CATEGORIES

Lapseni suusta vol.5

24.1.2020

Vietimme joululoman rauhassa mökillä perheen kesken rentoutuen, sillä tiesimme tammikuun olevan osaltamme poikkeuksellisen kiireinen. Lasten suusta kuulee yleensä ne legendaarisimmat heitot ja kuluneella lomalla niitähän lenteli. Olen jo vuoden verran kerännyt poikiemme letkautuksia puhelimen muistioon. Sitä tehdessä on viimeistään huomannut, että keskimmäinen on ehdottomasti perheemme vitsiniekka. Hänellä leikkaa ja yhdistettynä siihen pilkkeeseen silmäklulmassa mitä hänellä on, on varmaa, että me ollaan vielä niin pulassa tulevaisuudessa :D Tässä muutamia poikiemme letkautuksia joululoman ajalta.

Pelataan ”mikä eläin?” arvuutteluleikkiä autossa.

Mika: tää on keltainen ja sanoo näin:*karjaisu* 5-v:”Tyttö leijona!!” Mikan karjaisu ei keskimmäisemme mielestä ollut näemmä tarpeeksi miehekäs

Sama eläinpeli jatkuu:

5v: Tää on paha! Arvatkaa: Mikä on harmaa, sil on kaks kättä ja kaks jalkaa ja sit sil on oranssi valkoinen häntä? Pitkän arvuuttelun jälkeen se oli kettu! Ei valehdellut – oli paha.

Sama eläinpeli jatkuu:

5v: “Mikä tää on? Se on pieni. Sil on monta jalkaa ja sil on vaan roskia päällä?” Pitkän arvuuttelun jälkeen se oli roskahämähäkki…

Isä, mun kuukkelit lentää ku mä oon niin innoissaan! -5v keskimmäinen joulu 2019

Ystäväni kertoo meille kaikille yhteisesti olohuoneessa: Vanilja aromi saadaan majavan pepusta – sen persrauhasista
Me: Mitä?! Eikä?!
Ystäväni jatkaa: joo joo, me googlattiin se!
Meidän 5v kauempana keskustelusta, mutta toteaa kylmän rauhallisena ruokapöydästä puuroansa syödessään: Googlaa uudestaan.

Ystäväperheemme isä auttaa tuntematonta n.5-vuotiasta kompastunutta tyttöä ylös voimisteluareenalla Vierumäellä. Keskimmäisemme tulee ystävämme vierelle, taputtaa pyllylle, luo hänelle tunnusomaisen veikeän hymynsä ja kysyy:
”Noh, onks sulla tyttöystävä?” :D

Ollaan menossa katsomaan ilotulituksia. Keskimmäistä jännittää silminnähden ja sanoo pelokkaasti: ”Äiti, mä en halua mennä tapaamaan niiden johtajaa”. (Hänellä on myös huikea mielikuvitus <3)

Ollaan koko perhe hoitamassa asioita. Kävellään McDonaldsin ohi.
Keskimmäinen ryhtyy yllättävään ja välittömään itkuun ja huutaa: Te pilaatte multa perjantait! (Skipattiin edellisenä perjantaina pikaperjantai)

Katsotaan Tanssii Tähtien Kanssa-ohjelmaa. Vuorossa on Disney-teemainen tanssi-ilta. Meeri Koutaniemi tanssii upeasti Pienenä Merenneitona asussa, missä on vihreä ihonmyötäinen hame pyrstönä ja lilat simpukkarintaliivit. 5-vuotiaamme katsoo esitystä haltioituneena ja toteaa minulle yht’äkkiä pehmeällä ihailevalla äänellä:
“Äiti, tolla on samananlaiset ihanat tisut kuin pienellä merenneidolla.”
Simpukat rakas. Samanlaiset ihanat simpukat.

Ja te keillä on lapsia: Kerätkää lastenne letkautukset ylös – ne muuten unohtaa liian nopeasti. Niitä kun on erityisen hauska lukea vuosienkin päästä <3 Tässä vielä teille aikaisempia “lasten suusta”-postauksia.

Lasten suusta 1
Lasten suusta 2
Lasten suusta 3
Lasten suusta 4

10 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Mini

  Niin hauska tuo simpukka-tisut ?

  Meidän tyttö taisi olla 3v, kun kysyi kerran minulta, että ”äiti mikä TAI tänään on?”. Ihmettelin monta kertaa, että mitähän hän mahtaa tarkoittaa? ”No että mikä TAI oikein nyt on??” tyttöni jatkoi. Hetken kuluttua ymmärsin, että hän tarkoitti, että onkos tänään maananTAI, tiisTAI vai kenties joku muu -TAI ?

 • Lotta Toivonen

  Ai hitto kun hyviä :D Oman taaperon letkautuksia ootellessa. Tiputin kauppakassin kotona lattialla, niin silloin 1,5 vuotias tyttäreni katsoi minua tuomitsevasti kulmat mutrullaan ja huokasi syvään”nonni” :D Että nyt jo alkaa tulla! Mun lempparit oli kans simpukat ja sit kylmän viileä “googlaa uudestaan” :D <3

  • Hanna Vayrynen

   IHANA :D Se on kyllä huikea huomata miten vahvasti lapset poimivat eleitä ja vanhemman käyttämiä sanoja :D

 • Rosa

  Parhaita!! :D Rafael niin suloinen tuleva pieni herrasmies ❤️ Ja ihana tuo leikki autossa.

 • Piia

  Ihania? Mä niin pystyn samaistumaan noihin tilanteisiin??
  Terv. Toinen kolmen pilke silmäkulmassa olevan pojan äiti

  • Hanna Vayrynen

   Hei ihana! :D Tiedät siis juuri mitä tämä voi olla! :D

 • Taija E

  Nämä on kyllä niin hauskoja! Miehen kanssa näitä on niin parasta jakaa, kun toinen tietää heti, millä äänensävyllä ja ilmeellä lapset näitä heittää.

  Minä: ”Käy pesemässä kädet, sen jälkeen voit katsoa Pikku Kakkosta”
  2-vuotias: ”Tai muuten tulee lääkälileissu”
  ***
  2-vuotias liukastuu ja tippuu metrin korkeudelta. Mitään ei satu, mutta lapsi säikähtää. Otan hänet syliin. 2-vuotias: ”Tuleeko nyt lääkälileissu?”

  • Hanna Vayrynen

   Miten suloinen <3 Niin hienosti yhdistelevät pienet asioita <3

 • Haidi

  Nää on aina niin hyviä ? tyttöystävä, simpukat ja perjantait oli nyt kyllä lempparit!

  • Hanna Vayrynen

   Joo hän kyllä osaa letkauttaa! :D