määrän. Siten kallisarvioista kahvia ei myöskään mene lainkaan hukkaan. 

Suomessa Nespresso-kahvikapseleiden kierrättäminen on todella helppoa. Meillä on lavuaarin alla Nespresson oma pieni metallinkeräyskori, minne laitamme kaikki käytetyt kahvikapselimme. Kun kori on kerääntynyt täyteen, viemme sen alas taloyhtiömme omaan pienmetallikeräyslaatikkoon. (Lisää meidän perheen pienistä arjen vastuullisista teoista löydät tästä vanhasta postauksestani.) Suomessa pienmetallikeräyspisteitä on jopa 20 000 kappaletta – lähes jokaisesta taloyhtiöstä löytyy omansa. Voit myös viedä käytetyt kahvikapselit Nespresson omaan liikkeeseen. Käytetyt kahvikapselit sulatetaan ja valetaan alumiiniharkoiksi, joista ne päätyvät taas uuteen käyttöön. Jokainen kierrätetty kapseli voi siten syntyä uudelleen lukemattomia kertoja jossain muussa tarkoituksessa, kuten vaikkapa polkupyöränä.

Arvonta: Voita Re:Cycle-pyörä!

Lopuksi minulla on ilo julistaa arvonta. Kommentoimalla tähän postaukseen oman arjen pienen ekoteon olet mukana arvonnassa, jossa yksi voittaa itselleen Vélosophy x Nespresso Re:Cycle pyörän. Aikaa osallistua arvontaan on sunnuntaihin 25.8. saakka, minkä jälkeen voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti. Onnea kaikille! <3

309 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Mari

  Aivan ihana paitis tuossa pyöräilykuvassa, minkä merkin ja mistähän mahtaa olla ostettu? Ekotekoni on ostaa vain ja ainoastaan vaatteita ja tavaroita joihin ihastun 110-prosenttisesti!

  • Hanna Vayrynen

   hei se on H&Mn uusin yhteistyömallisto! H&M x Richard Allen! Tykkään siitä itse ihan hurjasti ja tänään taas tulossa asukuvat se päällä! <3

 • Mia

  Kierrätän ja olen lopettanut ns.turhan ostamisen. Ihana pyörä!

 • Emmi

  Minun arjen ekotekoja; roskien kierrättäminen, kangaskassit ja kestopussit esim hedelmiä ostaessa. Luonnonkosmetiikka. Vältän ostamasta muovipulloja ja käytän take-away mukia, sekä lasista juomapulloa, autottomuus. Seuraavaksi ajattelin siirtyä kestovanulappuihin yms. Ihana pyörä!

 • Katja

  Oman arjen ekotekoni on se, että olen kiinnittänyt huomiota omaan kulutukseeni, eli pyrin siihen, että en ostaisi mitään turhaa. Jonkun asian, jota tarvitsee harvoin, voi myös lainata tai vuokrata(esim. vaatteita tai asusteita voi vuokrata, toimii esim. juhlavaatteissa). Lisäksi pyrin ohjaamaan lähipiirin lapsia(esim. siskon lapset) kierrätykseen ja ekologiseen ajattelutapaan(tietysti ikätaso huomioiden…)

 • hilkka

  Poimin itse marjat lähimetsistä :)

 • anna s.

  Kierrätän kaiken minkä voin ja ostan paljon käytettynä tavaraa :)

 • Ella

  Keskusta-asujana kävellen tai pyörällä paikkaan kuin paikkaan :)

 • Vivian

  Huomaan arjessani, että ostamiseni on kokonaisuutena järkeistynyt, ostopäätökset ovat tarkemmin harkittuja. Kangaskassit ovat myös löytäneet kotiimme, muovia pyrimme kaikin keinoin välttämään. Ja onpa muuten äärimmäisen kaunis pyörä, kotiuttaisin mielelläni <3

 • Ida Vairema

  Arjen ekotekoja; punasen lihan vähentäminen ruokavaliossa, kestopullot ja -kassit käytössä päivittäin, kulkeminen julkisella liikenteellä.

 • Antti

  Olen alkanut kierrättämään ja taittelen Turun Sanomista biojätepusseja!

 • Riikka

  Lähes kaikkien matkojen kulkeminen jalan tai pyörällä. Ajattelin jättää tänä syksynä ulkomaanmatkan tekemättä ja mennä sen sijaan pyöräilemään Saariston rengasreitin ympäri, Jopon pienillä renkailla se vaan on vähän liian raskasta. Tällainen tulisi siis ehdottomasti tarpeeseen!

 • Mervik

  Ostan harkitusti ja tarpeeseen :)

 • Annika

  Aivan ihana pyörä. Meidän perheessä ei ole autoa. Pyöräilemme joka paikkaan kesät talvet :)

 • Kirsi

  Kuljen pyörällä kaupungissamme kaikkialle, kesät talvet. Pitemmillä matkoilla käytän julkisia.

 • Tea

  Arjen ekotekoina kaikkien materiaalien kierrätys. Muovin kierrätystä olemme harrastaneet jo usean vuoden, ennen ne jourui roudaamaan kauppaan, mutta heti kun se oli mhdollista, hommasin raloyhtiöömme muovinkweäysastian! Nyt on muovinkin kierrätys helpompaa!

 • Sstu

  Käytän aina eväsleipien ja hedelmien pakkaamiseen ja mukaanotettaessa Sagan paperisia eväspusseja.Aivan huipputuote. Hyvin kestää isotkin eväät! SATU

 • Henna

  Pyöräilen 5km matkan töihin joka päivä ??

 • Jutta

  Vai, mikä pyörä! Arjen pieniä ekotekoja; kestokassit, ruokahävikin minimointi, punaisen lihan syömisen vähentäminen, julkisen liikenteen hyödyntäminen ja kierrätys :)

 • Annie

  Meillä perheessä pitää kestokasseja aina mukana sekä laukussa että autossa, jotta muovipussien ostoilta vältytään. Myös lasit, metallit, muovit, biot sekä pahvit lajitellaan ja viedään kierrätyspisteelle. Tärkein kaikista ekoteoista on kuitenkin, ettei perheessämme synny lähes ollenkaan ruokahävikkiä! Perheemme lasten vaatehankinnat hoidan pääasiassa kirpparilta. Emme omista autoa, vaan polkupyörä on kulkupelini, joten uusi fillari tulisi enemmän kuin tarpeeseen:)

 • Jessica

  Kierrätys, ruokahävikin minimoiminen, oma kassi mukaan ruokakauppaan, pyöräily autoilun sijaan silloin kuin mahdollista, second hand-ostaminen jne. Arjen pieniä valintoja :)

 • Mankka

  Itse ostin Nespresso koneen n. 4 vuotta sitten enkä ole tavallista kahvia sen jälkeen keittänyt. Ihan parasta aamuissa saada latte käteen ja katsella ikkunasta ulos ja nauttia aamukahvi rauhassa. Kapselit olen kanssa aina kierrättänyt. Meillä myös taloyhtiässä pahvin ja muovin kierrätyspiste ja voi jeesus sitä muoviroskaa kertyykin enempi kuin tavallista roskaa. Hybridi autolla myös ajellut vuoren verran. Muovikassia en osta koskaan ruokakaupassa vaan kestokassit käytössä.

 • Haiha

  Listani on pitkä, mutta tässä muutama pusseihin liittyvä vinkki, joita ei tainnut ainakaan kovin usein toistua.
  1. Hedelmäpusseina käytän kestopusseja. Aivan äärimmäisessä tapauksessa käytän kaupan pussia, jos avomaankurkut ovat kovin multaisia, kiivit superkarvaisia tms. Monet hedelmät eivät tarvitse (kesto)pussia lainkaan: banaaninippu, appelsiini (etenkin jos ostaa vain muutaman), omena jne. Käsittääkseni ne kaupan vihreät biopussitkaan eivät ole mitään autuaaksi tekeviä, vaan parempi olisi käyttää samaa kestopussia 10 vuotta.
  2. Biojätteet kannattaa mieluiten laittaa sanomalehdestä kääräistyyn pussiin. Tässäkin on turha ostaa kaupasta (muovi)pusseja, vaikka ne olisivat kuinka biohajoavia tms. Monet biohajoavista pusseista hajoavat vasta todella pitkän ajan kuluttua.
  3. Jos kerää vaikka muovijätteitä roskapussiin, voi pussin tyhjentää kierrätysastiaan ja käyttää samaa pussia uudestaan. On hassua laittaa käyttökelpoinen pussi jätteeseen. Sama juttu koskee muita kierrätysroska-astioita: pahvit voi kerätä laatikkoon, jota ei tarvitse “muovipussittaa”, metallit pieneen laatikkoon jne.
  4. Roskapussien ostaminen on tarpeetonta. Lähinnä vain sekajäte kaipaa jonkinlaista pussia (vaikka varmaan pärjäisi tässäkin ilman, jos oikein paneutuva olisi), ja esimerkiksi itselläni sekajätteen pussi vessassa ja toinen keittiössä tulee täyteen ehkä kerran puolessa vuodessa. Tähän varmaan kaikilta löytyy käyttökelpoisia pusseja kotiin päätyvistä tuotteista: vessapaperipussit, lelujen tai vaatteiden suojapussit jne. Sekajätteen pussienhan ei tarvitse edes olla “normikokoisia”, koska sitä jätettä vain kertyy niin vähän.
  5. Muoviset leipäpussit yms. voi käyttää eväsleipien pusseina, suojaamassa eväsrasiaa tms.

  Jahah, näköjään hieman innostuin pusseista; varmaan osa jäi sanomattakin. :)

 • John

  Olen yrittäänyt saada ruokahävikin täysin pois, vältän muovikassien käyttöä kaikissa tilanteissa ja siirryin noin vuosi sitten täysin käyttämään julkista liikennettä :) Yritän nyt kaikessa vähentää minkä voin

 • PauliinaA

  Ostin pari vuotta sitten Moccamaster One Cup kahvinkeittimen ja se on ollut hyvä ekoteko :) Mies on reissuhommissa ja useimmiten juon kahvit kotona yksin. Tavallisella keittimellä tulee väkisin aina se 2-3 kuppia ja kahvia menee hukkaan. Vaikka määrä kuulostaa pieneltä, niin silti se kirpaisee. Ei ehkä taloudellisesti, mutta ympäristön kannalta kyllä. Etenkin nyt, kun uutisissa on kuvia Brasilian sademetsien paloista. Sieltä ne minunkin kahvini tulevat. Toinen ekotekoni oli luopua autosta, mikä oli näin kaupungissa asuvana ihanan helppoa! Voisin busseiluakin vähentää ja siirtyä pyöräilyyn.

