CATEGORIES

Lasten suusta

23.10.2019

Olen jo jonkin aikaa kerännyt lastemme hauskimpia letkautuksia ylös ja nyt olisi taas aika jakaa muutama kuolematon heitto teidän kanssanne. 

Viisivuotiaallamme on tarhan viskarivihko, jossa huomasimme hiljattain toistuvan erään tarhassa olevan tytön nimen ueasti sydämien ympäröimänä. Ensirakkautta selkeästi ilmassa. Kysyin hiljattain koulunsa aloittaneelta esikoiseltamme, tykkääkö hän puolestaan kenestäkään tytöstä. Siihen hän totesi tyynen rauhallisesti. “Ei mulla ole aikaa kirjoitella mitään tyttöjen nimiä.”
-Nim. Kiireinen koululainen vm.2012

5-vuotias: Onko isä Suomessa rosvoja?
Mieheni: Ikävä kyllä jokaisesta maasta löytyy ilkeitä ihmisiä.
5-vuotias: Lahdessa ei ole.
(?! :D)

Pohjustukseksi: meillä esikoinen ja keskimmäinen ovat olleet suorastaan mestareita toistensa ärsytyksessä viimeisen vuoden ajan. Ihan kuin heillä olisi joku kisa siitä kumpi osaa olla ärsyttävämpi ja kumpi saa toisen ärsyyntymään enemmän. Uusia keinoja etsitään jatkuvasti. Tästä sain todisteen eräänä aamuna, kun hyväntahtoisesti muistelin meidän esikoista pienenä ja miten hän 2-vuotiaana kannusti joukkuettaan. Erehdyin matkimaan sitä miten suloisesti hän sen teki. Tästähän hän ärsyyntyi ja käski minua heti lopettamaan ja poistui paikalta. Samassa vieressä istunut keskimmäinen loi minulle äärimmäisen tyytyväisen katseen, nyökytteli päätään ja tyytyväisellä hymyllä säihkyvin silmin sanoi minulle:
“Nice mom!” :D 
(Taisin pelata huomaamattani toisen pussiin)

Mietin mitä tekisin ruoaksi ja pohdin salaattia.
5-vuotias. “Salaatti pilaa mun elämän.”

Minä kysyn ruokapöydässä jo hieman ärtyneenä 2-vuotiaalta kuopukseltamme, joka on pelleillyt ikuisuuden pöydässä eikä syö ruokaansa:
Minä:Meinaatko syödä tuon?
2-vuotias: Hyvä kysymys.
(well gee, thanks)

5-vuotias: Miksi tuolla palaa valo?
Minä: Oho, se on jäänyt päälle.
5-vuotias: No mut toi oli äiti vain kysymys, tässä sulle toteamus: Sulla ei ole sataa korvaa.
(You are so right my son)

16 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Eeeja

  Hahah, nämä on parhaita! Meillä tais mennä 5-vuotiaalla trainerit ja broilerit sekaisin, puhuttiin eilen äidin tämänpäiväisestä personal trainer-koulutuksesta niin hän tokaisi että “meillä on kyllä ollut päiväkodissa joskus ruuaksi trainer-keittoa”. Oh well, toivottavasti mä en joudu pataan :’D

  Puhelimessa on pitkä liuta näitä 5-vuotiaan letkautuksia, yksi päivä hän kyseli että miksi ajetaan näin laihasti, kun ajettiin ilmeisesti liian hitaasti hänen makuunsa. Kesällä vastasyntynyttä serkkutyttöä ensimmäistä kertaa nähdessään huudahti hämmästyneenä, “mitä, se on ihan kalju eikä sillä ole yhtään hammasta!?”. Ja kerran keskusteltiin siitä että kun muutettin vanhaan kotiin, isoveli oli äitin mahassa. Tähän pikkuveli 5v ihmettelemään että missäs hän sitten oli, oliko hän maan alla? Noh, tavallaanhan ne siemenet siellä maan alla itää :D

  On ne vaan oman elämänsä koomikoita, joiden kanssa ei kyllä tylsää tule :)

  • Hanna Vayrynen

   Ihania! <3 Se on kyllä mahtava seurata lasten ajatuksenjuoksua - toivottavasti et joudu soppaan siis :D

