CATEGORIES

Yllättävä miniloma

2.9.2019

Viikonloppu tuli ja meni, mutta ai että miten ihana viikonloppu olikaan. Nuoruussimulaattori-konseptia suosittelen kaikille! Ihanien tapaamisten lisäksi tein tänä viikonloppuna normaalia enemmän töitä. Olen yrittänyt pitää työt viikonloppuisin minimissä ja keskittyä vain perheen kanssa harrastamiseen ja olemiseen, sillä siitä minä saan energiaa. Tosin saan energiaa melkein mistä tahansa hetkistä, milloin saan keskittyä vain yhteen asiaan kerrallaan. Siksi työn tekeminen on minulle myös useasti enemmän energiaa antavaa enemmän kuin ottavaa. Tosin melkein aina minulla on useita eri projekteja päällekkäin käynnissä, mutta hyvä suunnittelu auttaa paljon. 

Syy miksi olen tehnyt viime viikonlopun ajan enemmän töitä on, että voisin ottaa pienen miniloman tälle viikolle. Kerroin teille, että miehelläni ei ollut kesälomaa tänä vuonna hänen siirryttyä isompiin saappaisiin HJK:ssa. Mutta nyt liigapeleihin vaikuttavan maajoukkuetauon ansiosta hänelle siunautui viisi peräkkäistä päivää vapaata maanantai – perjantaille. Mietimme kovasti minne suunnata viideksi päiväksi? Pohdimme ulkomaanmatkaakin, mutta se tuntui lopulta huonommalta vaihtoehdolta. Esikoinen on juuri aloittanut koulun, joten emme halunneet heti repäistä häntä pois kokonaiseksi viikoksi. Myös järjestelyt näin lähellä lähtöpäivää olisi ottanut enemmän kuin antanut. Myös minulla on sen verran paljon vielä työasioita hoidettavana, etten voinut ihan täysin viittä päivää olla pois ilman, että olisin stressannut siitä kun osa kuvauksista jäisi silloin liian viime tinkaan – tykkään olla ajoissa enkä halua tehdä mitään viimehetkellä. Täten päätimme lähteä ti-pe ajaksi mökkeilemään Vierumäelle!

hair band COCOBELLA (suomalainen löytö!)

overall H&M / saatu – nyt liikkeissä

bag LV

sunnies CÉLINE  / Instrumentarium

Huomenna omien työmenojeni jälkeen lähdemme ajamaan kohti Vierumäkeä. Isäni osti sieltä hiljattain mökin, jota tulemme varmasti käyttämään paljon. Kolmen erittäin energisen ja liikunnallisen pojan vanhempina kohde on suorastaan täydellinen. Se on sopivan kaukana, olematta liian lähellä. Juuri sen verran matkaa Helsingistä, että sinne jaksaa jopa vain yhdeksikin yöksi ajaa, mutta samalla on tunne siitä, että on irti omasta arjesta. Harrastusten ja tekemisen kirjo on meille valtava tekijä. On futista, tennistä, uintia, kiipeilypuistoa, telinevoimistelua, joogaa, ratsastusta, golfia ja vaikka mitä! Isona bonuksena meidän mukaamme lähtee myös rakas ystäväperhe, jolla on samaisen maajoukkuetauon takia myös sama viiden päivän loma. Seuraavat pari päivää aiotaan urheilla paljon ja syödä hyvin! Illaksi ostetaan punaviinejä ja juustoja, joten melkoisen tasaista +/- nolla tilannetta odotettavissa ruoan ja urheilun suhteessa! :D

Kuvat Alexa Dagmar

10 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Elle

  Koulussa on paljon lomaa. On syysloma, joululoma, kevätloma ja pitkä kesäloma. Vanhempien järjestämät ylimääräiet lomat haittaa koulutyötä varsinkin sitten kun läksyjäkin on jo enemmän. Ei ihme että opettajan työ koetaan raskaaksi ja vähemmän arvostetuksi kuin ennen.

  • Hanna Vayrynen

   Niin, mutta tänä päivänä työmaailma on monilla sen verran erilaista myös, että vanhempien lomat harvemmin osuvat yhteen näiden kanssa. Meillä esimerkiksi tämä tilanne, kun miehelläni ei ollu tänä kesänä lainkaan kesälomaa. Ja kyllä opettajan työ on (ainakin omin silmin) äärimmäisen arvostettua, ja voin kuvitella että on raskasta. Autan osaltani siinä, että pidän huolen että lomalla tehdään määrätyt tehtävät huolella ja ajatuksella :)

 • Ritva Ahonen

  Sporttiloma yhdistettyna hyvään seuraan ja ruokaan ja juomaan kuulostaa aina hyvältä. Nykypäivänä pääsääntöisesti opettajat ja rehtorit suhtautuvat todella suopeasti ns. omiin lomiin, näin neljän lapsen äitinä ja 10 kouluvuotta jo takana. >Tai sitten itselle on vain sattunut superhyvät koulut. Läksyjä tulee aina kyllä iso kasa mukaan, mutta ei ole koskaan lapsia haitannut.
  Pitäkää kivaa.

  • Hanna Vayrynen

   Meidän koulussamme on sama käytäntö. Olen paljon erilaisia tarinoita tästäkin kuullut, mutta meillä jo kouluun tutustumisessa painotettiin, että tässä koulussa suhtaudutaan lomiin hyvin suopeasti. Meillä on ollut kivaa tehdä läksyjä yhdessä pojan kanssa, eikä häntäkään näytä haittaavaan :)

 • Haidi

  Vitsi miten ihana miniloma teille on tulossa! Ja ihan parasta on voida jakaa ystävien kanssa :) nauttikaa urheilusta ja illalla viinistä, tasapaino kaikessa ;>

  • Hanna Vayrynen

   Kiitos <3 Jep - kultainen keskitie :D

 • Ida

  Ihmettelen kyllä vähän, että onko siinä eroa onko poikasi sitten 5 tai 3/4 päivää pois koulusta..? Tuntuu aika hurjalta kun hän on juuri aloittanut koulun

  • Hanna Vayrynen

   Hän on kolme päivää pois – lähdemme vasta koulupäivän jälkeen ajamaan :) Lapset ovat erilaisia, itse en koe, että on hurjan paljon ja koulun alku on esikoisen kohdalla alkanut niin hyvin ja mallikkaasti. Kouluissakin on paljon eroja – kuulin, että meidän koulussa lapsilla on paljon omia lomia :)

   • S

    Ei noi omat lomat oikeasti mitään haittaa, jos koululainen muuten jaksaa keskittyä kouluun ja opiskeluun :)
    Viikon voi hyvin olla alakoulusta poissa, siitä pidemmät vaatii sitten vain kotitöitä enempi. Ihanaa mökkeilyä teille!:)

    • Hanna Vayrynen

     Näin minulle muutama jo vanhemman lapsen vanhempi minullekin on sanonut.:) Tämä toki meille uutta, mutta uskon että tämä ei ole meilläkään lainkaan ongelma :) Kiitos paljon!