  Yksi iso ekoteko oli myös se, että olen lahjoittanut opiskelijoille kaikkea ylimääräistä kotoa. Mulle tästä ekoilusta on tullut positiivinen kierre, kun vauhtiin pääsee, tekee mieli tehdä koko ajan enemmän! Sama pätee myös hyväntekeväisyyteen ja lahjoitukseen.

 • Suvi Nieminen

  teen eväät meille molemmille (itselle ja miehelle) päivittäin mukaanotettavaksi enkä ole enää ikuisuuksiin hankkinut kertakäyttömukissa kahvia – aina oma muki matkassa! toki myös kestokassit käytössä ja ruokahävikki minimissä – aina arjen pyöriessä normaalisti!

 • Satu

  Kestokassit, julkisen liikenteen käyttö ja kasviksien lisääminen ruokavalioon lihan sijasta ?

 • Aija

  Kierrätän ja lajittelen kaiken mahdollisen. Vältän myös turhia hankintoja. En myöskään enää käytä kertakäyttövanulappuja.

 • Tuuli- Lumo Lifestyle

  Onpa kaunis pyörä. Taloyhtiössämme kierrättäminen on tehty helpoksi; patterien, akkujen ja tekstiilin keräystä ei roskakatoksesta löydy, mutta muut lajitellut roskikset löytyvät. Mm. nuo Nespresson kapselit on helppo laittaa kotipihan metallinkierrätyslaatikkoon. Ja nuo patterit ja akut vien sadan metrin päähän kauppaan keräyslaatikkoon ja tekstiilit joko keräyslaatikkoon puolen kilometrin päähän tai vaateliikkeeseen työmatkan varrella jollen saa vaatteita myytyä eteenpäin.

 • Sirpa

  Kasvisruoka, kierrätys ja kestokassit.

 • Taina

  Oma ekotekoni on ollut olla kasvissyöjä jo yli 20v – jo silloin kun se ei ollut kovin muodikasta :)

 • Oona

  Pyrin kierrättämään ja suosimaan second handia. Lisäksi pyrin useammin ottamaan selvää yrityksen ekologisuudesta ennen ostopäätöksiä :) Työmatkat menee kävellen, joten pyörä olisi ihana ja tarpeellinen. ?

 • Seija

  Oman elämän pieniä ekotekoja; kestokassit, ei ruokahävikkiä, valitsen kävelyn tai pyöräilyn, vältän tavarahankintoja

 • Marja

  Ennen ostopäätöstä kysyen itseltäni mihin tätä tarvitsen? Mikäli perustelu ei kelpaa itsellenikään se saa jäädä odottamaan enemmän tarvitsevaa?

 • Marika

  Kierrätys, kangaskassi muovikassin sijaan ja kotona pääasiallisesti vegaaniruoka. :)

 • Wilma

  Oi miten upea pyörä <3 omat arjen ekotekoni muodostuvat kasvis/vegaaniruokavaliosta, pyöräilemässä kaupunkipyörillä pidemmätkin matkat sekä talvella julkisilla kulkien. Hävikki ollaan minimoitu suunnittelemalla ateriat ja omat kassit tulee aina mukaan ruokakauppaan :) mukavaa loppukesää!

 • Eve

  Upea pyörä ! Pyrin tekemään päivittäin pieniä ekotekoja: liikkumaan työmatkat pyörällä tai bussilla, kierrättämällä, lihan syönnin vähentäminen, ympäristöystävällisten pesuaineiden käyttö, harkitsemalla enemmän uusien tavaroiden/vaatteiden ostoa, kestokassien käyttö ja niin edelleen.

 • Sofia

  Kasvisruoka, kierrätys, second hand -ostaminen, lentämättä jättäminen sekä uusiutuvien energianlähteiden suosiminen ??

 • Satu

  Teen joka päivä eväsleivät aamun töihinajomatkaa varten. Minua ahdisti pitkään muovipussien käyttö leipien paketoimiseen. Suureksi iloksi löysin Saga tuotteen paperiset kestävät eväspussit! Ovat kestäviä ja tukevia , niihin turvallista pakata eväät.

 • Sanni

  Viimeisin mitä ollaan alettu tekee on muovipakkauksien välttäminen kaupassa! Ei käytetä enää pusseja vihanneksille ja suositaan ekologisesti pakattuja tuotteita :) Ainiin ja niin ihana toi pyörä ??

 • Janita

  Omia arjen ekotekojani ovat kierrätys ja kasvisruokavalion suosiminen.

 • Sanna P

  Noin upealla fillarilla ajaisin mielelläni!

 • Maia

  Jokapäiväisten tuotteiden vaihtaminen ekologisempiin vaihtoehtoihin.

 • Veera H

  APUA miten upea pyörä, ei huh! Arjen ekotekoihin kuuluvat mm. uuden ostamisen sijaan kirppistely, kierrättäminen, julkisen liikenteen käyttö yksityisautoilun sijaan ja minimaalinen ruokahävikki.

 • Johanna

  Vegaaniruoka, muovi/metalli/biojäte/pahvi/paperi kierrätyspisteille, pakkausjätteen minimoiminen harjoittelussa. Sekä tietysti kangaskassien käyttö tai sellaisen unohtaessa kierrätettävä paperikassi.

 • Emma

  Kuljen työmatkani junalla + metrolla autolla ajamisen sijaan. Kestää hieman kauemmin, mutta luonto kiittää. :)

 • Sanna

  Sähköauton hankkiminen on ollut arjen ekotekoni. Sähköautoni sisustaan on myös käytetty kierrätysmateriaaleja. Olisi ihana saada vielä polkupyörä mikä on tehty kierrätys materiaaleista.

 • Ann

  julkinen liikenne, kasvisruoka ja kestokassien käyttö =)

 • Polapoola

  Julkinen liikenne, oma kauppakassi ja lihansyönnin vähentäminen

 • Heli

  Arjen pieni ekotekoni on kävellä viikkottaiset kauppareissut. Reppu selkään ja kassit käteen. Kehonkin kiittää, kun tulee käytettyä muitakin jäseniä kuin vain jalkoja.

 • Metti

  Siis ihan oikeestiko sä asut NOIN masentavan mustaharmaassa “kodissa”!?? Aivan hirvee sisustus! Ota mallia Metin asunnosta ja pelasta ittes.

  • Hanna Vayrynen

   Kuvat ovat hotellihuoneesta Tulholmassa :)

 • Pauliina

  Vaihdoimme juuri kaksi dielsel-autoamme yhteen hybridiin :) Minä kuljen työmatkani ainoastaan polkupyörällä tai kävellen. Kierrätämme ja vältämme ruoahävikkiä!

 • Marjukka

  Kestokassit ja ruokahävikin minimointi.

 • Reetta

  Arjen ekotekojani on mm. julkisen liikenteen käyttö, kestokassien käyttö muovikassien sijaan ja lihansyönnin vähentäminen. :)

 • Roosa

  Mun arjen ekoteko on kasvisruokavalion noudattaminen ja mahdollisuuksen mukaan kävellen tai pyörällä liikkuminen. Kierrätys kuuluu myös arkeen?

 • Ek

  Julkisen liikenteen käyttäminen yksityisautoilun sijaan :)

 • LindaR

  Minun arjen ekoteko on kasvisruoan valitseminen useana päivänä viikossa, työmatkapyöräily ja muovipussien sijaan käytän kestokasseja. :)

 • Sofia

  Minun arjen ekotekoja ovat työmatkapyöräily, kierrätys sekä ruokahävikin minimointi. ☺️

 • Leena

  Pyöräily mahdollisimman usein autoilun sijaan. Kierrätys, nyt taloyhtiöstä löytyy myös muovinkeräys.

 • Miss M

  Upee pyörä! Sopisi loistavasti uuden kotikaupungin kaduille! Arjen ekoteko on se, että ostaa laadukkaista materiaaleista valmistettuja vaatteita, ja huoltaa niitä, jotta ne säilyvät vuosikausia aktiivisessakin käytössä.:) – jopa kierrätettynä ostettuna!

 • Minna Sutinen

  Käytän kestokasseja ja vaatteet käytetään loppuun.

 • Silja

  Kirppistely uuden ostamisen sijaan:)

 • Elina

  Ostan vain tarpeeseen, kierrätän mahdollisimman paljon ja asun minimalistisesti.

 • Jenni

  Pyöräily & julkinen liikenne, ainoastaan. Ei autoilulle ;) tämä on pitänyt läpi elämäni, nyt 40 vuotta.

 • Noora

  Pyrin ostamaan vain sen mitä tarvitsen, kirppiksiä mahdollisuuksien mukaan hyödyntäen. Muutenkin kierrätyksen lisääminen.

 • Satu

  Oman arkeni ekoteko on se, että kuljen n. 40km:n matkan töihin junalla auton sijaan. Lajittelemme kotitalousjätteemme tarkasti (asumme Saksassa). Lisäksi yritän jättää auton aina kotiin kun se vaan on mahdollista. Pienemmät kaupassa käynnit hoidan aina pyörällä. Ja yritän myös välttää ylenpalttista lihan syöntiä eli kerta, kaksi viikossa riittää hyvin.

 • Londra

  Oma ekotekoni on se, etten ole nyt pariin vuoteen lentänyt lentokoneella.

 • Henna

  Pienet arjen ekoteot ja etenkin niiden tekojen ja arvojen opetus lapsille. Kierrätys, vanhojen tavaroiden huolto, “aina ei tarvitse saada kaikkea” ja kasvispainotteinen ruoka. Siinä meille tärkeitä juttuja muutama.

 • Essi

  Arjen ekotekoni on kierrätys, onneksi taloyhtiöstä hyvin eri astiat lajittelua varten. Lisäksi pyrin ostamaan vaatteita ja huonekalut kierrätettyinä.

 • Ida

  Nespresso kapseleiden ja muiden metallipakkausten, kotitalousmuovin, pahvin ja paperin kierrättäminen.

 • Laura

  Ekoteko on kierrätys sekä ruokatarvikkeissa että raksa- ja vaatejutuissa. Lajittelemme muovit, pullot, metallit, lasit, biojätteen, lehdet ja näitähän lapsiperheessä syntyy. Lisäksi myymme raksatavaraa ahkerasti torissa, samoin vaatetta ja käytämme kirppistä torin lisäksi. Ihmiset myyvät torissa uutta lastenvaatetta myös, laput kiinni. Myin myös vanhoja Marimekon kankaita, ja joku tekee niistä nyt tilkkupeittoa. Kierrätys kunniaan!