 • Vilhiljuuu

  Ai että! Nämä on loistavia! :D edelleen harmillisesti jää omien lasten letkautuksia kirjaamatta ylös. Se on harmi! Tämän aamuisen kuitenkin (vielä) muistan; eskarilaiset olivat aamupalalla ja minä siirryin kahvin kanssa jo olkkariin, kun en jaksanut kuunnella sitä melua. Kohta tyttö tulee raportoimaan, että veli heitti häntä kinkkusiivulla. Menin keittiöön ja kysyin jannulta, että mitä tapahtuu. Vastaus tuli nenäkkäästi: äiti, kuulit kyllä, mitä tapahtuu. Johon vastasin, että nyt korjaa asenteesi, nuori mies. Hän vastasi edelleen nenä pystyssä, että selvä ja korjaan samalla myös luuni, poistuen paikalta näyttävästi. Vähän piti itseä keräillä ennen kuin pystyin jatkamaan keskustelua.:P

  • Hanna Vayrynen

   :D Ihan mahtava – kyllä ne osaa :D

 • M.

  “Salaatti pilaa mun elämän” En kestä :’D Lasten letkautukset on parhaita!

 • Maiju Korhonen

  Nää oli hauskoja! Lapset osaavat jo tosi pieninä haastaa vanhempiensa järjen juoksun. Jos ei laskelmoidusti, niin sitten vahingossa.

 • Shu

  Nyt menee vähän vessapuheosastolle, mutta menköön. Meidän 2,5v alkoi tänään ähistä ja totesi: ”Äiti, kakka tulee. Kaikki kakka ei mahu pyllyyn.”
  Hetken kuluttua tuo samainen poika huikkasi että ”ne yritti rikkoa mun housut!”, ja kun ihmettelin että ketkä, niin hän tokaisi: ”no ne kakat!”. Ookoo..

  • Hanna Vayrynen

   :D Nää on vaan huikeita! :D

 • Mikaela

  Heti toi eka??? Kiireinen elämä hänellä?

  • Hanna Vayrynen

   jep :D

 • Rosa

  Aivan huippuja!!
  Toi D:n toteamus, että hei mulla ei oo aikaa tyttöjen nimiä kirjoitella vihkoihin. ? ja toi nice mom :D Lapset ❤ Osaavat olla niin nokkelia kuten sisarukset toisiaan kohtaan ja myös rakastavat ja puolustavat yli kaiken. Sit kun kavereita alkaa käymään kotona niin pitää ainakin esittää että kuka täällä on se isosisko – tai veli ja miten tarvittaessa pompottaa pikkusisarusta :D

  • Hanna Vayrynen

   No siis juuri näin! :D

 • Haidi

  Salaatti pilaa mun elämän ? mulla oli kummityttö yökylässä ja käytiin kaupassa valitsemassa iltapala sämpylät paistopisteeltä. Kun päästiin mun luo oli täyte toiveena juusto. Laitoin leivälle salaattia, juustoa ja kurkkua. Toinen seurasi vierestä tarkasti ja salaatin kohdalla sain kommentin ”mun leipiin ei kuulu salaattia. Kotonakaan ei laiteta” totesin, että mun luona kuuluu ja hyvinhän se leipä maisgui salaatinkin kanssa :D toinen ikilempparini on edeltävän kerran kauppareissulla syvän huokauksen jälkeen ”äidin ei koskaan tarvitse kysyä multa kaupassa mitä ostetaan” ei ihan valinnanvapaus iltapalan ja leffaherkkujen suhteen ollut hallussa ?

  • Hanna Vayrynen

   Hei ihana! <3 Ja hyvä kummitäti! :) Mahtava ujutus! <3

 • A

  Ihania kommentteja ☺️
  Ja hei pitää antaa erikoiskiitos näistä sun asuista kun sulla oikeasti näkee paljon samoja vaatteita monta kertaa päällä ja asut on sellaisia missä varmasti ihan oikeasti viilletät? Ei tule sellainen olo, että asu olisi vaan kuvia varten ?

  • Hanna Vayrynen

   Hei sullakin varmaan on paljon tällaisia lasten letkautuksia – ootko kirjannut mahdollisesti ylös? <3 Mielelläni kuulen teidän lapsien lausahduksia, voin kuvitella että teillä myös sattuu ja tapahtuu? :D
   Ja iso kiitos <3 Olen iloinen että olet pistänyt tuollaisen asian merkille <3