CATEGORIES

Mikä tekee sinut iloiseksi?

9.9.2019

“Do more of what makes you happy”

Mitkä asiat tuottavat sinulle iloa? Niinkin yksinkertainen kysymys saattaa hämmästyttää. Mitkä ovat konkreettisesti sellaisia asioita, mitkä tekevät omasta arjestasi erityisen ihanaa? Joillekin tämä kysymys voi olla vaikea. Elänkö elämää mitä haluan elää? Onhan elämässäni tarpeeksi ilon hetkiä? Onhan niitä elämän kaikilla osa-alueilla? Perheen kesken? Parisuhteessa? Töissä? Hetkissä ystävien kanssa? Entä kun olen yksin? Milloin huomaan olevani aidosti iloinen?

Minulle tällä hetkellä tuottaa eniten iloa perhe. Päivät ovat täynnä hetkiä, milloin poikani tekevät jotain sellaista että hymy on herkässä. Olen iloinen siitä, että pojillani on kaikilla paljon ihania ystäviä. Olen iloinen siitä, että esikoinen luottaa niin vahvasti itseensä ja osaamiseensa, että haluaa jo kulkea yksin kouluun (vaikka minua se vatsanpohjasta vielä ottaakin). Olen iloinen, että poikamme haluavat viettää kanssamme aikaa päivittäin. Lapset raastavat usein hermoja, mutta he ovat samalla myös se suurin ilon lähde. 

Parisuhteessa olen iloinen siitä, että me mieheni kanssa haluamme hyvin samoja asioita elämältä sekä arjesta ja puhumme keskenämme kaikesta. Hyvä keskusteluyhteys on elintärkeä asia. Toinen on tärkeä kohdata päivittäin. Niinkin yksinkertainen kysymys kuin “Miten päiväsi meni?” on tärkeä. Olen iloinen, että meillä on päivittäin aikaa ja halua kohdata toisemme. Minulle on tärkeää saada viettää aikaa myös ihan vain mieheni kanssa kahdestaan. Päiväni ihanimpia hetkiä on kun kaikki lapset nukkuvat ja saan kömpiä mieheni kainaloon katsomaan jakson tai kaksi seuraamaamme tv-sarjaa (nyt seuraamme sarjoja kuten Selviytyjät, Ballers sekä Pitäisikö olla huolissaan?)

Sen lisäksi, että mietit mitkä asiat parisuhteessasi tekevät sinut iloiseksi, kysy samaa myös puolisoltasi. Kohtaavatko tarpeenne, toiveenne ja realiteetti? 

Töissä on tällä hetkellä ihanan hektinen vaihe. Monta rautaa on tulessa, mutta siitähän minä pidän. Yrittäjänä kiire on positiivinen ongelma ja itse luotu tilanne. Tykkään olla jatkuvasti liikkeessä ja tekemässä, vaikka se verottaakin. Työssäni erityisen iloiseksi minut tekee te lukijat ja yhteistyökumppanini. Tulen erittäin iloiseksi kun te kommentoitte postauksiin ja saan vaihtaa kanssanne ajatuksia. Olen myös silloin erityisen iloinen kun saan teiltä kannustavaa palautetta tekemistäni yhteistyökampanjoista. Valitsen yhtesityökumppanini tarkasti ja silloin kun olen niidenkin kautta pystynyt tarjoilemaan teille jotakin uutta, hyödyllistä tai inspiroivaa, olen erityisen iloinen. 

Ystäviäni en näe läheskään yhtä usein kun toivoisin, mutta olen iloinen siitä, että heistä valtaosa on niin samassa elämäntilanteessa, että he kaikki ymmärtävät täysin hetken haasteet. Olen iloinen, että voimme nauraa puhelimessa ja valittaa kuorossa lapsistamme, mutta silti me kaikki tiedämme, että ne seinillä kiipeilevät paviaanit ovat kaikkien elämän suola ja suurin ilon ja ylpeyden aihe. Iloinen olen myös siitä, että me kaikki kyllä teemme töitä sen eteen, että voisimme nähdä edes silloin tällöin yhdessä. Nimittäin aina kun näemme yhdessä, on se niin ihana hetki, että siitä ilosta ammentaa pitkään!

shirt H&M
skirt H&M
shoes ADIDAS

Toivon, että teistä jokainen keksii helposti asioita elämänsä eri osa-alueilta, mitkä tuottavat teille iloa. Elämä on täynnä haasteita ja välillä tulee vaikeitakin vaiheita, mutta kun tiedät ne syvimmät ilosi aiheet on myrskyistä helpompi navigoida pois.

“There are so many beautiful reasons to be happy.”

Kuvat Kira Kosonen

7 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Haidi

  Olipa jotenkin ihanan positiivisia ajatuksia herättävä postaus. Tällä hetkellä iloa omaan elämään tuo neulominen, ystävät ja syksy ? kynttilät, sateiset säät ja kohta ruska. Aivan parasta.

  • Hanna Vayrynen

   Ihana kuulla <3 ja samoja ilonaiheita täälläkin <3

 • Laura

  Ihana postaus! ?
  Monesti havahdun siihen miten tykkään elämästäni ja siitä kenen kanssa sen jaan. Pelkotilat, ahdistus ja masennus heittää kapuloita rattaisiin mutta aviomieheni auttaa minua niiden kanssa taistellessa. Ihana tuntea se tuki ja turva ja ennen kaikkea rakkaus. Meille tulee mieheni kanssa nyt lauantaina 14 vuotta yhdessä ❤️? Mikä onni minulla kävi kun 17 vuotiaana sielunystäväni tapasin. Kukaan ei tässä maailmassa minua ymmärrä sillä tavalla kuin mieheni. Sit iloa tietysti tuo myös meidän kanit ?? Niitten hoitaminen on ihanaa puuhaa ja leikkisiä hyppyjä on kiva katsoa.

  • Hanna Vayrynen

   Miten ihana kuulla! <3 Ja pitkän tien olette yhdessä kulkeneet! Allekirjoitan niin nuo ilon ja onnen tunteet. Onnekaita olemme kun sielunkumppani noinkin nuorena on löytynyt <3 Paljon onnea teille vuosipäivän kynnyksellä! <3

   • Laura

    Kyllä ollaan!! ❤️ Kiitos kovasti ??

 • Laura

  Hei olipas mukava postaus! Tätä yritän itsellekin aina muistutella, että mieti ne asiat mitkä on hyvin ja tuottaa iloa, kun alkaa joku asia kiukuttamaan tai ahdistamaan. Ja kuinka tärkeetä on tuo parisuhteen vaaliminen! Itselläkin se niin helposti unohtuu, vaikka ei ole edes lapsia (vielä), kun on molemmilla omat duunit, harrastukset ja kaverit. Kiitos sinulle tästä muistutuksesta.

  • Hanna Vayrynen

   Ihana kuulla, että tämä postaus tuotti iloa hyvän muistutuksen muodossa <3