 • Petra Metsälä

  Oma ekotekoni on kasvissyönti. Lopetin lihansyönnin jo yli 20 vuotta sitten. Lisäksi pyrin kierrättämään, käytän kestokasseja ja vaatteita ostan maltilla ja harkiten. Vielä kun menen julkisilla aina kun se on järkevästi mahdollista ja pyrin opettamaan lapseni siihen että pyörällä pääsee lähelle ja bussilla sekä metrolla vähän kauemmas niin katson että ainakin yritän.

  Pyörä olisi aivan mahtava minulle. Ajan yli 10 vuotta vanhalla Nopsalla lasteni perässä ympäri Itä-Helsinkiä ?

 • Hanne Kytöluhta

  Meillä kierrätetään kaikki jätteet, viimeinen lisäys ollut bokashi (biojätteille). Yksi tärkeimmistä kasvatuksellisista tehtävistäni on mielestäni opettaa lajittelukäytännöt automaatioksi myös lapsilleni. Ja apua, miten ihana pyörä ?

 • mariaelina

  Omien mahdollisten ekotekojeni julistaminen tuntuu vieraalta, sillä enhän tee niitä saadakseni tunnustusta. Haluan kuitenkin osallistua kilpailuun, joten siksi kommentoin.

  Meillä esimerkiksi lajitellaan tunnollisesti, on vähennetty lihansyöntiä ja ajetaan pienellä hybridiautolla.

 • Sanni

  Jätteiden lajittelu, kestokassien käyttäminen kaupassa ja vaatteiden kierrätys ovat mieluisia tekoja.

 • Bella

  Kierrätys on ihana asia, kestokassi keikkuu olalla kauppaan mennessä, rajoitan uuden ostamista mahdollisuuksien mukaan (esim. huonekalut ja osa vaatteista käytettyinä) ja kotimainen lähiruoka on tärkeä asia. Olisi ihanaa omistaa oma pyörä, koska sellaista ei ole vielä ollut.

 • Jonnajulia

  Kierrätän ja lahjoitan vaatteet eteenpäin, syön satokalenterin mukaisesti ja pyöräilen työmatkat

 • Heidi

  Upea pyörä ja olisi tarpeeseen, koska lainaan aina mieheni pyörää. Arpeggio on suosikki värini kapselissa ja makuna myös yksi suosikeistani.
  Kierrätys, juoksevan veden sammuttaminen saippuoidessa..

 • Saija

  Enpäs tiennyt tätä Nespressosta! Hienoa, että nämä asiat ovat tänä päivänä yhä enemmän esillä. Meidän perheen pieni ekoteko on hyötyliikunta. Kaikkialle minne pääsemme menemme kävellen / pyörällä. Pienistä puroista… :)

 • Annu

  En milloinkaan heitä ruokaa roskiin :)

 • Soili

  Puolitan 400 g jauhelihaa ja lisään soijarouhetta. Näin jauheliha riittää tuplamäärään esim makaronilaatikkoa ja makukin on parempi (ei niin rasvainen).

 • Marie

  Arjessani mm. kierrätän, käytän kestokasseja, en syö lihaa ja minimoin ruokahävikin :)

 • Annej

  Työmatkapyöräily

 • Hanna Hokkanen

  Käytän useat omat ja miehenkin(!) vaatteet aivan loppuun koti/puistovaatteina, loput (esim. raskausajan vaatteet, lasten vaatteet) toimitan kirppiksille kiertoon. En tee heräteostoksia, vaan uudet hankinnat tulevat todella tarpeeseen. :)

 • Anne

  Kierrätämme paljon.
  Ruokaa heitetään mahdollisimman vähän roskikseen ja kaikki jätteet lajitellaan.
  Osa vaatteista ja suurin osa huonekaluista hankittu tai saatu käytettynä. Lasten pieneksi menneet vaatteet vien keräykseen tai annan tutuille.
  Valoja ei jätetä turhaan palamaan huoneisiin joissa ei oleilla ym.

  Pyörä on ihana ja tulisi enemmän kuin tarpeeseen. ?

 • Roosa

  Itse asun Tukholmassa, ja pakko sanoa että omasta (ja täällä asuvien kavereiden mielestä) Suomessa kierrätys on paljon paremmalla mallilla!

  Itse yritän elää mahdollisimman ekologisesti arjessa, esimerkiksi juuri kierrättämällä sekä syömällä kasvispainotteisesti!

 • Janna

  Minun ekotekoni on yliopisto-opiskelujeni alettua syyskuussa pyöräillä koululle vuoden ympäri :)

 • Ancelmi

  Ihana arvonta ❤️ Arjen ekotekojani… lajittelen roskat, kierrättän tarpeettomat vaatteet, pyöräilen työmatkat(uusi tulisi tarpeeseen?), käytän kestokasseja yms.

 • Else

  Pyöräilen työmatkani tai talvella käytän julkisia, kierrätän ja otan kauppaan mukaan oman kestokassin.

 • PiaMarika

  Meidän perheessä vaatteiden, tavaroiden ja jätteiden kierrätys, turhien valojen sammuttelu ja veden turhan juoksuttamisen välttäminen. Haastan itseni ja mieheni tekemään ruoka ostoksia suunnitelmallisemmin ja valmistamaan enemmän kasvisruokia.

 • Johanna

  Yritän välttää ruokahävikkiä. Se on ihan kauheaa tuhlausta, kun kaikki ruuan tuottamisen aiheuttamat ympäristövaikutukset menevät hukkaan, jos ruokaa pitää heittää pois.

 • Sinneliina

  Tuorein pieni ekotekoni on se, että vaihdoin suihkusaippuan suomalaiseen Ole Hyvä -sarjaan, joka on ekologinen ja vegaaninen ja jonka pumppupullot voi käydä täyttämässä uudelleen Ruohonjuuressa! :)

 • Helssssunen

  Kuljen vapaa-ajallani mahdollisimman paljon joko pyörällä tai kävellen ja tietysti vaatteiden sekä roskien kierrättäminen.

 • Jenni

  Kasvisruokavalio ja ruokahävikin olemattomuus on ehdottomasti suurin tapani helliä luontoa. Olen elänyt ilman lihaa 26-vuotta ja edelleen, lähes päivittäin innostun uusista kasvisruokaresepteistä.

 • Kikaltsu

  Taloyhtiössä asuminen on siitä ihanaa, että meiltä löytyy jäteastiat biojätteelle, muoville, lasille, metallille, pahville, paperille ja poltettavalle jätteelle. Pyrin siis kierrättämään kaiken mahdollisen. Lisäksi pyöräilen työmatkani.

 • Seija Vahtera

  Ekotekojani; en heitä ruokaa pois, en käytä kaupan muovikasseja, pyrin liikkumaan kävellen ja pyöräillen, rajoitan lentomatkailuani

 • Annica

  Pyrin kaikessa mitä teen ja ostan ajattelemaan ekologisesti ja niin myös pyörän hankinnassa ❤️

 • Tunnetilan Nina

  En edes omista ajokorttia, joten kuljen kävellen tai julkisilla. Ekologinen pyörä nopeuttaisi kulkuani ja vapauttaisi myös bussiaikatauluista. :)

 • Maria

  Ruokaa pyritään tekemään oikea määrä, harvoin tarvitsee roskiin heittää. Lisäksi kierrätän lasten pienet vaatteet, lähinnä lahjoitan eteenpäin. Opiskeluaikana kuljin aina julkisilla, tällä hetkellä käyttäisin myös, mutta pienellä paikkakunnalla ei vaan onnistu.

 • Melina

  Pyöräilyn suosiminen ja kierrättäminen

 • HannaR

  I-ha-na pyörä! Jos tuollainen olisi pihassa, niin auto jäisi useammin kotiin… Olen päässyt eroon vaatteiden kertakäyttökulttuurista, kun olen alkanut valmistaa itse vaatteita. Itse ommeltuja ja neulottuja vaatteita vaan arvostaa paljon enemmän, niitä tulee kohdeltua rakkaudella ja niitä on myös ihana käyttää. Kokonaisuudessaan tämä on johtanut paljon harkitsevampaan ostos-käyttäytymiseen.

 • Anniina

  Muutimme juuri uuteen asuntoon ja pyrimme hankkimaan kaikki huonekalut käytettyinä huutokaupoista. Vanhoissa huonekaluissa on ekologisuuden lisäksi myös jokin tarina. Esimerkiksi ostamamme lipaston taakse oli kirjoitettu sen edelliset omistajat vuodesta 1920 alkaen.

 • Krista

  Pyrin lajittelemaan roskia, myyn/ostan vaatteita/asusteita käytettynä,
  pyrin kävelemään paikkoihin joihin en tarvitse autoa (joka on vähäpäästöinen)
  Olen vähentänyt lihansyöntiä.. Nämä nyt ensimmäisinä tulivat mieleen.
  Ja pyörä on aivan ihana! Olisi mahtavaa omistaa ensimmäistä kertaa aikuisena pyörä :-)

 • Ella

  Arjen ekotekoni on se, että en heitä ruokaa roskiin vaan suunnittelen ruokaostokset tarkasti. Pyörä olisi ihan todella kiva voittaa, niin voisi pyöräillä työ- ja koulumatkat! :) Kiva arvonta!

 • Emilia

  Pyrin syömään sesonkien mukaan. Tässä satokausikalenteri on avuksi! Sesongin tuotteet paitsi maistuvat hyviltä, ovat myös ympäristöä vähemmän kuormittava valinta.

 • Riia Rantala

  Käytän kaupassa kestokasseja kierrätän ja liikun julkisilla, kävellen ja pyöräilen enemmän kuin liikun autolla.

 • Anne K.

  Upea pyörä!
  Käytän julkista liikennettä, lajittelen roskat ja kierrätän vaatteet.

 • Mirva West

  Meidän perhe käyttää kestokasseja, ei muovisia hedelmäpusseja eikä takeway-kahveja haeta ilman omaa termosmukia ❤️ Tuo fillari olis ihan huippu, mun mies elää ja hengittää pyöräilyä (kilpailee myös) ja hän täyttää pyöreitä 2 kk kuluttua ?

 • Silja

  Omiin arjen ekotekoihin kuuluvat mm. kierrättäminen tottakai, työautoilun vaihtaminen mahdollisuuksien mukaan työpyöräilyyn ja kasvispainotteisen ruuanlaiton harjoittelu. Tuo pyörä on kuin karkki, sillä kyllä kelpaisi ajella!

 • Nina

  Meidän perheemme ekoteko on kierrättäminen. Meillä jo 2 ja 4 v tytöt osaavat lajitella muovit, paperit, pahvit, lasit, sekajätteen ja bion. Olemme jo vuosia lajitelleet jätteet ja sekajätettä tulee yllättävän vähän. Lisäksi meillä on hybridiauto ja itse käytän paljon julkisia. Minulta varastettiin pyörä ja olen ollut pyörää vailla jo monta vuotta. Olisi ihanaa voittaa pyörä ja lähteä iltaisin yksin ajelemaan sekä käydä kaupassa välillä pyörällä.

 • Stella

  Kierrätämme kaikki talousjätteet, tässä meidän lapsetkin ovat jo nykyään taitavia ja tarkkoja :) Käytämme kestokasseja ruokaostoksiin ja suosimme luomua.

 • Salla

  Perheeseemme kuuluu lasten ohella kaksi koiraa. Kaiken peruskierrättämisen ja jätteiden lajittelun lisäksi kerään kaikki muoviset leipäpussit ja muut pakosti kerääntyvät pussit talteen. En ole ikinä ostanut koirankakkapusseja vaan nämä kierrätyspussit ovat käytössä. Useimmiten pyrin lenkkeilemään metsäpoluilla tai siellä missä pusseja ei tarvita.

 • Katri

  Meillä käytetään kestokasseja, kierrätetään, vanhat vaatteet annetaan eteenpäin tai myydään kirpputorilla. Ja kotimaisen ruuan suosiminen.
  Pyörä olisi kyllä näppärä lisä omaan arkeen.

 • Kaarina

  Kotitaloussähkö on vihreää, en osta muovipusseja, lajittelen roskat tarkasti, kierrätän muovin ja käytän julkisia omistusauton sijaan. Pieniä, mutta suuria juttuja :) Kiitos hyvästä blogista!

 • Ella

  Oman arkeni pieni ekoteko on käyttämällä esim. tyhjiä sipsi- ja leipäpusseja roskapusseina. Muovi saastuttaa kaunista maailmaamme öljyisellä litkullaan.

 • Lila

  Kesällä työmatkapyöräilen ja talvella käytän julkisia. Minimoin ruokahävikin erilaisilla pyttipannuilla joihin voi laittaa mitä vain.

 • Katjuusa

  Kasvisruokavalio jo 20 vuotta, kierrätys ja kestokassit.

 • Kv

  Kiehtova tarina kahvikapselista polkupyöräksi.
  Oman perheen tärkeimmät ekoteot on turhien sähkölaitteiden ja valojen sammutus.
  Sama koskee vedenkäyttöä. Kolmen lapsen kanssa siinä onkin muistuttamista. ?
  Auto on myös vaihdettu Hybridiin.
  Lahjoiksi mieluummin yhteistä tekemistä kuin tavaraa.
  Isoissakin hankinnoissa selvitän saanko hankittua tarvittavan tavaran käytettynä.

 • Kirsi

  Meillä käytetään kaupassa aina kestokasseja ja kahvit juodaan termosmukista! Nespresso kahvit on niin hyviä, että kapselien kierrätys on mietityttänyt, kone voisi myös litistää kapselit. Tämä on loistoidea! Harvoin otan muovipusseja kaupasta jotain ostaessani.

 • Pauliina

  Onpa ihanat kuvat ja tuo hotelli täytyy laittaa omalle listalle #matkakuume nousi.

  Oma ekoteko arjessa: käytän mahdollisimman paljon julkista liikennettä, pyörää ja omia jalkoja.
  Muovin kierrätys on tullut myös arkeen jäädäkseen.

 • mini

  Pyöräilen työmatkat ympäri vuoden, pidän kangaskassia mukana, ettei tarvitse ostaa muovipusseja ruokaostoksilla.

 • Niina

  Arjen kierrätys (bio, pahvi, muovi, lasi, metalli) kuuluu jo luontevana osana arkeemme mutta ehkä suurin ekoteko omalla kohdallani on, että en ole hankkinut omaa autoa vaikka se kahden lapsen kanssa räntäsateessa rämpiessä joskus tuleekin mieleen :D Kuljemme bussilla, junalla ja kävellen, polkupyörä on ollut pitkään hankintalistalla joten olisi hauskaa jos tämä Re:Cycle -kaunokainen löytäisi kodin meiltä :)

 • Minna

  Pyöräilen keväästä syksyyn 7 kilsan työmatkani ? Lisäksi kierrätämme jätteemme ja käytämme kesto/kangaskasseja.

 • Iita

  Kierrätän jätteet muovi/metalli/pahvi/lasi ja ruuassa pyrin mahdollisimman pieneen ruokahävikkiin.

 • S

  Käytän julkisia kulkuvälineitä joka päivä säässä, kuin säässä. En osta muovikasseja ja pyrin ostamaan mahd. Vähän muoviin pakattuja tuotteita. Suosin kotimaisia tuotteita.

 • Mikko

  Myin auton ja liikun pyörällä/julkisilla. Lisäksi, pyrin kierrättämään jätteeni ja pyrin pienillä (ja isoilla) muutoksilla pienentämään hiilijalanjälkeäni.

 • Päivi

  Tosi kiva arvonta! Meillä lajitellaan roskat, syödään paljon lähi- ja kasvisruokaa, lisäksi pyrin pyöräilemään aina vain kuin mahdollista.

 • Lila

  Suurin ekoteko on miettiä mitä todella tarvitsee ja välttää tuotteita, jotka on pakattu. Eli en pyri kierrättämään hulluna koko ajan lisää (vaikka keräänkin muovit, paperit, metallit, pahvit ym kaiken vaan en alunperinkään halua tuoda kotiin niitä. Tämä on vaikeaa, mutta yritän parhaani. Tämän luin Zerowasten perustajalta ja ennakolta toimiminen se tärkein ajatus on. Toinen iso juttu on, että yritän lapseni kasvattaa näin.

  Muita pienempiä ekotekoja on, että en lennä lentokoneella ja ostan kestäviä vaatteita sekä käytän vaatteet todella loppuun asti. Sillä on paljon merkitystä, jos vaatteen käyttää vielä pidempään. Tästä taisi olla vasta juttua Hesarissa.

  Ja mitä arvontapalkintoon tulee, niin tarvitsisin oikeasti pyörän. Sitä ei ole.

 • Soila

  Ostan vain tarpeeseen ja mahdollisuuksien mukaan suomalaista. Kierrätän lähes kaiken.

 • Anna

  Meillä on naapurin kanssa mm. yhteisiä työkaluja, ruohonleikkuri, pensassakset, joita vuorotellen käytetään. Pyöränkin voisin jakaa yhteiseen käyttöön! ❤️

 • Anna Törnblom

  Käytän kauppareissuilla aina kestokassia tai koria. Pyöräilen kauppaan aina kun mahdollista ja jätän auton kotiin.

 • Ulla-Riikka

  Pyrin tekemään ruokaa joka päivä ja samalla pyrin käyttämään kaikki tähteet myös käyttöön ☺️ Kierrätän muovit, biot, ym sekä nespressokapselit myös!

 • Veera

  Roskien kierrättäminen

 • Hanne

  Olen lopettanut lihatuotteiden ostamisen kotiin, syön toki lihaa vielä vierailla, ulkona ravintolassa tai lounaalla töissä, mutta kotona kokkaan ilman lihaa ja olen lisännyt muutenkin lihaa korvaavien tuotteiden käyttöä.

 • Anne

  Kierrätän mahdollisimman paljon, ostan suurimman osan vaatteista käytettynä, käytän kestokasseja.

 • Elsi T.

  Liikun työmatkat junalla ja metrolla. Olen luopumassa autosta.

 • Annika T.

  Oli kiva lukea matkastasi ja kuinka tyhjiä kapseleita voi kierrättää. Tärkeä aihe!
  Osallistun arvontaan.

 • Aada

  Roskien lajittelu ja kasvisruokailu varmastikin ne suurimmat ekotekoni.

 • Senja

  Kierrätys ja lähiruoka, helppoja pieniä ekotekoja ♻️

 • Elina

  Ruokahävikin minimointi ja jätteiden lajittelu on ehkä minun pieni suuri ekoteko.

 • Iia

  Meillä kierrätetään muovit, lasit, metallit, pahvit ja biojäte. Kauppareissulla oma kassi mukana. Ja työmatkat?

 • Teija

  En käytä muovipusseja,kaupassa aina oma ihana kangaskassi mukana?

 • Sarinna

  Pyöräilen töihin puolet vuodesta ja olen haaveillut uudesta, paremmasta pyörästä!

 • Henna

  Käytän kestoluutuja jokapäiväisessä siivouksessa, kierrätän jätteet, enkä koskaan osta kaupasta muovipussia.

 • Minna

  Kierrätän metallin, pahvin, biojätteet ja muovin. Ompelen vanhoista vaatteista uutta ja välillä puran neuleita, joita olen joskus neulonut ja neulon niistä uusia neuleita. Tuunaan myös roskista sisustusjuttuja.

 • Sonja

  Arjen ekotekojani ovat mm. jätteiden lajittelu, kestokauppakassin käyttö sekä välimatkojen kulku kävellen (en omista autoa). Uusi pyörä olisi kyllä ihana! :) Mukavaa syksyä Sinulle Hanna!

 • Rosa

  Oh mikä unelmien kyytipeli ? oma ekotekoni on luomun ja mahdollisimman ekologisesti (kuten muovitta) valmistettujen kulutustavaroiden valitseminen sekä huolellinen kierrätys :)

 • Kikkakoo

  Pyöräilen työmatkat, käytän kestokasseja, lajittelen jätteet ja kierrätän kaiken minkä pystyn.

 • JMK

  Vau miten mahtava yhteistyöprojekti ja erityisesti plussaa yksi yhdestä -lupauksesta! Pyrin tekemään pieniä ekotekoja päivittäin mm. kierrättämällä lähes kaiken jätteen, käyttämällä pääsääntöisesti julkista liikennettä autoilun sijasta työmatkoissa ja suosimalla luomua ja vegaanista ruokavaliota.

 • AnnaM

  Hieno pyörä ja filosofia sen takana ?
  Jätteiden lajittelu, vaatteiden kierrätys, ruokahävikin minimointi ja sähköauto.

 • Noora

  Arjen pieni ekoteko on roskien lajittelu ja kierrätys. Tämän lajittelun ja kieträtyksen osaa myös oma eskarilainen.

 • Henna

  Heip Hanna neiti!kierrätämme kotona kaiken metallista muoviin yms..mutta niiden lisäksi minulla yksi tosi hyvä ja helppo vinkki millä säästää vähän luontoa mutta myös rahaaki.puolitan aina tiskikoneen pesutabletin.yhtä puhdasta tulee kuin kokonaisellakin.ai niin ja olen käyttänyt vartalon ihon pesussa jo pari kolme vuotta ihan vain herkullisen tuoksuisia palasaippuoita.millisti vähemmän muovia maailmaan:)

 • Lena

  Pyrin syömään kasvisruokaa. Kävelen työmatkat ☺️

 • Lilli

  Liikun julkisilla tai polkupyörällä. Käytän muovikassin sijaan kangaskassia.

 • Vilhil

  Vau, mikä pyörä! Upea! Oma pyöräni on ekoteko: olen saanut sen yli 20 vuotta sitten ja hyvin on toiminut. Haaveillut olen aina välillä uudesta, mutta jättänyt hankkimatta, kun vanha toimii.:) koska mieheni ajaa rämällä pyörällä, voisin lahjoittaa vanhan pyöräni hänelle, jos sattuisin voittamaan uuden itselleni! ?

 • Aurora

  Olen luopunut niin auton kuin lähi-bussinkin käytöstä (kiitos HSL:n kalliiden hintojen takia…) ja kuljen nykyään pyörällä lähes kaikkialle =ekologista ja halpaa!

 • Mia

  Arjen pieni ekotekoni on muovikasseista luopuminen.

 • EmmaK

  Jätteiden kierrätys kaikkien arjessa syntyi en roskien osalta. Huonekaluja entisiin vanhoista. Vaatteita muokkaan ompelijalla uuteen uskoon jne. Lentämistä vaativien lomamatkojen karsiminen aiemmasta. Näitä on omat ekoteot tällä hetkellä! Ihana arvonta!

 • Nina

  Oma ekotekoni on kasvattaa omista lapsista vastuullisia kierrättäjiä ☺

 • Jonna

  Ajattelen olevani hyvin ympäristöä ajatteleva ihminen, mutta silti teen valintoja aika pitkälle visuaalisuus edellä. Viimeisin muutos on ollut siirtyminen sähköautoon.

 • Sanni

  Käytän kesto- ja kangaskasseja, kierrätän kaiken mahdollisen, kuljen työmatkan kävellen tai pyörällä, töissä valitsen kasvisruoan.. Tämä fillari kannustaisi kyllä lisäämään pyöräilyä entisestään!

 • Eeva-Stiina

  Pyrimme taloudessamme jatkuvasti miettimään miten saisimme lisättyä arkeemme lisää ekotekoja. Uusimpina juttuina nyt huonelämpötilan laskeminen parilla asteella sekä kasvisruoan lisääminen ja ruokahävikin vähentäminen.

 • Elli

  Ostan vähemmän kaikkea, huollan, korjaan/korjautan ja hankin pitkäikäisiä tavaroita.

 • Oili

  Taloyhtiössä kaikelle jätteelle oma laatikko, joten lajittelu tosi helppoa.Ostokset reppuun ja kestokassiin.En omista autoa.

 • Nea

  Kierrätän kaiken mahdollisen ja käytän julkisia entistä enemmän, ehkä luovun pian jo autostakin ☺️ Pk-seudulla kaupunkipyörät on myös kovassa käytössä itsellä

 • Henna

  Itse kierrätän tehokkaasti lasten vaatteet ja esim. kengät ja menopelit. Ostan myös kirppareilta käytettyä vaatetta erityisesti lapsille ☺️

 • hanna

  Wau mikä pyörä!! Koria ja kestokasseja käytän… ja jätteitä lajitellaan!

 • Eoifa

  Lämmittää sekä ympäristön että naisen mieltä: kuukuppi! Muuten liputan kierrättämisen puolesta ja laukussa keikkuu aina mukana jonkinlainen kestokassi. Ruokakaupassa muistan käyttää aina muuta vaihtoehtoa kuin muovikassia, mutta vaatteita ostaessa tämä saattaa unohtua, olen kuitenkin parantanut tapani tässä asiassa. Toi pyörä on niin dreamy!

 • Jemmi

  Roskien lajittelu kotona, itse en syö paljonkaan lihaa ja jos syön niin pääsääntöisesti riistaa mikä on mieheni kaatamaa. Vaatteiden ja tavaroiden turha ostelu minimiin. Muovipussien vähentäminen esim. Baanaaneja ei tarvitse laittaa siihen pieneen pussiin. Siinä nyt muutama arjen ekoteko :)

 • Eve

  Wau mikä pyörä! Oma ekotekoni on maltillinen kuluttaminen. Ostan vain tarpeeseen ja pienelle lapselleni yritän hankkia vaatteita ja tarvikkeita paljon käytettynä. Korjaan rikki menneet vaatteet ja pyrin muutoinkin pitämään niistä hyvää huolta. Luonto ja lompakko kiittävät :)

 • Lumihiutale

  Kierrätän, olen kasvissyöjä, käytän kestokasseja, en lentomatkusta ja käytän julkista liikennettä. Nämä tulivat ensimmäisenä mieleen :)

 • Jennimbus

  Onpa ihana pyörä ja ideologia sen takana! Itse kierrätän kotona metallin, lehdet ja lasin vaikka ne pitääkin kuskata vähän kauemmas koska taloyhtiössämme ei ole kuin lehdille keräysastia. Pieniä tekoja tulee myös ajateltua päivittäin kuten kertakäyttöastiat, muovipillit ym.

 • Roosa

  En syö lihaa ja en omista autoa.

 • SAMP

  Kauppareissuilla käytän kangaskasseja. Vihaan muovikassien ostelua yli kaiken!

 • Maija

  Työmatkat aina julkisilla, kävellen tai citypyörällä, luova ruoantähteiden uudelleenkäyttö, jotta mahdollisimman vähän biojätettä, yleinen tarkka kierrätys sekä muovikassien välttäminen.

 • Maria

  Meillä koti lämpiää maalämmöllä. Ja paperit, pahvit ja muovit kierrätetään tottakai.

 • Myy

  Kierrätän ahkerasti vaatteeni kirppareille.

 • Elina

  Ihana pyörä! Ostokset kannan kotiin kangas- tai kestokassissa.

 • Auli

  Kotitalousjätteiden kierrätys, kasvispainoitteinen ruokavalio, pyrkimys ostaa vastuullisemmin tehtyjä vaatteita ja julkisilla liikkuminen.

 • Seija

  En käytä ollenkaan autoa vaan kuljen kävellen tai julkisilla. Lisäksi ostan ja myyn tavaraa kirppiksellä!

 • Linda

  Käytän kestokasseja ja pyrin kierrättämään jätteet oikeaoppisesti.

 • Saija

  MM. lajittelen roskat, vaihdoin juuri diesel auton hybrid autoon, liikun autoilun lisäksi paljon pyörällä mm. työmatkat, käytän kestokassia kappaostoksiin. Kivan näköinen pyörä ilostuttaisi päiviä ja lisäisi pyöräilyä..:)

 • Kati

  Käytän kauppakasseina kestokasseja, kierrätän biojättteet, muovit, metallit, lasit jne..

 • Sara

  Ihanan värinen pyörä, joka tulisi perheessämme tarpeeseenkin. Oma ekoteko on se, että käytämme kestokasseja emmekä osta muovipusseja.

 • Sara

  Ihanan värinen pyörä, joka tulisi perheessämme tarpeeseenkin.

 • Maija Luostarinen

  Ihan mahtava pyörä! Oma ekotekoni arjessa on lähiruoka!
  Kierrätän kotitalousjätteet ja käytän kestokasseja. Pyöräilen lähipalveluihin.❤️

 • Päivi

  Omalta osaltani vien vanhoja vaatteita, astioita ym. kierrätykseen ja lumput vien myös H&M:lle kiertoon. Kaupassa mukana aina on joko kori tai oma kangaskassi. Muutenkin muovin, metallin ja lasin kierrättäminen on normaalia arkipäivää jo :)

 • Jaana

  Käytän kauppakasseina kankaisia kasseja. Joka kerta tulee hyvä mieli, kun myyjä kysyy “tarvitsetko muovikassia” ja voin vastata “Ei kiitos, mulla on oma Kangaskassi, ostokset mahtuu siihen”.

  Tosi monet pesuaineet olen vaihtanut ympäristöystävälliseen ja turvalliseen Universal Stoneen, jota voi käyttää miltei mihin vain.

 • Jess

  Vien vanhat, käyttökelvottomat vaatteet vaatekierrätyskontteihin, lajittelen kaikki kotitalousjätteet, käytän julkisia yksityisautoilun sijaan. Suosin luomuruokaa.

 • Suvi

  Mun arjen ekoteko on se, että vaikka asutaan taajamassa ja meillä on aktiivinen perhe, niin en osta autoa. Liikun pyörällä vuoden ympäri. Ja kun on liikaa sadetta/pakkasta, niin joko mies kuskaa (vaikka klo 5 aamulla) tai liikun julkisilla, vaikka se ei ole niin yksinkertaista aina. Tämä pyörä olisi ihana rämisevän ? yksilön rinnalle. ?

 • KK

  Kierrätämme kotona biojätteet, kauppareissulla pyrin parhaani mukaan välttämään muovisia hedelmäpusseja, ja kuljen lähes poikkeuksetta joka paikkaan aina pyörällä, mikäli vain mahdollista :)

 • Pauliina Peltorinne

  Meillä lajitellaan roskat ja pyritään syömään kasvisruokaa ainakin muutama kerta viikoittain

 • Greu

  Myimme noin kuukausi sitten vanhan bensa-automme ja otimme tilalle kaasuauton ja nyt on ilo ajella työmatkat biokaasun voimalla:)

 • Sasamaarit

  Esimerkkejä omista ekoteoistani on mm. se, että kasvatan itse luomuruokaa perheelleni, kasvatan monipuolisesti eri lajeja (myös kukkia pölyttäjiä varten), käyttämme monipuolisesti sisävesikalaa (myös särkiä!), perheen koira syö esim. kaloista ne osat, joita ihmiset eivät syö (päät ym.).

 • Tiina

  Arjen ekotekoni, ja myös kuntoni ylläpitäjä, on työmatkapyöräily. Talviaikaan tosin luovun pyöräilystä ja hyppään bussin kyytiin. Pidän kierrätystä itsestään selvyytenä, nyt asuessamme pienessä taloyhtiössä kierrätämme edelleen myös muovit, lasit ja metallit, vaikka ne joutuukin kuljettamaan kierrätykseen. Onneksi tämä hoituu kätevästi kauppareissujen yhteydessä!

  Re:cycle pyörä kävisi hyvin nykyisen sporttisen pyöräni rinnalle muuhun kulkemiseen kuin työmatkapyöräilyyn ??

 • Hanna

  Ehdottomasti kierrätys. Niin vaatteissa kuin roskisss. Ja ehdottomasti olen ylpeä, kun mieskin on alkanut kierrättää!

 • Maria

  Minä lajittelun jätteet kotonani ja pyrin ostamaan luomutuotteita.

 • Heini

  Itse käytän lasista vesipulloa ja olen tarkka kierrättämisen suhteen.

 • M

  Niin ihana idea! Ja niin kaunis pyörä! Etenkin tuo kori on designiltaan todella toimiva! Yksi arkeni pienistä ekoteoista on roskien kerääminen maasta koiran kakkapussiin. Samalla kun koiran jätöksen noukkii maasta, noukin samalta alueelta muita roskia, kuten tupakantumppeja.

 • Pirjo Oksalampi

  Punaisen lihan syönnin vähentäminen.

 • Kerli

  Kierrätän myös tuikukynttilöiden pohjat, kaupassa aina oma kangaskassi mukaan. Pienellä pääse liikeelle, eikö??

 • Jenna

  Omiin arjen ekotekoihin kuuluu termosmukin käyttö, kestokassi kaupassa ja lajittelu/kierrättäminen kotona ?

 • Johanna L.

  Oma arjen ekotekoni on yksityisautoilun ja lihansyönnin vähentäminen. Syön lihaa muutaman kerran viikossa ja kuljen työmatkat bussilla.

 • Sanna

  Aivan ihana pyörä! ? Itse yritän arjessa kierrättää kaiken mahdollisen sekä yhä useammin ostan tarvitsemani käytettynä. Olen vähentänyt lihansyöntiä ja suosin joukkoliikennettä. Pieniä, mutta tärkeitä tekoja.

 • Heini

  Upea juttu Nespressolta ja hyvä postausaihe muutenkin! Oma arjen ekotekomme lienee ollut naudanlihan poisjättö arkiruokailusta. Vuosi meni totutellessa, sillä ennen ostimme aina useamman jauhelihapaketit viikossa :)

 • Anna

  Kasvispohjainen ruokavalio, syödään niin paljon kuin mahdollista sesongin ruoka-aineita ja mielellään lähellä tuotettua..

 • minnai

  Mahtavan näköinen pyörä ja tarina sen takana. Tarkan lajittelun lisäksi lopetin hedelmäpussien käyttämisen ruokaostoksia tehdessä. Paljon hedelmiä ja vihanneksia ostavana koin sen alkuun hankalaksi, mutta punnitsen ja ostan tuotteet nykyään ilman pussia tai käytän pestävää kestopussia. Lisäksi olen alkanut seuraamaan satokausia ja käytän vihanneksia pääosin sen mukaan. Keväällä tuli myös istutettua omat persiljat ja timjamit, joista sai kesällä nauttia. Kerrostalossa (ilman parveketta) hiukan haastavaa, mutta satoa onnistuin saamaan!

 • Cavok

  Meillä kasvatetaan kesällä kaikki kasvit mitä syödään itse omassa kasvimaassa. Sekä lajittelemme kaikki roskat: mouvi, metalli, lasi, pahivi, lehdet jne. Pienistä puroista se iso joki kasvaa?

 • A

  Ihan mahtava arvonta ja olis kyllä upee pyörä ja tulis tarpeeseen. ?En omista autoa joten pyöräilen oikeastaan joka paikkaan kesät talvet. Hyvä, että porukka on pikku hiljaa alkanu havahtua kierrätykseen! Omassa taloyhtiössä harmittaa eniten, että muovinkeräys puuttuu, vaikka sitä tulee roskista eniten.

 • Ninni

  Meidän perheen arjen pieni ekoteko on hyvin yksinkertainen. Vältämme ruokahävikkiä pakastamalla omatekoista kotiruokaa ja näin ollen saamme myös arjen helpotusta tiukan paikan tullen kun pakkasesta löytyy aina maistuvaa omatekoista ruokaa. Ruokahävikkihän on tunnetusti turhaa jätettä ja erittäin kuormittavaa ekologisesti.

 • Laura

  Meillä ekotekoja on kehitetty viime vuosina paljonkin. Sen lisäksi, että me kierrätetään meidän Nespresso – kapselit metallinkeräykseen, olemme myös alkaneet kierrättää muovipakkaukset! Nyt kun ne erottelee sekäjätteestä, huomaa miten paljon muovijätettä kaksihenkinen perhekin voi saada aikaiseksi. Se on konkreettisesti herättänyt meidän perheen vähentämään tietoisesti muovijätettä ja miettimään hankintoja kaupassa.

 • Siniaamu

  Miten tykkäänkään blogistasi, tyylistäsi ja rohkeudestasi käsitellä asioita. Olet lämmin ihminen. Minun arjen ekotekoni ovat kirppikset. Rakastan kirppiksiä ja teen sieltä löytöjä niin itselleni, lapsilleni kuin miehellenikin. Minulla ei olisi rahaa ostaa merkkituotteita kaupasta- tai en niitä raaskisi ostaa – mutta kirppisten ansiosta monta ihanuutta olen saanut omakseni vieläpä hyvällä omatunnolla ekologisuutta ajatellen. Reippaasti suurin osa perheemme vaatekaappien sisällöstä on todella second hand -kamaa. Pyörällä pyyhältäisinkin kirppikselle ilman auton tuomia päästöjä ?

 • Haidi

  Ihanan inspiroiva tarina! Omassa arjessa pienet teot ovat kierrätys (taloyhtiö hankki tämän vuoden alussa muovin kierrätyspisteen, yay!) lisäksi työ ja kauppamatkat taittuvat kävellen, pyörällä ja junalla. Kaupassa mukana kulkee kestokassi. Pieniä juttuja, mutta arjessa helposti toteutettavia :)

 • Kaisa

  No nyt on niin ihana palkinto, että olisin maailman onnellisin voittaessani. ??? Ja olisi myös ensimmäinen arvontavoittoni ikinä.

  Oman arjen ekoteko on perheen toisesta autosta luopuminen alkutalvesta, vaikka asutaankin kaukana keskustassa ja työpaikoista. Tämä on onnistunut etätöiden lisäämisellä, työmatkapyöräilyllä tai juna- & pyöräyhdistelmällä. Myös kaikkien roskien kierrätys seitsemään eri jäteastiaan on arkinen ekoteko; kartonki, muovi, metalli, lasi, paperi, komposti ja sekajätettä. Omakotitalossa roskien kierrätyksen vaikutuksen näkee helposti, kun omaan sekajäteastiaan ei kerry paljon mitään.

 • Mariella

  Olen autoton – kävelen mahdollisimman paljon.

 • Johanna

  Meillä kierrätetään kaikki, mitä pystyy kierrättämään. Vitsi olis upee toi pyörä!??

 • Mira

  Mukana! ?? Todella tyylikäs pyörä ja ihana tuo one for one filosofia pyörän takana.

 • Karoliina

  Arjen ekotekojani ovat mm. julkisen liikenteen suosiminen, muovin yms. kierrättäminen, lihansyönnin vähentäminen ja kierrätysvaatteiden ja -asusteiden ostaminen itselle ja lapsille.

 • Annikki

  Arjen oma ekotekoni on ostaa mahdollisimman paljon tarvitsemistani vaatteista second handina.

 • Anna

  Lähiruoan suosiminen ja huolellinen kierrättäminen ovat itselleni niitä pieniä ja tärkeitä arjen tekoja ?

 • Annika

  Mukana arvonnassa! ?

 • RH

  Käytän joukkoliikennettä henkilöauton sijaan (joka on pk-seudulla onneksi hyvin mahdollistettu), ja pyrin miettimään ostosten kohdalla aina todellista tarvetta. Ihan huikea pyörä ?

 • Farfalle

  Liikun busseilla paikasta toiseen. Lajittelen lasit, metallit, muovit, paristot, lääkkeet, tekstiilit ja ekojätteet

 • Sanna

  Työmatkoihin en enää käytä autoa juuri lainkaan vaan menen joko pyörällä tai kävellen!

 • Tilli

  Oma arjen pieni ekotekoni on ehdottomasti kestävien vaatteiden ostaminen. Vaikka neule olisi halvempi H&M:ssä ostan sen mielummin laadukkaampana vaikka Stockkalta. Myös lyhyet suihkut ja kierrättäminen kuuluvat arkeeni ?

 • Aurora

  Kuljen työmatkat pyörällä, vaikka meillä on autokin. Ostin pyörään myös lastenistuimen kun meillä alkoi päiväkoti vasta niin nyt ei tarvitsepäiväkotimatkojakaan mennä turhaan autolla.

 • Maria

  ompas suoloinen pyörä, eteenkin tuo kori? omia arjen pieniä ekotekoja joita ei edes tule ajattelleeksi vaan tulee ihan automaattisesti on mm. kierrätys, pyöräilen lyhet mahkat autoilun sijaan ja syön mahdollisimman paljon kasvisruokaa.

 • Nelli

  Ekoteko: kuljemme lasten kanssa päiväkotimatkat pyörällä kun vain mahdollista.

  Ryhdyin vähän aikaa sitten myös kierrättämään nespressokapselit, hurjaa vauhtia täyttyy iso 5l minigrip johon ne kerään ennen kuin vien liikkeeseen. Olen itse ollut käsityksessä ettei kapseleita voi laittaa taloyhtiön metalliastiaan ilman että itse putsaisi kahvit sisältä. Korjaathan jos olen väärässä?

  Onkohan noita koreja saatavana erikseen? Näyttää todella näppärältä.

  • Hanna Vayrynen

   Voit laittaa eikä tarvitse putsata kahveja sisältä, sillä Suomessa kahvinpurut palavat alumiinin polttoprosessissa! :)

 • Aino

  Työmatkat kuljen fillaroiden tai kävellen & uusien vaatteiden ostoa harkitsen huolella.

 • Juulia

  Postauksen teemaan eli kahviin liittyen. Kannan usein mukana keep cupia ja otan kahvini siihen take awayna. Näin vältytään turhalta pahvinukilta ja muovikannelta, jotka lentäisivät kahvihetken päätteeksi roskiin.

 • Nelli R

  Tärkeä aihe ja hyvä postaus! ?? Ilokseni huomasin, että on vaikea valita vain yhtä oman arjen ekotekoa, mutta valitaan vaikkapa punaisen lihan syönnin lopettaminen. ?

 • Roosa

  Oi, nyt tulisi pyörä enempi kuin tarpeeseen! Itse olen siirtynyt myös käyttämään KeepCuppia takeway kahvin hakemisiin. Lisäksi tulee käveltyä paljon paikoista toisiin mutta olisipa mahtava saada tämmöinen pyörä kulkupeliksi!

 • Riia

  Meidän perheen pieni ekoteko on kierrätys ja kompostointi. Kaikki tuotteet kierrätetään mahdollisimman pitkälle ja kierrätys opetetaan lapsille jo pienenä. Olemme myös vähentäneet tietoisesti turhan tavaran hamstraamista perheessämme on kuusi ihmistä ja ihan käytännön syistä olemme alkaneet vähentää vaate- sekä lelumäärää. Vaatteet kiertää pienimmälle ja siitä vielä eteenpäin, mutta leluja ollaan paljon lahjoitettu pois niitä enemmän tarvitseville.

 • Heidi

  Ekotekoja on monia: lajittelen ihan kaiken mahdollisen, vältän vedellä läträämistä, kuljen työmatkat pyörällä ja syön lähiruokaa. ❤️

 • Mirjam Virta

  Mukana ihanassa arvonnassa! :)

 • Rosa

  Teen monia ekotekoja päivittäin, ja voisin luetella niistä pitkän listan. Laitanki tähän nyt viimeisen ekotekoni, joka oli siitä etten lähteny mukaan vaatemerkin lähettilääksi. Vaateet olisivat tulleen australiasta asti. Suosin laadukkaita ja kotimaisia tuotteita ruuassa ja vaatteissa.

 • Emilia

  Käytän paljon kirppareita, ja samanlain laitan säännöllisesti vaatteita ja esim. huonekaluja kiertoon jos niille ei ole enää tarvetta. :)

 • Kaisa

  Onpa kaunis pyörä! Ja ihana kuulla kuinka vastuullisesti Nespresso liiketoimintaansa pyörittää – meilläkin heidän kahvikone on ja olen kokenut kapselien kierrättämisen tosi helpoksi. Oma pieni ekotekoni liittyy julkisten liikkennevälineiden, pyörän ja kävelyn suosimiseen aina kuin vain mahdollista, käytän autoa todella todella harvoin. Täytyy tosin myöntää että vielä pitäisi mies saada tähän samaan tapaan totutettua, hän työmatkat vielä mielummin kulkee autolla vaikka voisi mennä myös julkisilla :) ihana pyörä, toivotaan että onnetar suosii, uusi olisi hankinnassa!

 • Alina

  Vaatteiden kierrätys.♻️

 • Ida

  Meidän perheen pieni ekoteko on kierrättäminen :)

 • Elina

  Lapsiperheessä ruokahävikkiä syntyy jatkuvasti väkisin ja painiskelenkin jatkuvasti aiheen kanssa tunnontuskissani. Pienenpieni ekotekoni liittyy lapsen lempiruuan tuunamiseen ilmastoystävällisempään suuntaan: käytän nykyään vaik Quorn Färsiä makaroonilaatikossa, koostumus on melkein sama ja uppoaa yhtä hyvin :) Tarvitsisin uuden pyörän työmatkoja taittamaan ja tämä pyörä olisi unelmien täyttymys!

 • Marianne

  Kiitos Hanna hyvän mielen -blogista! :) Pyrin kulkemaan reilun 5km:n matkan töihin pyörällä ja käymään matkan varrella kaupassa jos mahdollista. Siinä yksi arkinen pieni ekoteko.

 • Nelli

  Meillä tärkein ekoteko on ehdottomasti ollut lihatuotteiden raju vähentäminen arkiruoksta – arkena tulee kokattua lihaa ehkä kerran kuukaudessa, jos sitäkään :)

 • Mirella

  Meilläkin nautitaan Nespressoa päivittäin ja kapselit kierrätetään viemällä ne aina pienmetallikierrätykseen. Toinen iso ekoteko meillä kotona on muovin kierrätys. Sain vakuutettua uuden taloyhtiömme hankkimaan roskakatokseen muovin keräysastian ja olen myös neuvonut taloyhtiön asukkaita muovin kierrätyksen helppoudesta ja sen saloista. Aika hyvin näyttää meillä asukkaat ottautuvan tuohon jätteen kierrätykseen!

 • Katri

  Veden säästäminen! En ikinä voisi laskea vettä sen aikaa, kun pesen hampaita tms. Tunnustan, että olen oikea vesinatsi, joka käy sammuttelemassa hanoja, jos näen, että joku tuhlailee vettä :D

 • Lisa

  Lasten vaatteiden ostaminen käytettynä aina, kun mahdollista ja niiden kierrättäminen eteenpäin kirppareilla ja lahjoituksina.

 • Marjo

  Kestokassi ostoksille mukaan lienee nyt meidän arjen ekoteko. Olemme kierrättäneet jo vuosia mm. metallin, kartongin,lasin,paperit… ja omakotitalossa se todellakin näkyy sekajätteen pienenevässä määrässä!

 • Milja L

  Oman arkeni eko teko on :
  Käyttää päivittäin joukkoliikennettä kulkemiseeni ja tietysti kierrättää kaikki viikon aikana kerääntyvät roskat !
  Kiitos kivasta blogista !!

 • Katjuskainen

  Pyrin siihen, etten koskaan heittäisi ruokaa pois vaan syömme viimeisetkin rippeet. Vau mikä pyörä!

 • julia

  Minun arjen ekoteko on kierrätys kierrätämme muovin, pahvin, lehdet, lasin ja metallin. Olen myös alkanut tekemään useampana päivänä viikossa kasvisruokaa. Muutenkin tartun autoomme hyvin harvoin, lasten kanssa liikumme lähes aina kävellen ja pyörällä:)

 • Tiina

  Jätteiden lajittelu on arjen pieni ekotekoni. Yllättävän vähän tulee enää seka/energiajätettä kotona, kun lähes kaiken voi kierrättää omiin jakeisiin.

 • Emilia

  Yksi arjen ekoteoistani on se, että pyrin kierrättämään mahdollisimman paljon: biojätteen, lasin, metallin, kartongin, muovin, tekstiilit jne. Sekajätettä ei juurikaan synny.

 • Helena

  Vien käyttämäni jugurttipurkkien muovikannet kouluun oppilaiden liima-alustoiksi. Erikeeperin kuivuttua alustaan, se lähtee telinä pois ja kansi on näin ollen taas valmis käyttöön.

 • Heidi

  Pyöräilen työmatkani :) Mukana arvonnassa!

 • aila

  Minun kahviin liittyvä ekotekoni on juoda luomu- ja ympäristösertifioitua, hiilipäästökompensoitua reilun kaupan kahvia: )

 • Outi

  Suosin kotimaista ja kävelen ja jatkossa myös pyöräilen paljon.

 • Paula Lähteenlahti

  Meille valmistuu juuri uusi omakotitalo ja olen keittiösuunnitteluvaiheessa ottanut jo huomioon ekologisen lajittelun. Meidän perhe muuttuu nyt täysin oikeaksi himolajittelijaksi.

 • Kaisa

  En omista autoa, kävelen tai pyöräilen töihin ympäri vuoden. Eli tälle tulisi kyllä käyttöä! :)

 • Heikura

  Kaupassa minulla on matkassa aina kestokasseja sekä hevi- ostoksia varten myös pienet kestopussit. Iso perhe ja paljon kauppareissuja ja ostettavaa,joten voinpahan jotenkin välttää muovipusseja!

 • ellentellen

  ei olla 10vuoteen käytetty muovisia kauppakasseja. koska kangaskassi on paljon parempi vaihtoehto, ja jonka voi myös pestä koneessa tarvittaessa.

 • Tuumummi

  Kierrätän kaiken mahdollisen. Käytän kodin pesuaineina myrkyttömiä, luonnollisia aineita esim. etikkaa. Suosin aineettomia lahjoja enkä osta itsellenikään turhia tavaroita. Minulla ei ole autoa vaan käytän julkisia.

 • Eveliina J

  Arjessa tärkeintä minulle on ostaa vain sellaisia asioita, joita todella tarvitsen ja jotka kestävät käytössäni vuosia. Ei siis mitään turhaa. Kierrätys myös minulle tärkeää ja ruuan osalta tuleekin eniten muovi- ja pahvipakkaus jätettä, jotka tietysti kierrätetään asian mukaisesti.

  Kiitos postauksesta! :)

 • Anna Haverinen

  Ekotekoni: Minulla on kolme Nespresso-konetta ja luonnollisesti kierrätän käytetyt kapselit.

 • Jemmi

  Mahtavaa lukea näistä yrityksistä, jotka tekevät valintoja kestävän kehityksen hyväksi. Ja hienoa tuo heidän hyväntekeväisyys!

 • Saila

  Olen vähentänyt radikaalisti oman auton käyttöä ja lisännyt pyöräilyä.

 • Laura L.

  Oi tämä tulisi tarpeen!

 • Riikka Gustafsson

  Arjen pienet teot ovat meidän perheen hieno alku kierrätykseen: kesto kassit mukaan kauppaan ja esim. juurikin tuon oman nespresson termoksen kantaminen mukana myös kahvila käynneillä (jos haen aamukahvin siis sieltä) ? noin hienolla pyörällä kun saisi viipottaa menemään niin tulisi autoakin käytettyä vähemmän!

 • Paola Rydman

  Arjen ekotekoni on kierrättää kaikki roskat ja yrittää ostaa mahdollisimman vähän muoviin pakattuja tuotteita, mutta se on hyvin vaikeaa. Haluaisin pyöräillä enemmän, mutta ihana fillari puuttuu:-)

 • Merja

  Oma ekotekoni on Nespresso-kapseleiden kierrättäminen. ? Oli mielenkiintoista lukea, kuinka niitä jatkokäytetään. Ja tuo “pyörä afrikkalaistytölle” -projekti sai silmäkulmaan koostumaan…

 • Anu Oikarinen

  Olen vähentänyt muovin käyttöä mm kaupassa hevi-osaston tuotteet biopussiin, kotona vältän talouskelmun käyttöä.

 • Sara

  Kierrätän kaiken mahdollisen enkä ole ostanut uutta autoa varastetun tilalle :D

 • Johanna

  Oma ekotekoni on myös mm. kahvikapselien kierrättäminen. Paritalossamme on vain sekajäte ja paperikeräys lähistöllä, mutta kierrätämme silti metallit, lasit, muovit ja pahvit.

 • Liisa N

  Yritän pitää muovin kulutuksen minimissä: käytän kestokassia kaupassa, en pakkaa yksittäisiä vihanneksia tms. muovipusseihin ja mikäli joudun näin tekemään, käytän myös pienet muovipussit ja esim. vessapaperipakettien muovit roskapusseina.

 • Mia

  Meillä on valot todella harvoin päällä. Pärjäämme isoista ikkunoista tulevalla valolla käytännössä koko kesän ja talvella valo tulee pääosin todella monista kynttilöistä. Talomme myös varaa lämpöä, jolloin lämmitystäkään emme juuri käytä.

 • Marketta

  Onpa ihan mahtava yhteistyö ja tapa kierrättää sekä tietenkin auttaa kehitysmaan tyttöjä. Mukana arvonnassa.
  Meidän perheessä vaihdetaan auto pyöriin tai julkisiin aina kun mahdollista, matkalle pyritään lähtemään lentokoneen sijaan autolla, ja tietenkin kierrätämme kaiken mahdollisen (mikä ei täällä Puolassa asuessa ole ihan itsestäänselvyys joka kodissa).
  -Marketta

 • Anna

  Asumme omakotitalossa ja kuljetamme kaiken mahdollisen lajiteltavan jätteen läheiselle ekopisteelle. Olemme opettaneet lapsemmekin tarkoikisi lajittelijoiksi. Erityisen innoissaan he ovat tällä hetkellä muovin lajittelusta. Kotikaupunkimme Vaasa voitti Ylen I Love Muovi -kampanjan kilpailun. Osallistuimme tähän isolla määrällä muoviroskaa, ja vielä kun kilpailusta tuli voitto, niin se todella jäi mieleen. :) Meillä on myös kompostit sekä puutarha- että biojätteelle.

 • Tessa

  Lajittelen pahvin, paperin, metallin ja lasin sekä biojätteen. Nyt olen alkanut opetella myös muovin lajitteluun. Töissä käytän paperia säästeliäästi ja tarpeettomat paperit leikkaan suttupapereiksi ja muistilapuiksi. Ajamme työporukan kanssa kimppakyydein töihin ja arjessa muuten suosin pyöräilyä ja kävelyä. Lenkillä ollessa kerään tölkkejä ja pulloja mukaan tien varsilta.

 • Anneli

  Aika moni vitsailee pikku ekoteoistani, vaikka keittiössä onkin Nespresso-kahvinkeitin. Merkillä ei ainakaan täällä ole kovinkaan ekologinen maine. Mutta minusta juuri tuo pieni määrä kahvia per kuppi ja kapseleiden kierrättäminen tekee siitä ihan ok:n ekologisuuden kannalta. En kyllä tiedä miten ne kohtelee kahvin viljelijöitä…pitääpäs lukea.

  Olen myös käännyttämässä miestäni termoskupin käyttäjäksi, valoja meillä on vain päällä siellä missä oleskelemme, koiran kakkapussit ovat maatuvia, muovipusseja kaupoista emme osta tai ota mukaamme ollenkaan, liikun suureksi osaksi pyörällä tai julkisilla ja pyrin aina ostamaan laatu vaatteita, jotka kestää kauemmin kuin yhden kauden. Paljon olisi vielä enemmän ekologisia tekoja mitä voisi vaalia, mutta peu á peu!

 • Kati

  Hurmaava pyörä, mielelläni sillä polkisin ?. Ja loistavaa tuo tyttöjen koulunkäynnin tukeminen.

 • Anna

  Pieni ekotekoni: aloitin muovinkeräyksen ja kierrätyksen. Moni on toki tehnyt tätä jo pitkään, mutta itse aktivoiduin kun työmatkan varrelle tuli keräyspiste. Ajattelenkin niin, että mitä helpommaksi kierrätys tulee, sitä todennäköisemmin se toteutuu yhä useammalta.

 • Ella

  Hei! Itse olen suhtautunut tähän asti epäilevästi Nespresson tuotteisiin mutta tämä kirjoitus avasi silmäni.
  Polkupyörä olisi hieno

 • Mini

  Itse pyrin lajittelemaan roskat tosin toteutus ontuu meidän perheessä ellen ole jatkuvasti vahtimassa roskapönttöjen sisältöä ?

 • Katariina

  Kasvisruuan suosiminen sekä vaatteiden kierrättäminen/lainaaminen ystävien kesken. :)

 • Aino

  Oi mikä ihana pyörä! :) mun arjen ekoteko on se, että kuljen työmatkani autoilun sijaan kävellen / pyörällä. Uusi pyörä olisi siis aivan ihana!

 • Enna

  Olipas mielenkiintoinen postaus! Myönnän, että olen ajatellut eritäin negatiivisesti kahvikapseleista ja pitänyt niitä mitä pahimpina roskaajina. Kiitos kun valistit minua! En ole tiennyt, että alumiini on kierrätettävää, ja vielä loputtomia kertoja! Tämä polkupyörä jos mikä sopisi minulle! Juuri eilen kerroin ystävilleni, että uuden polkupyörän hankinta on syksyn asialistalla. Kaiken lisäksi minulta löytyy myös tähän pyörään matchaava Recycle t-paita. Sattumaako? I don’t think so! :)

  • Enna

   Ai niin se ekoteko, niitä on monia! Kierrätys, autottomuus, tuulisähkö, lihansyönnin minimointi, oma yritys joka keskittyy itsetehtävään luonnonkosmetiikkaan. :)

 • Nina

  Olen viimeisen puolen vuoden aikana alkanut kierrättämään kaikki mahdolliset kodin jätteet ja tavarat. Aikaisemmin kierrätys on jäänyt ihan minimalistiseksi. Nyt kun kierrätyksen makuun on päässyt, ei se tunnu ollenkaan vaivalloiselta :)

 • Elina

  Kierrätän muovit :)

 • Anni

  Mun arjen ekotekoja on valot sammuttaa lähtiessä huoneesta, liikkua paljon jalkaisin, oma kestokassi kaupassa mukana, ostaa oikean määrän ruokaa kotiin- hävikin minimointi.
  Tuo pyörä kyllä houkuttelisi ajamaan!

 • Sofia

  Leikkaan parittomilla sukilla vielä nurmikon ennen niiden hävitystä. ?

 • Pua

  Mielettömän hieno pyörä ja upea idea ? Pyörä sopisi cityssä asuvalle tytölleni jolta 2 pyörää varastettu.

 • Hanna

  Julkisten käyttö autoilun sijaan – vaikka autolla aikataulutus huomattavasti helpompaa

 • Mari

  Mikä olisikaan parempi pyörä kahvinrakastajalle <3

 • Eeva

  Kierrättämällä pahvit,paperit ja muovit.Lihan syömisen vähentäminen, tässä joitain esimerkkejä.

 • Laurahenriikka

  Mun arjen tärkein ekoteko on pyöräily! Välttelen auton käyttöä ja yleensä teen autolla vain isot ruokaostokset ja vierailut vanhempien luona. Muuten työ-, koulu-, ja harrastusmatkat yms. muut arjen menot hoituu pyöräilemällä.

 • Milja K

  Liikenteestä tulee niin suuret päästöt että merkittävin ekotekoni on kulkea pääasiassa kävellen ja pidemmät matkat julkisilla. Pyörällä pääsisi kyllä nopeammin aamuisin yliopistolle kuin kävellen, ja tuo kori vaikuttaa just sopivan kokoiselta että laukku läppäreine ja kirjoineenkin mahtuisi siihen :)

 • Maarit Ihalainen

  Upea pyörä, mutta vielä upeampaa, että tämä kampanja auttaa tuhatta afrikkalaistyttöä koulutielle!

  Terv. yksi ope, joka hurauttaisi töihin pyörällä ?

 • Kukka

  En kestä, mikä ihana arvonta!

  Just ihailin näitä pyöriä sun Instagram -tarinoissa ja mietin miten ihana olisi tällaisella huristella, vanhan pyöräni ollessa rikki ja korjauskelvoton.

  Mun arjen ekoteko on se, että tähtään minimaaliseen kulutukseen kaikessa. Aina jos on mahdollista kuluttaa energiaa vähemmän, teen sen.

 • Annukka

  Kaunis on pyörä, mutta vielä kauniimpi on ajatukset sen taustalla <3

 • emmmi

  Oma jokapäiväinen ekotekoni on minimoida ruokahävikki eli luon aterian aina sen mukaan, että mitään ei tarvitse heittää pois. :)

 • Vilja

  Upeita kuvia ja upea pyörä! ? Meidän perheen ekoteko oli pitkään eläminen ilman autoa. Nyt viime vuonna hankimme auton, mutta valinnassa painoi myös ympäristöystävällisyys pienen kulutuksen muodossa.

 • Jonnz

  Muovien lajittelu ?

 • Hymy

  Olipa hieno reissu sinulla:)
  Ruokahävikki nolla! Siinä arjen ekotekoni:)

 • Maija E

  Oi mikä arvonta? ekotekoja on yllättävänkin helppo tehdä arjessa mutta maininnan saa itseltäni ruokahävikin minimointi. Suunnitellaan viikon kauppalista etukäteen ja ostetaan vaan ne mitä oikeasti tarvitaan. Lisäksi moni ruoka on ”jalostettavissa” seuraavalle päivälle, esim sunnuntaina jos paistaa kokonaisen kanan niin siitä saa seuraavalle päivälle vaikka kanasalaatin koko porukalle. Ja mitä arjen luksusta lapsiperheessä jos ruoka on arki-illalle valmiina ?

 • Sara

  Oma arjen ekotekoni on autottomuus; vaihdoimme auton käytön pyöriin, saamme samalla hyötyliikuntaa reippaasti päivittäin ja teemme maapallosta paremman paikan asua!

 • Ellinoora

  Pyöräily töihin

 • Sara

  Omat tärkeimmät ekoteot ovat ehdottomasti huolellinen kierrättäminen sekä julkisen liikenteen suosiminen!